- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
-
Ben_SkaKid
csendes tag
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6548 üzenetére
Ne hívd fel, akkor őket, mert biztos hogy nem találkoztak még ilyen hibával és biztos, hogy nem tudják, hogy mi lehet a baja....persze, hogyha 1%-ban te is reménykedsz, hogy lehet, hogy egy mondatban elmagyarázzák, hogy melyik drivert kell használnod, amivel biztos, hogy nem fog kékhalálozni, netán egy "házi" útmutatót adnak neked, akkor hívd fel őket, HÁTHA tudnak segíteni. Jobb, ha az AlbaComp szervizesei mondják, azt hogy látatlanban nem tudnak segíteni.... Esetleg, ha még a hibakódot is elmondod nekik, még az is segíthet, hogy látatlanban megállapítsák, hogy muszáj szervízbe vinni (valószínű, hogy ez lesz, mert nálam is ez volt). Szerintem megér egy próbát (ahogy nálam is megérte, pedig nekem hibakódjaim se voltak...).
-
chriskross
aktív tag
-
-
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6419 üzenetére
Még jó, hogy számtech üzletben vetted
Mi lett volna, ha Tesco-ban...Bele se gondolok
Egyébként zsírozd le velük, hogy bevizsgálják egy nap alatt, hazaviszed és amikor megjött a szükséges alkatrész, akkor beviszed a tényleges javításra, ami szintén egy nap. Én ezt akartam itt fehérváron megjátszani és még a bevizsgálás napján ki is cserélték az alaplapomat. Biztos a szegedi Albacomp is rugalmas....Egy próbát megér... -
Neoka
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6415 üzenetére
Azért annyira nincs messze: Albacomp
[I]Az Albacomp Zrt. többszintű, országos szervizhálózata és magasan képzett szerviz mérnöki és technikusi állománya gyors és megbízható szolgáltatást biztosít ügyfelei számára.
Szegedi Kirendeltség
6726 Szeged, Jobb fasor 6-10.
Telefon: 62/487-400
Fax: 62/487-401
E-mail: szeged(kukac)albacomp(pont)hu[/I] -
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6400 üzenetére
És ahhoz mit szólsz, hogy anno a fusi szutykom 240k volt és mivel sulinetes volt az Auchan-ban, ezért csak 180k-ba került és a legolcsóbb számtech boltban is 200k volt.
Ne mondd hogy 20k-t ér ez az előítéleted....
Az előítélet maga a sznobizmus
Én is befejeztem, mert látom nem fogod megérteni hogy nem helyfüggő...
De persze elfogadom, hogy vannak sznobok is a világon -
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6397 üzenetére
Ez besz@rás....ezt hívhatjuk sznobizmusnak is akár
Nem átverést mondtam, mert a drágábban forgalmazás NEM az.
Könyörgöm, miben jobb a számtech üzletben lévő noti?? Átveszi az üzlet auráját és így nem hibásodik meg vagy mi? Egy értelmes ellenérvet írj már légy szíves, mert így nem sok értelme van a nagy hipermarket utálatodnakBiztos a hússal egy raktárba tárolják a laptopokat és néha ráömlik egy-két liter húslé, vagy pácolják, mielőtt kiraknák a polcra és veszít az értékéből
Bocs de ez azért vicces szerintem... Komolyan mondod, hogy inkább kiadsz 10k-val többet, csak azért mert nem hipermarketből van??
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6391 üzenetére
Ez nem indok... mindegy te tudod... ezek szerint téged (titeket) le lehet húzni
Ugyanis a Media Markt azt csinálja (és sok számtech üzlet is). Én meg úgy vagyok vele, hogy ha egy ugyanolyan termék olcsóbb a Tesco-ba vagy akár a Corába, akkor ott veszem meg (a garanciális ügyintézés más kérdés). De hát ugye nem vagyunk egyformák...
-
-
chriskross
aktív tag
-
[KGR]
tag
válasz
hdcsaba87 #6346 üzenetére
Nah megnéztem. Nekem tökéletesen felimeri az összes hangszórót. Szépen szól mind.
HD Audio Manager 6.0.1.5449 es verziót használom.
Jobb felső sarokban van egy sárga mappa szerű gomb. Ha oda kattintasz, be tudod állítani, hogy felugró menüvel jelezze, ha valamit bedugtál a hangkártyádba és meg is kérdezi, hogy mi volt az.
Miután kiválasztottam az 5.1-et, alul még bejelöltem a "mélyhang kezelés engedélyezése" sort. A többit is próbáltam, de akkor doboz hangja volt..(ezt a HD audio managert az MSI honlapjáról töltöttem le. Vista 64bit)
Mellesleg fél hangerőn 5 perc alatt 10%-ot szívott le az akksiból.
-
[KGR]
tag
válasz
hdcsaba87 #6342 üzenetére
XP vel próbáltam. Tökéletesen működött. Audio managerben kellett csak átállitanom, hogy 5.1....(meg talán van valami automatikus felismerés gomb is. azt is beállitottam)
De ha gondolod, megnézem Vista alatt is, csak kicsit bonyolultabb, mert elő kell szedni a hangfalrendszert.
Más:
Menet közbe illik berakni az akksit? -
Pityesz79
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #6328 üzenetére
Köszi!
A core 2 Duo viszont drágább, vagy x3100-el van.
Szerintem ezt veszem.
Az asztali gépem HDMI-vel rákötve az LCD TV-re, hát nem kicsit jó a kép!Köszönöm a segítséget.
Amúgy az MSI-vel milyen tapasztalataitok vannak.
Milyen a szervízhálózat, ha esetleg valami baj lenne vele??? -
[KGR]
tag
-
Reag3nS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #6203 üzenetére
jaja visszaviszem, anyámnak vettem a laptopot, nehogymár ne tudja úgy használni. mindenhová vigye a kábelt magával a házban? nana! adjanak normálisat.
ha driver gond akkor elég gáz... cd-n lévő is szar meg az oldalukon lévő is... mind1 nekem itt van asztali, azon simán eldobálom addig az enemy-t
anyám meg addig pihen
de legyen működő noti!
majd mondom csaba hogy mi volt vele...
-
Reag3nS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #6146 üzenetére
na. máshol is olvastam már hogy wifivel akadhat össze. (mintha olyat is láttam volna, hogy wifi drivert újrarakta és megint jó volt egy darabig, de erre nem merek megesküdni)
viszont felügyeleti eszközök / eseménynapló vagy rendszer. ott kéne megnézni neked milyen hibákat ír, mert nekem asztali gépen nem sok hibát ír ki. viszont notin csomó dhcp lekérési hiba van. (LINKSYS WRT54GL routerem van) asztali az utp vel kapja netet. megnézem majd azt hogy kikapcsolom wifit és only kábel... te is szólj ha van valami ok?
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6124 üzenetére
A régi laptopokból nem lehetett kiszedni az aksit menet közben. Mostmár ki lehet. Gondolom (mivel áltában is merül) azért vmi szintentartó áramot biztos kap, és így természetesen ha benn van akkor előbb behal az aksi, de szerintem ez inkább napokban, max hetekben mérhető, viszont, ha kiveszed áltában is meghalhat, ha nem töltesz utána.
Igen beleteheted.A Lítium-ion akkukat lényegében feltöltve kell tárolni és legkésőbb 12 hónap után újra feltölteni, különben az akku tönkremegy.
-
Vincentph
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #6100 üzenetére
Szerintem szervíz tekintetében pont javult a helyzet. Amikor a Rikvest csinálta gyakran hetek, esetleg hónapok teltek el anélkül, hogy bármi is történt volna. Az Albacomp ezzel szemben el van látva rendesen alkatrésszel. Az más kérdés, hogy néha a pótalkatrész is selejt, de ebbe most ne menjünk bele.
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6053 üzenetére
Igen arra írtam. Az lehet szimpla (hálókártya) driver probléma. Ha WLAN se megy és a LAN se és más driver se segít rajta, akkor az ha tetszik ha nem szervizes lesz :S
Viszont ha egyszer volt szervízben, (tapasztalataim szerint) folyamatosan viheted majd...harmadszorra kérsz egy cserét és az újat eladod a fenébe...FS-nél ugyanígy tettem -
hdcsaba87
aktív tag
-
Balaggio
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #5903 üzenetére
Hi!!
Amikor kékhalál után feláll újra a vista nem jön be egy ablak, ahol megkérdezi, h keressen e megoldást a problémára?
Nekem is kékhalálozott (Ex600) mikor megvettem aztán kiderül, h a 8 gombos egérrel volt vmi baja és ajánlott egy drivert hozzá azt felraktam. És azóta 1x se szállt el. -
dominik009
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #5896 üzenetére
Szia, nekem ugyan notin nincs mivel nincs(még) notim de tervezem hogy veszek. Nos kékhalál nekem nagyon sok volt az aasztali gépen. Néhány srác azt mondta memória hibaa de nem az mert kiszedtem a ramokat felcseréltem ugyanugy csinálta. Aztán kb. 5 C formázás után rendbejött a gép. Amugy mindig a VGA driverével akadt össze valami ezt úgy oldotttam meg, hogy belehet állítani hogy autómatikusan ne induljon ujra kékhalál során. Ezt ott teheted meg hogy:
-Sajátgépen jobb gom tulajdonságok
-A füleken kiválasztod Speciális
-Legalul van Indítás és Helyreállítás itt nyomsz a beállítások gombra
-Ezen belül legalul van hogy Rendszerhiba> Autómatikus ujraindítás nah ezt nem pipálod kiHa ez megvan csak várni kell 1 kékhalálra.
Ha a kékhalál ''sikeresen'' megérkezett előkapod a fényképezőt (nemkell sietni nem fog ujraindulni amig te kézzel meg nem teszed ezt) nos lefotózod. Ujraindítod a gépet bekapcsol akkor a képet megnézed rajta és elvileg alul ki van írva hogy mi okozta a hibát nekem nv4_disp.dll volt. Azaz a videokari leformáztam a gépet ujra és most a gyári CD ről tettem fel ezzel többet nem bántott, volt más is asszem valami xzero20 nah ezt beírtam keresőbe kiadta mihez tartozik valami gagyi program volt letöröltem és soha többet azóta nincs kékhalálom.
Lehet kicsit hosszú jó KÉKHALÁLÍRTÁST bye. -
Balaggio
csendes tag
-
Balaggio
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #5843 üzenetére
Hi!!
Neked van az Ex 600on dolby matrica? Enyémen nincs.
Én felraktam az új biost elvileg jobban kezeli a hardveket vele.
Talán mintha egy picit gyorsabb lenne azóta, h felraktam.Vista kicsit gyorsabban tölt be.
Az a hang amit írtál sztem az lehet, h kicsit felmelegszik és akkor kicsit rákapcsol a hűtő.
Sztem érdemes felrakni az SCM-et is. -
Balaggio
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #5789 üzenetére
Hi!!
Nekem is ilyen gépem van.
Ha zöld akkor a wifi aktív.
Ha sötétkék akkor csak a BT ha világoskék akkor mind 2 aktív.
Nekem ilyen gondom nem volt vele. Néha van olyan, h nem talál semmilyen vezeték nélküli hálózatot induláskor, akkor csak a restart segít rajta.De ilyen elég ritkán van.
Más problémád nincs vele?
Nekem néha az Win indulásakor nem akar visszakapcsolni a monitor. (Win töltéskor 1-2mp re elsőtétedik alapból és utánna nem jön vissza.)
Neked nem volt ilyen probléma vele? -
janos666
nagyúr
válasz
hdcsaba87 #5753 üzenetére
Most kérdezted és nem érdekel a válasz?
Jó, tudom hogy véglegesen ki akarod iktatni, szerintem húzd ki az USB-s egeret hogy ne keverd vele össze, aztán az eszközkezelőben tiltsd le a tachpadot (elvileg PS2-es egérnek vagy esetleg USB-HID-nek kell kiírnia). Aztán egér vissza és ha mozog jó, nincs több tauch pad míg nem engedélyezed.Nektek működik Vista alatt az FN+F2, én nem tudom vele kikapcsolni a monitort, csak villan az asztal és visszajön. Minden más gyorsgomb rendesen üzemel, csak ez nem.
-
házimozis
tag
válasz
hdcsaba87 #5711 üzenetére
Hy!
Itt, [link] a dev&subsys mezőbe beírod a VGA hardverazonosítóját - amelynek hollétéről volt szó itt a héten*, és már köpi is a drivereket - ha van.*everest/grafikus processzor tulaj./PCI eszköz a mező kitöltés alakja sem mindegy a találat eléréshez, ...erről is írtam.
-
házimozis
tag
válasz
hdcsaba87 #5696 üzenetére
Az egy "operációs rendszer".
Kicsit ügyesebb, mint egy MS-DOS volt anno. (pl. már olvas NTFS-t) És azért Free mert szabad forráskódu. És azért adják a gépre, hogy ne kopaszon kapd.
..Egyrészt mert ez kalózkodás serkentő. Így, hogy ad valamit a gyártó mossa kezeit.
Másrészt, particionálatlan, formázatlan, bootolhatatlan HDDvel az opr. telepítő progik és felhasználók is nehezebben küzdenek meg.léptem
-
GeryPc
senior tag
válasz
hdcsaba87 #5621 üzenetére
Nekem is ajánlották boltban a ex610-et az ex 600 helyett csak nem mind1 hogy az amd-és platforma kb 10-15fokkal melegebb mint az intel az enyém(ex600) terhelve 64-65fok max amd meg 75-80 sőt halottunk már többet is egyedül ezért nem választottam az amd igaz hogy 15-20E-rel olcsóbb de én nem vennék amd-ét akkor már hűtőpad kell alá,hát nemtudom
-
viktor82
őstag
válasz
hdcsaba87 #5608 üzenetére
Őszintén a barátnőmnek vettem,hogy ne nyúljon az enyémhez általában simezik,külsőre egyszerű és tetszik HD filmet nem próbáltam,de szerintem le játssza!Akkuja azthiszem 2,5-3,5 órát bir,és mi nem tetszik a biosban nem lehet állitani a cpu szorzót!Összegezve jó árért jutottam hozzá egy elég jó notihoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest