- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr.bence
aktív tag
válasz
házimozis #5792 üzenetére
nekem egy szervizes mondta hogy a nem kell egyforma mennyiségü legyen a memoria de egyforma márka/tipus/órajel legyen....
nekem ezt mondta....
és tegyük fel ha ez nem igaz...akkor veszek 2x2Gb memot..amit linkeltek nekem azok fognak nekem dualba menni???még akkor is ha max 3-3,5Gb ot ismer fel az xp....
köszi az infot
-
GeryPc
senior tag
válasz
házimozis #5792 üzenetére
azt írtam "533-on gyönyörűen megy a dolog " nem 667-en de végülis nem az a lényeg anyám úgy is csak netre használja most hogy beleraktam ezt az 512es modult úgy veszem észre vmivel gyorsabb lett mert még az 1giga után is panaszkodott hogy lassú a gép de már nincs kedvem csere berélni benne a memot
-
GeryPc
senior tag
válasz
házimozis #5781 üzenetére
Mondjuk ez olyan mint amit beszéltünk a vga drivernél nme érdemes cserélgetni úgyse nőne meg látványos a teljesítmény
kiváncsiságból tegnap anyám gépébe beleraktam az 1 gigás mellé egy 512es samsung modult az 1 gigás 667mhz kingmax az 512es 533 samsung,533-on gyönyörűen megy a dolog és ez egy fs gép hulladék szal ezekután...
-
Bernardo20
őstag
válasz
házimozis #5783 üzenetére
Köszi a kimeritő választ!
Nekem min fényerőn 3órát elmegy wifivel. 2.3h filmekkel. (core2duo)
Csak nem szeretem min fényerőn a filmeketMeg jó lenne minél tovább mobil maradni.. Igen, nagyon drága ezért is kérdeztem,mert ha mondjuk 6 órát elmegy vele, akkor már elgondolkoznék rajta.
üdv!
-
GeryPc
senior tag
válasz
házimozis #5778 üzenetére
[link]
enyémhez elég karcsú a támogatottság!
mondjuk anyám gépébe válogatás nélkül raktam 1 gigás modult kingmaxot,nem panaszkodott a gép,sztem ezt nem kell ilyen szigorúan venni,mondjuk gari miatt nem szívesen nyúlnék hozzá igaz a memo bővítés nem jár garanciavesztéssel dehát nem panaszkodom a gép gyorsaságára így semui.: hdd-nél meg furcsa hogy nagyobbat nem ír a 160-nál csak kisebbet én nme venném túl komolyan ezt a listát
megrendeltem a géphez a hűtőpadot kiváncsi leszek a "változásra"
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5693 üzenetére
HHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!
a mostani az zsir
alap driverekkel elsore 4005pota szituacio pedig a kovetkezo volt:
ketszer kaptam hibas laptopot..............
amikor visszavittem cserére a másodikat pont ott volt a srác a szevizbol, mondtam hogy maradjon meg picit nezze meg mindenkeppen o is ha mar igyis ugyis kicserelik 3szorraa köv történt:
az ember azt mondta ha nem a sajat szemevel latja hogy megint a vga a gazos akkor senki se tudta volna elhitetni vele
pláne amikor o is felrakot valami progit es ott is a vga ram janak orajelenel ez allt:
1500mhz overlocked 100%
gpu orajel: 420 /800mhz helyett
par perc es egesz kis csapat nezegette a masodik hibas laptopot
allitolag meg senki se vitt vissza ilyen problemaval laptopot en meg egybol 2ot
az az igazsag hogy olyan dolgok amik masoknak flottul siman mennek azok nalam világvégébe is torkollhatnak................de a lényeg hogy most zsir ugyhogy
MSI GX700PX 055HU RUUULEEZZZ
PADLOGAZ ABLAKTORLO -
janos666
nagyúr
válasz
házimozis #5700 üzenetére
Manapság OEM-faker bootloaderrel vagy crackel lehet csak rendesen aktiválni a vistát, ha beírsz egy warezos CD-kulcsot azzal nincs windows update vagy microsoft.com/download...
De szerintem is tökéltes ez így, én játszogattam 5 percet a FreeDOS-al mielőtt partícionálgattam és valóban szilárdabb a talaj az MSI alatt is...Most viszont azt nézem hogy szerintem nekem 1GB-os Intel Turbo memory (Robson) se járt a géphez. Legalábbis az eszközkezelőben nem találok ilyesmit. Ezt hol a legbiztosabb kideríteni?
-
Dyde
aktív tag
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5684 üzenetére
Azert a a 3dmarkra hagyatkozom mert:
az ocsemnek is (gr.bence) asszem ismered
gx600 ua a vga 8600m gt
és neki helyesen jelzik ki a progik az adatait (everest.stb)
3dmarkba is turbo gomb nelkul nagysagrendekkel nagyobb pontszamot kap par100 nem erdekelne de 1800 meg 4000 közt van nemi kulonbseg.abban igazatok van hogy massal is tesztelnem kellet volna
fps monitorozoval figyeltem pl:
splintr cell double agent next gen 1024x768 5,6,7fps asszem egyszer felugrott 8ra is
az öcsemen pedig fullfullba szepen akadasmentesen fut nem hiszem hogy ennyi kulonbseg lenne a ket gep kozt
tomb raider legend nextgen 1280x1024 be epphogy elvezheto volt.........
ja az elso notival ugy volt hogy csak alaplapot cserelnek mert ugye azon van minden illetve ami jelen esetben lenyeg a vga, de a garanciaval foglalkozo srac azt mondta hogy a szervizesek ugy döntottek hogy inkabb kicserelik az egeszet ergo tuti valami gixer volt vele
de hogy ezzel is................
a drivert a Te segitsgeddel szedtem le az id vagy milyen szam alapjan es talalt is olyat ami csak 8600m gt hez van örültem is neki ráadásul többféle 8600m gt is fel volt sorolva csak a szam volt mas elottuk azt nemtom hogy mi......
de az sem hozott valtozast
4db kulonbozu licenszu vistat kaptam hozza en se ertem mert adtak 4et
de xpvel is kiprobaltam mar par napja jattszom ezt ezelott meg ilyen gondom nem volt
a masik ami zavar hogy a szervizesek nem neztek meg hogy milyenre cserltek ki legalább tesztelhettek volna mit adnak gariba a rossz helyet nemcsak levenni a polcrol azt jóvan...
most gx 700px 055hu adnak..........remélem az jó lesz ha nem akkor van valami psychedelikus vihar körülöttem es az zavar mindent
Ismét kössz mindent nemsoká irom az uj geprol a benyomasom remelem pozitiv lesz
még1xTHANX TO ALL -
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5645 üzenetére
Na persze, az mind
Nyilvánvalóan tök mindegy, hogy a pénzedért egy hatalmas vagonnyi trágyát kapsz, vagy pedig egy szép gőzölgő, friss, mindenféle növényi rostban gazdag, a Szent Tehén által a világba bocsátott szart
Ja igen, van a Ferrari, ami szerintem is állat, az összes többi szar, az emberek 99%a mégis a sok szarral közlekedik, csak hogy a te hasonlatodnál maradjak
Valamint bizonyára nem lehet itthon kapni 1-2ezerért itthoni dugót hozzá, a tápnál nem értelek, ezekben "beépített" adapter van,nem?Én még nem hallottam amerikai vagy európai notebookról... -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5633 üzenetére
HiiI!!!
Ennyi negativ hatas utan nem lennel kedves.
Vagy nemtom de a kerdes csak az hogy Teged mennyi negativ hatas erne egy ilyen szituacioban hogy ennyit szopsz az uj geppel.
(En nem vagyok hardware pro egy picit konyitok hozza azert............
Bár a lényeg ugye h jon az uj hehehehehehehhehehehehaligvárommá
Bye -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5622 üzenetére
Hi!!!!!
Most vittem be es ki is cserélik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elmondtam mi a helyzet es ok is mondtak hogy ez igy keves!!!!!!!!negativ hir a szfvari garis szervizrol:
a következot kerdezte az ur:
tesztelgetni akarok vele vagy jattszani
amugy meg es ha azt akarok vele csak mindenfele tesztet futtatni akkor is mi köze hozza azert van ott hogy segitsen neeeeeeeeeem???????
meg ha szakember tudna hogy a 3dmarkot nem egy kis hülye tesztelo hanem ad valamilyen iranymutatast a geped telj.erol ami alapjan kb be tudod hatarolni mivel birkozik meg a gep es mivel nem (es nem csak jatekra gondolok,videovagas 3dtervezes,stb..............)igy inkabb felhoztam pestre oda ahol vettem.........
ahol azt mondtak hogy vagy ma delutanra vagy holnap reggelre itt az uj...........Üdv mindenkinek köszönöm az alternativakat a problemamhoz!!!!!
ha megvan az uj gep irok mi a palya vele
bye
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5590 üzenetére
NVIDIA GeForce 8600M GT Driver 6.14.11.5680
Description NVIDIA GeForce 8600M GT
Manufacturer NVIDIA
Total Local Video Memory 512 MB
Total Local Texture Memory 625 MB
AGP Aperture Size 0 B
Driver File nv4_disp.dll
Driver Version 6.14.11.5680
Driver Date 11-1-2007
Driver WHQL Certified false
Max Texture Width 8192 px
Max Texture Height 8192 px
Max User Clipping Planes 6
Max Active Hardware Lights 8
Max Texture Blending Stages 8
Fixed Function Textures In Single Pass 8
Vertex Shader Version 3.0
Pixel Shader Version 3.0
Max Vertex Blend Matrices 0
Max Texture Coordinates 8
????????????????????????????????????????
VGA Memory Clock 0.0 Hz ?????????????
VGA Core Clock 0.0 Hz ????????????????
Max VGA Memory Clock 0.0 Hz ?????????
Max VGA Core Clock 0.0 Hz ???????????
???????????????????????????????????????
na ez mitol lehet????
3dmarknak a system details-ra kattintva vettem eszrebaszki a
-
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5586 üzenetére
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya nVIDIA GeForce 8600M GT
BIOS verzió 60.86.52.00.28
GPU kódneve G84M
PCI eszköz 10DE-0407 / 1462-4327 (Rev A1)
Tranzisztorok száma 289 millió
Gyártási technológia 80 nm
Busz típusa PCI Express 1.0 x16 @ x16
Memória mérete 256 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 297 MHz (eredeti: 400 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 594 MHz (eredeti: 800 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 16 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 1188 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1188 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mpEgyéb
Ventilátor-sebesség 100%nVIDIA ForceWare Clocks
Standard 2D GPU: 169 MHz, Memória: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 275 MHz, Memória: 200 MHz
Performance 3D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHzGrafikus processzor gyártó
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59 -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5581 üzenetére
Hi!!!!!
igen erdekes a ramos dolog mert neztem es 3db foglalat van bene
1:1gb
2:0gb
3:2gben se lattam ilyat korabban.......
hat most megpobalom az xp felrakni eddig a vista-val probalkoztam meg elotte kis ideig 1szer az xp-velaz is furcsa hogy sok forceware-nal latom hogy ismeri a 8600m gt-t megis azt irja hogy nem talal megfelelo hardwaret a driverhez es leall.................moded inf-el meg felmegy
de minek modded inf ha az alap leirasban ott van hogy tamogatja a 8600m gt-t
??????????????+probalom az altalad leirt beallitasokat megkeresni remelem segit majd.
köszi szepen majd jelentkezem hogy mi lett -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5573 üzenetére
Hi!!!
Kossz az infot!!!!!
asszem ezt a drivert meg nem probaltam de sok mast igen 174.xx,169.xx,154.xx
/a vicc az hogy az ocsem gx600-an a 154.xx-es driverrel megy a legjobban /
a gep gyarilag igy jott 3gb rammal.
2x1 meg 1x1
2ghz proci
250gb winyo
geforce 8600m gt vidkaripar napja vettem nana hogy nem tudok dulore jutni amikor 1800pont korul csinal 3dmarkban az ocsem gx600-a meg turbo gomb nelkul 2gb rammal 4500at 2.2procival
ja a vista amikor nezta a gep teljesitmenyet 3.3pontot adott ez milyennek szamit???
szétb*** az ideg az ember kidob 3k egy gepre es nem tudja mi van vele
xp,vista mindegy a teszt nem tud 1800nal tobbet tomb raider legend meg picit akad nextgen nelkul ugy hogy csak a legfontosabb drivereket raktam fel ra aztan teszt......................
hardware hiba esetleg ?
mit ronthattam el??????????
ha igy beviszem a szervizbe hogy gyakorlatilag minden mukodik rajta csak nem teljesit 3dmark-ba hulyenek fognak nezni................bar ha jol tudom ez GGAAMMEERR laptop ugyhogy teljesitenie kelllegalabb 3000et..........
pls heeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elore is koszi!!! -
gr.bence
aktív tag
válasz
házimozis #5499 üzenetére
van olyan hogy 1,5Gb modul??
mert én még nem hallottam róla.
amugy köszi az infokat hálás vagyok érte remélem nem harizol a multkori kis vitánk miatt .....
mivel én nem értek hozzá annyira mint te ,szeretném ha megtisztelnél és segítenél kiválasztani nekem a ramokat...(remélem nem kérek sokat)
nem akarok lemondani a dual modrol...akkor ha feleslegesen 4Gb rakok bele ott is elvész ez a funkcio?
köszönöm szépen..
-
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5441 üzenetére
Így viszont, ha a hd2400 a go8400 kompetitora, és ,általad említvén,a 8400 4-5x-e a 6100nek,akkor annyira mégse mlehet rossz ez az ati kártya.
Sajna a 1.5 c2d procis sem jó, abban meg nincs firewire, anélkül nem veszek notit...Marad az 1.8as turion x2 +hd2400 MSI,amiről nincs igazán tapasztalat, hogy hogy menne, az 1.5 c2d + go8400 MSI,ami a fenti konfig,kérdés, h mi a különbség a 2 proc között; meg a maradék 2 külső(nem MSI)gép 1.7 ill. 1.8 coreduoval, és go7300mal,ami cpuban jobb,gpuban rosszabb az előzőknél.
Kérdés,hoyg videoeffekteléshez melyik a legfontosabb, ha kompromisszum kell: az erősebb cpu vagy gpu.Nagy dilemma...
-
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5441 üzenetére
nah,figy.annyit,amennyit irtál,nem szánnék rá.DE! ahogy átnézutem a dolgokat, találtam egy toshibát,amiben egy go7300as van,ami még mindig középosztály,nem sokkal lemaradva a hd2400től,nem tudom milyen,de a adboe progik által fullon támogatva,és van benne turbocache,256ig,tehát nem tudom valojában jobb vagy rosszabb,mint az ati kártya.valamint egy coreduo 1.8as van benne.ez talán nem rossz kompromisszum,tekintve,hogy,igaz,30ezerrel több,de ez a coreduo tuti gyorsabb,jobb.igaz,120as vincsi van benne,kompromisszum...mit szolsz?
-
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5436 üzenetére
http://www.adobe.com/products/aftereffects/opengl.html lécci sasold meg ezt.Itt támogatják az ati 2000es szériáját.http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=135&cat2_no=269 itt meg hypermem supportot irnak, asszem ezt nevezik atiéknál a rammem evést. elvileg futkároznia kéne neki ezen. a renderelésnél meg annyit,hoyg a végtermék kirenderelése már végülis tökmindegy,emmyni idő alatt készül el a gyengébb amdvel,mert a lényeg ugyis azon van,hogy miközben készül,pörögjön,az, hogy végül 1napig állitja össze,nem nagyon izgat.tapasztalatbol mondom,mert a szerencsétlen go6100sel is végülis lehetett effektezni.jah,a renderelés tényleg lassu,de lehet hogy nem itt kéne akkormár lezdeni az egészet,hanem egy asztrali nem?nemtomnemtooom
-
V.Szabee
tag
válasz
házimozis #5427 üzenetére
Hello!
Köszi a segítséget!
De nekem ebből akkor még mindig sajna nem világos, h mennyivel rosszabb az AMD Turion64 X2 TK55 (1,8GHz /1600MHz / 512MB L2) az Intel Core 2 Duo T5250 1,5 GHz-hez képest.
Ez az AMD proci is kétmagos igaz?
Te akkor azt mondod, mind1ik kb ugyanúgy melegszik? De akkor mi van a teljesítményükkel? Észre lehet venni valamilyen különbséget sima használatkor(e-mail, dok.szerkesztés, ilyenek). Valamint játéknál mennyire számít a proci? Ott inkább csak a vid.kari a lényeges, igaz? -
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5430 üzenetére
ja igen,most nézem azt,amit betettél.az általam kinélzett gép tök ilyen,annyi kivétel,hogxy nyilván a kicsit gyengébb turion x2 1.8as amd van benne, viszont a hd2400es gpu gyakorlatilag egy teljesitményen van az általad jelölt noti gpujával, 8400. és az én gépem 154rugo. nem biztos,hogy megérné azért 70ezerrel többet fiozetnem,hoyg kapjak picit halkabb,hidegebb gépet,hoyg core2duo kegyen benne.én is ezt preferálnám, nade 70ezerrel többért? hát... mit gondolsz?
-
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #5402 üzenetére
nem tom,ki hogy van vele ,de nekem még mindig a 86.38 legtutibb....minden gémmel okés volt,2dben meg nem nagyon meleg a vga sem és jó a teljesítménye is ...mondjuk nekem fent van a rivatuner is és ott hangoltam a karin....
más:
a cod2nél mással is előfordult,hogy a gém elején maxpowerre rakod a procid 1600....de gém közben egyszercsak leveszi 800-ra és utána csak restart után tod visszarakni...tuti nem melegszik túl a proci már többször is ellenőriztem 70c-os gém alatt max....valamint ilyen más gémmel nem fordult még elő és kajak nem értem mitől van ez. ha valaki tudja a probléma megoldását köszi. -
mynames
senior tag
válasz
házimozis #5262 üzenetére
Köszi a választ, közben már meg is lett a kicsike egy ph!-s forumtag közrműködésével.
Ex610X-011HU lett (összementa büdzsém...
), de egyébként az eredeti ötlet is ez volt.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy is állunk ezekkel a Li-ionos akksikkal? Elsőre fullra tölteni és sosehagyni lemerülni koppra? Nekem ez rémlik...
-
Kumite
aktív tag
válasz
házimozis #5197 üzenetére
Nem adnak hozzá semmi ilyen nagyobb dolgot. Én most szerdán vettem kézbe az új EX610-esemet, és van benne 4 ugyanolyan garpapír, 2db Quick Start Guide, ugyanazzal a tartalommal, csak 10-10 különböző nyelven, többek között magyarul is. Plusz még egy kis szintén többnyelvű füzetecske, amibe csak belelapoztam, de biztos, hogy nem használati útmutató. És ennyi. Tehát semmi olyan nincs a dobozban, hogy "Mire jó az Fn gomb, hogy kell lentebb venni a fényerőt" stb. A CD-jét még nem néztem, lehet, hogy azon van valami PDF vagy vmi más.
Hétvégén, vagy legkésőbb következő hétvégén feldobok rá pár játékot, meg 3Dmarkot, és posztolok ide egy rövid FPS tájékoztatót.
Amúgy a gépről annyit, hogy sokan írták, hogy az MSI így meg úgy csúnya, de nekem nagyon tetszik. Aki nem akar trendi notit, mint pl. az új fehér belsejű Acerek, amik pl. nekem kevésbé tetszenek, vagy nem akar +50ezret fizetni azért, hogy HP vagy Dell felirat legyen a gépén, annak ez a noti a legjobb választás. A visszafogott, de nem csúnya dizájnt kedvelem és ez a gép pont olyan, amilyennek lennie kell egy gépnek. Valamint a külső borítás is elegáns fekete nekem és a kör alakú MSI logó élőben királyul néz ki, képen nekem sem tetszett annyira.
(Nem) Mellékesen pedig, aki a sok év alatt már hozzászokott az asztali billentyűzethez és számoknál a numpad részt használja, annak nem kell átszoknia a felső számsorra. Egyik zavaró dolog, hogy a jobboldalon kicsi Shift és az, hogy ez a gomb nem a legszélén van, mellé került a jobb oldalára még a hosszú "í" is. Másik (bár ezt nem tudom, hogy más gépeknél hogy van), hogy a Home és az End gombok csak az Fn gomb nyomvatartásával aktiválhatók. Én programozásnál sokat használom őket, ezt majd még meg kell szoknom.
Számszerű értékekkel pedig, ahogy mondtam, majd 1-2 héten belül szolgálhatok. XP-n fogom futtatni a dolgokat.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
házimozis #5185 üzenetére
"Lesz még kis idő, mire a "notebook nem játékra való" c. köszhely elavul."
És erre nem is kell olyan sokat várni. Egyre több notebook jelenik már meg 8800M GTS és GTX-el szerelt VGA-val. A GTS jó procival 8600 pontot, a GTX pedig akár 9500 pontot is el tud érni 3dmark06-ban 1280x1024 felbontásban (tuning nélkül), ami szerintem bőven jó játékra és nem kicsit jobb az MSI GX600 4555pont eredményére, amit full tuninggal lehet csak elérni. (A GTX SLI pedig 11000 pont körül teljesít)
Ráadásul már pár nem annyira kedvelt gyártó (Clevo és a Gateway, de a notebookok amiket kiadtak jó minőségűek) már adott ki olyan notebookot, ami 8800M VGA-val van szerelve és ráadásul még olcsó is! (kb 270-340e Ft) Legalábbis külföldön -
mynames
senior tag
-
Batmause
tag
válasz
házimozis #5172 üzenetére
A Dx-témával kapcsolatban én is egyetértek. Csak annyit, hogy a DX10-et tekinthetjük egy kijavított DX9-nek és tegyünk hozzá egy nag adag marketinget - és azt, hogy a Microsoft monopólimban van.
Az én gépemben is Go7600 van és nagyon jó teljesítménnyel bír - a megfizethető árról nem is beszélve.Egy érdekesség - amikor néztem a CS.Source által készített grafikont - ahol mutatják a használ videókártyák típusait -, rengeteg volt a 7600-os. Igaz ez asztali gépekre vonatkozik, de akkor is számít valamit. A leggyakorabbi kártyatípus...és azután jön a 8800 - amin csodálkoztam...ezek szerint sok a gazdag gamer a világon?
- persze nem sajnálom tőlük...
A Vista vs XP dologról meg annyit, hogy még az SP is nehezen segít a Vistán...maximum az, hogy szerződés alapján a gyártók nem adnak XP-t és XP-s drivert a gépekhez/alkatrészekhez...
...nem bírom azt, amikor a félkész dolgot erőltetik...minek erőltetni azt az oprendszert, amely még nincs is elkészítve/befejezve teljesen... - de ez már kicsit off
-
SKyle
tag
válasz
házimozis #5079 üzenetére
Mivel PBR13 említette, hogy Albacomp notit vett és ezt itt az MSI topikban tette meg, ezért vettem a bátorságot és az Ő hozzászólásának Válasz gombjára nyomva tettem fel a kérdésemet neki, hátha még visszamerészkedik ide és válaszol. Abban igazad van, hogy ez nem az Albacomp topic, viszont itt találtam olyan tagot, aki olyan notit vett, amilyet én is szeretnék. A hozzászólás írásakor fel sem merült bennem a kérdés, hogy "Milyen notebookot vegyek?" (a V4-et fogom vmegvenni) ezért nem abba a topicba írtam.
Látom PBR13-at is te tanácsoltad a megfelelő topicba, úgyhogy én is eltakarodok innen.
Szép napot kívánok minden fórumozónak! -
Batmause
tag
válasz
házimozis #4900 üzenetére
Hali, megvettem. Zalman ZM-NC1000. Abszolút nem hangos, szinte észre sem venni. Illetve tetszik, hogy nem vesz el egyetlen USB-portot sem - van rajta egy plusz port.
Hűtő nélkül is hamar elérte a 30-35 fokot teljes alapjáraton, most meg minimális használat után 31 fokos - 1 óra folyamatos bekapcsolás után...
Este tényleg megnyúzom, kíváncsi leszek a napi maximális hőfokra. HDD gyakran átugrotta az 50 fokot, a GPU-ról meg ne is beszéljek...
Remélem jól teljesít majd.
-
Batmause
tag
válasz
házimozis #4883 üzenetére
Eldöntöttem, pénteken megyek és veszek egy hűtőpadot.
Tudtok ajánlani néhányat? M677X-hez kellene.
Már néztem jónéhányat (Zalman, Coolermaster, Gigabyte, stb), de eddig elfogadható 15"os hűtőt nem igazán találtam...mindegyikkel voltak fenntartásaim, ki mit ajánl?Esetleg képet tudtok feltenni a noti+hűtőpárosról?
-
házimozis
tag
-
[KGR]
tag
válasz
házimozis #4871 üzenetére
Ok megfogadom a tanácsodat!
Igazából azért akarom kitakarítani a gépet, mert mostanában azt csinálja, hogy üresjáraton (nem csinál semmit a gép) percenként felpörög a ventillátor, megy 10 másodpercet, utána visszaáll alapjáratra. Ilyet eddig nem csinált.
Kb 1 hónapja bővítettem benne memóriát, akkor nem láttam komolyabb porosodást benne, így csak annyit csináltam, hogy a ventillátort áttörölgettem.
Hovo érdemes fújni a sűrített levegővel? Milyen távolsgból, hogy ne okozzon kárt?üresjáraton a proci hőmérséklet: 61 fok
gpu hőmérséklet: 66 fok (everest) -
guti86
tag
válasz
házimozis #4763 üzenetére
köszi h irtál. a procit ugynézki megoldottam.az energia gazdálkodásnál... most h azon van h minimális energiagazálkodás így csak akkor megy fel 1900re ha mondjuk megy a crysis
én hülye.. erre előbb is rájöhettem volna... de köszi a cleanerhez a tippet.
a hűtőpadot megnézem.
de ami gondom h néha eléggé furcsán kerreg.. most pont nem... talán megnyugszik de nem tom de ha megint elkezdi akkor szerviz lesz belőle... és hetekig nem látom... -
Darth_Revan
veterán
válasz
házimozis #4689 üzenetére
Köszi,valószínűleg a boot környezet nem tetszett neki és azért nem csinálta meg, de már jó
Amugy javaslom minden GX600 tulajnak, hogy tegye fel! Nekem alapból a gépemen 1.0K volt, és a mostani verzió (1.0R) sok hiba javítást+új funkciókat tartalmaz...pl:
-javított a memória olvasás/írás sebességen (Vista 4,7-et adott rá korábban, most már 5,0-t ad)
-módosították a CPU és GPU órajeleket (CPU órajeleit nemtudom mennyire,de a GPU órajelét 475-ről 500-ra módosították)
-BIOS-ban CPU overclock mellett most már van GPU memória overclock is, amit max 450Mhz-re állíthatunk (magyarul hozzáadta az MSI a lehetőséget,hogy 450Mhz-ig hivatalosan lehessen tuningolni a VGA memóriáját)
-javítottak több bugot a Turbo gombbal kapcsolatban
-DDR2-800 támogatás hozzáadva
-Penryn CPU támogatás hozzáadva (vagyis pontosabban korábbi verziókban adták hozzá,az R-ben azt írják, hogy "Not support Penryn CPU"...ez azt jelenti, hogy mégis kivették a támogatást? gondolom jó okuk volt rá)
-4GB memória támogatása
-bug javítása ami miatt 64 bites Vista csak 3GB-ot látott a 4GB-ból
-jelentősen csökkentették a gép zajszintjét
-sok Win XP-vel kapcsolatos bug javítása (pl azt,hogy az XP nem támogatja az ENE CIR-t így XP alatt mostantól "Ismeretlen eszköz" szöveg helyett szimplán csak nem lesz látható)
-stb,stbJó látni,hogy MSI ilyen aktívan adja kifele az újabb és jobb BIOS-okat
-
veresp
tag
válasz
házimozis #4594 üzenetére
Kösz az infót!
Nem játékra kell a notebook, hanem munkára. Az asztali géppel sem játszok.
Akkor már meg sem merem említeni hogy 12"-os notebook-ot néztem ki, ami a hűtés szempontjából még annyira sem jó.MSI PR200
De akkor nem fogom lecsukni a tetőt.
Ezek a X3100-as cuccok tudják rendesen hajtani a 1680*1050-es felbontású monitorokat? Ismétlem nem játékra kell, hacsak a Vista Aero nem minűsül annak.
HDMI kimenettel próbálnám meg összekötni, elvileg müködőképes lenne.
Ha már itt tartunk lehet arról infót találni valahol, hogy mennyivel hangosabbak alapjáraton és leterhelve a 12" notik mint a 15" társaik? Fontos lenne a hangtalan működés.
-
[KGR]
tag
válasz
házimozis #4504 üzenetére
Szia!
Nekem 86.02-es driver van fent, amit az msi lapjáról szedtem le. Tehát azt mondod, hogy a belinkelt driver gyorsabb ennél?
Más. Crysis...kipróbáltam..
800*600ban medium beállitásokkal gyönyörűen megy...(kivétel textura részletesség alacsony). semmi lag...
ebben a felbontásban is elég szép a játék...jó lehetne szebb, is, de még igy is rá ver a Farcry-ra, amit full grafikán futattam.. -
spyduck
nagyúr
válasz
házimozis #4488 üzenetére
Sztem eléggé típushibás ez ex610 hiába mondod, h azért mert sokan vásárolják ezért több a hiba, Az F3TC-ről egy hibát se írnak!
Az EX610 user aktívabb mint az F3TC-s
Ezt mégis mire érted? Azon kívül, h 2magos proci van benne? Az ASUS-ban lévő 1 magos sztem gyorsabb az átlag felhasználásban! Konvertálásban biztos megveri de másban.... -
Informátor
csendes tag
válasz
házimozis #4485 üzenetére
"Szvsz szigorúan a tényeket célszerű figyelembe venni, és ezek azt mutatják hogy minden noteszmárkának vannak erős és gyenge oldalai."
Teljesen egyetértek.
Beszéltem már sokszor az ASUS szervizesekkel, semmivel sem különbek azok a gépek, mint más márka műanyagdobozai.
Lényegében-összességében ugyanolyan szar, mint a többi (kínai ipari hulladék).
Rengeteg az átfedés az alkatrészek között is, nagyrészt ugyanabból legózik az összes gyártó.
MSI-nél a típusokon belül is vannak különböző gyenge pontok, de ez így van minden gyártónál.Aki a tökéletesre vágyik, az vegyen fakockát.
-
spyduck
nagyúr
válasz
házimozis #4485 üzenetére
Hát csak itt már túl sok a gynge oldal!
Gondolkoztam az ex610-en is, erre beíratam ebben a topicban a keresőben és csak negatívumokat adott ki! Amikor az Asus topicban beírtam az F3TC-t a keresőbe csupa dícsérés volt!
Én megértem azt is akinek MSI-je van és jól működik, de alapjába véve elég sok gond van velük mint ahogy leírtad te is!
Nem magával a márkával van gondom hanem a laptojaikkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hobby elektronika
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest