- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balala2007
tag
válasz
Bucsi13 #18558 üzenetére
reddites összefoglaló
omlesztve ami eszembe jutott errol:
- uop cache merete a CanardPC #31 ota ismert, 2048 SMR vs. 1536 SKL/KBL;
- a 64KB L1I jol hangzik, de mivel az 512KB L2 inkluziv, lejon belole ez meg a 32KB L1D, igy 416KB L1-tol garantaltan fuggetlen adat marad;
- SMR-ben a SIMD EU-k csak 128 bitesek, emiatt az ymm muveletekhez kapcsolodo uop-okbol dupla annyi kellhet, a dekodolastol a visszavonasig. Ez igy teljesen megegyezne a Jaguar mukodesevel;
- Szinten Fam16h orokseg lehet, hogy egyelore nem latom nyomat macrofusionnak. Branch intenziv kodban elonyben lehet emiatt az Intel;
- Mindezekhez kapcsolodik, hogy a SKL OoO ablaka 224 uops a SMR 192-jevel szemben;
- A SMR L1D savszelessege fele a SKL-nek. Tovabba kerdes, hogy a bank conflict-okkal csinaltak-e valamit (Intelnel HSW ota ez megoldott), mert ha nem, akkor ez igy csak az IVB szintje.
- Par uj trukk a Zenbe is jutott, a dupla AES-en kivul pl. itt a Linux-gore Linus mereng azon, hogy mekkora jelentosege lehet annak, hogy az SMR mar a dekodolasnel megprobalhatja elintezni a STLF-eket;Azaz egesz lenyege, hogy bar a Zen hozza az igert 40%-os IPC javulast az Excavatorhoz kepest, de 1 szalon meg mindig inkabb az Intel a favorit, illetve forditva nezve boven van meg fejlesztesi lehetoseg a Zen leszarmazottaihoz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Bucsi13 #18428 üzenetére
A wccf-en még mindig azt a várható árazást és magleosztást írják, amit már egy hónapja betettem ide.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Bucsi13 #18187 üzenetére
én hétfőn vettem, még 8,6 dodó volt, de már november elején nézegettem, akkor kellet volna 6-ért venni, vagy tavasszal 2 dodóért, de hát utólag okosnak lenni könnyű, most épp 10,2 de volt 2005-6-ban a core2duo megjelenése előtt 20-40 is,
durván áraz az intel, de ki ne tenné meg hasonló helyzetben, ráférne a piacra egy kis mozgás
-
válasz
Bucsi13 #18182 üzenetére
Ma vettem. Elég gyorsan beárazódnak a pletykák, amikor alacsony volt az árfolyam, akkor nem látszódott még, hogy mekkora durranás lesz Vega/Zen. Ahogy jönnek a pletykák, úgy megy föl az árfolyam. Nem azt nézem, hogy mennyi volt volt az árfolyama, amikor nem ment a cégnek. Ha bejön a Zen-Vega páros, akkor tarolhatnak. Nyárig mindenképp tartom, utána meglátom.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Bucsi13 #18044 üzenetére
Az árat meg a teljesítményt még lenyelem, de a 65/95 W TDP valahogy hiteltelennek tűnik a másik két infó fényében (meg ismerve a korábbi AMD termékek energiahatékonyságát), pedig mindenhonnan ez köszön vissza. Az Intel nem tud procit gyártani és azért nyújtják ők ezt csak 140 W-on vagy az AMD a gazdasági csoda mellett műszakit is be akar mutatni? Valaki megszakérthetné ezeknek a fogyasztás értékeknek a valóságalapját, mert ha igazak akkor megyek veszek...részvényt
-
Ruuwa
tag
válasz
Bucsi13 #17952 üzenetére
Már az intelnél se értettem, honnan jött a 3-5-7 számsor, azt meg végképp nem értem miért kéne átvenni. Simán lehetne a szálak számát belerakni, és az elég egyértelmű lenne. Tény, hogy a Zen "Z" betűjével elég nehéz bármit is kezdeni hogy a végén ne valami zs kategóriás zombis filmcím legyen belőle. De akár ki is írhatják, ha már a következő néhány évben ez lesz a uarch.
Pl a CPU-k:
AMD Zen C-44xx
AMD Zen C-48xx
AMD Zen C-88xx
AMD Zen C-816xxÉs APU-k:
AMD Zen A-24xx
AMD Zen A-44xx
AMD Zen A-48xx
stb.Persze én nem vagyok marketinges.
-
leviske
veterán
válasz
Bucsi13 #17912 üzenetére
De úgy miképp tesztelik a lapjaikat a gyártók, ha ekkora különbség van az ES és a várható retail verziók közt? Emellett ez a lépés sok szempontból kedvezhetne az AMD-nek, mert egyrészt nem lennének olyan könnyen kijátszhatók, mint az Intel (tuning és feloldások), ebből fakadóan jobban is tudnák pozicionálni a termékeiket. Nagyobb volna az esélye annak is, hogy az adott processzor azt a szintet hozza (teljesítmény és fogyasztás tekintetében), amit a cég tervezett.
Egyedül az a kérdés, hogy ebben a formában megmaradhatna-e a sokszínűség. Ezt aki jártas a BIOS-ok szoftveres felépítésében, kifejthetné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest