- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
derekas11
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Tegnap megérkezett hozzám, vagy nekem is a GX620!!! Nem semmi egy kálvária volt a jóváírás... Elég nagy gondom támadt vele, ha valaki tud segítsen:
- A Vista telepítése, néhol egészen meglassul, majd a sok újraindulás után, az első teljes értékű rendszerinduláskor bejön a microsoftos indikátor és itt meg is áll a dolog. Vagy 5ször felpakoltam már a 64 bites vistát, de itt mindig beáll. Ráadásul már nem is nagyon akar cd(dvd)-ről bootolni. Én hardverre gyanakszok. Ha esetleg valaki segítene, az nagyon dá lenne!!!
Köszi!Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
válasz zolynet #11398 üzenetére
[P][/P]Köszi a gyors választ! Az a helyzet, hogy némi gányolás után felment az XP. Majd mindjárt telepítem a drivereket aztán írok. Közben lejelentettem a forgalmazónak, úgyhogy kedden viszi is a futár vissza. Szerintem a BIOS is kicsit kihalt, mert ez, hogy alig-alig akar bootolni a cd meghajtóról elég aggasztó. Meg különben is nem azért vettem egy királyállat notit, hogy pangjak az xpvel... Azért még ügyeskedek vele, hátha... A hardveres hiba alatt, meg azt értem, hogy esetleg bad sectoros a vinyó (WD), bár többször is particionáltam a lemezt és ugyanúgy megakad.
[P][/P]Nna meg a telepítést is kicsit lassúnak érzem. Valami nem stimm az tuti. És akkor még ehhez jön az, hogy milyen kálváriát jártam meg eddig. Bár ahogy olvastam a hozzászólásokat, még talán nekem ment a leggyorsabban a jóváírás. Merthogy előtte egy megabookom (M673X 018 HU) volt. Ha esetleg valakit érdekel, vagy érint, akkor leírom, hogy miként is ment a dolog!!! A lényeg, hogy majdnem boldog tulaja vagyok egy GX620X-nek. Hozzáteszem azt is, hogy szűk két éve vettem az előző MSI-met és most 29e Ft ráfordítással egy fenevadat vettem. :-) Kár hogy nem úgy műxik, mint kéne...
[P][/P]Szóval köszi és írok még később.[ Szerkesztve ]
Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
válasz Rellind #11269 üzenetére
Szia!
Én most vettem a M673X-em helyett-cserébe GX620x-et. Ugyanis meghalt a videokari és pöpölődtek a szervízben meg az MSI-nél. Szóval összejött a 30 nap tétlenség és kértem a jóváírást. Bejött!
De azért nem annyira... Tegnap jött meg a 620 és most még mindig vívok vele. Valószinűleg kedden megy is vissza és csere. A jóváírásról később még írok, csak egy kicsit arrébb, mert ott szálltam be a ringbe.
Üdv! Ja! meg türelem. Az kelleni fog az Albához...Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
Help!!!
A vista továbbra sem indul a GX620X-en. És cd romról sem akar bootolni, csak néha-néha. El vagyok keseredve. Úgyhogy kedden megy is vissza és talán egy hét alatt ki is cserélik.
Addig meg...Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
Szia Skyer!
A rendelt alkatrészek listája ne zavarjon meg. Nekem mikor legutóbb szervizelték a notim (MSI M673X) akkor rendeltek hozzá két alaplapot, két kijelzőt, és idézem!!! "Valami vezetéket"??? Aztán letelt a 30 nap és kezdetét vette a jóváírás. Egyébként annyi baja volt, hogy megincsak eltünt hardveresen a videokártya. Távoli asztalról minden gond nélkül futott a gép. Csak hát kép nélkül nem igazán tudtam arra használni, amire kellett volna...
Szóval a rendelt alakatrészek listája nem mindig tükrözi a szervizelés alkalmával lecserélt hardvereket.
Üdv!Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
Nna ja! Szerintem is van némi zsebre dolgozás. Nem beszélve a kedves diszpécser némelykor igen fenyegető hangneméről. Volt szerencsém megkapni: "Kedves uram! Akkor leteszem a telefont és ennyi volt a szervíz!" Ját én meg köszönöm az ilyen hozzáállást. De nem akarlak riogatni! Tényleg. Végül is a február 12-én leadott notim, múlt hét szerdára jóvá is lett írva. Az edigitálnál meg is vettem a GX620 - at. De az már egy másik sztori.
Még annyit hozzátennék, hogy a 30 nap utáni jóváírás kérhető. Vagyis ha bizonyíthatóan 30 napot (NAPTÁRI napot és nem munkanapot!!!!) eltölt a szervízben a készülék és nem történik meg a kijavítása, akkor a vevő kérheti a jóváírást! Hát így megy ez...
Minden jót!Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
válasz runner001 #11524 üzenetére
Szia! Én most vettem az edigitálnál a 620at. Annyira új szaga volt, hogy szinte hányingerem lett tőle... De nem örülhettem neki sokáig. Első éjszaka ötször telepítettem a 64bites vistát és egyszersem indult el a rendszer. Másnap jeleztem nekik és holnap jön érte a futár. Megnézik, aztán vagy visszaküldik, mert jó, vagy cserélik. Hétvégén még kínlódtam vele egyébként. 32bites xp-vel meg is bírtam hajtani. Szerintem nagyon jó gép (lenne). Még annyit, hogy szerintem már nem lesz ezen az áron. A webshopban is rendelhető állapot van. Mivel nekem a pcx-nél írták jóvá az előző notim, én ott akartam megvenni. Másfél napra rá hogy feltették, meg is rendeltem nyomban. Közölték velem, hogy elfogyott. Akkor 223800 valamennyi volt. Most megint van 300k-ért...
Megvárom a szervíz véleményét az enyémről, aztán írom a fejleményeket.
Üdv!Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
Akkor én most megvagyok, döbbenve, ijedve, rökönyödve stb... Elég ijesztő képet festesz nekem a jövőről. Pedig vagy két hónapot bogarásztam, hogy melyik tipus legyen a következő notim... Ha úgy van, ahogy írtad, akkor elkeserítő helyzetbe raktam magam.
A szervizet ismerve meg bízni se nagyon merek.[ Szerkesztve ]
-
derekas11
csendes tag
Azért köszi! Az előző gépemből indultam ki és merészkedni próbáltam. Az nagyon dá volt... A laptopvideos driver nyögte hanyatt sajnos. Kétszer is. Még abban bízom, hogyha visszamegy az ára a csillagosba, és működik végre, akkor talán nem minuszosan kibírok belőle hátrálni...
-
derekas11
csendes tag
Szia Kali!
Nem általam. Gyártó által. Lásd driverek. Legtöbbje Vista64. Legalábbis én ezt látom a gyárto supportján. De mondjuk legyen igazad. Csakhogy nem nem megfelelően, hanem egyáltalán nem fut. Sőt a 32 is csak egyszer futott. 72 óra alatt legfeljebb 2 órát futott a masina. Meg a memória mérete is a 64 mellett szól. 32vel ki sem tudod használni. Akkor meg minek a 4Gb. Súlynak?
Egy hét múlva már remélem, hogy "okosabb", de legalábbis elégedettebb leszek...Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
válasz runner001 #11538 üzenetére
Szia! Ha jól számolom harmadszor sz..ok az MSI-vel. De ha lenne MSI pólóm, még mindig abban feszítenék. Lehet hogy msi-snek születtem? Ha működik, akkor hálás darabok, ha beszarik, akkor pont olyan, mint a többi bedöglött darab, márkától függetlenül. Az Alba meg egy....
-
derekas11
csendes tag
Nem is tudtam, hogy régió kódos lehet a lapkakészlet, vga, wifi, stb... Lehet hogy hülye vagyok hozzá, de a gyári, azaz a mellékelt supprt cd, vista 32/64 mappákban tolja a drivereket. Számomra ebből az tűnik ki, hogy a legtöbb 32 bites driver, kompatibilis a 64 bittel is. Illetve, hogy teljes legyen a kép, két drivernek külön vista64 mappája van. Valószinűleg azért, mert ez a két hardver (vga, modem) 64 alatt nem működne helyesen a 32 bites driverrel. Vagy nem így van???
Tehát minden driver megtalálható a lemezen 32 és/vagy 64 bites verzióra is.
Konklúzió: a proci platform és a memória méret is igazolja, hogy nem (vagy nem csak) a derekas11, hanem a gyártó szerint is 64 bitre van kiókumulálva a noti.
A fent leírtak kizárólag az én okoskodásaim. Lehet, hogy alapjaiban tévesek az elképzeléseim. Aki ezen a téren jobban otthon van, neagyisten ért is hozzá, az vegye a fáradtságot és javítson ki. Nehogy valaki az esetleges sületlenségeimből merítsen szakmai felkészülést. Az nem vezetne jóra...
Mentségem annyi legyen, hogy nem képesítettem magam jelen irányba, csupán az esetleges számtech problémáimat próbáltam egyedül megoldani éjszakánként, külső segítség nélkül, nemritkán a saját hibáimból és károkozásomból tanulva. És még mindig működnek a gépeim, tudok netezni, most már fórumozni, kép nélkül merevlemezt menteni, stb.KillHatesnek: Jó hogy nem vagyok egyedül.
-
derekas11
csendes tag
Nem is tudtam, hogy régió kódos lehet a lapkakészlet, vga, wifi, stb... Lehet hogy hülye vagyok hozzá, de a gyári, azaz a mellékelt supprt cd, vista 32/64 mappákban tolja a drivereket. Számomra ebből az tűnik ki, hogy a legtöbb 32 bites driver, kompatibilis a 64 bittel is. Illetve, hogy teljes legyen a kép, két drivernek külön vista64 mappája van. Valószinűleg azért, mert ez a két hardver (vga, modem) 64 alatt nem működne helyesen a 32 bites driverrel. Vagy nem így van???
Tehát minden driver megtalálható a lemezen 32 és/vagy 64 bites verzióra is.
Konklúzió: a proci platform és a memória méret is igazolja, hogy nem (vagy nem csak) a derekas11, hanem a gyártó szerint is 64 bitre van kiókumulálva a noti.
A fent leírtak kizárólag az én okoskodásaim. Lehet, hogy alapjaiban tévesek az elképzeléseim. Aki ezen a téren jobban otthon van, neagyisten ért is hozzá, az vegye a fáradtságot és javítson ki. Nehogy valaki az esetleges sületlenségeimből merítsen szakmai felkészülést. Az nem vezetne jóra...
Mentségem annyi legyen, hogy nem képesítettem magam jelen irányba, csupán az esetleges számtech problémáimat próbáltam egyedül megoldani éjszakánként, külső segítség nélkül, nemritkán a saját hibáimból és károkozásomból tanulva. És még mindig működnek a gépeim, tudok netezni, most már fórumozni, kép nélkül merevlemezt menteni, stb.KillHatesnek: Jó hogy nem vagyok egyedül.
-
derekas11
csendes tag
Szia!
Van példa a felvetésedre! Én most kaptam vissza a pénzem. Most februárban adtam le gépem és szűk két hónap alatt le is lett zongorázva. Augusztusban lett volna két éves az M673X-esem. 191600 ft-ért vettem. Most rádobtam 30 ezret és vettem egy GX620X-et.
Öröm az ürömben, hogy ez meg nem volt jó. Már vissza is küldtem, mivel 72 órán belül halt. Talán jövő hétr cserélik is. Jó volna.
Bocs a kései regáért, de most ismerkedek a fórummal.Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
válasz Batmause #11705 üzenetére
Hali!
Én detto így jártam a 673-mal. Videokártya és alaplap csere lett belőle. Utána még egyszer előfordult, de addigra kifutó széria lett és javítás helyett jóváírták. Mondjuk nekem a laptopvideos driver fektette meg a karit.
Ja! Ha a távoli asztal engedélyezve van, akkor le bírsz róla mindent menteni, mielőtt szervizbe küldöd.Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
-
derekas11
csendes tag
válasz Batmause #11720 üzenetére
Én a 620-ra tenném a voksomat. Van Acerem is, most is azt püfölöm. Egyszer belekukkantottam.... Hát az előző MSI gépem ehhez képest olyan, mintha a NASA-tól csentem volna. Trehányul van összerakva. Az alaplapon szemmel láthatóan is szabadkézi forrasztás van. Valami rejtelmes drót innét- oda, akkora forrasztással a végén, hogy azt a hetvenéves drótos-fótos bácsi is leszólná... DE ennek ellenére megbízhatóan működik.
Hogy melyiket is? Ami nem elhanyagolható szempont, hogy ilyen erős hardveres tartalomnál feltehetően lesz igénybevétel is. És akkor naggggyon kevés az egy év gari. Szubjektíven és szerintem.
Hajrá MSI!Ami a jóváíráshoz kell: Noti, akku, hálózati töltő, és az eredeti számla másolata.
[ Szerkesztve ]
-
derekas11
csendes tag
Hali! GX620X-nél tipusprobléma: A crack-elt vista nem megy fel, vagy nem indul el rajta. Eredeti telepítőről felmegy, csak ha azt is megbütykölöd, akkor többet el nem indul. Ezek a crack-ek a gép BIOS-ában hozzál létre a registrációs fájlt és ezért hasal meg tőle induláskor a noti. Mondjuk lehet, hogy nem pont így van a dolog, de akkor majd egy nálam okosabb szaki, remélem, hogy kijavít... Én is most vettem egy ultimate-t, csak hogy ki is használjam a gépet. :-( Nem kalkulált kiadás volt.
Szóval eredeti vista kell rá. Vagy marad az xp, esetleg win7.
Maga a laptop nagyon pöpec, állat, király stb. Bőven jó vétel volt és meg vagyok vele elégedve.Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!
-
derekas11
csendes tag
Hali!
Úgy tudom, hogy beállítható, hogy miként cselekedjen az oprendszer a kikapcs gomb megnyomásakor. Bocs ha hülyeséget írtam...A win7-ről annyit olvastam, hogy kizárólag majd az újjonan vásárolt gépek mellé adott vistához ADHATÓ a win7 upgrade.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest