- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
Atti777 #19977 üzenetére
Ezzel vigyazzon mindenki: 259 oldalas csupan, mig ugyanennek a doksinak az NDA alatt elerheto verzioja 11x (!) hosszabb, 2873 oldalas. Az AMD sosem vágott ki ilyen sok infot az NDA --> publikus doksi konverzional. A Ryzen (es a Vega) kapcsan extrem paranoid lett az AMD, mar-mar nVIDIA szintu titkolozasba mentek at...
-
HSM
félisten
válasz
Atti777 #19719 üzenetére
Ó, ez jó.
Amúgy ez sok mindent megmagyaráz. PL. miért olyan nehéz magas órajlre tekerni a ramokat. No, meg így érdemes lehet a fabric miatt inkább magas ram órajelre gyúrni gyengébb késleltetéssel akár kisebb rendszereknél is, ahova amúgy nem feltétlen kéne olyan magas sávszélesség.
-
Petykemano
veterán
válasz
Atti777 #18421 üzenetére
Korábban volt szó arról, hogy a tsmc (ftekvencia szempontjából jobbnak mondott) gyártósorain készülnek majd az desktop lapkák, ahol fontos a magas órajel, a gf-nél pedig azok a szerver lapkák, ahol a jó fogyasztás fontosabb. (LPP) aztán egyiknek és másiknak a selejtje vicaversa megy a másik szegmens kiegészítésére. Ponzosan már nem emlékszem.
Ugyanez elképzelhető a samsunggal is. Persze a két gyártó lpp node-ja elvileg azonos.
Mindenesetre én a double sourcingot azért nem tartom kizártnak már akár pusztán a summit ridge kapcsán is, de a szerverpiacot is hozzátéve mindenképp, mert 4 magos (i7-re) 150 dollárért (vs 250-300), 6 magosra 250 dollárért (vs 350-400), és 8 magosra 500dollárért (vs 1100) elképesztő igény jelentkezhet. Legalábbis az amd szokásos kapacitásaihoz és igényéihez képest.
Ha ezt a megjelenéskori elképesztő igényt nem tudják kielégíteni (lásd p10 megjelenése), nem tudnak az igényíknek megfelelő mennyiséget szállítani, akkor az kereslet kínálat törvényei alapján valahol mindenképpen áremelkedés fog jelentkezni. Ez vagy a kereskedőknél fog jelentkezni, vagy már eleve az AMD lenne kénytelen induláskor magasabb árat mondani. A bejelentettnél magasabb fogyasztói ár elégedetlenséget, rossz megítélést, csalódást kelthet a vásárlókban. (Mondhatja azt, hogy hát jójó, de nem lett olcsóbb, mint az Intel, ezért vártam? Akkor inkább megveszem az intelt b****+)
Annál a sokhónapos csalódottságnál, ami a polaris árazását övezte, mennyivel jobb marketing lenne, ha már az elején mindenkinek elérhető.
Ha van/lesz ilyen megkülönböztetés, hogy egyik gyártósor ide, a másik oda gyárt, akkor szerintem leginkább a selejtek között (4-6 magos) lesz majd megfigyelhető a szilikonlottó.
A snowy owl, és a naples is ugyanolyan lapkákból fog állni, mint a summit ridge. Biztos lesz olyan, amin hibás 1-2 mag, meg olyan is, amelyikből azért kell magokat letiltani, mert nem fér bele 8 maggal a tdp keretbe. Ugyanígy a tdp keret betartása miatt esélyes lehet a HT letiltésa is akár. Mindenesetre az biztos, hogy selejt lesz bőven. Az én várakozásom az, hogy a 6 magos változat lesz a sweet spot. Kivéve persze, ha lesz 6-12-18-24 magos szerver változat, ahová felhasználják és nem kénytelenek a mainstream piacon kiszórni.Az olcsóbb 4 magosok megjelenére csak a raven ridge idejében számítanék.
-
HSM
félisten
válasz
Atti777 #18340 üzenetére
Engem teljes mértékben hidegen hagynak az ősrégi, irodai, illetve netezős gépek milliói, amit úgyis csak akkor fognak cserélni, ha elfüstölnek. Rengeteg embernek van notebookja is (tipikusan 2 mag), illetve valami régi, belépő gépe (Core 2 Duo, i3, kétmagos Pentiumok). Ez a tömeg. Ez nem változtat azon, hogy a teljesítménycentrikus réteg többségnek egész egyszerűen azért nincs 4 magosnál erősebb gépe, mert nincs épkézláb, elérhető árú kínálat belőlük. Sok mindent elárul a felmérésből, hogy a gépek 50%-ában 4GB vagy kevesebb ram volt, ami szvsz erősen nem a teljesítménycentrikus réteg jellemzője. Az is árulkodó adat, hogy a gépek 32%-a megy 1366*768-as felbontással, ami tipikusan az olcsó notebookok jellemzője.
Ha egy kicsit realisztikusabb felmérést nézünk (nem netezős gépek) akkor pl. a Steam HW Survey máris közel 50% 2 magos és 50% négymagos CPU-t mutat, és mindössze 2% körüli a hatmagosak aránya. Szerintem ez sokkal jobban mutatja a jelenséget, amiről beszéltem.
[link]
Annak a 4 magos 50%-nak komoly része lehetne már rég 6 magon, ha lenne elérhető alternatíva. -
Dendytv
senior tag
-
Fiery
veterán
válasz
Atti777 #17787 üzenetére
Most epp olyan infot kaptam, ami alapjan megkerdojelezodik minden, amit eddig lehetett latni a Zenrol. Nagyon misztikus az egesz, mintha az AMD eddig direkt at akarta volna verni azokat, akik benchmarkot futtattak a procin. Mintha direkt le lett volna fojtva a teljesitmeny. Ennel tobbet nem tudok en sem, probalok tajekozodni, de nagy rejtely ovezi ezt a jelenseget... Talan novemberben okosabbak leszunk, vagy legalabb kiszivarog az, hogy mit muvel az AMD fu alatt.
-
-
ldave
félisten
-
-
Fiery
veterán
válasz
Atti777 #16902 üzenetére
Nyilvanvaloan nem akartak vagy nem tudtak osszerakni a demo gepet. Hogy ennek mi pontosan az oka, azt nem tudom. De ha azt feltetelezzuk, hogy Promontory nelkul is van elet, akkor ha valamilyen hardveres akadalya van a dolognak, az a foglalat vagy az IMC (integralt memoriavezerlo) korul lesz.
-
Oliverda
titán
válasz
Atti777 #16228 üzenetére
...amit egy tök ismeretlen gyártástechnológiával azért valószínűleg nem lesz könnyű elérni.
Én is remélem hogy sikerülni fog, de akkor a gyártással nem lehet semmi fennakadásA gyártástechnológia nem ismeretlen, az első verzióján (LPE) már lepörgött néhány 10 millió darab Exynos 7 Octa és Apple A9, az AMD által is alkalmazott LPP-n pedig már készül az Exynos 8 és a Snapdragon 820, ergo tapasztalat már van, nem úgy mint a korábbi 28, 32, 45 (stb.) nanométeres fejlesztéseknél, ahol minden esetben az AMD kapta a szopóroller szerepét.
-
törölt tag
válasz
Atti777 #11350 üzenetére
Úgy néz ki.
techPowerUp-on láttam a hírt, ami ugyanúgy az OCWorkbench-re hivatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- EA Sports WRC '23
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest