Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoosku
tag
Sziasztok!
Szeretnék beállítani a szűrőknél egy automatikus választ sablon használatával.
Hogyan és hol tudok létrehozni egy sablont, ami megjelenik majd legördíthető lehetőségként??Yoosku

-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szevasz! Ill. szervusztok Mesterek!
Hasonló a gondom. Volt egy régi gépemen Outlook Express, van innen egy WAB és egy egy 260 Mb-s - tehát nem túl nagy - PST, mit tudok ezzel kezdeni most? A Thunderbird 3.1.6 hiába kínálja fel, hogy import és kéri, hogy mutassam meg, hogy hol van a PST, nem csinál semmi vele, meg sem próbálja. Ha azt választom ki, hogy Outlook-ból akarom a levelelek kiszedni, akkor meg ugat, hogy nincs Outlook telepítve. Persze, hogy nincs, tök szűz gépet kezdtem el összerakni, már csak a levélkliens hiányzik. Most akkor van erre valami plugin vagy egyéb megoldás 2010-ben? Csodálkoznék ha nem lenne.
Más: hölgynek lesz a gép. Az Outlook Express elég kellemesen úgymond "legörgetéssel" megnyitotta a képeket azonnal és bemutatta, tehát nem kellett klikkelgetni. Thunderbirdnél ez hogyan megy?
-
katona.t
tag
Üdv,
Thunderbird 3.1.6-ot használok.
Azt szeretném elérni, hogy ha jön egy levél és én azt szemétként jelölöm meg, akkor azt vegye komolyan.
Most hiába jelölöm meg szemétnek, annyi történik hogy ha jön még egy akkor ő is megjelöli. De ugyanúgy jelzi az új mailt, szóval nem sok mindent érem el vele.
Nem szeretnék használni semmilyen előre gyártott szűrőlistát, annyit szeretnék elérni, hogy ha valamit ÉN szemétnek jelölök, akkor azt mondjuk helyezze át a szemét mappába (törölje, küldje vissza egy kis anyázással
vagy nekem mindegy mit csinál vele...), jelölje olvasottként csendben és szó nélkül. Ez történjen mind az 5 fióknál.
+extraként azt el lehet érni, hogy ha valamit szemétnek jelölök, akkor ne csak onnantól legyen érvényes, hanem visszamenőleg is?köszi
-
Habsteve
tag
Sziasztok!
Bal oldalt volt ilyen mappák menü és tegnap vhogy kikapcsoltam. Vki nem tudja hogy tudnám visszahozni? Előre is köszönöm

-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez egy rejtett mappa? Ebben találtam a \Profiles\a87sjbs3.default mappát (akkor gondolom, hogy ebben vannak a levelek) Ennek a mappának az átmásolása viszont hibaüzenetet ad: "A hozzáférés le van tiltva" még rendszergazdaként is, és csak a nagyrészét hajlandó átmásolni a külső meghajtóra... (Total Commanderrel) egész pontosan 23 filet a 35-ből.

A mozbackupot is leszedtem, mindjárt ki is fogom próbálni.
Nagyon szépen köszi a segítséget!

-
Atapi
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
- mozbackup ment neked profilt, és vissza is állít.
- win7 esetén default a következő könyvtár: C:\Users\[userName]\AppData\Roaming\Thunderbird tartalmazza a profilodat a teljes levelezéssel, és minden beállításoddal együtt. ha ezt kimásolod, és újratelepítés után ugyanide vissza, akkor meg is van, amit szeretnél. (feltéve persze, hogy nem állítottad át a default tárolási helyet)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Halihó! Sürgős segítséget kérek a hozzáértőktől!
A problémám a következő: teljesen új WIN7 telepítést szeretnék csinálni, szűz merevlemez, szűz partíciójára, úgymond "tiszta lappal". A Thunderbirdöt használom levelezésre, van két postafiókom, egy céges, és egy privát. A levelezésemet nem szeretném elveszteni (fél évre visszamenőleg), a leveleket (a teljes kimenő és bejövő forgalmat, mindkét fiókon) kellene valahogyan úgy archiválni, hogy egy külső, hordozható vinyóra ki tudjam írni, majd az újratelepítés után visszaolvasni. Csináltam fiókonként egy teljes "archiválást", és már itt kezdődnek a problémák:
1., Nem tudom, hogy ez az archivum fizikailag hol található a gépemen, hogy lementsem a másik vinyóra. Ha megnézem Thunderbird alól az archiv mappa tulajdonságait, akkor helyként az alábbit találom: "imap://b.istvan@mail.cegnev.hu/Archives/2010" (cégnév persze fiktív) Ez hol a tökömben van?
2., Ha ez sikerülne, nem tudom, hogy hogyan lehet "visszaimportálni" majd az új feltelepített rendszer alá.
3., Az elkészült "archivumok" közül, a cégesben valóban benne vannak a leveleim, de a privát fiókom összes levele egyszerűen elveszett. Az archiválás után a bejövő / kimenő mappák is üresek lettek, de a privát fiókhoz tartozó "archivum" sem tartalmaz semmit sem....
Részletes segítséget kérnék, mert abszolút láma vagyok a Thunderbirddel kapcsolatban.
Eddig nem volt itthon életbevágóan fontos céges levelezésem, ahhoz meg már hozzászoktam, hogy a félévente esedékes újratelepítéskor a magánlevelezésem elvész. Sajnos ezt most már nem tehetem meg.Szóval segítsetek, kérlek!

-
JamesHun
addikt
Sziasztok
lenne egy kis gondom
a cégnél eddig pop3 levelező beállítás volt, de gondolt egyet a rendszergazda és imap lettmilyen egyszerű megoldás létezik a cégnél lévő 15 user pop3 accountjának imapra állítására
van olyan user akinek kb 80 mappában van most a levele és imapba is 80 almappát akar :S
van valami spéci progi ami megoldja a mappák átmásolását a pop3 ról imap mappákba és ezt a szerverre visszaszinkronizálja?1 accountnál manuálisan létrehoztam az imap mappákat és átmásoltam kézzel a leveleket, de ráment 2-3 órám mire meglett minden
előre is köszi a segítséget
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sok sikert!

-
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha ki tudod nyerni a leveleket mbox vagy eml formátumban akkor az ImportExportTools kieg.-vel tudod őket importálni.
-
Okoska2
aktív tag
Sziasztok!
Ha szerverünkön fut a Thunderbird és leszedi az összes bejövő levelet, hogy tudom megcsinálni azt, hogy kb 4-5 gépen az összes levél meglegyen és ha kimenő van bármelyikről szinkronizálja a többivel is, hogy lássák ki, mikor, kinek válaszolt. Elég megosztani minden gép részére a szervernek azt a file-ját amiben tárolja a cuccokat? Pl: Thunderbird\Profiles\46yn1jzg.default vagy picit bonyolultabb? Az volna jó ha a kliensen futó Tb nem szed le leveleket csak a szerverről és elküldeni is csak azon keresztül küldene.
Ehhez szeretnék segítséget.
Előre is köszönöm. -
Atapi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
esetleg kipróbálhatod a pst import plugin-t, de nem biztos, hogy meg fog bírkózni vele...
-
TB-vel nem lehet importálni x64-es Outlookból, szerinte nincs alapértelmezett levelező...

Valami segédprogi, amivel ez egyszerűen kivitelezhető?
(Meg tudom oldani, de ahhoz előbb fel kellene varázsolnom egy x86-os Outlookot, nem szívesen futnám le feleslegesen ezeket köröket egy ilyen primitív dolog miatt...
) -
Atapi
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
tértivevénynek hívják thunderbirdéknél, amit keresel. ha csak néha szeretnéd használni, akkor a levél írásakor a beállítások menünél találod, ha mindig, akkor a postafiók beállításainál vizsgáld meg a tértivevények pontot.
-
F34R
nagyúr
Üdv az a problémám lenne , hogy a hotmail-en nincs spam,elküldött, csoport csak beérkezett,törölt elemek ez miért van vajon Gmail-en IMAP-n keresztül minden kategória megvan

-
Atapi
senior tag
szerintem mozbackup megoldja, de ha nem, akkor kézzel gyakorlatilag bármilyen két os között mozgathatod a profil mappát. én pl xp és linux között migráltam anno gond nélkül, ami nagyobb váltás, mint egy xp vista...
mondjuk ugye azt ne felejtsük el, hogy az outlook express és a win mail más program, így nem róható fel nekik, hogy miért nem kompatibilisek egymással. a thunderbird az egy program, akármin futtatod, így a levelezést is ugyanugy fogja tárolni, csak máshol. -
Met
nagyúr
A Thunderbird mennyire kompatibilis a különböző oprendszerek alatt?
Xp-s gépen az Expresszt használjuk, Vista-s gépen a win mailt de a kettő nem kompatibilis egymással.A Mozbackuppal gond nélkül tudom másolgatni a leveleket a gépek között?
-
Atapi
senior tag
válasz
ThunderBoy
üzenetére
mappákat tömöríteni próbáltad már?
-
ThunderBoy
tag
Sziasztok!
2 problémával fordulnék hozzátok:
1: adott kliens a mai nap 10 óráig rendesen működött, most olyan baj van vele, hogy az elküldött email látszólag átkerül az Elküldött elemek mappába, de gyakorlatilag ha rákattintok, akkor nincs üzenet, csak a feladó (azaz én), és a tárgy látszódik a listában, a levél maga nem. Csináltam egy "Mappa javítás"-t, és annyit értem el vele, hogy eltűntek ezek az üres emailek, csak a 10 óra előtti levelek látszanak. Ötlet?
2: A másik probléma: tegnap frissítettem 2.x-ről, a legfrissebbre. Tegnap jól is működött, igaz a gép már tegnap is dög lassú volt. Ma olyat csinált a TB, hogy elkezdi enni a memóriát, olyan 4-500 megát alapból, és mellé a gép iszonyat lassú lesz. (Hozzá kell tegyem, 512mb fizikai memória van benne...) A mai csúcs memóriahasználat magában 970! mb. Igaz ez kb 5percenként visszaesik 500mega körülire, majd megint felmászik 700+ fölé. A kliens 3 email címet, és megközelítőleg 11gigás profillal dolgozik. Valamint hogy szép legyen a helyzet, valószínűsíthető, hogy a kolléganő mostanság a lassulás miatt power gombal állíotta le, illetve resettel indította újra. Ezt a dolgot is orvosolni kellene valahogy, mert a napi munkavégzéshez szükséges. (Holnap rakok bele még 512mb ramot)
Várom az ötleteket, válaszokat.
Köszönöm -
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Eddig a TB az új bejövő leveleket vastag fonttal kiemelte és csak akkor váltott át normál fontra a sor, ha rákattintottam elolvasni. Most pár napja azt műveli, hogy amint bejön gy új mail felvillan egy pillanatra a kiemelt font, mnit új üzenet, aztán átteszi "olvasottba" holott nem olvastam még. Igy nem esélyes, hogy nem veszek észre új maileket, max csak a beérkezési időből és a cimből találgathatok.
Hol tudom beállitani / visszaállitani azt, hogy a bejövő új maileket emelje ki nem olvasottként ?
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Thunderbirdbe hogy tudom bemásolni az archive.pst file tartalmát, amiben az Outlookban mentettem el még régen, ami az levelezésem archívált elemeit tartalmazza. Ezekhez szeretnék hozzáférni TB-ben, mert nincs Outlookom, és nem is akarok feltenni.
Vagy valami program, amivel .pst-ből átalakítható olyan formátummá, amit tud használni a TB. Kéne tudnom azt is, hogy hogy lehet bemásolni, vagy importálni a cuccot a TB-be?Nagyon köszi a tippeket!
-
K1m3rA
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy foglalkoztatok-e már ezzel a témával, de ezt a pár ezer hozzászólást nincs időm ezügyben átnézni...

Letöltöttem a Windows 7 hivatalos 90-napos próbaverzióját, vagyis a 64 bites Windows 7 Enterprise-t. Miután betöltődik a rendszer -és látszólag minden program-, eltelik pár perc és váratlanul felugrik a CPU-kihasználtságom 20-25%-ra és itt is marad amíg újra nem indítom a gépet (viszont akkor kezdődik elölről a dolog...
)! Azt is megfigyeltem hogy a folyamat előtt a HDD-m elkezd dolgozni kicsit, de hogy min, azt nem tudom, hiszen a programok akkorra már elvileg mind betöltődtek... Készítettem pár képet a futó alkalmazások listájáról, de azok közül látszólag egy program sem terheli a procit. Aztán megnéztem az Erőforrás-figyelőt és ott vettem észre egy Rendszermegszakítások nevű folyamatot, aminél már látható a fent írt processzorterhelés!
Fogalmam sincs hogy mi lehet ez, mit csinál a háttérben és miért foglalja le a processzoromat, de meglehetősen zavaró a dolog. Vírusirtást csináltam a teljes rendszeren, a AVAST és az AVIRA nevű programokkal, de semmit nem találtak...
Tudnátok segíteni abban hogy mi okozza ezt, illetve hogy miként lehet megszüntetni?
A gépem paraméterei:
Alaplap: Gigabyte X48 DQ6
CPU: Core 2 Quad Q9650
RAM: DDR2 2x2GB Kinkston Hyper-X CL5 1066Mhz
VGA: AMD HD4850 Vapor-X
Táp: Corsair HX450
Hangkártya: Sound Blaster Audigy -
maláj
addikt
a következő lenne a gond

ismerős szól, hogy a rendszerpartíción kevés a hely <400 MB
ránézek tw-vel, thunderbird mappa ~ 10 GB
gondolom az index file-ok nyomnak ennyit a mérlegen
szerkesztés \ mappatulajdonságok \ index újraépítése és rögtön lesz hely - gondoltam én
de nála nincs ott ez a lehetőség csak a "mappa javítása"jelen esetben mit tegyek

-
zedii
aktív tag
Bocs de nem értelek. Nekem ugyan ez a problémám volt gmail-nél és az nem tom mér' lenne erre megoldás Tosee problémájára, hogy:
"Beállítások -> postafiók beállítások -> email cím -> kiszolgáló beállításai -> új üzenetek ellenőrzése (10) percenként..." ne figyelje ,h mikor érkezik levél a kiszolgálóhoz?
Most duplán van 2008-2009 -es levelező állományom, és ott vagyok ,hogy törlök mindent majd, ha rájövök arra, hogy a mappa és szűrő beállításokat, hogyan menthetném meg, h ne kelljen mégegyszer szöszölnöm ezzel
"Illetve hoztam létre mappákat a leveleknek. Mikor megjön a levél beleteszi a mappába, de beleteszi a GMAIL-nál a bejövők közé is. Ez normális? Nem lehetne, hogy csak 1x mutassa?
Használd az üzenetszűrőt (Eszközök -> üzenetszűrők)! Állítsd be, hogy az adott e-mailcímről érkező leveleket rakja át az általad megadott/létrehozott mappába!"
Szerintem ez se az amiről beszélsz, mert IMAP-nál egyfelől mutatja a gmail-es webes mappákat másfelől meg dobálja a szűrök által meghatározott.. ami teljesen katyvasz. -
Tosee
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
Hello!
IMAP-ra állítottam a TB-t és egyszer letöltötte a bejövő üziket, majd 10 perc múlva megint. Ez miért van és hogy lehet ezt korigálni?
Beállítások -> postafiók beállítások -> email cím -> kiszolgáló beállításai -> új üzenetek ellenőrzése (10) percenként... ha kell beállítod a kívánt időt, vagy ha nem akkor kiveszed előle a pipát!Illetve hoztam létre mappákat a leveleknek. Mikor megjön a levél beleteszi a mappába, de beleteszi a GMAIL-nál a bejövők közé is. Ez normális? Nem lehetne, hogy csak 1x mutassa?
Használd az üzenetszűrőt (Eszközök -> üzenetszűrők)! Állítsd be, hogy az adott e-mailcímről érkező leveleket rakja át az általad megadott/létrehozott mappába! -
cellpeti
nagyúr
Szavasztok!
IMAP-ra állítottam a TB-t és egyszer letöltötte a bejövő üziket, majd 10 perc múlva megint. Ez miért van és hogy lehet ezt korigálni?
Illetve a kukába van valami 6xxx levél, és már egyszer kitöröltem, de mindig ugyan azokkal van tele. Ez miért van?

Illetve hoztam létre mappákat a leveleknek. Mikor megjön a levél beleteszi a mappába, de beleteszi a GMAIL-nál a bejövők közé is. Ez normális?
Nem lehetne, hogy csak 1x mutassa? -
zedii
aktív tag
hali Mindenki!
az lenne a kérdésem, hogy lehet TB-ből szűrőket kiexportálni valahogy? valami exportot találtam, de nem túl meggyőző, nincs pl kiterjesztése , illetve próbaként outlookba próbáltam átültetni a szűrőket ,de nem vette be..
tud valaki megoldást, hogy lehet át exportálni TB-ből MSOutlookba szűrőt? Köszi, -
törölt tag
Sziasztok, kaptam egy privátot , Thunderbird 3 -ra vonatkozóan :
"az lenne a kérdésem hogy az hogy lehet megoldani hogy indításnál az összes gmail-os mappámat szinkronizálja automatikusan és ne keljen egyenként végigkattingatni rajta?"
-
rezme
tag
hy!
Valaki meg tudná mondani hogy hogyan lehet az ha elindítom a thunderbird-et akkor az összes mappámat egyből szinkronizálja ne csak a bejövőt? mert eddig csak úgy teszi ha egyenként végigkattintok az összes mappán
előre is köszi a választ -
Wyll
őstag
TB 3.1.4-ben (legújabb) be lehet állítani valahogy, hogy hány karakter legyen az automatikus sortörés? Vagy hogy legyen-e egyáltalán? És esetleg hogy húzzon egy vonalat oda ha van?
(userchrome.css bizgetés esetleg?
)Legkirályabb az volna, ha automatán megcsinálná nekem a sortöréseket egy beállított karakterhosszra, de oda a levél elküldésekor valóban rakna újsor karaktert, és ráadásul az egészet sorkizártan (plain text módban, tehát nem HTML-ben).
-
cellpeti
nagyúr
Nekem rendszeresen azt csinálja a TB, hogy hiába küldöm el a hivatkozást, nem küldi el. Most lehet én csinálom szarul,de...
Megírom a szöveget, utánna hivatkozás..oda beszúrom a hivatkozás címét, majd hivatkozás csatolása az üzenethez, de mégse küldi el. Mit csinálok rosszul?
-
Winner_hun
félisten
Üzenetszűrőknél lehet valahogy keresni?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Miért van az, hogy ha valaki ír nekem levelet én csak azzal a betűtípussal tudok visszaírni?
-
MEDDOG
csendes tag
Sziasztok .
A problémám a következő T. 3.0.5 használok Win 7 alatt WLAN -al összeköttetéssel amit egy Linksys Wag160n biztosit.Szolgáltatom az ENTERNET
Nem tudok levelet küldeni csak a gmailos fül aloll , A leveleket letölti mint az enternet mint a freemailrol szerveréről de küldeni sehogy sem tudok , bármit állítottam az smpt beállítási fül alatt .

-
csferke
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Nem tudom, hogy jól látom-e (gondolom-e) de a Madcat (Helyi mappák) előtt lévő ikon egy monitor a blautech előtt pedig egy boríték van.
Nálam a monitor POP3-as kiszolgálókat míg a boríték IMAP kiszolgálókat jelez.
A POP3-asok a Helyi mappák alatt vannak míg az IMAP-osok külön-külön.Arra gondoltam, hogy itt lehet titok a elásva.
-
aleister
veterán
Na felraktam egy képet, hogy kicsit jobban érthető legyen.

Tehát a Helyi mappákon belül lévő Madcat-es mappákat mind én hoztam létre kézzel. Ellenben a 3.-ként felvett blauteches fióknál ez automatikusan létrejött fent.
Mi annak az oka, hogy egyszer a helyi mappákon belül jön létre, mappák létrehozása nélkül az új fiók, egyszer pedig normálisan? Illetve a már működő Madcat-es fiókot tudom e úgy módosítani, hogy a helyi mappákon kívül kerüljenek, saját elküldött, törölt, stb elemekkel?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
3 postafiókom van MT alatt. Az első a létrehozáskor automatikusan bekerült a helyi mappák alá. A 2. fióknál konkrétan semmi mappát nem hozott létre a progi, nekem kellett üzenetszabályokkal pakolgatni a beérkezett leveleket.
No aztán a 3. fiók kívül került a helyi mappákon. Minden almappa létrejött magától (beérkezett, elküldött, törölt elemek, stb).A kérdésem az, hogy miképp lehetne megoldani azt, hogy a 2. fiók se a helyi mappákon belül jelenjen meg, hanem 'kint'?
-
-
Atapi
senior tag
milyen verzió? nálam 3.0.8 trash fájlt is tömöríti, ahogy azt kell. lehet, hogy valamelyik verzió bugzik...
egyébként ezzel az "üzleti cél" dologgal felesleges előhozakodni, mert akinek bizalmas adatai vannak, és fontos számára a biztonság, az ugyis meg kell hogy oldja, hogy más ne férhessen hozzá a dokumentumaihoz. ha meg ez megoldott, akkor a levelezés is védve lesz. -
Atapi
senior tag
válasz
katona.t
üzenetére
próbáld meg tömöríteni a postafiók mappáit, lehet, hogy sok helyet takaríthatsz meg ezzel is. át is helyezheted a tárolómappát, a postafiók tulajdonságainál a kiszolgáló beállításai között tudod megadni, hogy helyben melyik mappában tárolódjon a levelezés. (szóval levelezés átmásol, tároló átír, ha rendben működik, akkor eredeti töröl)
@#3628 GazRic: nálam rendesen működik a tömörítés...
-
katona.t
tag
Üdv Mindenki!
Thunderbird 3.1.3 verziót használok és az a gondom, hogy mivel a családban többen is használjuk levelezésre, több postafiókkal, ezért elfogyott a hely a "C:" meghajtómon. Át tudom helyezni a fájljait az "E:"-re valahogy? Az appdata/roaming/thunderbird mappa 4 gigát foglal.
Köszi.
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
érdeklődnék,hogy TB-be hogy lehet új jelszót megadni a kiválasztott postafióknak???
-
GazRic
senior tag
Kérdés:
Thunderbird-be ha letörlök egy levelet, akkor is visszanézhető a "Trash" fileból akár egy sima nézegetővel. Ez igy elég gáz, a tömörítés se oldja meg ezt a problémát!
Létezik erre valami plugin?Nem jó megoldás a törölt elemek mappa törlés, mert fizikailag a trash fileban mint txt - benne marad. Sima worpad-dal olvasható.
-
Winner_hun
félisten
Üzenetszűrőknél lehet valahogy keresni?
-
!wannabe
tag
Használ valaki Spicebird-t?
-
Atapi
senior tag
default ott tárolja a profilinformációkat a prog, ahol az oprendszerre ez jellemző. szóval pl win xp alatt:
c:\documents&settings\felhasználó\application data\thunderbird\profiles, de ha ms rendszert használsz, akkor mozbackup megcsinálja neked a mentést/visszaállítást (persze biztos ami biztos, mellette időnként sima mentést is csinálgathatsz, ártani nem árt). -
ra^ven
senior tag
Köszi, időközben sikerült megoldani, telepíteni nem tudtam utána, mert az *xpi formátumra mindig a firefox jött be, de működik, valahogy megoldottam a postafiókokat is, és a profilepassword is megfelelően működik, programindításkor bekéri a kódot.
Ha újratelepítésről lenne szó, van valamilyen spéci mappa ahol tárolja a levelezésemet? Mentés céljából.Köszi.
-
aDM|RaL^
őstag
Hol találom 3.1.4-ben hogy defaultban a levelek nézegetésénél megjelenjen a "from" tehát a küldő is, és ne kelljen minden külön mappában ezt belőni?
-
Atapi
senior tag
no. ennél a jelszavazgatásos dolognál az a lényeg, hogy maga a program nem rendelkezik ilyen funkcióval (mivel nem is kell neki, mert az összes modern operációs rendszer biztosít lehetőséget arra, hogy felhasználónként szabályozhatóak legyenek az indítható alkalmazások és a hozzáférhető fájlok, akár titkosított formában is), így csak külső megoldásokkal oldható meg, ami kisebb-nagyobb macerával jár, cserébe kevesebb-több biztonságot nyújt.
A legegyszerűbb lehetőség, amit meg is találtál, a profilepassword kiegészítő. elvileg platformfüggetlenül működik, letöltöd a kiegészítőt, majd az xpi fájlt kitallózod az eszközök/kiterjesztések/telepítés...-nél, és települ. a kiterjesztés tulajdonságainál meg megtudod adni a jelszót, amit szeretnél. viszont hogy ne legyen teljes az öröm, ez a megoldás csak egy nagyon alap védelmet nyujt, az 1.0-ás felhasználók ellen véd, de még egy okosabb 8 éves gyerek is kiguglizza 10perc alatt, hogy miként cselezhető ez ki:
1. safe-mode indítás esetén a kiterjesztések nem töltődnek be, ergo volt védelem, nincs védelem.
2. a thunderbird egyszerű szöveges állományként tárolja a levelezést, ugyhogy egy szövegszerkesztővel bárki belenézhet.
ha erős védelmet szeretnél, akkor csak és kizárólag a profil titkosított tárolása kerülhet szóba. pl truecrypt lehetőséget biztosít arra, hogy egy titkosított állományt virtuális meghajtóként csatolj a rendszeredre. nincs más dolgod, minthogy létrehozol egy megfelelő méretű titkosított tárolót, és áthelyezed ebbe a teljes levelezést. így a levelezéshez csak akkor lehet hozzáférni, ha fel van csatolva a titkosított tároló, melynek kulcsát/jelszavát nyílván csak te fogod tudni. ennek a megoldásnak csak annyi a hátulütője, hogy a levelező indítása előtt fel kell csatolni a tárolót, ami plusz egy program elindításával jár, illetve a program bezárása után le kell csatolni a tárolót, hogy más ne férjen hozzá.a második kérdésedre messziről nehéz bármit is mondani. van olyan kiszolgáló, aminél 3 mailcímem van, szóval a program biztosan képes több postafiók kezelésére azonos kiszolgálón. lehet, hogy bugzik az intelligens postafiók beállítóka. próbáld meg tesztelésnél leállítani, és a kézi beállítást választani, vagy ha így sem megy, akkor a kiszolgáló címét másként megadni a kezdésnél (pl xyz.hu --> xyz1.hu), és utólag átírni a postafiók tulajdonságainál.
-
ra^ven
senior tag
-
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam több helyen utánanézni, de nem volt egyértelmű válasz.
Van olyanra lehetőség a TB esetében, hogy amikor elindítod a klienst kérjen egy hozzáférési jelszót, tehát ha más ül a gép elé, akkor nemhogy új levelet ne tudjon letölteni a serverről, hanem a már korábban letöltött levelekhez se férjen hozzá jelszó megadása nélkül?
Esetleg ha TB nem tudja van e olyan levelező ahol már indításnál kér kódot?Előre is köszi.
-
Digger
senior tag
Közben rájöttem a hiba okára!
A hibát én okoztam!

A TB munkakönyvtára egy Asus routeren van. Így több rendszerről, több gépről is elérem. A router sokféle kiszolgálót futtat, Sambát és torrentet is. A Samba megosztáson van a TB munkakönyvtár. A többi már kitalálható! A torrent töltögetett és lassan elfogyott a hely!Azért még maradtak kérdéseim!
Most egy 1 hónappal ezelőtti lementett munkakönyvtárat állítottam vissza. A mostani friss levelek le is jöttek, de a közben kapott, nagyon fontos levelek a másik könyvtárban vannak. Nagyon szeretném kinyerni onnan. Van rá esély?
Az a könyvtár át van most nevezve. (Profiles) Ha visszanevezem és elindítom a TB-t, akkor hiányoznak a fiókok, szeretné felvenni az elsőt.
A belső könyvtárakba nézelődve, látom a leveleket az inbox-ban.
Lehet innen kimásolni leveleket?Van rá mód, hogy a TB-ből időnként kimentsünk fontos leveleket?
Olvastam valahol az iktatás funkciót. Ez alkalmas arra, hogy a levelekről egy másik meghajtóra mentést készítsünk, úgy, hogy a TB-ben is elő tudjam keresni? -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
A TB indításkor azt üzeni, hogy sajnálja, de a rendszer összeomlott. Segítsek az ok diagnosztizálásában, küldjem el a jelentést a fejlesztőknek. Ezt el is küldtem, de én szeretném használni, mert jó néhány fiók van beállítva, és állandóan szükségem van rá!
Legalább valami segítséget adna, hogy mi a teendő!
Telepítsem újra?
Keresek stabilabb, jobb programot? -
nolika
senior tag
egy éjszakám ment oda ez miatt...

-
nolika
senior tag
segítsetek!
adott a thunderbird.
Ezt a rózaszálat felfrissítettem, és most minden meghalt(3.0.x-ról 3.1.2).
Gondolok itt a jelszavakra és a gépen lévő levelekre.
pl most a gmail fiókokat nem tudom beállítani, mert azt írja h a felhasználónév és jelszó nem jó, holott a webes felületre be tudok lépni(és persze helyesen írom be)!a protokollokat is elvileg jól olvassa be.
A másik hogy most kapott az egész egy ismeretlen mesterjelszót(előtte se ment a gmail).
Ezt nem tudom valahogy törölni? -
Atapi
senior tag
kicsit szenvedtem, és igazad van (
) tényleg bugos kicsit a prog, de áthidalható. ha megfigyeléseim nem csalnak, akkor:1. valamiért nem működik a clean up funkció, ha letöltöd a leveleid helyben tárolásra, akkor kilépéskor nem törlődik az inbox fájl tartalma, hiába van beállítva... (bár lehet hogy ez csak linuxos bug, egy red hat bugreportot találtam, de nem zeng a net ettől a hibától, ugyhogy win alatt lehet, hogy működik jól, ezt ellenőrizd) szoval ha nálad sem megy rendesen a clean up (inbox fájl tartalma nem ürül kilépéskor), akkor töröld az inbox fájlt, és tiltsd le a helyben tárolást. (bár elvileg a helyben tárolás nálad már tiltott, igy csak az inbox fájlt töröld)
2. ezen felül a beállításoknál kapcsold ki a gyorsítótárat (vedd 0MB-ra), mert ujra indulás után onnan is lopkod vissza leveleket, mert azt nem törli kilépéskor...
-
Evilangel
tag
Próbáld meg úgy, hogy "kézzel" letörlöd a tárolt leveleket, és utána ellenőrizd, hogy akkor is ott maradnak-e egy-egy újraindítás után. Ha még úgy sem jó, akkor esetleg megpróbálhatod azt a beállítást, hogy 0kb-nál nagyobb leveleket ne töltsön le, vagy hogy a legutolsó 0 üzeneten kívülieket törölje.
A mappa tisztítása szerintem arról szól, hogy a törölt leveleket fizikailag is eltávolítja a tároló file-ból, tehát ez nem fog rajtad segíteni.
Egyébként meg érdekelne, hogy ezt miért szeretnéd így, ennyi erővel lépj be weben... -
z44c
csendes tag
A képen látható beállitás nekem nincs, lehet hogy az pop3 vagy nem tudom. Imap postafióknál ilyen van: Szinkronizálás és tárhely > Üzenetek szinkronizálása > A póstafiókhoz tartozó levelek megtartása ezen a számítógépen. Pipa pedig ki van szedve, ennek ellenére ott figyelnek a leveleim indításkor és szinkronizálás előtt. Ráadásul olvasható formában.
Tehát amit el szeretnék érni: Elindítom TB-t semmi levél nem látható, beírom jelszavamat szinkronizál gmail imap fiókommal, elolvasom, örülök magamnak, miután bezárom üríti a beérkezett mappát (és kezdődik újra). Ami szintén be van állítva: Kiszolgáló beállításai > A beérkezett üzenetek mappa kitisztítása kilépéskor. Még sem sikerül neki. 
-
Atapi
senior tag
a szerveren lévő levelezést ugyanúgy tudod szinkronozni a helyi gépre, mint pop esetében (csak imappal beállítástól függően mappák is szinkronozhatók), és a kliens meg is tudja tartani a levelezésed, hogy offline is hozzáférj a leveleidhez. ez nem bug, hanem fícsör. ha ezt nem akarod, akkor le köll tiltani. ni
-
z44c
csendes tag
Tehát Neked ez a normális, hogy jelszó nélkül bárki el tudja olvasni a leveleidet? IMAP-nak pont ez lenne a lényege, hogy csak casheli és nem tárolja. Ehhez képest a jelszó beírása (synchron) előtt már olvashatók a beérkezett mappa levelei... Akkor még is csak tárol valamit... Azt az oldalt pedig már párszor olvastam, gondolkodtam is truecrypten pop3 esetében, de reménykedtem, hogy imap normálisan müködik TB-n, illetve hogy nem kell külön progit használnom egy ilyen alap dologért. Remélem most már érted mi a gond és nem kevered a szezont a fazonnal.

-
z44c
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy ha IMAP Gmail accuntomat használom Thunderbird 3 alatt, akkor ha elindítom és nem írom be a jelszavamat csak mégsére kattintok miért tudom elolvasni a leveleimet illetve miért látom őket a beérkezett mappában és ami mégjobb miért tudom törölni? (persze csak ha beírom a jelszavamat utána érvényesíti a törlést) De hát ez az egész jelszó védelem kb vicc... Thudnerbird 1 óta várom, hogy biztonságon javítsanak, de semmi érdemleges. Erre jön az imap végre csak casheli a leveleket, és nem lehet visszanézni bárkinek egy jegyzettömb segítségével. Ahhoz képest jelszó nélkül ugyan úgy el tudom olvasni. 0 adatvédelem.

-
Agyasima
őstag
3.1.2-es TB-t használok Win XP-n. Sehogy se tudok rájönni, hogy tudom megetetni vele az SMTP jelszavamat, hogy ne kérje be minden egyes alkalommal, amikor elindítom. Valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy nekem mindegy mit csinál vele...), jelölje olvasottként csendben és szó nélkül. Ez történjen mind az 5 fióknál.

mbox vagy eml formátumban

)
Fogalmam sincs hogy mi lehet ez, mit csinál a háttérben és miért foglalja le a processzoromat, de meglehetősen zavaró a dolog. Vírusirtást csináltam a teljes rendszeren, a AVAST és az AVIRA nevű programokkal, de semmit nem találtak...

: