- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylie
aktív tag
Jólvanna
Csak mindenki mondja, hogy ezt meg azt csináljam, aminek persze örülök, hogy tanácsot adnak, csak mindenki mást mondd
Elsőnek most azon leszek, hogy kiderítsem, hogy jogutód-e a mostani bolt, mert ha nem akkor hiába megyek oda vergődni...elcseszem egy fél napomat arra, hogy felmegyek Pestre, és még lehet, hogy azt a lehetőséget is elveszítem, amit a csávó felajánlott telefonon.
De már jó úton vagyok, elvileg nem szűnt meg, legalábbis a cégbíróság szerint, de valami kavar van, mert ha rákeresek név szerint, akkor kiadja a cégnevet, amit én keresek, de más cím alatt van bejelentve, viszont ha adószám alapján keresek rá akkor azt adja ki amilyen címmel az én számlámon szerepel, és a két keresésnél minden megegyezik...adószám, cégjegyzékszám, cégnév is ugyanaz, csak a cím nem... de ha most kiderítem, hogy valójában csak át akartak vágni, akkor nagyon rájuk húzom a vizes lepedőt.
-
Coolmat
őstag
Ááá, nem lesz ennek semmi baja egy kis tuningtól
Csak nem elég nekem a turbó gomb, inkább manuálisan megnézem, mit lehet kihozni a gépből még a biztonságos keretek között. Végülis maradok az eredeti 2720mhz-es proci és 690mhz-es RAM beállításnál, mert kékhalálozott gyorsabb RAM-al.
-
enerdzsájzer
tag
Pedig most akartam venni egy kiló MSI csapágygolyót de most már azt sem merek.Ha elromlik cseszhetem.
Már találtam progikat is a gépre.
Oprendszer: 1100010101110101010111010101010011000100
Meg játékok is : 01110000110101010110,1011100110101110,011010011
Fullos ajeróu meg minden -
Stylie
aktív tag
Húú apukám ez még durvább, mint az enyém, pedig az enyém se piskóta.
Nekem még nem mondták ezt az egyetemista dolgot, pedig Debrecenbe tanulok az infó karon, bár nekem eszembe se jutna még csak szétszedni sem a notit, amíg van garancia, nemhogy megsütni...mindenesetre ha egy ilyet a fejemhez vágnának biztos rájuk borítanám az asztalt...
Nahát holnap telefonálok, és majd meglátjuk milyen lesz a hozzáállás és a fejlemények.
-
Stylie
aktív tag
Nem én itt a prohardveren találtam egy szabolcsi srác árulta pár hetesen jó áron, és még beszámitás is volt, úgyhogy megvettem tőle, nem volt semmi baja egy olyan fél év múlva adta meg magát a hangkártya, majd a dvd iró is amikor ki akartam menteni minden cuccomat a winyóról
És onnantól kezdődött a kálvária...
Hát én azért nagyon remélem, hogy nem lesz igazad, és hogy meg tudom beszélni a csávóval telefonon, ha meg nem akkor meg más eszközökhöz nyúlok...
-
Stylie
aktív tag
A szervizvezető, akivel múltkor beszéltem telefonon, elég korrektnek tűnt, és a hangjában azt véltem felfedezni, hogy lehet majd vele jóváirásos dolgokról beszélni, csak mondta, hogy elsőnek látnia kell a laptopot, és hogy direkt irassam rá a nevét a megrendelőpapirra, hogy egyből ő kapja meg, és tudjon vele egyből foglalkozni. Holnapra odaér elvileg a cucc, szal holnap telefonálok neki és elbeszélgetek vele, mert azért ami az én notebookommal történt, az nem kis apróság.
Holnap elmesélem mire jutottam.
-
Ez rágalmazás, fel kell jelenteni őket. De én abban jobban hiszek, hogy a 2 méteremmel és a 130 kilómmal áthajolok a pulton és az eladó fülébe halkan egy baromi nagy verést ígérek be, ha nem hagyja abba. Az USB-s kokszolást meg ki lehet egyszerűen mutatni, a 2443-as illesztő ilyenkor elég látványosan elhamvad. De az ilyesmi néha nem is szokott célravezető lenni. Ezek után meg Te viszed el egy szervizbe bevizsgáltatni. Sajnos a magyar demokrácia nem az ártatlanság védelméről szól, hanem a bűnösség kijelentéséről.
-
sting66
csendes tag
Az a baj, hogy nekem kétszer volt bent, most megyek majd érte délután. Bevették, 2 napos tesztelés de először 3 hetes keretben most 2 hetesben és visszaküldték érintetlenül. Valóban 2 napos tesztprogram körül forog az életük, és nem az a fontos, hogy megnézzék mitől van a kékhalál? Még ha nekem nem is hiszik el, ott a naplózásban a váratlan leállások tömkelege.
Az a gondom, hogy nem 100% a hardware hiba és félek befürdök és rajtam verik el a Hollandiába küldést, viszont ennyire nem érzem magam hülyének, hogy ne tudnék egy drivert feltelepíteni, eszközkezelő se jelöl hibát ilyen téren. -
Fiend
csendes tag
Szaisztok!
Csak egy kis infó!
Két hét után sikerült az Albacomp szervíznek felhívnia és árajánlatot adnia az MSI635-öm fedél cseréjére.
A két zsanér + a fedél külső belső (szerencsére az LCD nem sérült) 11.000+ÁFA
ehez jön még 6500+ÁFA szerelési költség. Szerintem elég korrekt ár. Sajnos vállalási határidőt nem tudtak mondani.
Amin viszont kiakadtam nem is kicsit.
Jelenleg 2x512 MB RAM van a MISI-ben és kértem ajánlatot 2 X 1 GB-re bővítésre.És adtak!!!!!
194.000 FT+ÁFA!!!!!!!
Azt hittem rosszul hallottam és vagy háromszor is rákérdeztem
A szervizes csajszi kétszer is el ment valahova rákérdezni, hogy ez az ajánlat tényleg igazi-e és azt mondták neki, hogy mivel régi notiról van szó és azért ilyen nagyon nagyon nagyon drága!Hát én nem hinném, hogy max. 40.000 Ft-ból ne jönne ki egy 400 MHz SO-DIM DDR!
Van eseteleg valakinek tapasztalata, hogy milyen típusú esetleg időzítésű lenne jó az adott típusba? -
ludsimon
veterán
Figy. én ha a Lenovo és az MSI között választanék, naná, hogy MSI.
Nekem pont, hogy a kinézete tetszett meg, olyan szép egyedni, nem gyorsan összevágott, nem "gyorsan dobjuk be valamibe aminek laptop formája van".
Asus se tud olyat, mint a HP.
HP és MSI között vacillálok. De azért 18"-os noti kicsit durva, elég a 17"-es. -
-
Kokkantas
senior tag
A matricában már van egy kis szakadás. Ami attól van, hogy ölben szokott lenni a gép. A csavarokon lehet látni, hogy volt-e piszkálva, és nem akarom szétszedni. Mert, ha nagyobb baja lenne a gari lejárta előtt, és kötekednének, h a matrica tovább szakadt, akkor mondhatom azt, h a csavarokat nézzék, és látni fogják, h nem volt piszkálva.
Majd ma délután megpróbálom amit fentebb írt a kolléga, hátha segít.
-
nézted a hőmérsékleteket játék közben? mert ha a hűtőpad ellenére eléri a gpu/cpu a maglassulási küszöböt, akkor amiatt visszaeshet az fps, mivel a küszöb átlépése miatt visszaveszi a rendszer a teljesítményt, majd a visszavett teljesítmény miatt rövid időn belül visszahűl a hőmérséklet a szóban forgó küszöb alá, ekkor visszaáll a rendszert teljesítménye a maximumra, majd ismét gyorsan felmelegszik és átlépi a küszöböt, ismét lassulás, és így tovább, amíg terhelve van a rendszer...
-
eLioT84
tag
átsiklottál Coolmat kolléga hozzászólásán, amiben Neked is válaszolt, idézem:
#8895: Nvidia control panelben elvileg kéne olyannak lennie, hogy powermizer, ha ezt letiltod, akkor nem kapcsolgatja, hanem mindig maxon jár. Ha nincs ilyened, akkor Rivatunerrel fixálhatod úgy a cuccot, hogy engedélyezed a hardveres overclockot, majd megkérdezi szétválasztod-e a 2d és 3d részt, akkor azt mondod neki, hogy nem (nem kell természetesen tuningolnod, hogy a dolog működjön, elég ha a csúszkákat nem tologatod utána
).
-
chriskross
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
Ki kell próbálni. Természetesen ezüst pasztával. Kapd szét, tolj neki egy pöttyöt, aztán meglátjuk. Csak nehogy túl sokat, mert ha összezár akkor buktad a processzorodat. a VGA chipjén kéne lennie egy bordának legalább. Ha az alatt nincs paszta akkor lehet ott lesz a bibi.
-
Imibácsi
aktív tag
Ez is sok. Nem kéne neki 70 fok fölé menni. Próbáld meg te is a Notebook Hardware controlt, hátha az segít valamit. A két magos prociknak kevesebbet kellene elvileg melegednie mint az 1 magosoknak. Inteléknél legalábbis így megy. Egyébként igen, csökkenti a fogyasztást is. Szerintem vedd le a szorzót. Mondjuk lejjebb menne az órajeled 1,6-ra vagy 1,4-re az már elég jó lenne. Nem sokat lassulna be. Igaz, ha hajtod akkor melegszik, de ennyire nem kéne.
-
G@ß!
őstag
Kb így néz ki:
100fokos GPU -
Barto
aktív tag
Gondolom azért kell a noti, hogy a csatlakozót összetudják hasonlítani, mert másképp menne.
Na jó ez gonosz volt. Viszont amikor én adtam be anno, a billentyűzet hiba miatt, akkor táskát, töltőt egeret mindent kértek. Lehet nincs a szervízben egy fia töltő sem...
Köszönöm az infó ránézek. -
chriskross
aktív tag
Jobban jársz, ha egyből Fehérvárra viszed, mert Nyíregyházáról úgyis ide küldik. Írj nekik egy e-mailt, hogy ha lehozod a gépet, akkor van-e most alkatrész, mert ha van, akkor lehet, hogy még aznap meg is csinálják. (nekem se garilevelet se számlát nem kértek és még a matricám is meg volt törve és lazán megcsinálták aznap az alaplapcserémet) És akkor nem kell heteket várnod a gépedre (mert ugye a küldözgetés vesz el belőle egy hetet)
-
chriskross
aktív tag
Ez jó kérdés. Elvileg ki kéne cserélniük, csak ugye, elküldhetnek olyan indokkal, hogy nem rendeltetésszerűen volt használva, de ahogy megismertem őket, szerintem szó nélkül kicserélik. Majd írd meg mindenképpen, ha elvitted. Egyébként biztos, hogy az adapter ment tönkre? Nem lehet, hogy a csatlakozó tört le az alaplapról? Mert az elég gyakori hiba. Mérd meg az adapter kimenő feszültségét. Ha nincs, akkor az adapter ment gallyra.
-
Batmause
tag
Az M677X-en belül sok változat létezik. Még a kristályos változaton belül is több féle van.
Nekem 038Hu-m van, ami annyiban különbözik a 002HU-tól és a 015HU-tól, hogy mindkét bővítő kártya belekerült - PCMCIA és ExpressCard is.
A 002HU-n pedig nincsenek kristályok, hogyha jól emléxem, de nyugodtan javítsatok ki - hogyha bármit rosszul mondtam volna...
Amúgy a dobozásra ráírták, melyik változatról van szó.
CS.S-t nem lehet vhogy letölteni a netről - telepítő cd nélkül? Mert fejből két nicket is tudok, csak fel kéne tenni a gépre és újból nyomulhatnék...privibe írj, mert már így is off téma - bocs srácok
-
Batmause
tag
Öröm tudni, hogy rendben van a géped...milyen típusod van? Nekem 038HU.
Régebben kölcsön kaptam havertól a CS.S-t, de újratelepítés miatt már nem nyomulok. Ez az egyik indok, a másik a szolgáltató...1 óránként megszakad a kapcsolat és nagyon is kellemes dolog...
A Steam adta ki a statisztikát, mikor játszani akartam menni, és igencsak meglepődtem...
Nem vágod, hogy hogyan lehetne lekérni a statisztikát?
Azért kérdezem, mert baromira részletes statisztika volt...A kipróbálással azért csak csínján!
-
Batmause
tag
Székesfehérváron szervizelik, szerintem biztosan is.
Amikor nekem volt (és sajnos még mindíg van) egy "kis" problémám a Bluetooth-szal akkor személyesen vittem be a szervízbe a gépet. Kértem, hogy lehetőleg másnapra nézzék meg a problémát. A szervízlapra fel is írták, hogy "sürgős". Másnap reggel felhívott a szervízbeli kolega és közölte, hogy a gépben nincs BT-modem (csak szimpla wi-fi mondemem van), és alkatrészt kell hozzá rendelni.
Mivel a garancia-papírt még nem sikerült lepecsételtetni, ezért nem rendeltettem alkatrészt - ami amúgy 9100Ft lett volna -, visszamehettem érte délután. De ha kértem volna alkatrészt, akkor megrendelték volna és utólag szóltak volna, hogy vihetem vissza a notit. Igaz magam rohangászok a probléma miatt, de viszont nem tart sokáig a szervizelés.Más részt szerintem is túl drága lenne kiküldeni a notikat Csehbe, és amúgyis az Albacompnak szép nagy szervíz központja...szép nagy csarnok telis-tele mindenféle kütyüvel...és ahogy említed az alkatrész-ellátás is kérdéses így is...
Szurkolunk a gyors gyógyuláshoz!
-
Batmause
tag
A mérések során a HDD-t figyelem a legjobban, ugyanis a HDD Sentinel folyamatos méréseket végez és grafikonon is megmutatja a folyamatos hőmérséklet változást.
Mostanában jóval kevesebbet játszom, ezért is jobb az eredmény. Mostanában inkább dolgozom a gépen, noteszgép akkor is munkára való - szerintem.
CPU, GPU? Nem is volt arról szó...végig csak HDD-ről beszéltem. Nekem azzal volt a problémám,
"HDD gyakran átugrotta az 50 fokot, a GPU-ról meg ne is beszéljek..."
Logikus, hogy 50 nem is CPU és nem is GPU lehet. Nekem a tavalyi évben (2007) 3 winyóm mult ki a magas hőmérséklet miatt, a GPU/CPU tervezésébe eleve a magas hőmérsékletet tervezik be - hiába a Maxtor köztudottan magas hőfokon működik, időnként olyan forró volt hogy égette a kezem - és ez az asztali gépre vonatkozik. Asztali gépben könnyen cserélek winyót, de notiban?"(csak megemelve)" - most mit akar jelenteni? Húzod a GPU-t? Vagy az egyszerűbb megoldást - radírt a gép alá?
-
Barto
aktív tag
Igen ott vettem, velük semmi gond nem volt. SŐT!!!
Itt a CTS vette be, ők is nagyon rendesek voltak. Minden héten kedden mentek Pestre, így minden szerdán mentem.A második után megunták, ideadták a Rikvest által kiadott munkalap másolatát. Azon rajtavolt a megbizés azonosítója és jelszava is. Mondták, hogy amikor a honlapon kiírják, hogy munka befejezve, akkor a következő szerdán mehetek a notiért, mert ők kedden lehozzák. Pont a húsvét volt abban a 3-4 hétben. Azért csúszott a noti átvétele a 4. hétre, mert a húsvétot követően nem kedden mentek Pestre, hanem szerdán. Szerdán este mikor hazajöttek, rá egy órával fent volt a honalpon hogy "work completed"
. És így már csak a következő héten vehettem át. Ergo ők hamar megcsinálták anyagbeszerzéssel együtt. Úgy látszik szerencsém volt. Az Albacompot nem ismerem, sem itt sem fent Pesten, de itt kevésbé szeretik őket. Bár Rikvesztet sem emelték piadesztára...
-
Batmause
tag
Nem rossz módszer, erre nem gondoltam...
Én inkább személyesen adtam le a szervízben. Ekkor másnapra megnézik, ha úgy kéred és ha alkatrész megrendeled. Ha van a szervízben abból a bizonyos alkatrészből (amin úgy őszintén csodálkoznék) megcsinálják gyorsan, ha nincs akkor meg hazaviszed és amint megjön az új alaktrész visszaviszed. Nálam ez a módszer működött volna...ha nem lenne gond a szervíz papírral. A nagykerbe még vissza kéne vinnem pecsételtetni a garanciapapírt...
-
Batmause
tag
Bizonyos helyeken valóban szaggat, de ez azt hiszem egyértelmű. A Go 7600 erős kártya, de nem egy erőmű.
Másrészt tényleg mondta, hogy megnézem.
86.02 volt a legstabilabb eddíg.
A pálya elején 55 FPS a kiinduló. A szárazföld elérésekor leesik 35-20 közé. Az RPG-zés után a nagyfüstös részen lemegy 20-15 közé. Mikor kiugrunk a heliból 15-17 közé megy. Aztán stabilan 25 fölött marad.86.38 már jóval rosszabb volt. Már az elején szagattot kicsit. Nekem nem vált be.
Amit most ajánlott házimozis azt még nem próbáltam ki.
Amit kiemeltem arra értettem - ez volt amit te kiemeltél. Lehet, hogy szűkszavúan mondtam...de nem jogosít fel attól az ilyen beszédre... pofázni én is tudok, majd meglátod.
És nem találtam semmilyen bátorító hozzászólást, hogy kíváncsi lennél az eredményre. Másrészt 100 FPS alatt nem áll meg az élet. Általában 30 FPS körül játszok, és nekem nem gond...
Más részt, amire te hivatkozol, hogy teszek fel képet...
Azt mondtam hogy majd hétvégén teszek fel képet.[link] De nem azt mondtam, hogy egész hétvégén játszok és majd töltök fel minden egyes percben képet! Van azért hétvégén jobb dolgom is!De mind1...nem tud érdekelni a dolog
Én csak jószándékú voltam, és látom neked ezt pont jól jött. Ha ennyire kötözködni akarsz, akkor tedd azt...majd én is ezt teszem...
-
Batmause
tag
"Tisztelt" G@bi!
Én sp-módban játszok főleg, de amúgy mp-módban kicsit lentebb veszem a gépigényt. Nálam úgy megy a dolog, hogy minden játékot szépen egy üres szerveren beállítok (hogyha neten játszok)...lehet, hogy félre értettél, de én nem azt mondom, hogy húzz mindent maxra aztán szagass végig egy játékot...
...a lényeg, hogy élvezhetően a lehető legszebben állítsa be az ember a gammát...
...másrészt arról volt szó, hogy vga-driver és hogy melyik mennyivel tud többet...bár ezt nem írtam le konkrétan...de a környezetből lehetett volna logikázni...végig ezzel kapcsolatban szóltam hozzá és mások is...hogy melyik driver a jobb...
...légyszíves olvasd vissza még egyszer...nem azt mondtam, hogy húzz mindent maxra és úgy játsz...azt mondtam, hogyha szeretsz tesztelni akkor ne tesztprogramot, ne más programot használj (pl.:fraps)
...köszönöm a hangnemet, megjegyeztem egy kisidőre, ezért is írtam a szöveg végére, hogy bocs (ha nem értesz egyett akkor is, ha úgyérzed hogy hülyének nézlek akkor is)...végülis a hozzászólást a jószándék vezérelte...
Végülis szeressük egymást
Batmause
-
Barto
aktív tag
Nem hinném, hogy memória, mert akkor állandóan jelentkezne, és mint írtam nem így van. A haver gépében Kingstone van, és nagyon jól megy beki, hiba nélkül. Vele is csak egyszer jelentkezett.
Esetleg, ha úgy próbálnál másolni, hogy a FTP klienst csinálsz? Az stabil kapcsolat, és totál más protokol, mint a megosztás esetén.
Vannak, olyan memóra tesztek, amik egyszerű exe fielok. Készíts boot cd, írd fel rá, és boot után futtasd egy darabig. Ha nem fagy, ki átmegy a tszeteken, akkor jó ememória. Elég hosszú tesztek, de ha az első pár percben nem áll le, akkor nem kell aggódnod. Azért állok még a szoftverhiba mellett, mert láthatod, olyan hibajelenség, amit a Microsoft is elismer.
A linux telepítő lemezeken vannak ilyen memtestek. Ha linuxal nekem megy, akkor nem mem hibás. Az ilyenekre a linux nagyon kényes.
Akksi: Nekem még egy év után is 2 órát bír. Igaz, ha hálóról használom akkor niincs benne. Illetve, ha akksiról megy, akkor csak az utolsó pillanatba dugom rá töltőt. Többet nem is várok, mert a 7600 go -nak a wifinek, stb összeségében azért van energia igénye. -
Barto
aktív tag
Akkor kezdek kifogyni az ötletekből. Bár még mindig tartam a szoftveres hiba elvet, mert egy ismerősöm most vett plusz memóriát az amúgy sem új asztali pc-jébe. Összedugtuk a gépeket, másolgattunk ezt azt, persze egyik állomány sem volt kisebb, mint 1,4 GB. A legelső állománynál kiírta, megszakítottuk, majd utána újra elkezdtük és többet nem jelentkezett. Korábban is volt már a két gép összekötve, de nem hibázott. Vett bele plusz memóriát, és lőn hiba.
De egyszer csak. Szerintem egyelőre csak kérdez rá, ne vidd vissza egyből.
Egyet viszont nem értek, és most hogy neked is van ilyen gondod, kezdtem ezen agyalni: Minden telepítés után jelentkezett, de megszünt! Ha önorvosló a dolog, akkor neked miért nem szűnik meg?Kicsit logikátlan, de már ilyen informatikailag lehetetlen dolgok jutnak az eszembe. Lehet be kellene fejezni az ivást mára?
szerk.: a Vista körében megfogtál, bár én még nem tettem fel, egy ideig nem is akarom. Még nem tartom kiforrott rendszernek. Nagyon XP alapú, új köntösben. Sőt, még a beigért új file rendszer sincs benne.
-
Barto
aktív tag
Nem hinném, hogy kiröhögnének, szerintem segíteni fognak, mert ez csak szoftveres (Windowsos) gond. Nekem is M677 van, és farankón megy. Linux is van mellette azalatt soha nem volt ilyen probléma. SP2-es windowsom van, mind a PC-n, mind a notin. Két forrásból is van, mind a 2 volt fent, és ment. Lehet hogy csak apróság: minden újratelepítés után jelentkezett, de egy kis idő után magától elmúlt. Intelligens oprendszer: tanúl.
Passz de télleg elmúlt magától. Egy kérdés: mind a 2 gépen amiken másolni akarsz update-lt windows van? Mert lehet ez gond, hogy az egyik igen a másik nem. Ezt saját magam tapasztaltam. Ezt is érdekesnek találtam, de mind1.
Csak kérdezd meg mielőtt visszavinnéd! Kérdésekért nem kell fizetni. Ha végképp nincs semmi eredmény és ötlet már csak akkor vidd vissza.
BÚÉK Mindenkinek!
-
Barto
aktív tag
Kerülőmegoldást egyáltalán nem csináltam. Csak a klikkelgetést. Szerintem én az elsővel nem is foglalkoztam, csak a másodikkal (azok közül amiket linkeltél). De ott már be volt kattintva az ott leírt opció. OK-ztam, mást nem kellett, aztán reboot és megszünt a jelenség. Ezért írtam a Dev C++ példát, mert azzal is így jártam. Esetleg még egy tipp: Igaz akkor egy komplett windows update-t csináltam, és lehet az segített, de gondolom ezen már túl vagy. Még agyalok, hátha valami ötlet, vagy emlékfoszlány beugrik.
-
Barto
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Használd a google-t!
Nem, nem akarok undok lenni. Én is tapasztaltam ezt, és rákerestem. Olyankor fordul elő ez a hibajelenség, ha a gép magas rendszermemóriával rendelkezik (min 1 GB). Ilyenkor az XP megbolondul. Ha rákeresel, akkor fogod látni, hogy két megoldást is kinálnak, illetve két hibaokot is felvetnek. De ott lesz a leírás mit kell klikkelgetni. Én megmondom őszintén, hogy mind a két utat bejártam, de nagyon változtattam semmit, de megjavult. Hasonlít ez a DevC++ nevü programra. Aki ismeri az tudja, hogy amikor feltelepítjük és használni akarjuk nem ;-t. Annyit kell csijnálni, hogy Eszközök menüben ki kell választani a gyorsbill. menüpontot. Majd csak egy OK-t kell nyomni és írja a ;-t. DE nem állítottunk át semmilyen bill.-t. Érdekes
Remélem segítettem!
-
házimozis
tag
Alapvetően nem jó. De ez nem MSI probléma, hanem az az átkozott elektrotechnika.
Az áram fűt is.Üzemeltetési szabályok - új felhasználóknak:
Dedikált VGAs notesszal, paplanon, heverőn stb. puha felületen, nem tartózkodunk hosszan üzemelve. ...Húzás - mondanom sem kell - itt felejtős.
Asztalon tartózkodunk. (már a gép) Ha úgy érezzük teszünk két radírt a hátsó készüléklábak alá. Így segítjük a légjárást. (1cm is érezhető! de nem zavaró)
Játszani - huzamosabb ideig - hűtőpadon tartózkodva játszunk, vagy a készülék élettartama sínyli meg. (Billentyűzet hibák stb.) A játékban - és a gépnek - tartunk pihenőt 30-40 percenként. (állás mentése). ...Időn túl, úgyis lelőnek 6x, vagy kisodródsz a kanyarban, ...lankad a figyelem.
...Nagyjából ennyi. Pl. egy 112 körös autóverseny futamot - egyhuzamban - nem notebookon kell játszani. (vagy kötelező a hűtőpad)Erősen környezetfüggő az alkatrészek hőmérséklete. A 29 fokos iroda nem annyira tetszett a vasnak. 20-22 fokos szobahőmérséklet mellett, az az alapjárati GPU 60+, nem kevés. (nálam 55) A CPU gyorsabban melexik, de gyorsan is hül. Igaz egy heatsinken van a GPUval, (nincs hely!) szóval van hőátadás egymásnak is.
Pontosan be kell állítani a forceware-ben az arra a játékra való grafikát (anti aliasing, 2Q stb baromságok) így is lehet pár fokot nyerni. Office-ban elég a mérleges 3D mód, nem kell a max teljesítmény.
A belső elektronika nem véd meg semmitől, vissza lehet keresni a topikban, a megolvadt M655ös képeit. És gyanítom, hogy a chicony billentyűzetek sorozatos elhullása is attól következik be, hogy nem tűrik maguk alatt a +80~90 fokot, órákon át. (jobb oldal, ahol a táp és/vagy a CPU/GPU heatsink is van)
Nem kötelező törödni a szabályokkal, de attól azok még vannak.
-
Scoobyka
addikt
üdv...
sztem nem gáz....a belső elektronika megvéd mindent a teljes pusztulástól(ha a vidkari eléri a 110fokot akkor leveszi a frekit,vagy a proci csökkenti az órajelet)....mint nem rég emlitettem nekem volt olyan,hogy a szellőzőt teljesen eltakartam véletlenül és nem tudott rendesen hűteni a gép...90fokra is felmászott és úgyanúgy ment tovább(2-3órát),mintha 50fokos vagy alatta lenne....szóval emiatt nem kell izgulni nem fog "leégni" vagy stabilitás csökkeni...az más kérdés,hogy mennyire időtálló lessz így a hadver...,de sztem azért biztos nem megy tönkre jó sok évig....remélhetőleg.de azért mostmár odafigyelek mindig,hogy rendesen szellőzőn....
-
Scoobyka
addikt
-
Barto
aktív tag
Én is tapasztaltam ezt a hibát. Nem hardware hiba. Utánba olvastam, és a lényeg az, hogy a nagy rendszermemóriával(>=1GB) rendelkező gépek ilyeneket produkálhatnak. A google-ben rákerstem, és ott leírták, hogy a sajátgépben mit is kell beállítani. Ne haragudj, de már nem tudom mi volt az...
A google-ben megtalálod rá a választ és utána működni fog. Ha nem, akkor csinálj magadnak otthonra a SERV-U progival FTP-t, és azzal tutuira kikerülőd ezt a gondot. Remélem tudtam segíteni.
-
BB6
csendes tag
-
törölt tag
Szia!
cod4 megvan, csináltam pár képet.Max. grafikával, olyan 25-30fps körül teljesít a gép.Viszont elég barátságosan melegszik
...Végigvittem a demó pályát, s közben felment 60C-ra a gpu.A dióda hőmérsékletét nem tudtam kideríteni, mert az everest ultimate 4.20 nem hajlandó a beállításokban ilyen szenzort megadni...
Ezek a notihűtők milyen hangosak egyébként?
http://www.moddingcomputer.hu/vezerles/CikkAdatlapOldal?cikkID=4058 pl. ez jól nézne ki, de megér 10k-t?csináltam pár képet a F.E.A.R-ből és a COD4ből, amint meg lesz a crysis, csinálok abból is...1280*1024 a fear, 1024*768 a cod.
fear:
http://kepfeltoltes.hu/view/071109/FEAR_2007-11-05_17-17-46-09_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/071109/FEAR_2007-11-05_17-50-02-03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/071109/FEAR_2007-11-09_00-04-10-37_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
cod4:
http://kepfeltoltes.hu/view/071109/iw3sp_2007-11-09_09-57-34-32_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/071109/iw3sp_2007-11-09_10-14-41-12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/071109/iw3sp_2007-11-09_10-16-12-46_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/071109/iw3sp_2007-11-09_10-17-06-39_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ez a cod4 bizonyos mértékben igen hasoló a fear-rel, legalábbis nekem úgy tűnt...Egyébként bejött
-
törölt tag
g@ß,milyen hűtőd van, vagy milyet érdemes venni?
Házi, megkövetlek, az everest 70C körüli számokat írt ki miután meghajtottam FEAR-rel a gépet...Viszont, miután kiléptem, másodpercek alatt esett a hőmérséklet...Amit nem értek,h hogyan eshet ilyen gyorsan...
Házi, amúgy hogyan játszol a crysis-sel, ha csak 16-án jelenik meg?
(A 3dmark oldalán leteszteltem a gépet, és azt írta ki,h a minimum requirements-et teljesíti
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Battlefield 2042
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Router gondok
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest