- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #11529 üzenetére
Nem arra céloztam, hogy a vállalat stratégiájával vagy értékével volna gond, de ma minden a tőkéről és a pénzről szól.
Remélem hamarosan megtámogathatom őket egy Athlon II X4 750 árával
Ha türelmetlen leszek, akkor lehet részvényvásárlással is támogatom őket 2 usd-nél
Ha türelmesebb, akkor csak alatta -
Hisztogram
tag
válasz
atti_2010 #11541 üzenetére
Amennyit egy lehetségesvásálójelöltek fizetni volnának hajlandóak egy A/CPu vonaltól megfosztott AMD-ért az jóval kevesebb, mint amennyit a vállalat ér, azaz, mint amennyiért a tulajdonosok adnának érte.
Amit mondtál akkor lenne igaz, hogy ha az APU által igényelt plusz ráfordítás kevesebb hozamot hozna min az alternatív befektetések, s mivel a kamatok meglehetősen a földön járnak, ez elég valószínűtlen.
Szerintem az AMD legnagyobb problémája a márkája, a vásárlók nem fogadják el, mint prémium terméket, amit csak visszaigazol az APUk i3-mal szemben mért gyöngesége. A cég sikertelenül próbálkozik újraértelmezni a Fusion/visiont mint "intelligens, okos, kompakt megoldás". Nem csoda, hisz csak egy alacsony profitú és szűk kategóriában tud csak első lenni:a filléres játékgépek piacán, mindenütt másutt elmaradnak azok a mértékadó benchmarkok
Ha engem kérdeztek az FX brandet ki kellett volna hajítani úgy ahogy van, mert "Faildozer" tönkrevágta a nevet. A feszültséget megemelésével a pHenom II sikerét igyekezném reprodukálni.
Az APUk-kal pedig úgy érzem egy hatalmas lehetőség előtt állnak. Az már kiderült, hogy PS4-ben egy AMD Southern islands gpu és x64-es processzor lesz, a mostani Xbox 360ban már Amd processzor van, és az újba is valószínűleg 6000-es GPU keró bár a WII U IBM processzort kapott. Mindezek azonban csak késő 2013-14-ben jelentkeznek majd
S ha már konzolok, nemrégiben olvastam valamelyik vonatkozó topicban hogy az IBM pc-n hány fordításon kell átesnie egy műveletnek a konzolokkal szemben, úgy érzem az APUk esetében ezeknek a lépéseknek a csökkentésére komolyan lehetőség adódik.
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #11466 üzenetére
Rámutatnál hogy hol írtam a jövőre szót? Én a következő FMx-es foglalatról beszéltem, szövegértés 1-es
Oliverda : Biztosan igazad van, arra felé megy az AMD, de most 10-20W max (chipset) terheléses differencia miatt még nem fogok komplett platformot váltani, és nem hiszem hogy ezzel egyedül lennék..
PCI-E 3.0-nak meg kb. akkor lesz értelme mire eljutunk a DDR4-ig.. Majd akkor, talán, váltok én is FM-re
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
atti_2010 #11359 üzenetére
Csak az, hogy méretéhez képest lassú és sokat zabáló chip. Tudom, tudom nem a desktopra szánták...
Minden relatív. Önmagában tényleg jó a modulokra épülő jövőkép. Ám az SB-vel és az IB-vel az Intel rendesen belepiszkított az AMD levesébe. Túl későn hozták ki túlon-túl alacsony IPC-vel. A K10 alá egyszerűen nem szabadott volna menni ilyen téren. Régóta úgymond AMD-fan vagyok, de egyszerűen nem tudom megérteni mi forgott a mérnökök fejében.
Azt azért remélem, hogy "tudjukkinek" nem lesz igaza a nem javuló fogyasztással kapcsolatban. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
atti_2010 #11328 üzenetére
800-asok már nem felső kategória, hanem a mainstream teteje. 900-asok a Performance és a 2-gpu (volt) az enthussiast.
Nem egyszer láthattuk AMD-nél, hogy pusztán csíkszélesség-váltáskor az új széria második vonala felépítésben szinte 1:1-ben másolta az előző széria elsőjét. Az új gyártástechnológiának köszönhetően pedig valamivel nagyobb órajelet és kisebb fogyasztást kapott.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
atti_2010 #11255 üzenetére
Tudom. Ugyanakkor modderként elég kellemetlenül érint a top Dektop vonal drágulása. Most már ITX-ból is elkérnek 60k-t egy igazán jó modellért. AMD alapokon meg a SFF kvázi halott. Soha nem is volt igazán erős AMx ITX lap... Nem volt még mATX ROG lap sem az Asus-tól. Hiába volt szavazás, nem lett Crosshait V Gene... Egyedül az FMx vonalban bízok, mert a HTPC-vonal miatt az igencsak ott van minden méretben.
Nem mellékesen 2015-re kész lesz az nVidia és az Intel "fúziója" is. Lesz miből válogatni.
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #11092 üzenetére
Akkor jelenleg az igp-nek akkor van értelme (dVGA-val), ha egy hozzá passzoló dVGA-t rak mellé az ember és mint egy CF rendszert tudja alkalmazni?
hát akármennyire is akarják ledugni a torkunkon az igp-t, számomra még nagy haszna nincs akkor. (persze az jó, hogy netezésre, irodai munkára, film nézésre hibátlan, csak egyes gyártók "feleslegesen" vetetik meg a néppel az igp-t....)
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #11088 üzenetére
Okay, köszi!
Nem úgy gondoltam, hogy "CF"-ben menne az igp, meg a dVGA, hanem pl. bizonyos programokban (játékokban) nincs olyan támogatás, hogy a vga-t kisegíti az igp?
Pedzegettek ilyen megoldásokról már régebben, csak nem tudom, hol tart jelenleg a technika, mennyire támogatják a szoftverek ezt a megoldást, vagy egyáltalán létezik-e a gyakorlatban.Akkor ha jól értem most még az átmeneti időszakot éljük, amikor a dVGA-k "halála"-ba (több topikban hangoztatva volt már, nem az én ötletem) indulnak, de az igp-k még igen csak kevés dologra jók....
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
atti_2010 #10998 üzenetére
engem igen mivel tuningolok és hiába a 900Mhz előny, ha a Llano-t is fel tudom húzni addig, clock to clock kíváncsi lennék, amúgy nem értettem a Llano miért olyan alacsony órajelekkel jött ki mobil szegmensben, de most már értem, Trinity miatt, pl A4 3300M 1,9Mhz-es alapfeszen 2,5 Ghz-et is röhögve viszi és 2,7Ghz-et is tud egy kis +feszel, A6 3400M 1,4Ghz el van kiadva, alapfeszen viszi 2-2,1Ghz et, szóval a magas órajeleket meghagyták Trinitynek, így nem csak GPU rész lett gyorsabb az elődnél, hanem a CPU rész is
Oliverda: a fogyasztás számít, ha valóban ugyanannyit fogyaszt 3,8Ghz-en, mint Llano 2,9Ghz-en akkor meghajlok előtte -
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #10998 üzenetére
"Az Ivy meg majdnem szénné ég és a felét sem tudja ennek a teljesítménynek, és akkor azt sem említettem hogy mindezt 22nm-en ???"
Azért ekkorát nem kellene ferdíteni - még ha ma az AMD-vel is tartasz -, mert még valaki bejön ide, és feltétel nélkül elhiszi azt amit elsőre olvas. Legalább utalhatnál rá, hogy a grafikus alrendszerre céloztál (és szilíciumból sem olyan könnyű azért szenet előállítani) - nem mindenki szakértő...
(#10999) Oliverda: "Számít, ha közben ugyanolyan csíkszélesség mellett nem fogyaszt többet?"
Egyelőre nem tudni, hogy a TDP-keretből mennyit emésztenek fel a Piledriver modulok teljes terhelésen, úgyhogy erre azért nem vennék mérget. Remélem az itteni tesztben lesz idő/kapacitás/lehetőség összevetni a Llano-val (illetve a Husky magokkal) ilyen szempontból is. Azért az mindenképpen becsülendő, hogy a számítási teljesítmény növelése mellett sikerült beleférni 100W-ba.
A magas órajel annyiból azért érdekes, hogy nehéz lesz a jövőben tovább emelni. Vagy most már be kell érnünk a jóformán stagnáló "x86" teljesítménnyel, hogy ennek árán tovább növekedhessen a GPU, miközben az általános felhasználása egyelőre nem jellemző? Nehéz időszak elé nézünk ezen a téren is... -
Taragas
aktív tag
válasz
atti_2010 #10995 üzenetére
De nem is erősebb. Sőt ha azt nézzük, hogy bár architektúrális különbség van(és elég jelentős), de szűk majd egy Ghz-t ráver a Llanora, és épp hogy erősebb nála.
Halkan jegyzem meg, nekem ez szégyen(nálam megbukott ez az processzor architektúra). Mint az is, hogy 6670-el van csak max duálban... (amikor a Caymannal is lehetne pariban pl a felépítése végett). Maradok a Kaverinél, és reménykedek... (és ezt csak megjegyeztem, és tudtam már egy ideje, hogy ilyen lesz)
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #10991 üzenetére
Ha CPU-ban nem is egyértelmű az előny (azért többnyire rendben van), GPU-ban abszolút övé az elsőség. Csak tudnám miért csak Low grafikán tesztelték a Diablo 3-at, amikor már a HD 7660G is vitte High beállítás mellett. Egyébként pedig DDR3 2400-at neki
Reméljük tényleg annyira szereti az alacsony órajel és feszültségértékeket is, mint ahogy pletykálták (a végül megcáfolt késés okát firtató hírekben). -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
atti_2010 #10750 üzenetére
És a Trinity még erre is rátesz. Kíváncsian várom, hogy mire lesz képes az A10-es 1080p alatt, főleg ha egy kis tuning is bejátszik.
Az is érdekes lesz, miként reagálják le az alaplapgyártók az AMx vonal kiesését. Jönnek majd az FMx tuninglapok. Be szép is volna...
Illetve ott van még a DDR4 is, ami már nagyon kopogtat az ajtón. Az APU-k meg keservesen keresik a kulcsot, hogy beengedjék.
Ha a Kaveri még nem is, az utód már szinte biztosan DDR4-es lesz.
Megoldhatnák úgy, mint az AM2-AM3 átmenetet. Kaveri-t kihozni FM2+-os foglalattal, az utód meg jöhetne FM3-ba DDR4 only.
Odaát, Fater All-In-One gépében egy AM3-as proci dübörög AM2-es foglalatban.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
atti_2010 #10744 üzenetére
Ha jól tudom, a Kaveri-vel megszűnik ez a probléma, mert nem lesz klasszikus értelemben vett "IGP", amit az ember nem használ ki. Tudtommal a GCN magok nem a CPU mellé, hanem monkrétan a lebegőpontos Integer-egységek helyére kerülnek bele a Steamroller-be (Bull3.0).
Ha a processzornak "lebegőpontosat kell számolnia", akkor az az "IGP"-n fog lefutni. Ez a "valami" (APU) lesz kiegészítve 1-2 egységgel, amitől képes lesz GPU-ként funkcionálni.
Fontos megértani, hogy maga az APU, a Fusion nem egy egymás mellé tett IGP és CPU páros. Az egész lényege, hogy egyetlen szétválaszthatatlan egységes egésszé olvasszák, ez az integráció lényege, amit mindenki tesz. Mert az egész több, mint a részek összessége.
stratova: Tudtommal a mostani 7xxx-ekből hiányzik pár dolog, ami a jövőre nézve elkerülhetetlen, így legkésőbb a HD8xxx-ekben pótolni kell. Az is tiszta sor, hogy a 7xxx-ek alsóházát nem lehetett GCN-nel megoldani, mert egyrészt a Trinity-ben VLIW van, másrészt a TSMC is hadilábon áll a 28nm-el.
Itt most azt akartam mondani, hogy az APU-k mellé az alsóbb VGA-k dukálnak, de tekintve, hogy jövőre már csak APU-k fognak megjelenni, gyakorlatilag a belépő szinttől a 8990-esig mindenhez APU-t kell társítani platform-szinten.
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #10221 üzenetére
Hát, a ház hátulja kicsit masszívabb, mint az alaplap.
(#10222) Jack@l: A cső másik vége rögzített, tehát nem teljes súlyával nehezedik a blokkra. A blokk a szivattyúval együtt sem hiszem, hogy olyan nehéz lenne, mint egy komolyabb léghűtő, ráadásul nagyon nem mindegy, hogy a súlypont milyen közel van az alaplaphoz.
-
-
válasz
atti_2010 #9989 üzenetére
Modul, mag, mindegy, ha egyszer már arra az álláspontra jutottunk, h c2c gyengébb az Intelnél, akkor annyira lesz csak létjogosultsága mint a 12 magos Opteronnak. Ne érts félre én örülnék a legjobban, ha a Bullok ütőképesnek bizonyulnának, de egyre több negatív pletyka terjeng. Pláne annak fényében, h annó úgy lett beharangozva, hogy mindent lemos a pályáról.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
atti_2010 #9818 üzenetére
Nem tudhatod, milyen lesz a Trinity IGP-je, és miként módosítják a Bull-magokat, mielőtt bele kerül. Plusz számold ide, hogy a CPU-limit kis felbontáson jön elő igazán.
Annyi biztos, hogy a mobil változat alfa verziója tökéletesen futtatja a DeusEx: Human Revolution-t 1360*768-as felbontáson.
Az asztali ennél erősebb kell, hogy legyen.
FireKeeper: AMD nem olyan. Már most FM2-be hozták volna a CPU-kat, csak probléma volt az AM3+ rövid élettartama...
FireKeeper(2):
-
Advent
tag
válasz
atti_2010 #9749 üzenetére
Sziasztok!
Van már valakinek kisebb tipusú Amd liano APU-ja?
Engem első sorban A4-3400 és A6-3500 modellek érdekelnek.Kb hova tehető ezeknek az Apuk-nak a Cpu teljesítménye ? Mennyit fogyasztanak HD video lejátszás , üresjárat és 100% proci terhelés mellett?(sehol nem találok ezekről teszteket :S)Azért kérdezem mert, most szeretném leváltani Core 2 Duo e6300+NV Gt210 alapu HTPC-met egy ilyen korszerűbb Liano-s Amd-re de ettől a procitól kisebb teljesítményűt azért nem szeretnék.
Szerintetek egy 150W-os panel táp elég a vmelyik fent említett liano Apu-hoz?
THX!
-
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #9702 üzenetére
Ember, nemtom miről beszélsz, én bármilyen egyszálról, mert a játékoknak is, és elég sok programnak 1-2 számításigényes fő szála van. Bár mostanában a játékgyártók nyomják a sok szálat, de 2 magnál többön nem is nagyon látsz full terhelést. Nem véletlenül csúszik annak az ára szépen le, gyorsan lesz az majd a 6 magos phenom körüli is...
Most szerváltam be ssd-t elég sok installnál észrevettem, hogy procilimitem van 50%-os terhelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- Kerékpársportok
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest