Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Ivan15
üzenetére
ezt nem az oprendszer követelménye dönti el, hanem adott notebook gyártója, aki adott esetben nem óhajtott 64 bit illesztést adni ezen szériához, és bár nem állítom, hogy lehetetlen összevadászni a megfelelő illesztéseket, de nem egyszerű, pláne az esetleges specifikus alkalmazások miatt!
MS74hu; letöltöd az msi által adott szériához a win 7 32 bit alá rendelkezésre bocsájtott illesztéseket, és a legtöbbnél megtalálod a mappában a 64 bit illesztést, bár lesz olyan, ahol csak vista 64 bit illesztés lesz, azt vista kompatibilis módban kell felhúzni, ahol pedig nem adott semmilyen 64 bit illesztés, azt más, alternatív módon kell beszerezni!
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
gari nincs (már)?
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
takarítás és némi kenőanyag, de ha már nagyon előrehaladott a dolog, akkor az is csak rövid ideig jelent megoldást!
-
válasz
gombatea
üzenetére
a gx600 esetében hivatalosan xp 32 bit és vista 32 alá adott gyártói támogatás, illetve a win 7 32 bit is megfelelően fut rajta, ha megfelelő kompatibilitási módban feltelepítésre kerülnek win 7 32 bit alá a vista 32 bit illesztések/alkalmazások!
a buherált oprendszeres telepítőket csak röviden véleményezem; (szerintem) általában több problémát okoznak és gyakoribb a hibalehetőség általuk, mint egy normális telepítőről felhúzott rendszer alatt!
xp alá itt találod az illesztéseker és alkalmazásokat; link és link
halkan jegyzem meg, hogy az sp3 megléte (szerintem) általános elvárás, például wifi wpa2 titkosítás - bár sp2 alá is létezik javítás -, illetve biztonsági szempontból is nagyon fontos! -
válasz
gyemipapa
üzenetére
eltérő szériánál, nem feltétlenül nő az órajel a magasabb számozásnál, alacsonyabb is lehet, de másban vannak eltérések, más gyártástechnológia (nm), eltérő tárak (l2)...stb;
t6600 - 2.2 gigahertz / l2 cache; 2048 kilobyte / 45 nm / penryn
t7500 - 2.2 gigahertz / l2 cache; 4096 kilobyte / 65 nm / merom
adott esetben például hiába azonos az órajel, az l2 cache eltérése nagyon is sokat számít(hat), ha olyan műveletet végez a proci, ahol az szempont!
más kérdés, hogy a 45 nm gyártástechnológiának is van előnye, de ugye mindennek - legalább - két oldala van! -
válasz
nagypasztor
üzenetére
normális gyártói illesztő nem csinálhat(na) ilyet, sőt!
mondjuk a go 7400 - és a 8400 - amúgy is problémás adott szempontból, még hibás illesztő sem feltétlenül kell hozzá! -
válasz
nagypasztor
üzenetére
nem valószínű...
-
válasz
Cingáriusz
üzenetére
kezel a noti 2 * 2 gigabyte memóriát, a jelenlegihez megfelelő párt választva működni fog a dual channel, és érezhető/mérhető lesz némi gyorsulás is!
-
válasz
sutyesz96
üzenetére
voltak és vannak gyengébb/problémásabb szériák, de szerencsére ez nem mind!
a szerviz elég lassú, húzósabb esetekben 2 - 3 - 4 hét is lehet!
én a hétvégén adtam el ezt az msi notimat; link
azóta hűségesem és hibátlanul szolgált, semmi gond nem volt vele, szervizben nem volt a nagyon bő 3.5 év alatt, az akkumulátora is nagyon jól bírja még most is, szóval azért vannak jobb szériák itt is! -
-
válasz
Olyasmi
üzenetére
ez a leírás elég kevés! miként nem bírja fogadni?
kábelen simán kell, hogy kezelje - esetleg illesztéses és beállításos probléma adódhat -, csak wifi esetében lehet olyan gond, hogy amennyiben csak g szabványos modul van a notiban, úgy az képtelen adott sebesség maximális átvitelére, a g szabvány valós fizikai korlátja ~ 20 - 22 megabit/sec (az 54 megabit/sec jelölésből), mivel az adatok mélyen csomagolva vannak, tehát egy rész a szükséges adalék!
n szabványos router és n szabványos wifi modul kell a notiba, és úgy - megfelelő környezeti tényezők esetén - okés lesz a 40/20 megabit/sec maximális átvitele! -
válasz
Clayton123
üzenetére
nem kioktattalak, csak leírtam a véleményemet, hiszen ezért van a fórum!
ellenben most még halmoztad a butaságokat!
a rendőrség nem fogja vádra sem adni a feljelentésedet, illetve az általad leírt formában fel sem veszi majd a feljelentést, esetlegesen bejelentés lesz belőle - de az sem biztos -, és utána várd bőszen az eredményt... beidézni az általad leírt történések miatt nem fogják a szervizeseket, mivel (büntető)eljárás sem indul! nézz utána; hatáskör és illetékesség! az előző hozzászólásod után utána tudtál nézni, hogy nem lopás, amit korábban annak tituláltál, akkor vélhetően ez is menni fog...
a technológiai fejlődésre inkább nem reagálok, mert sok butaságot írtál!
a merevlemez valós kapacitását már ecsetelték előttem, hogy az 1024-es váltószám miatt annyi, amennyi - legalább már ezt is tudod, így emiatt már legközelebb talán nem reklamálsz, és írsz ilyesmit...
nem tévedek, attól, hogy te még nemvettél lg...stb gyártótól problémás terméket, attól még van/lehet nekik!
a többire nincs kedvem reagálni, én nem személyeskedem - hiszen az alapelvek szerint is tiltott -, veled ellentétben...
azt kellene megértened, hogy nem ellened vagyok, csak azokra reagáltam, ami szerintem nem stimmel a mondandódban!
segítettem már - itt is - elég sok embernek, akár úgy is, hogy a gyártó hazai szervize szorult, mivel a fórumtársnak volt igaza, de megpróbálták lerázni a szervizben!
a rendőrségi feljeletéssel kapcsolatban is szívesen segítenék - mert 15 évig volt szerencsém § jeleket pötyködni -, de abban pláne nincs igazad, így sajnos csak az ellenvéleményemet tudom hangoztatni! egy garanciális ügyintézés menete, alapban nem rendőrségi ügy!
csak általánosságban; az állampolgári jogát mindenki tudja/hangoztatja - néha túlzottan és felülértékelve -, de az állampolgári kötelességeit már kevésbé...
-
válasz
Clayton123
üzenetére
a futárt bárhová kérheted, nem kell az állandó lakcímre - persze nehézkesebb a dolog, ha munka közben úton vagy, vagy ilyesmi...
a feljelentést - ha valóban teszel - nem lopásnak fogják beminősíteni, mert közel sincs szó lopásról, de ez már más lapra tartozik... majd a megfelelő helyen és időben, felvilágosít a tényekről és lehetőségekről az arra hivatott személy!
egy alkatrész azonosra történő cseréje járhat azzal, hogy régebbi gyártású, akár 2009-es is, mivel lehet, hogy adott típust már nem is gyártják, a notik optikai meghajtójánál meg ugye gyakran az a speciális eset adott, hogy bármilyen nem jó bele! az már más kérdés, ha használtat tesznek bele, azt én sem nézném jó szemmel, sőt! 2009-es, de eddig raktáron álló új, az részemről bőven mehet bele!
minden gyártónál vannak problémás esetek, a tiéd csak egy, a sok közül...
ellenben ha mindenki így gondolkodna, akkor lenne olyan ember, aki szinte semmit sem vehetne, vagy alig valamit, mert sok gyártónál találkozott már problémás típussal, vagy lassú, illetve más szempontból "hibázó" szervizzel...stb!
senki sem haragszik meg rád, ha nem veszel több msi cuccot, csak ne várd el, hogy most mindenki nagyban bólogasson, vagy netán az írásod hatására eltántorodjon adott gyártótól...
az anyavállalat levélben történő megkeresésre szerintem is jó ötlet, de sajnos sok ilyen levél kellene, hogy tegyenek is valamit azon ügyben, hogy legyen raktárkészlet...stb. -
válasz
Clayton123
üzenetére
ilyen közvetett helyen ne add le, futáros megoldás is létezik a közvetlen szervizhez, az a biztos!
nem mondom azt, hogy minden maszek szervizben lenyúlják a megrendelt, és újonnan beépítésre kapott alkatrészt, és régi tartalékot építenek be cserébe, de na...
-
-
válasz
Fekete Mano
üzenetére
most, a chipset illesztő telepése után sem megy?
-
válasz
Fekete Mano
üzenetére
igen, először a chipset, és utána az audio!
amennyiben korábban tettél fel más chipset és audio illesztőket, úgy azok eltávolítandók! -
válasz
Fekete Mano
üzenetére
-
válasz
Fekete Mano
üzenetére
milyen oprendszer?
-
-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
vagy toshiba, vagy lenovo, vagy asus, vagy akár msi - minden gyártónál csak a megfelelő szériát kell megtalálni, adott árkategóriában...
-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
az esetleges karcolódási hajlam nem derült ki a néhány nap alatt, a csicsát a karácsonyfás kivilágításra értettem, amit vélhetően még kitt is irigykedve nézeget...

-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
nem melegszik vészesen, a billentyűzet átlagos, és bár "gamer" kategóriás/drága notikban láttam már jobbat is, de azért bőven használható!
-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
egy új gx660-256hu járt nálam néhány napra, és bár szerintem túl csicsás, de hardveresen teljesen rendben van, az árához képest nagyon ütős noti!
-
sajnos nem biztos, hogy az akkumulátor a hibás, a noti töltési része is elcsesződhetett - attól még működhet megfelelően hálózatról a noti -, és lehet, hogy valóban nem tölti az akkumulátort! amennyiben van rá mód és lehetőség, érdemes lenne oda és vissza kipróbálni; adott akkumulátort másik notiban, illetve adott notiban másik akkumulátort!
-
akkor az a kérdés, hogy a + 1 év miként van rögzítve, hivatalos kibővítése a 2 év garanciának, vagy külön az üzlet adta, ahol vásárolva lett a noti? amennyiben gyártó garancia van, úgy vélhetően javítják garis keretek között - ha nincs extrém fizikai sérülés adott részen, ami külső behatásra utalhat...stb -, de sajnos az msi szervize általában nem a leggyorsabb, hetekig is eltarthat!
amennyiben nem gyártói garancia az a + 1 év, úgy ott kellene érdeklődni, ahol megtoldották a garanciát!
maszek szervizben meg cége/szervizese válogatja, ha nem kell cserélni alkatrészt, akkor jobb esetben néhány ezresből megúszható! -
válasz
fracture333
üzenetére
ha kifejezetten csak a játékok szempontjából nézed, akkor a gx620 notiban lévő 9600m gt videókártya erősebb, mint a n5010 notiban lévő hd5470 - lásd; link
külön a videókártyák teljesítménye; 9600m gt; link és hd5470; link (lefelé görgetve, találsz játékos eredményeket is!)
utána jön a proci, listát lásd itt; link
a többi szempont már csak az ár, a garancia fontossága, egyéb paraméterek...stb, ezek mind rajtad múlnak...a fórum ezen részlegében történő hozzászólás esetén e-mail címre kérhetsz értesítést, ha a kedvencek közé emeled a témát, és kipipálod az értesítős boríték jobb felső sarkában adott opciót!
-
válasz
darazsa
üzenetére
a noti a fejhallgatós kimeneten spdif képes, de szükséges az is, hogy az ellenoldalon - a házimozi erősítőjén - legyen olyan digitális bemenet (és nem pedig kimenet!), ami kezeli adott jelet, és az erősítő képes a "mono" rca csatin kapott jelet visszaalakítani a szükséges formátumra - mert ugye bizonyos formátumban "mono" csatornán - egy rca kábel - is átvihető 5.1 vagy akár 7.1, csak mind a két oldalnak kezelnie kell!
-
válasz
Mr.QwErT
üzenetére
igen, ezen típushoz sajnos nem írják a bluetooth modult, csak előkészítés van!
xardas; bios; gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig! amennyiben nem segít, úgy húzd újra az utolsó bios verziót, majd gyári állapot visszaállítása és végül újrakonfig! a memóriá(ka)t, a merevlemezt...stb is érdemes lenne tesztelni - előbbit nem oprendszer alól!
-
válasz
<maxim>
üzenetére
először is a hiba okát kellene megtalálni, mert közel sem biztos, hogy illesztési hiba van!
- bios látja az optikai meghajtót?
- oprendszer látja az optikai meghajtót?
- az olvasással nincs gond adott optikai meghajtó esetében?
- az íráshoz használni kívánt alkalmazás látja az optikai meghajtót?
- az optikai meghajtó látja és felismeri az íráshoz használni kívánt lemezt?
- valamilyen védelmi, virtuális, klónozó, emuláló...stb alkalmazás nem kavar(hat) be?
- oprendszernek megfelelő alkalmazással történne az írás?
- megfelelő lemezekre (típus, médiakód) történne az írás? -
maga a széria nem problémás, de hibás memória előfordulhat bármelyik széria esetén, illetve szériától függetlenül is!
amennyiben még garanciális a noti, és gyári modul(ok) van(nak) benne, úgy gari, ellenkező esetben más módon garis vagy cserés a hibás(nak titulált) memória, és majd kiderül, hogy valóban annak következménye a probléma, vagy sem... -
mcp77mh
wyk72; bios verziója az utolsó? a régebbi bios verziókkal volt olyan probléma, hogy eltérő bios volt/kellett xp és vista/win 7 alá, amennyiben ellentétes verzió volt fent, akkor adódtak problémák! szerencsére egy ideje már összevont bios verzió van, érdemes frissíteni, amennyiben régebbi van fent!
-
szoftveres, illesztős...stb hiba teljesen kizárva? memória, memrevlemez...stb tesztek rendben? terheléses teszt mit mutat? a táp hibája adott esetben szerintem nem valószínű, de kipróbálható másik táppal, akkor kiderül!
bios frissítése/újrahúzása? (utána fontos a gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!) -
válasz
headhunter
üzenetére
szerintem nem rossz széria, 146 e ft környékén elég jó vétel!
-
válasz
Vîncent
üzenetére
- vga sorrend; Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List (jelenleg hely; 157 )
- adott vga játék szempontjából; NVIDIA-GeForce-310M (lefelé görgetve, láthatsz néhány játékos eredményt!)
- proci sorrend; Mobile-Processors-Benchmarklist (jelenlegi hely; 137)
- adott proci; Intel-Pentium-P6100-Notebook-Processor
a többi keresztmetszet adott, a 4 gigabyte memória bőven ok...stb! -
válasz
Colonel993
üzenetére
most akkor tv vagy monitor ként akarod használni a notit? tv tuner létezik usb, pcmcia...stb csatolással, de a monitoros megoldás is kivitelezhető hasonló módon, csak nem kimondottan olcsó, szerintem nem ér annyit...
-
válasz
Colonel993
üzenetére
mint te is írtad, az kimenet!
-
válasz
tomee77
üzenetére
akkor lehet, hogy csak mostanság frissült/települt olyasmi, ami beakasztott a rendszernek!
esetleg megpróbálhatod újrahúzni a 64 bit rendszert is, ha korábban jól ment, akkor újbóli telepítéssel jó lehet, aztán figyeled, hogy mi akaszt be neki a későbbiekben!
a szerviz sajnos elég lassú(nak mondható), szerintem nem ér annyit az egész, ecset, porszívó, venti lefog, hogy ne pörögjön túl a porszívótól, és tisztítás! -
válasz
tomee77
üzenetére
utólag tesztelni sajnos nem egyszerű, általában a telepítés során szokott kiderülni, hogy melyik idegen illesztő okoz(hat) gondot, ha látod, hogy melyik után dől be a rendszer!
mivel a honlap szerint hivatalos gyártói támogatás nincs 64 bit alá, ezért sajnos nem egyszerű a dolog...
én az egyik notimon - pont nem az msi - 4 gigabyte memória mellett is win 7 32 bit oprendszert használok, mivel nincs normális 64 bit támogatás, inkább csak bő 3 gigabyte legyen használva, de menjen minden normálisan!
vista oprendszerre nem térnék már vissza win 7 után! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest