- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #16044 üzenetére
"Ezt eleve gamer laptopként vettem anno"
Hát igen ez már egy 4éves konstrukció, ezért is mondtam, hogy valami nem stimmel sztem a VGA-val, az újabb játkokba már tuti beletörik a bicskája, régebben biztos jó volt tuti vitt mindent, de most már, ha jah, le kell majd cserélni! na egyébként nekem már lövésem sincs mi lehet a gond, szal talán majd valaki más is hozzá tud szólni valami érdemlegesebbet -
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #16037 üzenetére
Hmmm, de ne is csodálkozz azon hogy befagy a játék ill. hogy nem bírja a VGA ez már nem egy olyan kártya amivel játszani lehet, sőőőt notit ne vegyen az ember játékra. ráadásul a rivatuner kifacsarja a vga-ban rejlő teljesítményt az igaz, de sokszor mehet ez a kártya rovására is sajna. na mind1, nekem már csak annyi ötletem van, hogy úgy is megpróbálhatnád, hogy mindent leszedsz (vga drivert) és úgy telepíted fel az újat hogy magát csak a drivert, semmi nvidias indítópanelt semmi plusz dolgot csak a drivert!
jobb ötletem nincs, öcsém notijánál is volt mikor fennállt ez a jelenség hogy egy kis idő után kevesebb lett az fps de az övé túlmelegedés miatt. szvsz ha a driverek nem segítenek akkor vga csere megoldaná a problémád, mert akkor tuti hogy maga a vga kártyával van valami gond! (ezekben cserélhető a vga) -
-
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #16030 üzenetére
ezt szedd le és telepítsd fel ennek jónak kell lennie, nekem is egy nvidia geforce 9500m gs-em van és megy az nvidia oldaláról leszedett driverrel, az akadás csak is annak tudható be, esetleg még valami os-hibának de azt kevésbé hiszem!
-
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #16003 üzenetére
Valószítnűleg a vga chip túlmelegedése miatt van ez a jelenség! Nézz hőfokot a gpu-ra, ill. ki kellene tisztítani teljesen a procit ill. vga hűtését. Esetleg egy hűtőpad még segítene, na de ne szaladjunk ennyire előre, először indíts játékot kezdj el vele játszani majd 10perc után nézz egy hőfokot!
-
Pizzu
aktív tag
válasz
vranyek #15834 üzenetére
én ezt használom: kontakt pcc
nehéz egyéb alternatívát találni, ezt már rád bízom
-
orionpro
tag
válasz
vranyek #15689 üzenetére
Csak azt a drivert használhatod, amit kiad az msi. Én is beleestem ebbe a hibába amikor vettem a notimat. Letöltöttem a legújabb drivert és nem működött. Ezek a noti vga-k eléggé gyártóspecifikusok. Szóval nem fog sajnos a legújabbal menni. Ez van, msi honlapot kell figyelni, jön-e ki újabb.
-
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #15689 üzenetére
Azért nem látja a VGA-t, (azért van kis felkiáltó jel az eszközkezelőben) mert nem megfelelő van feltelepítve.
Ha pedig tényleg azt telepítetted fel amit kell, akkor vagy nem támogatja már a VGA vezérlő az új drivert (ami szinte kizárt) vagy csak rossz volt fent az nvidia oldalán.
A webkamerához meg tényleg nem tudok hozzá szólni, elég érdekes, lehet van olyan progi amivel meg lehet adni melyik gombra mit csináljon, anno acernél volt ilyen, dehogy msi-knél van -e? én nem tudok rólaüdv
-
válasz
vranyek #15305 üzenetére
próbálni lehet, de tdk esetén elég nagy a szórás médiakód - és ennek függvényében minőség - tekintetében! ami ajánlottabb, az a verbatim és a ricoh - utóbbi nehezebben beszerezhető már. én két notis íróval is jól megiratom az olcsóbb maxell dvd+r dl korongokat is (a rettegett ritek médiakód), pedig bizonyos szempontból szélsőséges írókról van szó; az msi notiban lg gsa-t20n, az asus notiban pedig matshita uj870qj - egyik sem mai kiadás...
-
válasz
vranyek #15303 üzenetére
a másik író is régi, arra sincs már friss firmware verzió! vagy régebbi médiakódos kétrétegű lemez - jellemzően 4x maximális sebességgel írható jelölésű -, vagy újabb író - noti esetén ugye utóbbi a nehezebb, ráadásul notis íróknál ritkábban jellemző a firmware frissítése, amíg a "nagyobbik" íróknál egy ideig azért adott!
ja, és a kétrétegű lemezeknél nagyon kell figyelni a média milyenségére/minőségére is, sokkal kényesebb téma, mint az egyrétegű lemezek esetében!
első körben inkább próbálj ki több típusú kétrétegű lemezt, hátha bejön valamelyik az író(k)nak! -
válasz
vranyek #15300 üzenetére
pedig képes kétrétegű lemez írására, csak a kétrétegű lemez médiakódja nem mindegy, mivel régebbi az író, nincs hozzá friss firmware, ezért az újabb médiakódos kétrétegű lemezeket nem minden esetben írja meg jól! ráadásul újabb szériás nero kell (minimum 8), de még jobb az imgburn!
-
Bedczooo
tag
válasz
vranyek #15281 üzenetére
Ez előfordul a Win alatt néha.
Azt szokták ajánlani hogy töröld ki a meghajtó programot a win vezérlőn keresztül.
Ne enged meg hogy autómatikusan visszarakja magát.
Manuálisan feltelepíted az illesztő szoftvert és a hardverelemeknél bekeresed a hardvert.
Manuálisan ráerölteted az illasztőt.Ez általában segít.
Remélem nem valami hardver gond lehet?
-
Coolmat
őstag
válasz
vranyek #14877 üzenetére
Nem muszáj erőltetned a frissítést, ha nem tapasztalsz semmilyen rendellenességet. Nekem anno megérte, mert több hibát is megoldott (billentyűzet lefagyás, videókártya anomáliák stb.). Közben megtaláltam a jó linket is a fórumhoz: [link] (regisztrálni kell a fórumra, hogy meg tudd nézni). Persze más módon is meg lehet oldani a dolgot pl. cd-ről bootolni freedost, vagy pendriveot magad formázod meg úgy egy dos-al, hogy bootolható legyen, de ezzel a kis progival a legegyszerűbb.
-
válasz
vranyek #13481 üzenetére
ezen notihoz az 1.0z az utolsó bios verzió (link), ami 2008-07-03 dátummal került kiadásra - ha nem sokáig állt a notid raktáron a vásárlás előtt, akkor az is lehetséges, hogy az utolsó bios verzió van rajta. ha előző verzió van rajta, de nincs problémád a notival, akkor nincs túl nagy jelentősége a frissítésnek - bár én például a frissítés híve vagyok.
-
Coolmat
őstag
válasz
vranyek #13433 üzenetére
Hinnye, már nálad is
Hidd el később még jobban fogja csinálni. Nekem is így kezdte, hogy bekapcsolás után csak pár percig, aztán egyre többet és többet, most már csak akkor nem zörög, ha majdnem maxon megy a venti.
Megoldás lehet a fent említett olajozás, de ez sajnos ez sem végleges, kihúzhatod vele még jópár hónapot, aztán újra elő fog jönni. A rendes megoldás a csere. Ezt csak azért nem léptem még meg, mert nem tudom nélkülözni a notebookot, leghamarabb januárban tudom csak beadni. Addig meg elzörög a régivel, addig sem az új kopik ki
Kipucolni tényleg nem árt néha. Ha nem akarod felbontani (megsérteni a matricát), akkor próbálkozz porszívóval a venti nyílása körül. Ettől sajnos nem fog megoldódni a zörgés, de nyerhetsz akár 5 fokot is a CPU-GPU hőmérsékletén. -
Coolmat
őstag
válasz
vranyek #12212 üzenetére
Van már elég régóta Dox-os 185.85: [link]. Rivatuner 2.24-el nekem ment XP alatt a Rivatuner (de az hivatalos volt, nem Dox-os), Win7 64 biten viszont nem sikerült életet lehelnem bele. Mindig nyavajgott, hogy engedélyezni akarja az unsigned driver használatát 64 bit alatt. Mikor ezt a nem WHQL-es 182.50-el csinálta akkor még azt mondtam okés, de a WHQL-es 185.85-el is folyton beszólt. Ha arra mentem hogy disable unsigned driver protection (vagy valami hasonló), akkor újraindult, de utána megint ugyanez volt neki a baja. Aztán kigugliztam, hogy a bootnál F8-al ki lehet kapcsolni ezt a vackot, de csak arra az egy indításra, nem örökre :S . Na de legalább úgy már hajlandó volt betölteni a Rivatuner rendesen, 182.50-et szépen le is kezelte végre, de a 185.85-öt nem ismerte fel. Szval azóta hagyom a búsba Win7 alatt a dolgot.
-
enerdzsájzer
tag
válasz
vranyek #12187 üzenetére
Én egy 8 centis zalman-nak ragasztottam műanyagból egy dobozkát, venti felül, dobozba fujja be, dobozból oldalra megy ki a levegő, melléraktam a gépnek, usb-ről ment.Ezzel 5 fokot nyertem.Csak a doboz keresztmetszete kicsire sikerült
, ha nagyobb lenne több levegőt engedne át és jobban hűtene.De annyira nem izgat a dolog hogy most kinlódjak egy másik dobozzal, még ezt se nagyon használom.Megesik hogy a gépet szőnyegre-ágyra rakom és úgy játszok de akkor sem megy 80 fok főlé.
Van egy padom is, de az meg nem ott fúj ahol kéne.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
vranyek #12069 üzenetére
Heló mindenkinek,
Lenne egy kis problémám a notim webkamerájával.Nem rég vetten egy MSI EX600X-415HU-t.Egy ideig működött a cam,de mostanában a kamera helyett egy keresőablakot dob ki amikor be próbálom kapcsolni a P1-gyel.Valaki tudna esetleg valami okosat mondani?
Előre is köszi a segítséget -
sublot
csendes tag
válasz
vranyek #11935 üzenetére
Én kéthavonta szoktam megporszívózni. A szívócsövet ráteszed a hűtő hátuljára, esetleg a kezedet is odateheted (folytásnak).
Régebben sűrített levegővel csináltam (spray), de lebeszéltek. Csak szívni szabad. A gari végéig ez a módszer jó aztán lehet érdemes egy nagyobb generál, de a hőmérsékletböl látod, hogy mikor kell cselekedni. -
válasz
vranyek #11337 üzenetére
Nem szídtam egy szóval sem.
Csak mondtam, hogy nem jó megoldás a GPU és a CPU blokkot egy diszipátorra rakni és megemlítettem, hogy hallottam, hogy a GX600-asoknak van KBC problémájuk.
Az meg, hogy neked nem melegszik az inkább valami egyedi eset, vagy így építkeznek felétek:
-
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
vranyek #10988 üzenetére
BIOsban tuningoltam
ha a memória időzitést is szeretnéd szűkebbre venni akkor a memset nevű progi kell. De azzal csak óvatosan...én megvárom vele a 800as ramokat.
meg a setFSb a magasabb órajel növeléshezde majd jövök a tesztekkel hamarosan, most kicsit el vagyok havazva
-
EQ
tag
válasz
vranyek #10236 üzenetére
Sajnos nem tudok mit csinálni vele, elvittem a szervizbe megnézték, kicserélték a hűtést és azt mondták jó a cucc. Megnéztem szerintem nem volt jó visszavittem, azt mondták ez a hőmérséklet természetes. Innentől nem tudok mit csinálni a dologgal. Sajnos nem nagyon találkoztam még ugyan ilyen noti tulajjal akitől meg tudtam volna kérdezni, hogy nála mi a szitu, egy srác írta emailbe, hogy neki GX700 van 1 éves és olyan 95' körül van mikor kilép a játékokból. Tehát játék közbe neki is 100' körül kell lennie.
Ha valami baja lesz a gépnek 2 éven belül akkor vissza tudom vinni, ha nem akkor úgyis kell majd új gépet venni, mert ez már kaksi lesz akkor.Üdv.: EQ
-
válasz
vranyek #9952 üzenetére
64 bites windows asztali oprendszer alapesetben akkor érdemes, ha;
- hardveresen minden elem támogatja a 64 bitet
- minden hardver esetében van 64 bites illesztő/alkalmazás
- 4 gb vagy attól több memória van a rendszerbena notid esetében akkor érdemes, ha;
- 4 gb memória van benne
(egyedül a system control manager nem működik majd 64 bit vista alatt!) -
molafej
csendes tag
válasz
vranyek #9927 üzenetére
Szia.
Köszi az infot. Lenne egy furcsa kérésem. Én nem kaptam telepító CD hozzá. Meg tudjuk oldani valami módon, hogy egy kópiát kapjak a telepítő CD-ről?? Előre is köszi a segitséged. Nekem nem indul el a játék GTA IV. Azt írja ki nem találja ez exe file-t a dos-os kis ablakba. Pedig minden fel van telpítve neki. Lövésem nincs miért nem indul el. Esetleg ötlet?
-
válasz
vranyek #9816 üzenetére
ha legalább xp sp2 vagy bármilyen vista van fent + minden szükséges illesztő (chipset...stb), akkor nem lehet usb illesztős problémád!
MS74hu; alapesetben csak a gyártó honlapjáról származó illesztőt tudod feltenni!
eltérő illesztő - más/új catalyst - az esetén eltérő/nem megfelelő információs fájl miatt nem működik a dolog! -
Zirowe
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest