- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Nem a PCIe 3.0-n van a hangsúly, de ha valahol, akkor épp az AMD-nél lehet majd értelme.
Akkor nézzük, hogy mivel jobb az FM2 az AM3+-nál:
- 8 natív SATA 6 Gbps képes port lehetősége (ilyen még az X79-en sincs)
- 4 natív USB 3.0 port lehetősége
- PCIe 3.0 támogatásának lehetősége
- lényegesen alacsonyabb fogyasztás minden esetbenHa ezt az AMD nem használja ki, akkor egész egyszerűen hülyék, mert a középkategóriás platformjuk fejlettebb lesz mint a csúcs (amúgy már most is az), ez pedig igencsak a "fail" szintet verdesné. Az pedig nem fogja érdekelni őket, hogy egy marék felhasználó nem szeretné lecserélni a régi 100-150 dolláros alaplapját, ergo nem ezen fog múlni. Két generációt biztosítottak az AM3+-hoz is, ami manapság már egy standard támogatásnak mondható. Ha tartani akarják a lépést, akkor ma már nem is lehet ennél többet adni egy foglalathoz.
-
Oliverda
titán
Nem tudom, hogy mi értelme ezt még tovább tologatni. Az FM2 foglalat az A85X chipsettel lényegesen jobb alternatíva lenne az FX alá mint a már elavult, magas fogyasztású AM3+. Már fícsörök tekintetében is veri a 990FX-SB950 párost, ráadásul utóbbival a PCIe 3.0 támogatása is teljesen kizárt.
Ebből megint csak az fog lejönni, hogy baromi sokat fogyasztanak a processzorok, ami nem is meglepő, hisz a 990FX északi híd egy izmosabb PCIe terhelés mellett (pl.: játék) kapásból bekajál 20 wattot, és akkor még ott a HT link is. El kéne felejteni már ezt a vonalat, és egy foglalatra leegyszerűsítve árulni processzorokat, amíg ki nem halnak a GPU nélküli modellek. Bízok benne, hogy végül ezt fogják tenni.
-
Oliverda
titán
Itt most nem az APU-n van a hangsúly. Steamroller-ből még valószínűleg érkezni fog egy csak CPU magokkal szerelt asztali variáns is. Az még azért odébb van, hogy ezt a vonalat még teljesen hanyagolni lehessen. Feltehetőleg Steamroller szerver variánsát fogják egy az egyben átültetni az FM2-es tokozásba.
-
Oliverda
titán
A bevételforrás előtt még van egy jó adag kiadás is, ugyanis tesztelni és validálni kellene ezt megoldást is, ami plusz erőforrást és időt emésztene fel. Az AMD kukázni akarja ezt a megoldást, így erre már nem fognak költeni. Az Intel az LA1156-tal már meglépte ezt 3 évvel ezelőtt, de az AMD kissé elaludt. Illetve ők is meglépték volna már idén, de végül egy évvel eltolták.
"Mármint milyen infrastruktúrára gondolsz,ami az alaplapokon van?"
Arra. A HyperTransport-ra már régóta nincs szükség az egyprocesszoros gépeknél, és ezzel együtt a teljes északi hídnak a CPU lapkában a helye a PCIe vezérlővel egyetemben. Egyszerűbb alaplapok, alacsonyabb előállítási költség és fogyasztás. Minden szempontból jobb megoldás.
-
Oliverda
titán
A Pilderiver alapú FX lesz az utolsó AM3+-os proci. Az egész I/O infrastruktúra idejétmúlt, drága, sokat fogyaszt, stb. Épp ideje lesz leváltani. 1% esélyt adok arra, hogy pénzt fordítanának rá a következő generációnál. 754-re sem adtak ki X2-t, pedig áthidalhatatlan akadálya nem lett volna.
-
dezz
nagyúr
Elég kevés olyan hétköznapi desktop szoftver van, ami ha sok magot igényel, azt nem valamiféle matematikai számításra használja. Ami jól skálázódik pl. 8 szálig, azaz jól párhuzamosítható, annak általában az OpenCL is jól fog feküdni...
Itt szólnak/szóltak közbe a piszkos anyagiak: az Intel azzal a feltétellel támogatta egy pár "számolós" program fejlesztését, hogy szigorúan CPU-s vonalon maradnak, azaz messzire kerülik a GPGPU témát (így aztán a komolyabb felhasználók LGA2011 alapon építgetik a render-farmokat, stb.). Ez azonban most már nem tartható, az Intel sem kerülheti el a GPGPU-sítást, hiszen egy 8-magos SB-E (aminek mellesleg a hőtermelését visszafogott órajelekkel kellett kompenzálni, így desktopra nem is volt érdemes lehozni - de enélkül is igaz lenne a következő) is elbújhat matematikai számítási teljesítményben egy GPU mellett. Mellesleg végre az AMD is nekiállt szponzorálni, természetesen a GPGPU szekerét tolva.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hát pont ezaz. A korábbi diákon a Vishera nem szerepelt sehol 2013-ban! Idén februárban tűnt ott fel.
(#11113) Hisztogram: A Hashwell elsősorban APU lesz. Nem a Vishera lesz az ellenfele, hanem a Kaveri.
A Vishera a "tuljuk ki az AM3+ élettartamát még 1-2 évvel" kategóriában indul. Hivatalosan a Piledriver alapu CPU a Trinity-vel együtt FM2-be jött volna, az AM3+ meg szépen véget ért volna a nem túl sikeres Bulldózerrel...
(#11115) Abu85: Ezt mondom én is...
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem perdöntő bizonyíték arra, hogy a 2013-as roadmap-en szerepel? Szerintem de.
sz: Vagy linkeljem a korábbit, amin 2013-ban a Kaveri APU adja a legerősebb platformot a Vishera meg csak 2012-ben szerepel?
Sztem elég egyértelmű, hogy a Vishera végét áttolták 2013-ra... Az elejét meg még most is tolják... Ki tudja meddig...
-
TESCO-Zsömle
titán
Augusztus közepén, a Trinity további csúsztatását követően dőreség lenne azt feltételezni, hogy a Vishera "csak" az idei évre jön. Már azt se lehet biztosra venni, hogy egyáltalán megjelenik idén...
-
attiLANte
tag
"Szereted nem szereted ez van"
= "eszed/nem eszed, nem kapsz mást", erről beszélek."ellentétben azzal amit írtál van választási lehetőséged, ahogy mindenki másnak is, ma még CPU-t is vehetsz akárahogy leírtam fentebb is"
Én ezt egy kicsit máshogy látom: már most is korlátozódnak a lehetőségeid, ha pl. Intel proci mellé veszel Radeont (ha az alap HD2/3/4000-nél többre van szükség). A jövőben az egyre szorosabb integrációval még inkább így lesz. Majd eldöntheted, hogy AMD/Intel/nVidia gépet veszel."Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy nem neked készül a Trinity,"
Igen, ez az egyik standard reakció, már megszoktam. Személy szerint vonzanak az AMD platform (akár jövőben érzékelhető) előnyei, de néha szükségem lenne a magasabb CPU teljesítményre, ami mostanában rendre háttérbe szorul - miközben az erősödő IGP egyelőre nem tudja kiváltani. Ennyi a nyűgöm."de akkor nem tudom miért zavar ennyire hogy nem lett "tökéletes"?"
Miért zavar téged, hogy engem zavar?(#11016) Oliverda: "Majd megnézzük, hogy a végleges UEFI verziókkal mit tud."
Remek, már nagyon várom... -
Taragas
aktív tag
Egyenlőre kevés van igaz, de ezek száma szaporodni fog, és abban reménykedem, addigra eltűnik a hátrány a kettő között.
Atti: Amúgy az csak egy hasonlat volt, nem jutott más hirtelen eszembe. Amúgy lehet az emberek 95%nak megfelel, de az tény marad, hogy előre haladás alig történt, bár ez magának a szilícium alapú technológiának a végét jelképezi már. De ha nincs előre lépés, akkor meg az emberek minek vegyék meg?
Bár ez megint egy másik téma....
Olvierda: Persze odarakható egy bivaly kártya is, de szoftveresen-hardveresen nincs összhangban még a kettő.(mint pl a dual graphics).
Amúgy én csak az előbbi hozzásózólásodra válaszoltam, hogy nem erre találták ki. nem zárja ki egymást, csak nem logikus még egyenlőre, pedig annak kéne lennie.... -
Taragas
aktív tag
Mert egy kicsit bántó hogy szolgáltatásban többet tud mint az intel. Tehát választani kell, hogy teljesítmény vs. szolgáltatás. És sajnos együtt a kettő nem megy, mert a Radeon dVGA-ainak szolgáltatási direkt csak AMD CPU mellett mennek. Ergo nem muxelhető az intel proci teljesítmény az AMD szolgáltatásaival. És ha csak simán AMD-t veszel, akkor meg elveszted az erőt, mert sok esetben nem is ellenfele az intelnek. Ez kb. olyan mint a régi 80-as évek erősítői, meg a mostaniak. Kiváló hangminőség vs szolgáltatás. Félreértések végett nekem többet számít a szolgáltatás, és pl AMD procit ajánlok mindenkinek, és én is azt veszek, de akkor is dühít, hogy nem képes teljesítménynében is utolérni az intelt (Proci erő!).
-
attiLANte
tag
"Te meg miről beszélsz?"
Arról, hogy az évek során hozzászoktunk ahhoz, hogy minden generációváltásnál jelentős teljesítménytöbbletet kaptunk a pénzünkért - és most nem az IGP-ről beszélek...
A processzorerő szerintem mindig jól jön. Vagy ha ugyanazon az áron gyorsabb procit kapnál, kivágnád a gépedből, mondván neked a lassabb is elég?
Ráadásul még mindig többségben vannak azok a programok, amik egy, maximum két szálon futnak, és oda bizony jól jönne néha az extra sebesség - a heterogén programok meg valahogy nem akarnak özönleni. Még ha terjedőben is van a GPU-gyorsítás, szvsz. évekbe fog telni az átállás - közben pedig a gyártástechnológiai gondok és az egyre határozottabban jelentkező fizikai korlátok miatt nem nagyon lesz fejlődés."a Trinity minden téren jobbnak tűnik"
Khmm.: >link1<, >link2<, >link3<, csak hogy a tényeknél maradjunk. De van még pár olyan alkalmazás, ahol a jóval magasabb órajel ellenére alig gyorsabb."A célközönség 98%-ának még ez a stagnáló x86 teljesítmény is bőven sok."
Nem lehet, hogy csak 97%-ának? Már elnézést, de számokkal dobálózni bárki tud...
Ehhez képest a Bullt úgy várta mindenki, mint a messiást, hogy elkenje a SB száját végre. Érdemes benézni a Llano topikba is: egyesek vért izzadnak, hogy egy kicsit többet kihozzanak az aktuális APU-ból. Attól, hogy valami a többségnek megfelel (eszi/nem eszi: nem kap mást alapon), még másoknak lehetnek eltérő igényei/elvárásai."Inkább az lesz majd a vicces ha beigazolódik az AMD féle út a nyerőbb, és lehet majd sajnálni az intel procikat, mert meg sem tudják közelíteni a konkurens APU-kat összetett számítási teljesítményben"
Már alig várom, hogy valami beigazolódjon, de mikor lesz már?
Nem kérdés, hogy az AMD jó úton jár (mert nem nagyon van másik), de jelenleg átmeneti időszakot élünk: a régi gondolkodásmód támogatását látszólag feladták, az új meg még nem terjedt el. Persze gyártóként így is jól jár, csak a felhasználók egy részének le kell nyelni a békát.
És nem fogom sajnálni egyik céget sem: bemegyek a boltba/webshopba, megveszem azt, amelyik az igényeimnek/ pénztárcámnak legjobban megfelel. Nem azt fogom nézni, hogy AMD vagy Intel van a dobozra írva, vagy hogy a "célközönség 98%-ának" éppen mi elég.
Kár is ezen rugózni, majd kialakul a dolog. Vannak az életben komolyabb problémák is...(#11003) dezz: "Az IB-nek alacsonyabb az órajele, de azt sem lesz könnyű növelni pár éves távlatban."/I]
Persze, IB-nél is megvannak a korlátok, de ott meg alapból jobb az egy-/kétszálas teljesítmény. Még a többszálúsítástól is nagyon messze van sok alkalmazás, nemhogy a heterogén programozástól. Emiatt az Intelnek van egy kis előnye és talán pár éve, hogy felkészüljön a heterogén érára.
Az AMD látszólag beáldozta az x86 teljesítményt az erősebb GPU (ill. a rendszerszintű integráció) miatt, és ez néhol visszaüt, amíg nem történik meg a szemléletváltás. Az alapból magas órajelek miatt pedig ezen nehéz javítani.(#11004) Oliverda: köszi, láttam, de ebből túl sokat nem lehet leszűrni, mivel nem látszik, hogy mikor milyen alkalmazás futott éppen. Azért ordító különbség nincs, üresjáratban szépen alakul a dolog.
-
dezz
nagyúr
Most éppen azon megy a vita egynémely kinti fórumban, hogy magával a chippel van probléma vagy a chip és a heatspreader közötti pasztával.
-
dezz
nagyúr
A Steamrollerbe egy bizonyos Radix-8 alapú osztóegység kerül, ami sokkal gyorsabb, mint a korábbi (főleg gyökvonásban, ami pl. ray-tracingnél igen sűsűn használatos).
Egyébként felmerült, hogy egy matematikus utólag bebizonyította, hogy a Radix-16 alapú osztás néha hibás eredményt ad. Márpedig az Intel procikban a Penryn óta ilyen osztóegység van... De nem lett belőle ügy.
-
atti_2010
nagyúr
Mit csinál majd az akinek a chip felét kitevő IGP helyett inkább CPU erő kéne még? Az vegyen szervert, rögtön kétprocesszorost minimum?
Valószínű hogy minden szoftvert megcsinálnak előbb vagy utóbb hogy az IGP-n vagy APU-n is fusson, akkor már nem lesz szükség nagy CPU-ra.
-
gyiku
nagyúr
b45 3500 - 5770-et valtanek 1920x1200on.
jok az apuk, nem mondom. van dolgom brazos (anyos), meg llano-val is (irodaban a gepem, meg laptopom), de otthon asztalinak inkabb cpu+dvga. a hetero programozas elonyeit egyelore nem erzem a sajat boromon, ha 2 ev mulva a rendereles 10%-al gyorsabb lesz apu-n vmint igy, hat akkor igy jartam, nem fogok belehalni ha 2 perccel tovabb tart.
-
stratova
veterán
Kósza benchmark eredményeket ES-ekről, amiket véletlen sikerül épp közhírré tenni, mielőtt eltávolítják őket
Vagy legalább számadatokat, mi, merre, hány óra, ne ilyen százalékokkal dobálózzanak (még ha ki is lehet sakkozni egy kis idő után a lábjegyzetekből mire értették).
Az Opteronokat is jó lesz ráncba szedni, mert sajnos még közel azonos árban is szépen elpáholja őket a friss Xeon E5 alacsonyabb fogyasztással* (aminek nem túlzottan örülök, mert így elkényelmesedik** a gyártó. Atom-on is akkor kezdett kicsit érdemben reszelni Intel, amikor Brazos terjedni kezdett).
*Ez persze részben betudható a technológiai előnynek is.
**Csak kis teljesítménynövelésekkel cserélgeti a palettát, innovatív és használható ötletek/fejlesztések helyett -
-
stratova
veterán
Már hogyne lenne lényeg a fogyasztás. Eddig is amiatt szapulták páran az FX-et (már aki).
Tuningolva most is megy szépen 4+ GHz körül sokaknak, ezt most gyárilag érnék el (ami azt jelentené, hogy a 125 W-os kereten belül maradnának). A kettő itt összefügg.
(Az APU-ról nem is beszélve). -
dezz
nagyúr
Addigra is max. az IBM POWER és hasonló platformokon tudom elképzelni a full 128-bit bevezetését. Nem hiszem, hogy az x86-nak kellene ebben úttörőnek lennie. Most hadd ne kelljen kifejtenem, hogy miért.
(#10635) TESCO-Zsömle: Nem tudom, hogy az AF-et meg lehet-e oldani megfelelő minőségben kizárólag post-processként. Az AA-t is csak úgy "szo-szo"... De túl sok értelmét sem látom annak, hogy a diszkrét GPU csak ezt csinálja.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
dezz
nagyúr
Sokat számít a többszörös API rétegek eliminációja, de azt kétlem, hogy pl. 500 GFLOPS peak-ből ugyanaz kihozható lenne, mint 5 TFLOPS-ból...
A felhős dolog majd elválik, a hétköznapi játékosok eléggé igénytelenek tudnak lenni...
"There are currently no mainstream general-purpose processors built to operate on 128-bit integers or addresses"
Szerintem azt az x86-128-at valaki csak úgy bedobta...
Persze, FM2.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem nem. nem hinném hogy annyi selejt lenne az a piledriver alapú szerverprocikból hogy megérje, meg ugye az egész desktop piacot inkább APU-kkal akarják lefedni. amint a felsőkat desktop gépekbe is betörnek az APU-k, egy ilyen platform vásárlóköre kimerülne a vérpistikékben, az extrém tuningosokban és az otthoni szuperszámítógép-építő tech geekekben.
az FM2 alá meg azért nem tartom valószínűnek a 4 csatornás memvezérlőt, mert több láb kéne (lásd LGA2011), pedig ahogy zsömle is mondta, ott lenne értelme. bár lehet hogy itt is rám cáfolnak a mérnökök, és FM2 alatt lesz 4 csatorna, elvégre is teljesen inkompatibilis az FM1-gyel, szóval ha lábakból van elég, akkor megoldható a dolog, nem kell figyelniük az előző generációra.
-
TESCO-Zsömle
titán
DDR3 channels 4? meg up to 10 core? Hmm azt hittem ezekről letettek, most akkor hivatalosan mi az állás AM3+ nexgen FX ügyben? Az excavatorról is érdekeseket írnak (legalábbis a kommentekben) 128bit meg ddr4, ez is jól hangzik, de még a 64bites szoftverek sem túl általánosak, mi lesz itt ha még 128 is lesz, jó tudom, 2014ig még van idő
Architektúráról van szó, nem konkrét modellekről. A 10mag/4csatorna szinte biztos, hogy a szerver-változatot jelenti. Kizártnak tartom, hogy az AM3+ elbírná, már csak a kompatibilitás miatt is.
Mindazonáltal az APU-khoz -gamer szemmel nézve- nem jönne rosszul a plusz sávszélesség, de túlságosan is megdrágítaná a platformot...
-
FireKeeper
nagyúr
a 10 core desktopon is reális lehet, viszont a 4 channel nem hiszem. arra már szvsz biztos nem lenne jó az AM3+, és nem hiszem, hogy kidobnának egy új, nem APU-s foglalatot (a 4 csatornát szerintem csak szerverben fogják kihasználni). persze lehet hogy az AMD rám cáfol, és kijönnek egy LGA2011-szerű csúcs platformmal. bár az APU-s terveiket nézve ezt nem tartom valószínűnek.
viszont arra kíváncsi lennék, hogy ez a HyperTransport Assist feature mi akar lenni.
az az Excavator vajon klasszikus CPU, vagy APU akar lenni? -
stratova
veterán
Érdemes összevetni az Intel oldalán felsorakozó procikkal:
i7-2640M - 2/4 - 2.8@3.5 GHz - 4MB L3 - HD 3000 650@1300 MHz - 35 W TDP
i7-2677M - 2/4 - 1.6@2.9 GHz - 4MB L3 - HD 3000 350@1200 MHz - 17 W TDPHasonló lefojtást alkalmazhat AMD is továbbá Trinity-ben nincs 8MB L3 cache sem. HD 6650M 40 nm-es Trinity 32, csak lefarigcsálják azokat a wattokat (Mobil ES-ek közül a leggyorsabb 2 modulos/4 szálas volt 2.5@3.2 GHz-es nem 3.6@3.8 ahogy az FX-4100).
-
plekk
tag
Hát nézd mostanság nem nagyon követtem az eseményeket a PC világban mivel még jelenleg is egy s754 es konfigom van, és sajnos csak most jutottam el arra a szintre anyailag h beruházzak majd valami újdonságra.(pl Piledriver)
Ebből adódóan nem vettem még észre ezt sajnos. :S -
TESCO-Zsömle
titán
Az lesz a felállás. A Trinity még nem kap GCN-t, majd csak a Kaveri
Llano = Stars + VLIW4
Trinity = Piledriver + VLIW4
Kaveri = Steamroller + GCNBulldozer (1.0) -> Piledriver (2.0) -> Steamroller (3.0).
FireKeeper: A 6800-ban már biztos, hogy nem lesz GCN, a 7800 meg 1:1-be 6900, csak kisebb csíkszélen...
-
stratova
veterán
lee56: közben kicsit utánanéztem és téves lett volna az állításom (tényleg nem normális, hogy az AI és fizika számítása csak akkor megy végbe az iGPU-n ha nincs mellettük diszkrét kártya).
Brainstorming ALERT:
Viszont a Turbo Core 3.0-val bemutatkozó CPU és GPU között változtatható arányú fogyasztási keret elméletben csökkenthetné az Intellel szembeni hátrányt, amikor dGPU mellett a keret döntő részét megkaphatná a CPU-rész és így nagyobb teljesítmény lenne elérhető. Ha nincs diszkrét kártya a rendszerben, akkor pedig amúgy is az iGPU a szűk keresztmetszet (utóbbi esetben egyébként is jobban áll AMD, illetve ha jól értelmezem ez Trinitynél már kiegyensúlyozható lenne).
TESCO-Zsömle: A hosszútávú útiterven (amennyiben azon szerepel) szerinted ez melyik platformmal következne be? (megj. azért linkeltem mobilt, mert emlékeim szerint az asztali még nem ismert ilyen részletesen 2013-ig)
-
TESCO-Zsömle
titán
-
whiteman0524
aktív tag
Igen, nekem is végig olyan érzésem volt hogy ez a Bull megelőzi majd a korát. Nos ez többnyire most be is igazolódott. Nem használják még ki a programok de szvsz a jövőben biztos hogy meg fog térülni a sok belefektetett munka. Én a Bull miatt vettem AM3+-os alaplapot, de mivel (remélhetőleg) jövőre jön majd bele a ráncfelvarott Bull így sztem inkább megvárom azt. Addig bőven jó lesz még ez a kis 955 4GHz-en
Ahogy nézem a teszteket most még nem igazán lenne értelme ezt lecserélni.
-
Oliverda
titán
Szerintem valami ilyesmire gondolhatott:
Ez talán megvalósítható lenne, de egyrészt növelné a tokozás és az egész gyártás költségét, plusz a chipek sincsenek ingyen. Valamint pluszban kellene egy külön memóriacsatorna a GPU részhez, hogy jól tudja kezelni ezt. Összességében megdobná a költségeket ami a termék árára lenne a vásárló szempontjából rossz hatással, ergo nem biztos, hogy megérné, vagy inkább biztos hogy nem.
-
Fiery nyilván most is azt mondaná, mint napokkal ezelőtt.
Különben meg szerintem a tuningot ne keverjük a SKU-k gyári órajelével. A Zambezi jön 125W és 95W TDP-vel, aminek keretén belül tudják az adott órajeleket. Na most hiába tudja az 5 GHz-et is mondjuk az FX-8150, ahhoz már kellene egy 150W TDP, amihez tápáramkör és megfelelő hűtés is kell. Majd amikor az 5 GHz-et hozza 125W TDP-n, na akkor lehet bárkinek is az orra alá dörgölni. Persze ha szerencsénk, lesz, idővel kisebb csíkszélességen biztos ki fog jönni a gyári 5GHz (Turbo) órajeles Bulldozer.
-
-
whiteman0524
aktív tag
Ebben a kategóriában szvsz lényegtelen hogy mennyit fogyaszt a processzor. Nekem legalábbis sose számított. Senki se hajtja 24/7-ben a gépet, vagy ha mégis akkor se egész álló nap a 3 tré márk és a Prime95 dübörög, ami húzná a villanyórát. Egyszerűen éves viszonylatban pár ezer forintnál szvsz nem jelent többet hogy 95wattos-e a procid vagy 125. Tökmindegy, mert annyi pénzt vagy annál többet, amennyivel többe kerül egy 95 wattos darab, soha nem fog megspórolni a villanyszámlán.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest