Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bogyó bá'

nagyúr

Halihó! Sürgős segítséget kérek a hozzáértőktől!

A problémám a következő: teljesen új WIN7 telepítést szeretnék csinálni, szűz merevlemez, szűz partíciójára, úgymond "tiszta lappal". A Thunderbirdöt használom levelezésre, van két postafiókom, egy céges, és egy privát. A levelezésemet nem szeretném elveszteni (fél évre visszamenőleg), a leveleket (a teljes kimenő és bejövő forgalmat, mindkét fiókon) kellene valahogyan úgy archiválni, hogy egy külső, hordozható vinyóra ki tudjam írni, majd az újratelepítés után visszaolvasni. Csináltam fiókonként egy teljes "archiválást", és már itt kezdődnek a problémák:

1., Nem tudom, hogy ez az archivum fizikailag hol található a gépemen, hogy lementsem a másik vinyóra. Ha megnézem Thunderbird alól az archiv mappa tulajdonságait, akkor helyként az alábbit találom: "imap://b.istvan@mail.cegnev.hu/Archives/2010" (cégnév persze fiktív) Ez hol a tökömben van?
    2., Ha ez sikerülne, nem tudom, hogy hogyan lehet "visszaimportálni" majd az új feltelepített rendszer alá.
    3., Az elkészült "archivumok" közül, a cégesben valóban benne vannak a leveleim, de a privát fiókom összes levele egyszerűen elveszett. Az archiválás után a bejövő / kimenő mappák is üresek lettek, de a privát fiókhoz tartozó "archivum" sem tartalmaz semmit sem.... :F

Részletes segítséget kérnék, mert abszolút láma vagyok a Thunderbirddel kapcsolatban.
    Eddig nem volt itthon életbevágóan fontos céges levelezésem, ahhoz meg már hozzászoktam, hogy a félévente esedékes újratelepítéskor a magánlevelezésem elvész. Sajnos ezt most már nem tehetem meg.

Szóval segítsetek, kérlek! :R

Új hozzászólás Aktív témák