-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
csucsbicep #11343 üzenetére
Felépítésben azokhoz állnak legközelebb.
Core i3-ak és Pentium-ok ellen mennek, szerintem oda jók lesznek. Tom's HW szerint 15%-kal volt jobb A10-5800K 3.8 GHz-en mint 2 letiltott modullal az FX-8150 szintén ekkora órajellel. Akkor így festett a helyzet SB ellenében.atti_2010: gondolom 6-8 magos FX-re céloztál, mert Trinitynél 4 mag a plafon (de abba a szegmensbe úgy néz ki, nem is kell több).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
csucsbicep #11343 üzenetére
Az IGP mellé nem lesz kevés, akinek meg nagyobb teljesítmény kell az vehet 6-8 magosat.
-
stratova
veterán
válasz
csucsbicep #11341 üzenetére
Ezek az FX alatt sorakozók és illene érkeznie idővel A10-5800K (2modul/4szál 3.8@4.2GHz + HD7660D: 384 800 MHz szorzózármentes 100 W TDP) és A8-5600K (2modul/4szál 3.6@3.9GHz + HD7560D: 256 760 MHz zármentes 100 W TDP) APU-knak is. Foglalat élettartama jó kérdés Kaverinek még nem ártana belemennie, de ezt még nem tudni (az várhatóan max. 2 Steamroller modul + 8 CU-s [512 magos] GCN).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
csucsbicep #10062 üzenetére
Szerintem jól fog alakítani, amire nagyon kíváncsi vagyok az a fogyasztás-teljesítmény, biztos jó lesz de mennyire????
-
win7777
aktív tag
válasz
csucsbicep #7493 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
csucsbicep #7461 üzenetére
Szerintem azokra már egy olyan VRM került ami képes kiszolgálni a Bulldozer igényeit is. Kérdés, hogy teljesen vagy bizonyos energiagazdálkodási funkciók hiányával.
Ez egy órajelgenerátor, ezek meg feszültségvezérlő/szabályzó chipek. Több gyártó és verzió létezik ezekből is.
-
Oliverda
titán
válasz
csucsbicep #7459 üzenetére
Miért? A HT nem szűk, a DDR3-1866-ot tudják a jobb AM3-as lapok, más meg nem nagyon kell, ha a VRM is kompatibilis. Legrosszabb esetben a fogyasztás lesz magasabb, ha az újabb Cool and Quiet (vagymi) nem fog működni ezekkel.
-
Oliverda
titán
válasz
csucsbicep #7442 üzenetére
Lehet, hogy az AM3+ba menni fog a következő generációs Bulldozer is, ami viszont már nem fog menni AM3-ban mert azon már lesz plusz láb.
Persze ez csak egy elmélet. Szerintem hamarosan már lesz hivatalos infó mert már túl sok a találgatás.
whiteman0524: Biztosan lesz ebben is egy hasonló tájékoztató, ha így lenne. Emlékszem, hogy az X3 720 dobozában is volt egy ilyen, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a CPU-k nem mennek AM2-ben, még annak ellenére sem, hogy fizikailag kompatibilisek. Amúgy meg ha levágod a lábat, akkor ugrott a gari. Korábban a Tomshardware levágta az AM2+ foglalatos Phenom II 940 plusz lábait, hogy kirpóbálják AM3-ban, mert elvileg a DDR3-at már azok is tudták, de végül nem ment nekik.
-
Oliverda
titán
válasz
csucsbicep #7363 üzenetére
-
válasz
csucsbicep #7354 üzenetére
Ez nagyon érdekes. Valamit csinált az AsRock, amivel megoldotta, hogy az 1x16-ot kettébontsa. Talán Oliverda meg tudja mondani, hogy csinált 870-re 2x8 CF kiépítést a gyártó. Bárhol is nézek utána, mindenhol 16+4 sávot írnak erre a chipsetre.
-
válasz
csucsbicep #7352 üzenetére
Sajnos a 16+4 kiosztás chipset limitáció miatt van azt hiszem (Pl. 870 esetében).
-
dezz
nagyúr
válasz
csucsbicep #7306 üzenetére
3D rendering (akár hobbiból), videokódolás, kódfordítás, FPGA fitting és szimuláció, stb. Nem mindenki fő tevékenysége a játék!
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
csucsbicep #7306 üzenetére
Rekordot dönteni a 3DMark-ban
-
Oliverda
titán
válasz
csucsbicep #7211 üzenetére
Hangsúlyoznám, hogy ez csak egy kósza ötlet. Igazából az AM3 black foglalat és a VISION Black esetleges összefüggéséből gondoltam erre, de eddig sehol nem olvastam erről semmit, ergo egyelőre teljes egészében saját fantazmagória ez az egész.
Mondjuk az kicsit ellene szól, hogy így gyakorlatilag kétféle tokozással kellene gyártani az új procikat. Igaz az eltérés valószínűleg csak egyetlen láb lenne. Illetve még az is ellene szól, hogy talán ezt nem lenne olyan egyszerű kommunikálni a vásárlók felé. Kicsit zavarosnak tűnhetne ez az egész. A 4 és 6 magos verziók AM3+ tokozásúak lennének amelyek kompatibilisek lennének a jelenlegi AM3 és az új AM3b(?) foglalattal, míg olyan, hogy AM3+ foglalat nem is létezne. Az AM3b foglalatba meg belemenne a sima AM3 az AM3+ meg az AM3b tokozású CPU is, de ez utóbbi nem menne bele a korábbi AM3 foglalatba. Ez már kicsit sokk lenne a vevőjelölteknek szvsz.
Na majd hamarosan kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest