- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ran#
csendes tag
válasz
Rellind #12312 üzenetére
Nekem GX610PX-059HU-m van már úgy három hónapja, írok pár tapasztalatot.
AMD Turion X2, 2000 MHz (TL-60)
Ati Mobility Radeon HD 2600
RAM: Transcend 2 GB DDR2-667 (TS256MSQ64V6U)
WD 320 GB, 5400 RPM, SATA-II (WD3200BEVT-22ZCT0)
Északi híd: AMD RS690C
Déli híd: ATI/AMD SB600
Atheros WiFi (AR5006X)
Realtek gigabites LAN
Képernyő: 15,4'', 1280x800 (Chi Mei N154I2-L05)
XP SP3-mat használokBillentyűzet:
Elég silány, a kurzorbillentyűk körül nyomkodva szépen besüllyed. Ez gépelésnél nem zavar, az a szekció nagyjából rendben van horpadás-szempontból. Maga a gépelés viszont nehéz dolog vele, a numerikus billentyűzetért cserébe az ékezetes betűk össze vannak nyomorgatva. Ehhez most már teljesen hozzászoktam, mint ahogy az AltGr+j-s hosszú i-hez (kurzorbillentyűktől jobbra van igazából, elérhetetlen), az egysoros enterhez, az afölötti ű-höz meg a sima gomb nagyságú jobb oldali shifthez is.Melegedés:
A processzor frekvenciáját vissza lehet venni 800 MHz-re, így 50°C alatt van terhelés nélkül, terhelve 55°C körül. Alapórajelén (2000 MHz) maximumra terhelve 80°C fölé is melegszik. Videokártya Everest szerint nem melegszik nagyon, most épp 32°C visszavett órajellel, egyszer figyeltem játék közben, nem emlékszem a pontos értékre, csak arra, hogy meglepően alacsony volt ott is a CPU 80 fokaihoz képest. Winchester most 40°C-os, ez átlagos (ebben a melegben), ha terhelem, 45 körül van. (Ubuntunak valahogy mindig sikerül 50°C-ra feltornászni, swap partíciót nem használok.)
Sok hőt ad le felfelé még idle állapotban, 800 MHz-en is (billentyűzet, palmrest, touchpad), ez nagyon zavaró, főleg most, nyáron. Baloldalt nem annyira melegszik, ott csak ODD, HDD van.Driverek, utility-k:
XP-hez megvan minden, Vista 32 bit-hez is láttam a gyártó honlapján, 64 bitesek viszont csak elvétve fordulnak elő. És nem frissítik a drivereket. Ubuntuval még nem sikerült működésbe hoznom a WiFi-kártyát, de állítólag megvan a módja annak is.
Van egy System Control Manager nevű util, ez egyrészt azért felelős, hogy kirajzolja a képernyőre az Fn+(Funkcióbillentyű) eredményét (fényerő, touchpad ki-be, ilyenek), másrészt azért lenne, hogy tudjam programozni a P1 gombomat. Utóbbit máig sem sikerült elérni. A program lehetne egy kicsit bővebb, olyan egyszerű dolgokra gondolok, mint a 3 külön gomb (Levelezés, Böngésző, P1) újraprogramozhatósága, vagy hogy a program ikonja ne virítson a trayen, amikor semmi haszna nincs. Más MSI utility-t nem találtam. Meg úgy általában, online támogatottság, fórumok -> 0Eddig csak negatívumokat írtam, de általában meg vagyok vele elégedve, alkalmazkodtam a gyengeségeihez.
Játékteljesítmény is jó az árhoz és a laptopsághoz képest. Persze ha majd megtehetem, ThinkPad-et fogok venni.
Végezetül a két teszt, amit találtam róla:
czehcomputer.cz (cseh, Google Translatorral angolra)
notebookcheck.com (német) -
derekas11
csendes tag
válasz
Rellind #11269 üzenetére
Szia!
Én most vettem a M673X-em helyett-cserébe GX620x-et. Ugyanis meghalt a videokari és pöpölődtek a szervízben meg az MSI-nél. Szóval összejött a 30 nap tétlenség és kértem a jóváírást. Bejött!
De azért nem annyira... Tegnap jött meg a 620 és most még mindig vívok vele. Valószinűleg kedden megy is vissza és csere. A jóváírásról később még írok, csak egy kicsit arrébb, mert ott szálltam be a ringbe.
Üdv! Ja! meg türelem. Az kelleni fog az Albához... -
válasz
Rellind #11269 üzenetére
Szia!
Hát lehet az bármi, szerintem a hirtelen jött meleg viselte meg. Reméljük nem alaplap, mert akkor vagy 2 hónapig nem kapod vissza. Ha visszakapod, akkor biztosan azzal a konfiggal amivel leadtad, vagy ha a VGA kártya szállt el, akkor legfeljebb jobbra cserélik.
Ilyen szempontból korrekt az MSI szervize.
-
helkis
veterán
válasz
Rellind #7174 üzenetére
ha van időd, esetleg egy ghost után feldobhatsz egy friss xp-t, az gyógyít csak igazán..
vagy nod futtatása csökkentett módban is hozhat eredményt..
kipróbálhatod hálózat tiltással is van-e fejelmény, egyesével letiltogatni az automata progikat, stb sziszifuszi meló lesz.. -
helkis
veterán
válasz
Rellind #7170 üzenetére
nálam avast + spybot combo van, mindegyik ingyenes, tud magyarul és megbízható, noddal már szívtam, nem csak C&C-ben..
próbáld leszedni, lefuttatni a "régiek" eltávolítása nélkül ezeket, hátha megfog valamit..szerk: továbbá észszerű az msconfig automatikus indítás fülén körbenézni milyen vackok indulnak el feleslegesen..
-
helkis
veterán
válasz
Rellind #7167 üzenetére
érdekes összeadva 101%-ra jön ki!
nálam kb ugyanezek futnak, a következők nálam nem esznek semmit a tiédnél meg igen:csrss.exe, spoolsv.exe, nvsvc32.exe, system, ezek összesen megesznek 40%-ot nálad, egy friss spyboottal végig kellene keresni, ill egy új viradatbázissal virusok után is..
mit használsz? -
sublot
csendes tag
válasz
Rellind #6862 üzenetére
Albacompról: Te vitted el nekik a gépet vagy futárral? Ha futárral akkor kit bíztál meg, és kb mennyi volt?. Leírtad, hogy mi a baja, vagy? Mi a teljes menete a dolognak? Ha pl. csak a ventilátort cserélik ki akkor is elveszhetnek rólla az adatok vagy erre figyelni szoktak?
-
Barto
aktív tag
válasz
Rellind #5626 üzenetére
A CPU kb. 50, a vga általában 60. Én a az msi oldaláról letöltött utolsó előtti drivert nyomom. Nem tudom miért, az utolsó verzió összeveszett a wlannal... Sorrendet cserélgettem telepítés közben, xp frissítettem telep előtt, de nem volt jó. Feltettem az az előttit és zsír
Most futtattam le a 3DMark 06 1.1.0-t. A pontérték: 2560. Az egy M677-005-től jó? Nem tudom, mert én utolsónak a 03-al teszteltem, a 06-hoz nincs viszonyítási alapom.
-
házimozis
tag
válasz
Rellind #5401 üzenetére
86.02-essel nem látja a tv-ét
Ha az S-videora gondolsz nem tudom, mert nem használom.
De csodálkoznék rajta, hogy a gyártó (mert a go7600 is MSI gyártmány benne) által kiigazított driver - enyémben gyárilag csak go7600 van az .inf-ben - ne működne teljeskörűen?(ilyen tv panasz, egyébbként gyakori a moddolt driverekkel)
DVI aljzatból - D Sub toldóval - jól megy a dualhead. (eltérő felbontásokkal is). A DVI-DVI kapcsolatot nem próbáltam, (TVn DVI is van) mert ebből drága a hosszú kábel. -
biol
csendes tag
válasz
Rellind #5381 üzenetére
NA szóval az volt, hogy: az eresetileg vásárolt gépem 673x-es volt 2 gb rammal amd tl-56-os procival 2gb memóriával. A videókari go7400 elromlott benne így m677 alaplap került bele go 7600 videókarival. Tehát az alaplapot és a videókarit cserélték.
A driverre visszatérve 86.38-as drivert nem próbáltam. 86.02-essel a bioshock átlagban 30 fps-el futott (1024x768-as felbontás de minden más effekt, fények stb. ki volt kapcsolva) 3d mark 2003mal teszteltem még csak az eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/080302/laptop_www.kepfeltoltes.hu_.gif
WOW maxon ment, unreal turnament 3 közepes beállításokkal (1024x768-ban) 21-30 fps.
Valószínűleg a 86.38-as jobb.
86.38-at amúgy honnan lehet letölteni? Az nvidiánál nem találom és a guru3d-n sem -
Batmause
tag
válasz
Rellind #5326 üzenetére
M673-ban hogy van 7600?
Cseréltetted a VGA-t?
Nekem 677X-em van. Szinte max grafikon, 800x600ason nyomom.
Mesterlövészes pályán 12-16 FPS-t hoz, de ha lentebb veszed akkor nincs gond.A bónusz pályán 24-60 FPS között teljesít.
Szerintem nem vészes a 7600, főleg ha megfelelően beállítod a játék grafikai beállításait. Sokat tud a kártya, pl. FarCry-t élveztem vele. Az asztali gépben egy FX5200es van - amely minimumon is szaggat -, és ahhoz képest a 7600 ultra high és 4xAA-val nyomultam...
-
spacer
aktív tag
válasz
Rellind #5292 üzenetére
Értem. Én is így gondoltam
De mégis ff. Pedig ilyen problémám még sose volt... Tehát van egy s-video/kompozit átalakító, meg egy rca, és az csatlakozik egy scartba.... Valami ötlet? A Tv outos topicban egy másik fórumon azt mondták, hogy a tv nem tudja lekezelni az s-videót. De régen ugyanígy volt összekötve az asztali gépem, és működött...
Hogy magáról a notiról is beszéljek, pár napja van meg, és aránylag elégedett vagyok vele. Kicsit idegesítő a billentyűzet, amiért az ékezetes gombok össze vannak nyomorítva, de aránylag kellemesen csalódtam benne. Csak úgy poénból feltettem rá a crysist, és ha leveszek mindent lowra egészen "tűrhető" lett a sebesség is.
Persze alapon, olyan mintha diafilmet néznék, de hát ugye nem játékra való a kiscsillag...
-
Neoka
aktív tag
válasz
Rellind #5019 üzenetére
Szia!
Én voltam szervízben a 673-sal.
1 hónapot sjana ott volt, mert alaplapot kellett cserélni az akkumlátor probléma miatt, de rossz alaplapokat küldött az msi és várni kellett egy jóra.Aúgy Informátort keresd, ő megmondja neked azt is, hogy most érdemes-e badni, vagy inkább várj vele.
-
[KGR]
tag
válasz
Rellind #3194 üzenetére
Nekem csak akkor van gond az egerre, ha vadul elkezdem hasznalni a görgőt rajta. Alapbol teljesen használható.
Ami nálam eddig jelentkezett: Akksi merülés, LCD alsó részénél az msi felirat fölött elvált egy 5centis darabon a burkolat a kijelzőtől...de ezt nem vészes...szinte alig lehet észrevenni.
Nekem eddig egyszer kapcsolt ki nagyon nehezen...de azota nem jelentkezett ez.
Ami nagyon zavar: levettem minden fóliát már a gépről és igy már feltűnő nagyon ha hozzáérek valahol, ottmarad a kéznyomom. Nagyon meglátszik rajta minden zsirosodás.. -
Neoka
aktív tag
válasz
Rellind #3194 üzenetére
Hali!
Nekem szerencsére ilyen problémák nem jöttek elő! Igaz többet volt szervizben mint nálam. Csak az akku probléma, de Albacomp ezt is megcsinálta. Csütörtökön hoztam el, akkor etse feltöltöttem, péntek reggel 97% volt. szombat estére ment le 90%-ra. Nekem ez már jó.a szerviz a 7.0a Biost pakolta fel.
-
[KGR]
tag
válasz
Rellind #2900 üzenetére
Akksi problémáról annyit, hogy rájöttem, nem fogok vele foglalkozni. Nagyon ritkán használom a gépet akkumlátorról.. Eddig kétszer fordult talán elő. Egyszer egy 5 órás vonatúton, egyszer pedig azért, mert nagy vihar volt a környéken és a villámcsapásól félve inkább kihúztam a konnektorból.
Mivel ritkán használom, úgy gondolom, hogy pont jó az, hogy magától lemerül, mert így legalább ''használatban van az akksi'' (lemerül, feltöltődik) és nem pedig folyamatosan 100%-os töltöttség mellett használom. Úgy gondolom, hogy a kihasználatlanság még talán árthat is neki..javítsatok ki, ha tévedek!
Ha olyan helyre megyek, ahol tudom, hogy sokáig nem használom a laptopot, kiveszem az akksit és akkor nem is merül csak csekély mértékben. -
MaRTiNuS
csendes tag
válasz
Rellind #2715 üzenetére
PCX-nél kapni legolcsóbban 184e ők valamiért azt állították kis akku-s a többi mind megfelel a valóságnak, ami fura volt azt mondták 3db még van (lehet valakitől másodkézbe veszik, mert ők se tartanak készleten semmit), a ramirisnél a nagykerbe meg egy se volt.
Jövő héten kiderül mekkora az aksija.
Hát igen drágább:
De összességében +1GB ram a +40GB-ás winchester és az 1.8Ghz-es proci és netán még az akku is nagyobb akkor jól jön ki az ember. -
MaRTiNuS
csendes tag
válasz
Rellind #2711 üzenetére
Mivel itt történt sok féle agály direkt utánaérdeklődtem ismerőssel az importőrnél.
Mindegyik 673-ban 256MB saját memóriával rendelkeznek a videókártyák nincs köztük különbség.
A 012-ben 2GB ram 160GB winchester van és 1.8Ghz-es proci.
Bluetooth nincs benne.
És az importőr mondhatni megesküdött rá ez 9 cellás akkuval rendelkezik, ha mégse akkor egyik se olyan az országban, mert csakis ők hozzák be ezeket (Ramiris). -
Neoka
aktív tag
válasz
Rellind #2701 üzenetére
Szerinte nem szériahiba....
Mindegy, cseréljék ki az alaplapot, ha akkor sem lesz jó, megyek vissza! Oldják meg!
Ha már ennyi pénzt kiadtam egy nem noname cuccért akkor működjön rendesen.
Amúgy remélem nem fested a falra az ördögöt.. remélem nem jön ki újabb hiba!
Igazad van, az akku hibát leszámítva, tényleg nagyon jó kis noti.
Majd ha meg volt a lapcsere, megosztom azt is. -
Barnes
aktív tag
válasz
Rellind #2677 üzenetére
végül vettem egy rádiós egeret, azzal nincs semmi probéma, mondjuk elemről megy úgyhogy nem a gép adja neki a töltést, de tökéletesen működik
a biosban nem lehet leállítani a bluetooth-ot? mondjuk esküszöm nincs is benne, csak a dobozán volt rajta, mondjuk annyira nem érdekel, de azért tré -
vipisti
tag
-
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
Rellind #2539 üzenetére
Halli!
Itt találtam a PH apróhirdetése között egy Transcendes memot [link] igaz csak 553-as.
Amúgy itt az noti oldalán, hogy milyen memokkal bővítheted a kicsikét: [link]
Egyébként MSI M673X tulajoktól szeretném a következőket megkérdezni:
1. A laptopon lehet Battlefield 2-vel gamelni?
2. Mondjuk egy teli akksival végig tudok nézni egy másfél órás filmet a notin?
A válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
Rellind #2526 üzenetére
usb-s cuccok vannak bedugva? bár nem tudom pontosan milyen mértékben (valószínű nem ilyen durván), de fogyasztanak kikapcsolt állapotban is. illetve maga az alaplap is, mivel ATX szabványhoz igazodik gondolom: cska akkor van teljesen áram nélkül, ha megvonsz minden energiaforrást (akksi, tápkábel).
esetleg lehet olyan hiba is, hogy nem kapcsolja le teljesen a wifi antennát (?), de ez utóbbi tényleg csak most eszembe jutott tipp. -
törölt tag
válasz
Rellind #2484 üzenetére
nyilván környezettől függ. nekem egyetlen egyszer melegedett túl, amikor az ölemben volt és játszotatm rajta, ráadásul mindezt jól hanyatt döntve, mert másképp nem fértem el vele a padban (és gondolom a hátsó kifúvót zártam el így, bár az is lehet, hogy nem).
szóval akkor bírta kb 15 percig, aztán túlmelegedett.
most van a szobában kb 25 fok, és közel sem jár játék közben sem a túlmelegedéshez. -
törölt tag
válasz
Rellind #2482 üzenetére
akksiról low üzembe kapcsol minden? Proci is mintha csak 800mhz futna ilyenkor...
igen, amennyiben be van kapcsolva a biosban az energiagazdálkodás.
amúgy ha túlmelegszik és kikapcsol, akkor teljesen kikapcsol, ha villog az a bizonyos led, akkor elvileg készenlétben van csak... esetleg azt lehet, hogy lemerült az akksid eléggé ahhoz, hogy készenlétbe vonuljon (asszem alapból 5 vagy 3%-nál csinál ilyet). -
törölt tag
válasz
Rellind #2474 üzenetére
feltöltöd, aztán használod amíg lemerül, majd megint feltöltöd, és megint használod... stb. a lényeg, hogy egy ilyen Li-ionos akksi pár töltés után éri el a maximális kapacitását.
volt még itt egy olyan tapasztalata is valakinek, hogy amikor a töltésjelző led elalszik, akkor utána nem érdemes rögtön lehúzni, mert még olyan 10-15 percig kap azért áramot az akksi. -
Scoobyka
addikt
válasz
Rellind #2468 üzenetére
én azt tudom mondani,neked,hogy (igaz én lcd-tvvel használom a notit)...probálj minél jobb minőségű kábelt beszerezni..aranyozott kábel esetleg,talán jobb minőséget add...a bill-t megfogod szokni sztem idővel,ha mégse menne ,használj külsö billt-t...autoversenyhez,meg a noti bill nem igazán alkalmas,ahoz a gamepad(3e) v. egy külső bill(sima kábeles 4e...kékfogas 4-6eért már lehet kapni,de van 15eért is
((elfelejtettem,hogy a 673-ban nincs kékfog,de gondolom csak beszerzel egy adatpert 3eért)))....akksi ügyben sztem még formázgasd,mert ennél azért tovább kéne bírnia,esetleg kijelző fényerőt lejebb vennni....ja és dobd fel a notebook hardware control legújabb verzióját...hidd el hasznos....sheratan talán még több segítséget tudd adni,neki ilyen gépecskéje van...,de bármi gond van nyuogdtan kérdezz...ez a forum azért van...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Rellind #2424 üzenetére
nekem március közepe óta van meg. eleinte voltak vele gondok (de sztem szoftveresek, mert azóta már nem jelentkezik), ezt talán olvastad is. de igazából jó kis gép
mondjuk a melegedés az tényleg van, de elviselhető.
akkuidő kb 2 óra körül szokott lenni, de elég ritkán használom akkuról a gépet, inkább hurcolom a kábelt hozzá. a billentyűk használhatósága érdekes kérdés, mert nyomáspontra szerintm nagyon kényelmesek, de mivel az enter környéki gombok kisebbek (hogy ráférjen a numerikus pad is), ezért azt meg kell szokni. a ház nem repedezik, és igazából kercolódni sem nagyon, viszont ahogy táskában hordtam, és nekidörszölődött füzetnek, töltőnek az alapból fényesebb fedlapon lehet mattabb részeket észrevenni (ha nagyon bántó, akkor egy kis polírozással sztem eltüntethető simán, de eddig nem foglalkoztatott). BT nincs (illetve bele van integrálva, de nincs hozzá antenna, tehát gyakorlatban használni nem lehet).
játék szempontjából jobb a 7400-as vga, de sztem nincs akkora különbség, ráadásul szoftveresen húzható ha esetleg kell (mindkettő mármint), bár úgy jobban is melegszik.
én egyébként hamarosan el fogom adni az enyémet, ha érdekel(olyan nyár közepére, végére tervezem a dolgot) akkor még lesz rá kicsit több, mint másfél év garancia.
-
[KGR]
tag
válasz
Rellind #2424 üzenetére
Nekem már lassan egy hónapja van meg a noti. Hordozgatom is rendesen, de eddig semmi karc nincs rajta. (főleg nem repedés..be is baszna)...
Akksival sztem ne is álmodj róla, hogy játszani fogsz, mivel alapból visszaveszi a proci frekvenciát 800 megahertzre. Ha nem így tenne, akkor fél órát is alig bírnaí ki, de ez minden újabb gépnél igy van.
BT nincs benne.
Váltóáramról üzemeled, akkor tökéletes játékokra a 7400as videokártya! (7300-as már nem annyira jó). Nekem a Gothic 3 fut a gépen..elég szépen akadásmentesen, közepes grafikával.
Ha filmet nézek, akkor az akksi kb 2 órát bír..talán kicsivel kevesebbet. Ha munkára használom (word, excel, stb) akkor 2 óra 38 perc volt a max amit kihoztam belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Trollok komolyan
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest