Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Olyat szeretnék megoldani, hogy több gépen is lássam a teljes levelezést.
Meg lehet-e csinálni, hogy a thunderbird mappáit kirakom egy NAS-ra, és minden gépen úgy állítom be a thunderbirdöt, hogy a NAS-on legyenek a mappák.
Működhet ez? Ha az egyiken letöltöm a friss leveleket, az az összes többi gépen is látható lesz? Az elküldöttek szintén?
Ha a thunderbird nem tudja, akkor mi tudja?
Nehezítés képpen elég vegyes a géppark, egy Win8, egy Win7 és három Xp
-
sziku69
őstag
Sziasztok.
Én nem használom a thunderbirdet, csak a párom.
Van egy olyan problémákja, hogy eltüntek a mappák a baloldali oszlopból. Csak a "Beérkezett üzenetek" mappa van ott.
A kapcsolat nélküli munkánál ki vannak pipálva a mappák. "elküldött üzenetek" stbMi lehet a gond?
Telepítsem újra?
-
Imy
veterán
Sziasztok!
A thunderbird tud két mailcímet kezelni?
2 SMTP és 2 IMAP, de mindig arról a címről küldje a levelet, amiről kapta?
Köszönöm! -
copass
veterán
rakj fel egy portable thunderbird-öt
elrakod egy külön mappába és kész -
flash-
veterán
sziasztok
a céges gépen thunderbird van,gondolkodom hogy arra a thunderbirdre megcsináljam e az email fiókomat,kényelmesebb lenne,de nem tudom hogy programon belül fiókokat lehet e külön jelszóval levédeni?
ha igen hogyan?(tehát azt szeretném ha a thunderbirdben a saját email fiókomnak más lenne a jelszava,mint a cégesé,jelszó alatt azt értem amit a program ahhoz kér hogy be tudjak lépni a fiókba megnézni a letöltött,küldött levelket,stb)
-
sz.j
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Akár ezt a módszert is lehet használni.
-
fsb1000
nagyúr
Üdv! Egyik gépemen 2 fiókkal, címjegyzékkel müxik a TB (winxp)
Más gépekre hogy tudom átvinni a postafiókokat, szintén TB-t használnék? (winXP és win7)
Köszi! -
copass
veterán
-
Kiexportálod mindet (kihúzod az asztalra, vagy mentés másként, nem emlékszem pontosan). Tedd mappákba, ha a levelezőben is almappákban voltak, így nem kevered össze. TB-be visszatenni sem nehéz. Kijelölöd a leveleket, majd ráhúzod a TB ablakára. Amelyik mappában állsz, oda teszi, az eredeti dátumnak megfelelő sorrendben.
-
Met
nagyúr
Live Mail-ből hogy tudom átrakni a leveleket TB-be?
Próbáltam az import-export tool-t de csak a mappákat rakta be a leveleket nem. -
válasz
mastodon
üzenetére
Ha jól emlékszem, egy tömörített fájlba pakolja a mentéseket. Megkeresed, kicsomagolod és a profil könyvtáradban a Mail mappában mindet megtalálod könyvtáranként. A levelek a tárgy mezővel szerepelnek majd. Így könnyű keresgélni köztük. Amúgy a működő TB-ben kijelölöd az összes üzenetet és nyomsz egy CTRL+S kombót, így le is mentheted bárhova valamennyit. Visszatenni egyszerű. Kijelölöd a leveleket, majd ráhúzod a TB ablakára. Amelyik mappában állsz, oda teszi, az eredeti dátumnak megfelelő sorrendben.
-
Sziasztok! Több problémák is van a Thunderbirddel, de mégis használnám, mert amúgy jó.
Pl. hogyan lehetne a MozBackup-pal készített csomagból visszatenni a levelek egy részét? Valamiért egy halom, úgy tűnik, mintha egy időpont előtti levelem eltűnt volna, és ezeket szeretném visszatenni. Van olyan progi, ami mint a Toatalcommander a két ablakában megjeleníti a leveleket és azokat lehet másolni? A legújabb TB-öt használom, a mentések pár verzióval korábbiak.
köszi -
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
A szolgáltató az email autetikációkat a weboldalán közli, valahol ott kell legyen, de a felhasználónév / jelszó az a szerződésedben szerepel. Legalább 6 éve TB-t használok. Nekem nem tudnának ennél jobb klienst ajánlani. Valószínű, hogy a titkosítás vagy a port lehet még a probléma.
-
Nixon18
senior tag
Eddig tartott a csoda. Időtúllépés miatt nem tud csatlakozni az IMAP-joz...

Feladom
Eddig szerettem a TB-t, mert egy helyen voltak az e-mailek, ráadásul minden viszonylag egyszerű és könnyen kezelhető volt, de most már tényleg nem tudom mi a baja...Szerk.: persze az SMTP sem jó. Tehát hol tudom megszerezni a szolgáltató smtp-jéhez a jelszót/felhasználónevet? (T-Home)
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
"De nem feltétlenül pipáld be" ez helyesen "De feltétlenül pipáld be"
-
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
És működök is a levélküldés?
Minden email címhez tudsz konfigurálni egy SMTP kiszolgálót. Ha már egy be van állítva, azt használhatod az összes mailcímednél. Nekem nincs Gmail-es email címem, de nem hiszem, hogy ha van is a Gmail-nek SMTP-je, azt biztosan tudod használni a saját gépedről, TB-vel. De hallgassunk meg más véleményt is!
-
Nixon18
senior tag
Az internetszolgáltatómét? És ha hazamegyek, akkor váltogatnom kell a szolgáltatók SMTP-i között?
Egyébként eddig semmi ilyesmire nem volt szükség. Simán ment gmailes protokollal is ment...Szerk.: Most, hogy kellett volna print screen, simán megcsinálta mindkét mailcímre gmailes smtp-vel
Hülye legyek, ha ezt értem én... 
-
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
Bocs, már keverem a dolgokat, nem is írtad, hogy Gmail-es...
Sok internetszolgáltató nem preferálja, ha saját SMTP-t akarsz használni, csak a szolgáltató SMTP-je van engedélyezve. Így, mivel a Gmail-t amikor automatikusan akarja konfigurálni, a Gmail-t akarja beállítani SMTP-nek is. Viszont ahhoz vélhetően nincs jó felhasználóneved és jelszavad. Nincs Gmail-es email címem, de mostmár regisztrálok egyet, mert oly sokan kérdezenk erről.

Tanácsom az, hogy próbáld meg az internetszolgáltatód SMTP-jét beállítani!
Még annyit, hogy egy Print screen sokat segítene.
-
lucky07
aktív tag
Az miért van, hogy ha a szűrökből törlöm a már leszűrt üzeneteket a mérete mégis megmarad!
Pedig a szemetesből is törlöm! -
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
A levelekre hiába készítek szűrőt utána nem tudom szerkeszteni mert meg sem jelenik ott ahol a szűrők szoktak lenni és szerkeszthetőek.
A nekik készített mappa az elkészül ahová a leveleket kellene pakolnia de se tovább!
Tudtok ebben segíteni?Köszönöm!
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Olyan problémám van új postafiók hozzáadásánál a TB-ben, hogy akármelyik e-mailt próbálom, azt írja ki, hogy: A konfiguráció nem ellenőrizhető: rossz felhasználnév vagy jelszó. Mindkét eset kizárva... nyilván tudom a mail-címeimet és jelszavaimat

-
-
lucky07
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Szia!
Nem tudom mi lehet mert volt mentésem a TB-ről és most azt visszaállítottam de ugyanaz maradt a végeredmény nem változott, sőt még azt is megcsináltam hogy a TB-ből töröltem a fiókot és újra csináltam, változatlan ismét.
A Gmail fiókot meg egy másik jól müködő fiókommal egyszerre lépésről lépésre lestem de semmi különbség nincs a kettő közt.
Ez elég érdekes! -
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani. Egyszerűen CSV-be exportálod és azt tudod szerkeszteni Excellben. Vagyis a munkalapokat öszzefűzöd.
-
-
válasz
PindurAnna
üzenetére
A címlistákat összarakhatod egybe is, csak húzd bele amelyikbe akarod, majd a Zindus kiegészítővel szinkronizálhatod gmail-el. Ha minden TB-re felteszed, mindenütt ugyanaz a címjegyzék jelenik meg. Bármelyik gépen módosítasz, mindenütt változik majd. Ügyes kis alkalmazás...
-
lucky07
aktív tag
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
POP3 esetén, ha azt bepipálod, hogy 1 példány maradjon a kiszolgálón, akkor megtartja. az összes levelet. Első csatlakozáskor le is tölti az összest ami a szerveren van. De nem feltétlenül pipáld be, hogy 1 példány maradjon a kiszolgálón, különben letörli a szerverről. Az üzenetek megtartása a kiszolgálón, ott pedig ne pipálj be semmit! Így amikor a weben törlöd, mivel POP3-nál nem szinkronban működik a dolog, ezért megtartja a saját gépeden. Kicsit megbonyolítod a dolgot.
Imapnál pedig, ha archiválod, akkor is megmarad, ha törlöd is a szerverről. -
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Nem ez a cél? Akkor nem értem.

-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Ha van olyan lehetőség, akkor IMAP
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok. Ismét segítséget szeretnék kérni.
Úgy szeretném beállítani a postafiókomat, hogy a kiszolgálón ott maradjon, de az eddig ott levő leveleket is betöltse a Thunder az új gépemre. Mivel több gépről is dolgozom, mindegyiken rajta van a Thunder, de weben is meg tudjam nézni. Akkor milyen beállítást kell választanom gmailos fiókhoz?
Valamint ha több címlistát szedek össze egyik-másik gépemről. akkor azt ha importálok, akkor azt hogy tudom "egybefésűlni", hogy ne címlista 1, címlista2..stb.lássak a címjegyzékbe?
Köszönöm szépen előre is
[ Módosította: ngabor2 ]
-
kispx
addikt
válasz
TomyLeeBoy
üzenetére
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Ha Thunderbird-ben a kereső mezőben rákeresek egy feladó nevére vagy címére, kilistázza a tőle kapott leveleket, de nem tudok rájönni milyen logika alapján rendezi sorba. Nekem itt kellene hogy a levelek beérkezési sorrendjében dátum szerint rendezze a találatokat. Létezik erre lehetőség?
-
lucky07
aktív tag
válasz
lucky07
üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom mit állíthattam el de az egyik fiókom törléskor nem összesítve elzi a többi fiókkal együtt hogy egyikből törölve 1 a másikból 5 a harmadikból tegyül fel 2 és akkor az összesen 8 és hogy törölt elemek 8.
Hanem van ez az egy fiók ami a törölt elemekben a saját fiók neve alatt gyűjti az onnan törölt cuccokat és nem adja hozzá a már törölt 8-hoz.
Tudom elég hülyén fogalmazhattam ezért készítettem képet róla.
KÉP -
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
ha bármelyik emailt kiválasztod, akkor megjelenik egy Archiválás menüpont. Ez a default helyre az Email címen belül Archivum néven fog megjelenni. Amennyiben IMAP protokollt használsz úgy archiválás során a szerverről törlődik a levél. Véleményem szerint az archiválást ezen a mappán kívül egy saját könyvtárszerkezetben kell megcsinálni. Ezért írtam le, hogy én hogyan használom. Így ha a MozBackup-ot használod, nem több Giga lesz a backup fájl, hanem sokkal kisebb, mert az archív mappákat nem kell backupolni, mivel eleve másik meghajtón van. Akár lemezre is kiírhatod. A backup fájl visszaállításakor csak a megfelelő elérési utat kell kitallózni és kész is, ha egyáltalán kell, mert az Archívum beállításai elméletileg megmaradnak.
-
lucky07
aktív tag
"Helyi mappák, jobb klikk, Beállítások és ott megadod az elérési útvonalat. Ebben a könyvtárban (Helyi mappák) lértehozol mappákat, mint pl. Archivum xyz stb."
Ez a rész nem tiszta és ha létre hozom ezt az archivum mappát ezzel milyen előnyre teszek szert?
Mert ha mondjuk új rendszert húzok és lementem a TB mozBackup-al akkor elvesznek a archívált leveleim?
Ne haragudj hogy ennyire ostoba vok de most feküdtem neki a témának és tapasztalatlan vok benne. -
gyga
senior tag
Szia. Próbáltam a teljes mailcímet is de semmi. Semmi nem változott a beállításaiban. Egy mailt akartam írni de már nem küldte el smtp bejelentkezés gondja volt. Aztán rányomtam a letöltésre erre feldobja hogy .... basszus most meg elfogadta .... picsám kivan ezzel... Miközben írtam megjavult nemértem
szerk: megint nem jó nemértemmost jó -
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
Helyi mappák, jobb klikk, Beállítások és ott megadod az elérési útvonalat. Ebben a könyvtárban (Helyi mappák) lértehozol mappákat, mint pl. Archivum xyz stb. Utána az email címen jobb klikk, Beállítások/Másolatok és Mappák Itt Üzenetachívumok / Üzenetarchívumok tárolója és ott a Másholt válaszd. Ott kitallózod a létrehozott könyvtárat. Csinálsz egy próbát. Ha átteszi, akkor minden ok. Én az email címemnél létrehoztam egy keresési mappát, amiben szűrőfeltételként az email korát adtam meg, és elneveztem Archiválandónak. Így, amikor ebben a mappában megjelennek emailek, akkor kijelölöm mindet, és rányomok, hogy Archiválás. Én így használom már jóideje.

-
gyga
senior tag
Na most történt egy olyan, hogy nem tölti le a kliens a gmail fiókot, mert nem fogadja a jelszót vagy a felh nevet. Pedig a webes gmail beenged ugyanazokkal az adatokkal. M ia fasz van ezzel?
-
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
azt csinálod, hogy Szerkesztés/Keresés/Üzenetek keresése. Itt megadod a szürőfeltételeket. Gondolom a Beérkezettnél te vagy a címzett, az elküldöttnél pedig a feladó. Ezt a 2 keresési mappát kell létrehoznod és elmenteni elküldött és Beérkezett néven. Így is megmarad a Globális gyűjtőd, de a keresési mappában csak azok lesznek, amikre a szűrő vonatkozik.
-
lucky07
aktív tag
Gondoltam archiválom az elküldött és a beérkezett leveleket fogta és behányta az összeset egy Archívum mappába a lényeg ha nem ismerem a tárgyat akkor nem tudom melyik küldött és melyik volt az érkezett.
Még egy kérdés a TB mentésére még mindig a Mozilla backup a javallott ugye?
A választ előre is köszönöm! -
gyga
senior tag
megoldva----
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
most a Thunderbird 2 fiókot kezel. hogy tudom bállítani hogy ne kérje le a 2. fiók emailjaeit a Letöltés gomb megnyomására de a fiók megmaradjon? Annyit tudtam csinálni hogy automatán ne kérje le de ha megnyomom a letöltést akkor 2. is letöltődne de most hibaüzit küld
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
TB-ben hogy tudom azt beállítani mint a gmai fiókban hogy legyen egy címzett és a többi viszont titkos címzett legyen hogy ne lássák egymást a címzettek?
A választ előre is köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest