- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
Oliverda #9092 üzenetére
dobjuk rá össze a pénzt és teszteljük le
tiltsuk le a magok felét és tunningoljuk meg máris kész a bulldozer preview, vagy nem? amiből már nagyjából képet kapunk
ha mi nem is csináljuk meg, biztos lesz valami über kocka aki megcsinálja, aki már 6 éve várja tűkön ülve, annak megéri
-
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Oliverda #9050 üzenetére
Akkor ez esetben tényleg érdemesebb lehet majd egy 4 modulos példányra beruházni. Bár azoknak akiknek minden watt számít az lenne az igazán jó dolog, ha lehetőségük lenne szoftveresen vezérelni a modulok igénybe vételét, hogy adott esetben energiát spórolhassanak. Már csak ebből a szempontból is marha jó ez az architektúra mert az egész rugalmasságára ez még egy lapáttal rátesz. Elméletileg.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9052 üzenetére
Ezt értem, de a Windows alapesetben nem így fogja használni. Ráadásul ha mind a 4 modul megy az órajel alacsonyabb marad! A négy modulos leosztással kb. 10% (400 vs. 360) nyerhető négy szál esetén. Ennyit biztosan emel a turbo az órajelen. Kvázi ennek SZVSZ a gyakorlatban nem lenne haszna.
ui.: persze a 256 bites AVX-et támogató programoknál valószínűleg már más lesz a helyzet. -
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9050 üzenetére
Szerintem az energiagazdálkodás miatt előnyösebb, ha az első 4 szálat terhelik le és a másik két modult elküldik szunyókálni.
+by JF-AMD
"You get better performance by loading modules and letting the unused ones drop into C6. Turbo CORE gets much better results. Trying to turn off every other core does not get you a big boost because the overhead from shared components is low." -
whiteman0524
aktív tag
válasz
Oliverda #9048 üzenetére
Ha jól látom nem igazán derül ki, hogy melyik kis ablakocska pontosan melyik "magnak" fele meg. Pedig ez egy elég fontos dolog. Szvsz ha lesz ez kézzel fogható Bull példány akkor érdemes lesz letesztelni XP-vel is a több szálas teljesítmény tekintetében, ha az még nem támogatja a szálak ilyen mértékű dinamikus kiosztását, és az eredményeket hasonló terhelés mellett összevetni mondjuk a Win 7-el. Bár lehet, hogy az operációs rendszerek egyéb funkciói és eltérő processzor igénye/használata bezavarhat a végleges képbe. De azért egy próbát megérne szerintem.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Oliverda #9046 üzenetére
Ez csak akkor lehet igaz, ha az operációs rendszer megfelelően kezeli a Bull modulokat és azokon belül a "magokat" hogy ilyen képzavarral éljek. A 4 magos proci ugye 2 modulból áll. Ha mind a 4 magja terhelés alatt van akkor maximálisan és egyenként 90%-al működhetnek ahhoz képest mintha egy modulon belül csak 1 mag lenne aktív. Ellenben 4 modul esetén hasonló terhelés és megfelelő kiosztás mellett (minden modulból csak egy mag van terhelve) a teljesítmény akár 100%-os is lehet az iméntiekhez mérten. Szóval nagyon fontos hogy az operációs rendszer ezt miképpen fogja kezelni, mert ez elméletileg akár 10%-os sebességkülönbséget is jelenthet.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9043 üzenetére
Az árakról szoló pletykákat eddig elég furcsának találtam. A négymagos kb. 200 a 8 magos meg 300 dollárba kerülne. Ez alapján a magok számával arányosan annyira nem fog nőni a teljesítmény. Valószínűleg a Turbo Core miatt, mert minél több a mag annál szűkösebb a TDP keret. Szerintem a kis 4 magos lesz az igazi "Speed Demon".
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #9005 üzenetére
Ja vagy úgy... Az még kicsit odébb van.
Amúgy érdekes, hogy közel egy évig nem használják ki, hogy már megy a 28nm-es gyártás... Vagy nem ugyanarról a 28nm-ről van szó? (HP, LP, stb.) Úgy tűnik, későn született meg a döntés, hogy 22nm helyett 28nm-en jön a köv. gen., vagy ilyesmi... Ha más nem, a Trinity már jöhetett volna 28nm-en és akkor a GPU-t sem kellett volna áttervezni 32nm SOI-ra.
(#9012) Gerisz: Januárban jött volna az IB, de az Intel is halasztott.
-
Gerisz
addikt
válasz
Oliverda #9013 üzenetére
Mert a kezdeti kihozatali nehézségekből én erre következtettem (akkor hibásan
)
Meg abból ahogy ebben az időszakban szoktak jönni az újdonságok.
Én ősszel mondjuk még csak vidkarit vettem, de az úgy volt, hogy megérkezett és elsőként le kellett rá csapni (ár ilyenkor ugye nem számít) mert ha nem akkor a következő szállítmány volt, hogy 2-3hét múlva volt elérhető megint. -
Gerisz
addikt
válasz
Oliverda #9011 üzenetére
Zavar az bőven van.
Igazából az Ivy-re emlékeztem, hogy január környékén jön (azért is nem vettem meg a Z68-as lapot eddig hátha lesz valami Sandy Ivy átmenet és nem kell oda is procit vennem), mondom ha ez is csak akkorra lesz kapható akkor szomorú leszek, mert legkésőbb karácsonyra már venni szeretnék. -
-
hibavissza
veterán
válasz
Oliverda #8986 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy az AMD publikálta már a hivatalos technikai specifikációt hozzá. Az AM3+ alaplapoknál nagy volt a zűrzavar emlékeim szerint. Mindenhol azt írták, hogy ezek a gyártók partizán akciói.
Ilyen RAM-ot nem nagyon láttam még. Csak 2000-est. Az nem jó hozzá?
-
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8957 üzenetére
Mihez kell a memsávszél egy beépített gpu-nál tesztelésnél, mikor még az egérhez se nyúlsz hozzá? főleg hogy ki volt kapcsolva az integrált tesztelés közben...)
Na most akkor ha nem volt lassabb, akkor az 1333-as ramból már nem is kellett a sávszél?
Te is szerintem talkálgatsz mit mértem eddig és hogyan. Megnéztem a grafikonokat és nekem ennyi jött le, a többit meg lehet sokféleképpen magyarázni.
Nézd meg a superpi-s linkem, egy szál, semmi trükközés, van benne intel is 3-4 évvel ezelőttről, meg A-3850. -
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8942 üzenetére
Nincs semmiféle köd, csak kinőttem már a mesékbők és nem hiszek a hókuszpókuszoknak. Majd a real life mérések eldöntik mennyi az annyi. Befejeztem, senkit nem akarok én megveztni, csak gusztustalannak tartom a mostanában kialakult trendet, hogy gyursulás szinte nulla, marketing, lehúzás, pereskedés meg megy ezerrel. (De ez csak egy nézőpont)
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8938 üzenetére
Ő, rohadtul nem lényegtelen(ez melléduma), fontos az, mennyin jár a proci, fontos mennyi független szálat milyen sebességgel kezel, 1 szálas teljesítmény még fontosabb(a usereknek). Fontos hogy legyenek kicsit rózsaszín szemcsis újságírók akik cikkeznek, és fontos hogy a pór népet jól megvezessék a 8 mag marketinggel(de ez már csak a gyártónek/eladóknak). Lehet butának nevezni, de a 8 mag az 8 magnyi teljesítmény (gyengébbek kedvéért duplája a 4 magosnak). No offense Oliverda, de igencsak elfogultnak látlak a témában...
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8920 üzenetére
Azt irtam hogy a gyári "Max turbo" szint simán elérhető kézileg, a turbo szemeteti kikapcsolva az összes maggal. De ez már nem az asrock lapba belepakolog és default biossal évekig jól elvagyok a gépemmel facebookozva kategória. A fesz és freki emelésre a gyári keretek között gondoltam, ők ennyit kisérletezgettek ki, és pont, messze nem biztos, hogy az a legoptimálisabb vagy a legmagasabb frekvencia. Az azért remélem senkinek nem lesz új, hogy esetleg megjelennek majg csont ugyanarra a magra épülő nagyobb TDP-t és frekit engedő szériák...
-
bel6
tag
válasz
Oliverda #8920 üzenetére
Ugyan a bull támogatja a magasabb (1866,2133) frekis memóriákat, de valós teljesítményben lesz-e érezhető különbség egy lassabb de jobb időzítésű memóriával szemben. Ugye itt nincs igp ami a Llanonál szépen nyer a dolgon. Utanék itt egy régebbi tesztre. Pénztárca szempontjábó nem mindegy hogy 1333/1600MHz jobb időzítéssel még elfogadható áron vagy 2000/2133MHz sokkal lassabb időzítéssel, de mivel húde új -> megfizethetetlen áron (legalábbis kezdetben).
-
törölt tag
-
-
-
-
válasz
Oliverda #8522 üzenetére
Teljességgel igazad legyen
!
Mert ugye ha 4.8Ghz lehet járatni, akkor már csak az órajelből is 1,5x gyorsabb lesz, mint most a jelenlegi cpu-m + architektúrálisan is fejlettebb lesz a dolog +2mag
Teszem hozzá, ha az adobe szarságait (amit nagyon szeretek használni, mert egyébként jók )
nem optimalizálják AMD részre is egy picit legalább, illetve rendesen írnak bele többszálúságot, akkor ugyan úgy nem tudom kihasználni rendesen, mint a mostanit, esetleg a fejlettebb turbo jelenthet majd pluszt.Más. Ha jól tudom az utasításkészletük meg fog egyezni az aktuális Intel architekúráéval, pici eltéréssel az AMD javára?!
-
-
polonic
félisten
válasz
Oliverda #8487 üzenetére
Ez abból szempontból jó, hogy akkor egy közös chipkészlet (vagy controller hubnak is hívhatjuk?) lesz az apu-hoz és a cpu-hoz is.
Viszont abból nem, hogy aki akkor is újítani akar, akkor cserélni kell.A plusz egy modul akkor azt jelenti, hogy 5 modulos/10 magos cpu-k lesznek. Asztali vonalra gondolok. Szervernél nem tudom, mi is van. Ott tán most is lesz 8 modulos, igaz?
A gyártástechnológia az még marad 32 nm-en, igaz? Csak a kettővel utáni lesz 22 nm-es. -
törölt tag
válasz
Oliverda #8440 üzenetére
És van még 24 sáv az APU-ban. Az mire nem elég? Önmagában elég lenne egy teljes, tisztán PCI-E lap építéséhez. Ha van egy 2x8 CF, akkor még mindig marad 8 sáv minden egyébre. Mondjuk 5x1 (és még marad 3), vagy 4x1+4. És a Hudson-ban levő sávok megmaradnak az integrált cuccoknak.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #8396 üzenetére
Az való igaz, de a Flash esetében például ez a kis rész teszi hozzá a legtöbbet. A videók gyorsítására van a legnagyobb igény. A reklámokat (a PH lapcsaládon kívül persze
) alapból tiltani kell.
Az viszont biztos, hogy ha már ott a gyorsítás a legtöbbet használt alkalmazásokban, akkor a BAPCo tagjai joggal követelték, hogy legyenek ott a méréseknél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest