- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #26259 üzenetére
Gyakran látok felbukkanni pszichológiai anyagot gyűjtő egyetemi-főiskolai hallgatókat, célszerűen olyan felvetésekkel indítanak, hogy a válasz reakciók egyfajta sablonba beilleszthető mintát tükrözzenek.
Ha nem sikerül akkor elhúznak ezerrel...én is leveleztem eggyel, minden privát üzenete aktív káromkodás volt, amikre rendesen értelmesen válaszoltam, s biztattam, hogy csak így tovább..de mikor megemlítettem, hogy szerintem nem helyesen tagol egyes obszcén kifejezéseket, mert ezeket én Sopronkőhidán másképp hallottam, mikor 10 évet húztam le szándékos emberölésért, akkor megszűnt a kontaktus, ki is jelentkezett...nem bírta a kiképzést.
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #26175 üzenetére
Hát, nevetni fogsz de mire elhatároztam magam, lecsúsztam Ati ak 240-éről.
A HM-802-őt nézeget(t)em még, de meghallgatás nélkül...
Bár sok jót olvasni róla.Szerk: Azt hogy érted hogy nem dobtak annyit a hangon?
Bár X3 kettest nem hallottam de nehogymár jobb hangja legyen mint az első X5-nek... -
Déve
tag
válasz
kemcso #26142 üzenetére
Hali,
Megleptem magam egy Honor 6 telóval, de az audio minősége nagyon nem az igazi, ennél még az s3 minim is jobb volt. Így vagy upgradelek egy HTC M8ra amit agyon dícsérnek hogy az egyik legjobb headphone outputtal rendelkező teló, vagy veszek egy 50ezres telót és a megmaradt 30-40 ezeret mp3 lejátszóba tolom.Kérdés ennyiért már megérzem a különbséget? Van ami erősebb lenne egy egy komolyabb telónál?
Perpill egy GR06om van, később GR07re váltok. -
zack
nagyúr
válasz
kemcso #25935 üzenetére
"A Wolfson meg önmagában nem olyan nagy csoda, sokkal többet számít a köré épített erősítő és egyéb elektronika."
Ez most ki is derült a nagy impedanciájú GR07-tel. Ma vettem át. Remekül meghajtja a Note 4. Mi több úgy voltam vele, hogy IE8 után rosszabb lesz a Note4-nek, de majd csak valahogy megbarátkozom vele, vagy eladom, mert jó áron vettem. E helyett sokkal jobban szól mint az IE8, ami persze nem rossz füles, de én nem fix karaktert kerestem elsősorban (sok magas mondjuk kizárt, attól megbolondulnék), hiszen zenében sok féle műfajt hallgatok, amihez sok füles passzol, tehát minden füles előnyeivel és hátrányaival együtt tudok élni, persze egy igényes szint felett. A GR07 jelenleg egy 2-3 kategóriával magasabb Sunrise Xcape V1, amit nagyon szerettem, pedig karakterben nagyon messze volt az IE8-tól.
Eddig a GR07 nagyon megérte, szeretik egymást a Note4-el. -
zack
nagyúr
válasz
kemcso #25908 üzenetére
Ott kezdődik, hogy egyszerűbb lenne, ha el tudnék menni hallgatózni bármelyik üzletbe, mert biztos lenne olyan ami tetszene. A legtöbb fülest az itteni tagok mások véleményezése alapján rendeli be, ez meg túl nagy pénz ahhoz, hogy mások véleményére alapozva vakon vegyek egyet, aztán ha mégsem, akkor bukóval megváljak tőle. A legtöbb távol keletről berendelős, így sansz nincs rá, hogy bármelyik bolt készleten tartaná úgy, hogy még bele is lehessen hallgatni. Sunrise Xcape-em V1-em is úgy lett annó, hogy másért mentem, ott volt, belehallgattam, és tetszett. Ezt is csak így tudom elképzelni, hogy belenyúljak másba IE8 után.
A másik megfontolandó, hogy ez egy plusz kütyü, amit magaddal kell cipelni, elővenni, stb. Erre is gondolj, hogy akarod-e? (miután hangban igazán az IE vonallal előre nem akarsz lépni)
Ott a pont. Kicsit várok, és gondolkodok rajta. Most se füles, se külön lejátszó, meglátom meddig bírom. Ha nem hiányzik, akkor kivárok addig, amíg nem lesz hiányérzetem, és nem leszek "éhes".
X3 II-öt meg majd megnézem, mert eddig csak a DX50 volt képben. AK100 biztos nem lesz, ennyit nekem egy lejátszó nem ér, szólhat bármilyen jól.
Westone nem IE80 szint, árban legalább is biztos nem. Kintről berendelve is a 100k-t nyaldossa. -
flash-
veterán
válasz
kemcso #25804 üzenetére
szerintem is.
sajnos közel sem ott dől el egy album minősége hogy dsd, shm-cd vagy sa-cd, és nem is ott hogy vinyl..
legalábbis az elmúlt 1 hónap alatt Gr07+dx50 kombóval(dsd-t Gr07+Asus xonar d1) elég sok ilyen felvételt hallgattam, és sokkal többet számít a felvétel minősége....
egy tényleg jól felvett album 320 as mp3 ban is fényévekkel jobban szól, mint a legtöbb shm,vagy sa-cd,stb...
pl.: Haken - The mountain, Kaipa - Sattyg; Leprous - Coil, Riverside - Second Life Syndrome [2005];
Arne Domnerus - Jazz at the Pawnshop; Diana Krall - The Girl in the Other Room ;dire straits brothers in arms vagy bármelyik Dunedin Consort felvétel..
de ezek még 192 mp3 ban is odavernének szvsz...
-
stemplar07
őstag
válasz
kemcso #25760 üzenetére
Ma megvettem a Fiio X3 II-t :-)
most tesztelem
DSD-vel (Diana Krall - Live in Paris ) SACD iso Carlos Santana and John McLaughlin - Love Devotion Surrender (1973) [MFSL 2011] (SACD ISO) ... hááááát mit ne mondjak ... gyönyörűen szól .
A DAC is működik win 8.1 alatt Foobar2000-el az SACD-k és a DSD-k is szépen szólnak rajta, tesztelem egy pár napig és majd beszámolok :-)
( ps. eladó egy 1 hónapos Fiio X3 classic 23 hó garival, mikrokarc mentes :-) ) akit esetleg érdekel :-)
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #25512 üzenetére
Szia!
Most azóta átgondoltam, és lehet hogy az jobb megoldás lenne ha vennék egy profi, könnyen hajtható zárt fejest.És akkor asszem a DT 990 megy az apróra...
Alapvetően arra gondoltam amúgy hogy laptop mögé a DAP mint usb hangkari, és ide beiktatni egy fejeserősítőt.
Azért gondoltam hordozhatóra mert ha pl utaznék akkor csak hozzászigszalagozom a daphoz és jó világ.
Még kicsit agyalok ezen hogy mi legyen....
Tök tanácstalan vagyok és annyira utálom ezt. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kemcso #25472 üzenetére
Nekem elég ha egy is van, az utazás nem téma, mondjuk ez úgy lenne az igazi ha több fejessel eggyütt tudnám meghallgatni.
(#25474)Ati1979: Az AD2000x az már akkor le lett húzva a listáról amikor veled beszéltem, az AD1000x-et azért még meghallgatnám ha lenne rá alkalmam.
Nekem a t70 nem igazán jött be, igaz hordozható lejátszóról hallottam, ezért is nem írom, hogy az alja kevés, mert jobb forrásról biztosan sokkal jobb, de ettől függetlenül a közép-magas kiemelés forrástól függetlenül gondolom azért nagyrészt jelen van, valamint nekem sokkal jobban érződött a zártsága mint egy SRH940 vagy egy a900x esetében, kicsit doboz hangú volt.(#25502)sheratan: A szürke jött be eddig, lehet ezért is cseréltem az SRH840-em, mert túl sötét volt.
Az AD900x is a listán van, jó lenne a nagytesó mellett meghallgatni, mert emlékezetből nem az igazi összehasonlítani őket.
A 940 zárt, az 1440 és az 1840 nyitott.
A T50rp zárt ügye, van itt valakinek? -
.DLL
veterán
válasz
kemcso #25486 üzenetére
Lehet hogy két részletet feltett a kártyára, egyik mp3, másik flac, és Random módba tette a lejátszót. Ezzel csak az a bibi, hogy nincs az a külső személy aki felírja hogy mi a tipp és mit játszott le, majd a végén összegezni. Persze az MP3 Encoder minősége sem mindegy.
-
törölt tag
válasz
kemcso #25447 üzenetére
Én sem, de az a helyzet, hogy Beyerből nagyon nem mindegy, hogy mit hallgatsz és miről. A nagyobb impedanciások csöves erősítőről igen jól tudnak szólni. Nem olyan részletesen, mint az AD1000x, de nagyon kellemes fun és meleg hangjuk lesz.
Meg az a DT770 planár kiadás is nagyon baba, amit vodkaboy szerkesztett, csak kell neki izom. Bár lenne a kasszámban elég pénz, vinném is -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kemcso #25435 üzenetére
Biztos kevés lesz hozzá, de ezek az AT fejesek aránylag jó áron futnak, tuti lenne tőle jobb 2-3-5x áron, max veszek mellé egy erőlködőt idővel.
A DSD téma, hát hajt a kíváncsiság, egy jól konvertált 320-as mp3 még oké, de ügye az mp3 mindenféleképpen átmegy egy konvertáláson, amit nem lehet tudni, hogy a forrás anyaghoz képest hogyan sikerült, mondjuk néhány zenének még jót is tesz ha kicsit rosszul sül el a konvertálás.
Ezért azt mondom, hogy egy valamire való lejátszó esetén alap a cd minőségű zene, a többi már csak pénz, térhely kérdése.(#25439)Ati1979: Egyre jobban érdekel ez a T5p, mostmár komolyan meg kellene hallgatnom.
Persze csak számomra kedvesebb albumok esetén érdekelne ez a DSD téma, mert ügye egy olyan zene amit nem is kedvelek annyira, nem hallottam 1000x, azzal nehéz eggyé válni, pedig amikor hasonlítgat az ember le kell menni alfába.
Meg nem éri meg a sok fáradozást. -
fattyu
veterán
válasz
kemcso #25390 üzenetére
De azt gondolom, hogy egy 50e fölötti lejátszónál elvárható lenne, hogyha nem is tökéletes a szinergia, de mindenféle fülessel viszonylag jól szól. Ez sajnos az X3-ra nem igaz.
szerintem ez irreális. 100-200 ezres headampok sem jók mindenhez. én még nem hallottam erősítőt ami hd650et ÉS planarokat is a saját maximumjuk közelébe hajtott volna...
láncot építesz. ennyi.
mosmá nagyon kiváncsi lennék rá. már az x3ra. én még nem hallottam. de nálam ugye a rádugott planaroknál vérzik el a sztori többnyire.
-
pkaresz
őstag
válasz
kemcso #25390 üzenetére
Szia.
Azzal nincs is bajom, hogy van ennél jobb, az mindíg van, és lesz is.
Az miért baj, hogy ehhez a lejátszóhoz lett választva fülhallgató? Az autómhoz pedig gumi.
Fejes is lesz választva, mint ahogy az iRiver progi is többek kipróbálása után. Ettől még lehet jó.
De tévedhetek is! Dac ként is megfelelő, ami ugye nem minden drágább kütyü jellemzője.
Továbbiakban is inkább a meghallgatást ajánlanám, nem a sárba tiprást. !
Szvsz!
Üdv: Karesz -
Nigér
őstag
válasz
kemcso #25363 üzenetére
Igen, nagyobb, de valahol el is kell férnie a 3700mAh-ás akksinak...
Az "ősidőkben", amikor külön azért vettem és hordtam magamnál második telót, egy ilyet, hogy tudjak útközben zenét hallgatni...
64MB-on jó sok, igaz a béka valaga alá konvertált mp3 muzsika elfért...
Bocs a nosztalgiázásértSheratan: Hangban elég baba, ezért az UI-ját megbocsátom neki
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #25360 üzenetére
Gyakorlatilag egyetértek, egy dolgot kivéve.
Fiio-nak az UI-ja, legalábbis nekem sokkal jobban kézreáll, ez mondjuk egyéni dolog.
Pörög, forog, teszi amit kell.
Az AK UI-ja viszont /nem tudja valaki esetleg, lehet-e rá letölteni egyedi témákat?/, rengeteget homokórázik, és objektíven nézve is eléggé lassú.
Hangban valóban jobb. -
.DLL
veterán
válasz
kemcso #25328 üzenetére
Állítólag ez kevesebb zajt generál, ami az adatbuszon átmászhat a készülékre is, ill. jittert okozhat. Nem rég hoztuk fel előnykét, a mobilokkal szemben, hogy a DAP-okban nincs GSM, LTE modem, stb., így kevesebb zaj éri az elektronikát. Passz...
kérdés, hogy csináltak-e valamit vagy csak átmatricázták.
-
flash-
veterán
válasz
kemcso #23757 üzenetére
különben számomra kifejezetten megnyugató hogy a 3 konkurencia mind támogatja a headfit így akkor egál a helyzet...
(gondolok itt ibasso-hifiman és fiio lejátszókra...
azért így hogy mind3 nak ki van téve a logója így azért más a képlet,mintha csak egyik lenne kint a 3 közül... -
törölt tag
válasz
kemcso #25124 üzenetére
Ó, dehogynem! Egy lejátszó önmagában mondja a legtöbbet. Csak sajnos rossz értelemben. Ha csak egy cuccot ismer az ember, akkor hajlamos arra tekinteni referenciapontként, és mivel nincs más rajta kívül, így tökéletessé válik az eszköz. Ezek után még egy fórumtopik kell, ahol fel lehet szólalni a "miért, mi bajod vele? hallottad egyáltalán? van ilyened?" örökzöld slágerekkel
-
Kobe
veterán
válasz
kemcso #25111 üzenetére
Hat en head fi on mindig inkabb a forumtopicokban es nem a reviewban leirt infonak hiszek.
Volt pl egy erdekes kezdemenyezes, egy x1 est korbejaratott az egyik user 15-20 user kozott, furimod ott is a tobbseg igen szepen nyilatkozott rola....ezert furcsak hogy mondjuk az egyik helyen vki mond ra 10 bol 1- max 2 pontot, a tobbi tomeg meg 9et mondjuk....ha az ertekitelek kozt lenne 20% szoras, azt mondom oke, van benne objektivitas is, de nekem ekkora szoras egesz egyszeruen gyanusan sok....
-
törölt tag
válasz
kemcso #25089 üzenetére
Ja, igaz, bár az mondjuk betehető a kezelés alá a UI mellé.
Az AK100 II csak ronda, de azért használható méret. A P1 is jó fogású, nem érződik bumszlinak. Olyan, mint egy vaskosabb telefon. Pont azon gondolkoztam kézbe fogva, hogy ha kicsit nagyobb kijelző lenne rajta (4,7-4,8" simán ráférne az előlapra vékony kerettel), akkor egy ilyen arányú telefon lehet, hogy jobban bejönne, mitn a mostani pengék. Jó masszív, jó fogása van, át lehet érni, belefér egy nagyobb akksi, mi kell még? -
törölt tag
válasz
kemcso #25085 üzenetére
Mondjuk ha ez szempont, akkor az AK100-nál is késik az USB DAC hangja, sokáig olvassa be a háttértárat is viszonylag, és mondjuk akkora képernyőn letekerni egy 50+ előadóból álló lista végére nem a legbarátibb megoldás. De ezek egyike sem elviselhetetlen azért. Oké, irigylem a Plenue 1-et a villám sebessége miatt, meg már az új AK-k is gyorsabbak, de azért meg is kérik az árat.
Jó UI - Jó hang - Jó ár -> válassz kettőt.
-
Bodor
veterán
válasz
kemcso #25064 üzenetére
Bocsi, a vámot elfelejtettem, és sajna az árfolyam is rossz most.
Ettől függetlenűl azt gondolom, hogy ha lényegi előrelépést szeretne valaki hangminőségben a telefonokhoz képest, akkor nem nagyon fog a 30-40 ezres árkategóriában DAP-ot találni.
Ha az üzemidő a fontosabb, akkor ez az állításom már nem helytálló.
-
Burt1793
veterán
válasz
kemcso #24964 üzenetére
Szóval ezek a cuccok egy snapdragon 800as hangkeltőjénél (ilyen van a L930-amban) sokkal jobbak? Elég jól szólnak így is a fülesek amúgy, nekem legalább is tetszik a hangzás.
(#24963) sheratan: Igen, olyan oldalra gondoltam, amin szerepelnek ezek a lejátszók és írnak róluk pár sort.
Köszi a meghívást, ha jó lesz az időpont jövök. -
Burt1793
veterán
válasz
kemcso #24961 üzenetére
Egy sony xba3-am (kb 1 éves) és egy sennheiser cx 400 precisionom van (2+ éves), új fülest tuti nem szeretnék, mert van még itthon még egy sennheiser parlagon. A lejátszó legyen jó ár/érték arányú, az érték nálam a jó (de nem ilyen hiperszuper) hangzás, jó kezelhetőség, jó aksiidő (ez a 12 óra már elég tud lenni) és a kis méret jelenti. Van egy ipod nano-m, na az pl jó méret.
Viccelek, annál lehet nagyobb, kb egy ipod classic méretre gondolok, minden dimenzióban. Az amúgy nem ajánlott? Vagy miért nem gyártják már? Tehát ilyen 50-60 ezer forintos árra gondolok, de ha ezen a szinten csak szarok vannak, akkor alatta/felette. Csak utcán használom. Az se hátrány (sőt), ha kibírja, ha a biciklis pólóm (hátán van egy zseb) nem teszi tönkre.
Van valami oldal, ami ilyen lejátszókkal foglalkozik és ténylegesen teszteli a dolgokat?
-
-
Domonkos8
tag
válasz
kemcso #24919 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy nem lehet megkülönböztetni az 320 mp3 a flac-től? Mert ha ez így van akkor inkább átkonvertálom a zenéim mp3-ba...
(Azért vannak alapból a zenéim flac-ba, mert egyszer egy informatikus barátom azt mondta, hogy abban érdemes tárolni. Én meg gondoltam biztos jól tudja, és belém is rögzült ez...)Milyen konvertert tudnátok ajánlani amivel magam is meggyőzhetek arról, hogy nincs szuperhallásom
)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest