Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Akkor utolsó tippem, hogy ha vannnak, akkor a profil béli belső backupok (sokféle, sokfelé, fejből nem tudom). Ha azok sincsenek, és biztos, hogy nem volt máshol a profilmappád korábban, akkor az valahogy elveszett!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula
üzenetére
Ja kieg: ha törölted mind, akkor egyet létre akar hozni, mert egy kell a működéséhez....
Lehethogy megérné letörölnöd az egészet, belőle való független exportálással (pl könyjelzők html-be és ne backupba), majd feltenni egy olyan verziót, amiben még nem volt benne, és arról frissíteni úgy, hogy ne nyúlj hozzá, hogy ha benne is van/lesz!
-
Llew
senior tag
Rendbe akartam tenni a profilokat, mert van pár régi, amiket valószínűleg törölnöm kéne, kellene egy újat csinálnom, és a mostanit is backupolni, mert nagyon régen volt.
A régi profilok ~150-600 MB helyeket foglalnak, ezért is kéne törölnöm őket, meg több átfedés van bennük.
Egy default, tök üres új profilban mi foglal ~50 MB-ot?
Ezekhez képest ami viszont mellbe vágott, hogy az aktuálisan használt profil ~10 GB helyet foglal.
Megnéztem, a "storage" almappában van egy "to-be-removed" mappa az ekkora. Van benne 2,5 évre visszamenőleg ~25000 alkönyvtár pár kb-tól ~ 10 MB-ig.
Mi a fenék ezek és miért vannak ott?
Illetve van még a "storage"-ban egy-egy "default" és "permanent" mappa ~150 MB mérettel.
Ezek nélkül ~250 MB-os a backup.
Törölhettem a Storage tartalmát? Mert akkor törölném a régi profilokat is és a mostani mentettet visszaállítanám egy újba. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Anno, cirka 15 éve vagy ki tudja pontosan, mikor, Mozbackup-ot használtunk tesómmal a Mozilla Firefox beállítások/jelszavak/könyvjelzők mentéséhez...
Poénból ránéztem ma... És 2 napja írták ki, hogy 14 év után folytatják a fejlesztést?! MozBackup - Backup tool for Firefox and Thunderbird
Minek? Ezt tudja a saját szinkronfunckió is, nem?
Még egy kérdésem lenne: hogy lehet a Mozilla profilom által tárolt adatokat törölni? Jelszavak, könyvjelzők...
Edge-ről jönnék vissza a tűzrókára, és azt eléggé belaktam az elmúlt években, és összefésülni nem akarom a Mozilla profilom által tárolt/szinkronizált régi adatokkal, hanem a fiókom megtartanám, kipucolnám, importálnék mindent Edge-ből, és jók lennénk...
A "felfrissítés" funkció az nem jó, nem ezt takarja, amit én akarok. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19
üzenetére
Exportálás fájlba, és imprtálás fájlból van (a firefox az entitás ami csinálja, ez a szemszög számít)! Az a legbiztosabb, ha mind a kettőt megcsinálod: 2 módszer, és 2 féle backup már alapból!
#69076 fcc Amit ajánlok, hogy vedd le azt amit a FF gyárilag tűzött, keresd ki az exe-t küldj róla parancsikont az asztalra, és azt tűzd ki! Valami ilyesmi konfliktusom volt már. Ha ez is eltünödezik, akkor biztos OS baj, mert "erről a ff nem tud", te a felhasználó csinálod.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19
üzenetére
Ha van biztonsági mentésed akkor semmit sem veszíthetsz. (Azért ajánlottabb egy külön jelszókezelő használata, mert mégis legaláb már egy plusz változó, plusz jelszó, plusz művelet elérni az adatokat).
Hivatalos álláspont szerint a sync az nem backup. De itt is már akadtak akiknek ment a fentihez hasonló művelet.
Kérdés, hogy miért akarsz "firefoxot teljesen törölni, majd visszaszinkronizálni"? (Baj van, valami nen megy, új gép, új renistall, valami más?)
Egyébként meg akkor legyen export-import, vagy esetleg csak a kellő fájlok visszamásolgatása, mintsem teljes profil visszamásolás, ha tiszta lap legyen a legtisztább! (De ha pont hogy minden megy, csak valamit megnéznél, akkor a profil-másolós is okés! Sőt a régi profil megfér az új mellett, sőt két vagy több telepítés is lehet firefoxból egymás mellett eltérő profilokkal, verziószámokkal!!! Én így használom! Csak pár dologra kell odafigyelni!)Hozzáteendő: a sütik a régi profilban, mentésekben aktívak maradnak, míg nem törlöd azokat, vagy érvényteleníted más úton... pici biztonsági lábjegyzet

-
ledgeri
nagyúr
Nálam a megosztás eszközök között is értendő. Ha egyszer volt olyan, hogy kimásoltad a jelszavaid egy pendrive-ra, és elvitted magadnak egy másik helyre, vagy gép-és-gép között mozgattad pl lakáson belül, akkor az nálam már megosztás kategória.
Tudod te is, hogy ha jobblkikk-törölsz valamit, akkor az nem tűnik el. Szóval a fenti példán alapozva a pendrive is, meg más lemezek is számítanak. Emellett ott van az is, hogy ha te nem is mozgatod el a cuccaidat, az még bármikor elmozdulhat tőled függetlenül.
Az, hogy a mozzilla kódolja a jelszavait, nem jelenti azt, hogy ugyanannyira veszélytelen a használata az ő kezelőjöknek, mint egy dedikálté, ez pedig a környezetből adódik: bármely böngésző az egyik legjobb célpont, ha támadni akarunk valaki, mert az már ott van, épp használatban is.
De elfogadom, sőt nincs kétségem afelöl, hogy neked ez így jobb, mint előtte!
Azt azért még mindig hangsúlyoznám, hogy rendben, hogy napi használatnál működik a dolog, de a külön backup azért kel, mert mi van, ha nem..., vagy a szerver hal be..., vagy pont a szerver kompromittálódik? Csak az a lényeg, hogy azon túl hogy van 2 kulcsod bejutni, legyen egy másolat is a bentlévő dolgokról!
-
ledgeri
nagyúr
Ha az utolsó kérdést veszem az egész alapjául akkor jelzem, hogy az ő értelmezésükben is a fiók szinkronizálásra van, 2 vagy több eszköz között, és nem backup. Oké, hogy a szeró tartja, de azért a szavak és erejük.
Ha valami olyan van, hogy egyik eszközöd sem csatlakozik a fiókba, és abból el tűnik valami, akkor az nem felelősségük.
Ha korábban kérdeztél volna rá, akkor én biztos mondtam volna, hogy inkább dedikált jelszókezelőt, mint a böngészőst, mert az ajánlottabb, már abból a szempontból is, hogy ha böngészel a öngésző folyamatosan megy, míg egy külön jelszókezelő nem feltétlen.De ha már ez meg lett lépve kérdezném, hogy milyen fájl volt az a korábbi? Volt kódolva, az erős? Volt itt ott megosztogatva?
Csak mert ha bármelyikre negatívabb a válasz, akkor ajánlom, hogy minden fiókodban cseréld le a jelszavadat, meg kritikus dolgot ami benne vol. Jó a frissítés ott is, meg így biztos a régi pakk -bárhol is legyen- már használhatatlanná lesz téve (ha volt pl TOTP-s 2fa, ami máshol van kezelve, az okés, de ha pl helyreállítási kódok voltak hozzá mentve, akkor az megint necces (elfelejtődik, viletlen hozzá másolódik, ilyesmik...) Legalább a kritikus dolgoknál.Bármi is a fentiek státusza, ha backup van, minden van! Erre megéri a havi emlékeztetőt ráállítani!
-
ledgeri
nagyúr
A multi-account-containernek pont az a célja, hogy ha több accountod van, akkor csak nyitsz egy újat, és be tudsz lépni egy másik felhasználóval, és nem egy lapon kell váltogatni oda vissza.
Ajánlom még mellé a temporery containers kieget, mert ezzel még egysszerűbb a feni egész... csak olvass utána előtte!#68362 BDave Sokadjára: a sync nem backup! (Most nem keresném ki a legutóbbi képet, ami a fiókba regisztráláskor szépen leírja...)
-
Darkness
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Semmi nem segített.
Töröltem, visszaállítottam, akkor sem lehetett a Komment szekciót használni.
Töröltem a Prefs.js -t.
Ezzel megoldódott. Igaz, néhány kiegészítőt újra kellett aktiválni, meg egy kicsit kellett az about:configban matatni, de most működik.
remélem, nem fog megint elmászni valami rossz irányba. lesz backup is.
azért köszi az oktatást

-
naja
aktív tag
Sziasztok!
A mai 119-esre frissítés óta (MacOS-en) az összes ablak majdnem összes tabja tök üres. Annyi sincs ott a nevében sem, hogy "New Tab x", és az URL is üres. Ha egérrel fölé megyek, akkor látom, hogy ott van valami és rá is tudok kattintani. csak épp nem történik semmi.
Ha visszanevezem a sessionstore-backups/upgrade.jsonlz4-2023...-t sessionstore.jsonlz4 -ra ugyanúgy széthullik minden.
Kiszedtem már szinte minden extensiont amit bírtam, töröltem a cache-t, indítottam safe módban (no extensions), visszaléptem 118.0.2-re (elméletileg az lehetett az utolsó ez előtt). Mindig ugyanaz a vége: üres tabok.Van backup a FF.Profile-ról a frisstés utáni pár percnél, amikor realizáltam, hogy megint valamit elba mozilla. Sajnos addigra volt 2-3 kilép-újraindít.
Valami ötlet mit próbálhatok még? Köszi előre is!
-
ledgeri
nagyúr
Én a gépet leállítanám teljesen, és máson néznék utána. Ha te már más hálón léve ezt teszed, akkor vírusírtó tpoik alap körök: emisoft, kaspersky, miegymás, ami külön gépen kiírható... kiírandó, és "offline OS" mellett nézi át a gépet!Ha van backup, akkor meg mehet az egész 0-zósan (linux live telepítővel) formázva a lecsóba!
(de akkor ezen felbizdulva nyomok egy backupot a fontos dolgokról...) -
ledgeri
nagyúr
válasz
fradi81
üzenetére
Szerintem van ilyesmi, csak ahhoz be kell lépni, ami meg korábbi beállítás alapján egyből szív, és így kever mindent... Bár most belegondolva, már nem emékszem, hogy ha weboldalon nyitjuk meg a ff-sync-et akkor az be is lépteti-e a böngészőt. Az az opció kimaradt.. De ha elérted a célod, akkor ez megoldódott! Csak legyen backup!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula
üzenetére
Én megnéznék egy kört így A verzió (B verzió):
-Mindenhol profilon sync
-Minden profilról backup
-Minden profil kiléptetése. ...és Mindenhol új FF-profil 0-ról
-fő gépen 0-ról vágyottra felépíteni egy profilt
-Új emalcímes (aliasos) sync-reg a napi használatos gépen
-Többi beléptetése azzal a fiókkal később (24 óra minimum), és sync.
[Az 109 amúgy is nemsokára itt]... ha rászánnál ezekre 2-3 hónapot
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
Mindenek előtt backup mindkét helyen.
Ha belefér, a másodlagos gépre átmásolnám az elődleges gép profilját, megnézni az hogy megy.
Ha van opció másik profilra, újratelepítésre a másodrendű gépen, akkor azt megpróbálnám.
Ha van opció egy új emailcímes új regre, akkor én azt az elsőrendű gépen kezdve megpróbálnám (Ezúton is kérdem, hogy melyiken léptél be először?)
Ha egyik sem sikeres a fentiek szerint akkor fordítva még egy kör.
Ha fordítva sem megy akkor meg ticket a mozzilának, bár talán egy fórumpost hasznosabb, részletes leírással, miket is próbáltál, és mi nem működött, miként. -
ledgeri
nagyúr
válasz
gepesz13
üzenetére
Ha pl gépköltözés van, akkor csak kivágsz mindent, bemásolod új gépen, és megy, vagy 1-2 extra művelet és megy (csak ne lépj vissza verziószámban!), ha félresikerül is másoltad a backupból szóval az megvan!
Ha csak 1-2 dolog kell, akkor egyszerűbb az 1-2 fájlt másolgatni. [link] [link]A Rendes rekláblokkoló legyen inkább "Rendes blokkoló", és akkor ublock origin, és olvass utána githubján a wikijének!
Ha nagyon személyreszabós a kiegészítőd, DE nincs benne config-mentő, -betöltő funkció akkor nem is annyira jó az, biza.... Ha meg nem, akkor szedd le újra, 2 perc kezdéskor (még a config-betöltősdi megléte mellett is ajánlom az újrabeállítást egyébként: ha valami frissül meglátod, ha valamit halasztgattál megoldhatod, ha valamiről azóta megtudtad mi is, akkor tudatosan hagyod olyan állapotban ahogy aktuális tudásodnak megfelelően szeretnéd.)
-
creed33
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Szia!
Ez nekem magas. Én ebből nem látom hogy a mozbackup mentésből hogyan tudom visszaállítani a firefoxot.
Először is egy hozzáértő (!) hozzászólását várnám aki konkrétan meg tudja mondani hogy a 64 bites rendszerre való váltásnak köze van e ahhoz hogy a backup ot nem lehet használni. -
creed33
aktív tag
Sziasztok!
32 bites win 7re rátelepítettem 64 bites win 10et. Előtte mozbackup al mentést csináltam a Firefox ról. Visszaállításkor mozbackup nem jelezte hogy gond lenne. Viszont mikor az új rendszeren elindítottam a firefoxot,a könyvjelzők,eszközök,témák stb. nem jelentek meg
64 bit miatt nem működik a visszaállítás?
Illetve van valami lehetőség arra hogy a lementett backup fájlból valahogy a könyvjelzőket visszanyerjem? -
Kékes525
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha a teljes profilt akarod rendszeresen automatikusan (feladatütemező) menteni, akkor itt megtalálod a módját. Több éve használom Windows 10-en és 11-en. [link]
A végső ez (értelemszerűen változtathatod):
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\hgrsguwj.default-1599370542209C:"\program files\WinRar\Rar.exe" a -r -rr -dh -m5 -ag[YYYYMMDDHHMMSS] C:"\Program Files\Mozilla Firefox\"FEBE-BackUp\profile-backup.rar *.*cd \ -
Gyok2
senior tag
Üdv.
Nagyon idegesítő problémám van egy ideje. Mióta bővítettem (FF miatt) 32 GB-ra a RAM-ot, kb. 2 hónapja rendszeresen csinálja, hogy amikor már 30 GB körül jár a használat, meghülyül a sessionstore, bezárás után nem tudja visszahozni az ablakot. Van, hogy összeomlik, van hogy csak használhatatlan, csak az segít, ha valami régebbi backupból visszamásolom, utána megy, amíg el nem éri megint. Mi lehet a baja? Win10/11. Köszi. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Mikiller
üzenetére
Mióta hasonlóképp próbáltam, és nem ment, és volt adatvesztés, meg több FF-os oldal is írja, csakúgy mint a képes sync-belépéses emlékeztető én már nem merem rámondani, hogy a hivatalos FF közlemények ellenére is ez egy online backup, amiből visszalehet szdni az adatokat, bármikor.
-
ledgeri
nagyúr
Az accountok átnézegetése közben megint beléptem FFsync-be (ugyanaz a reg kell, ha a firefox supprt oldalán teszek fel kérdést). A belépés után egyből az fogad, hogy legyek két eszközön belépve sync ért, alatta, kattintható linkként, hogy "miért is kell ez?". Arra kattolva ez nyilik meg:

Szóval újfent jelzem minden kedves topiklakó Firefox felhasználó társamnak: a firefox sync nem backup!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ledgeri
nagyúr
Ha innen töltöd le, az 50 megás telepítőt, akkor telepítésnél meg fogja kérdezni, hogy hova telepítse, nem úgy mint a főoldalas ami alapértelmezett helyre rakná, és csak oda tudja. Ha párhuzamosan akarsz futtatni 2-3 profilt, akkor ezzel a telepítővel kell annyit telepítened, amennyit szeretnél, külön helyekre (nekem van 4). (A portable is ugyan ez használhatóság szempontjából, bár az +1 külső helyen átment, az én meglátásom szerint)
A profilok kezeléséhez ezt nézd át Nálam ez úgy megy, hogy mindegyik rákérdez melyik profilt is indítsa, mert van amikor picit megkeverem a dolgokat, mert kb 7 profilt használok, és sokszor keverem a dolgokat (melyik exe futtassa melyik profilt), így minden egyes indításkor tudok választani.
Előbbihez bónusz: ha utálod, hogy X-Y helyeken, programokban, vagy akár win gombként mutat valamit, ami liket akar megnyitni, egy dedikált telepítéssel + profil létrehozásával (ezt alapértelmezett böngészőnek, és böngészősdolgoknak beállítva) azt is le tudod választani.
Bónusz 2: Ha többet telepítesz, akkor azokat kitűzögetheted tálcára, de mivel 2-3 lesz, de ugyanaz lényegében, a navigálás végett ajánlom a parancsikoncserétHardening: https://ffprofile.com/-ot ajánlanám első körben, mivel sok alap dolgot, ilyen olyan telemetriákat kikapcsoltathat alapból, mielőtt még elindulna az első indítással az aktuális profil de csak "opciók áttekintéseként, mit, merre és miért, alap tájékoztatóként" is. B opció ez is. Mindkettő jelentősen cseréli a profil dolgait, meglévő profira nem engedném rá (jobb is a tiszta lap, és annak belakása)
Lastpass, vs Egyebek: A Lastpass nagyon nagyon huncut egy cég, és nem a legjobb múltja van, többszörösen is... Ha cég azt igényli, akkor okés, de privát célra nem ajánlanám. Pl olyanokat csinál, hogy ha alap reged van, akkor az egyféle egyszözön (PC, vagy Mobil) használható, átmenet a kettő közt, csak ha fizetsz,
vagy ha mentettél TOTP 2FA-t akkor annak az alap kódját nem adja ki, hogy ha épp kellene. És ezek csak a felhasználói élményesek. Nemgyerebe dolgok. (Volt nekem is, de már nincs...
)Helyette inkább ez a duo:
Egyik a Bitwarden: open sounce, szerveres backup, és sync, amit ha olyan vagy magad is hostolhatsz szeródon, minden tekintetben kellemesebb, mint a LP...
Vagy Keepass, ami meg saját magad álta kezelt, minden előnyével és hátrányával: nem kerül ki máshoz az adat, de ha nem mentetted telóra, és kéne, nincs meg; ha nem volt backup és torlődik, nincs meg, és mindened veszett; viszont így csak oda jut ahova szeretnéd, és csak ahhoz akinek szeretnéd. A kis fájlját amibe ment azzal synceled amibe megbízól, ha van olyan pendrive-os amit kezel pl teló laptop, akkor sosem lát netet, és hasonlók... De van böngészős beépülője, autókitöltési funkciókkal mindekttőnek (háromnak...) A böngészőkiegek biztonságosabbak, mint a vágólapozás... de utóbbi kettőnél biztos van beépített vágólap ürítő...(megkérdezhetem, hogy miről váltottatok, mint cég, és mi volt a hiba?, ha olyan akkor privátban) Egyébként meg mindegyik ingyenes, próbáld ki és hasonlítsd össze! Az a legjobb számodra is! A böngészőbe mentés meg nem igazán ajánlott (nem csak ff-nál, egyknél sem!).
Magamnán van Keepass mindennek, és Bitwarden csak arra ami telón kellhet. Mindkettőnek a jobbik fele.Amire a #65350 No.01 -ban válaszoltál videó, és csatorna ilyen téren elsőrangú, és hosszútávon ajánlott! Ilyen szempontból még személyesen ajánlanám legalább a privát dolgokhoz a Ublock origin-t is, és személyesen HARD MODE-on (összevető videó), de alapon is okés, sokrétűen tiltható vele minden, ami a böngésződ képernyőén, mint tartalom megjelenne. Githubwikije
Ha mindenről van backupod, akkor ess neki nyugodtan, próbálgasd szét, így látod meg, hogy mennyire akarod bonyolítani, de mégis biztosítani azt a működést ami neked kell!

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
Ha backup van, minden van, HELYES!

Ha csak CTRL+C CTRL+V, akkor szerencse...
Ha tegnapról mára frissült a FF-od, akkor a visszaállított "csak"profil lehet,hogy szólni fog...Viszont szerintem ahogy olvastam, ez olyasmi ami az "addon szerveren" lett tiltva, és az arra csatlakozókkal tiltatva... Lehet, hogy ez majd hullámként eléri a Chrome-os verziót is, mert "téma" lesz, és a miértje, ... és a gugli sem akar rossz hírverést a böngészőjének. Ajánlom hogy legyen egy HTML-vagy valami nem egyedi fájformátumú mentés is!
A figyelmeztetéssel egyetértek, csak korábbra rakatnám: ha az addon készítői irányába megy, menjen a használóiéba is, hogy "figyu baj volt, ha javítják, jó, ha nem, nem"... A tiltjuk de kiskapu meg nem érne semmit. utóbbi elveszi az előbbi értelmét.
#64849 Cs1csó állítólag az már megvolt...
-
Kékes525
félisten
válasz
ledgeri
üzenetére
"A További információ hova dobat?" Csak általános információt ad.
Kettő is lehetséges.
1. Egyszerűen kimásolom és beleteszem a Chrome alá.
2. Ha az 1-es nem megy, akkor visszaállítom a tegnapi profilom, és letiltom az internetet. Az addonak van egy export-import funkciója.
Az előző addonok sem jók, minden verzióját letiltotta a Mozilla.
Backup van dögivel. Minden nap teljes rendszer partició és külön a profile is. Úgyhogy nem fog elveszni a könyvjelzőim, de a baj az, hogy nem tudom Firefox alatt használni.
Nem értem a Mozillát. Miért akar megvédeni engem attól, amit nem akarok. Egy kiskaput kellett volna beletenni, amivel ismét használhatnám az addont. Miért nem elég a figyelmeztetés?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
A További információ hova dobat?
Milyen módszert értesz profilból kiszedés alatt?
Ha nagyon nagyon SOS, akkor másold ki a profil mappádat KÉT helyre nem futó FF mellett: egyik lesz a próbálgatós, a másik meg a biztonsági másolat;
Tölts le egy korábbi ezzel az addonnal biztosan működő ff verziót, ami biztos, hogy teljes telepítős (50-70MB nem kb10, vagy alatta), húzd ki a netedet (nehogy lehúzza a frissítést az alapértelmezett beállítás) telepítsd olyan helyre, ami biztos, hogy nem a meglévőé. Ne engedd, hogy elindítsa magát még (még a telepítőből is vedd ki a pipát) [ez csak biztonsági lépés].
Ha az megvan, akkor a frissen telepített, de régebbi verziót profilválasztós módban indítsd el, csinálj egy új profilt (vagy ha engedi, akkor keresd ki az egyik profilt amit mentettél, remélhetőleg nem írja fölül ez esetben, de ott, a bizti másolat, vagy ha ez nem megy akkor), így lett új profilmappád amit a régebbi FF verzió használ (és tudod, hogy a tied, és tudod, hogy hol van). Állítsd be,hogy ne frissüljön, vagy legalább kérdezzen rá!
Vagy egyesével (ez mehet nettel már), vagy mindenestül (még net nélkül nehogy fissüljön) átmásolva próbálkozhatsz, mert ha jól olvastam a híreket akkor ez telepített verzió függő, és nem globálisan tiltodd addonozás. (Teljes másolás az továbbra is dowgrade-nek minősül, és profilkezelésből bajos...)DE továbbra is:
-Ha az egyik böngésző (vagy bármi) frissít így, az nem azt jelenti, hogy csak ő tesz, vagy tehet így a jövőben.
-Ha a frissítés olyan dolgot módosíthat, amit mi nem akarunk akkor nem kell engedélyezni a frissítést.
-Ha egy addon, vagy pl játékmod törik azután miután a fő dolog frissült, akkor azért nem az a hibás, aki a fő dolgot kezeli.
-Ha fontos adatokat tárolunk, akkor legyen backup!
--Ha egy addonból élünk akkor a fentiek 2X minimum!Ha nem SOS, akkor meg várnék, vagy írnék az addon kezelőjének, hogy mi lesz...
(beszédes, hogy a chrome-addon-shopban íra egy felhasználó, hogy azért távolította el a Mozilla FF-ból, mert többszörös kérés ellenére sem hagytak fel olyan gyakorlataikkal, mint a keresőszövegek figyelése, vagy módosítása.... no bueno...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Koczka
üzenetére
A sync az két böngésző közt sync-eli ami be van állítva, és nem a szerverekre backupol. (Ha csak egy böngészőt használsz akkor nincs online mentésed!)
Keresd fel a böngésző profilmappáját (Hamburger > Segítség> még több hibaelhárítási lehetőség, vagy ezzel egyenértékű
Ott keresd meg a sessionstore-backus mappát és a sessionstore nevű fájlt és másold ki. Majd ami nem annyira régi fáj a backupsból másold át a profil-gyökér könyvtárba, és nevezd át sessionstore-ra. Régebben működött.Ha nem tenné akkor passz, de ha nem volt sok oldalad megnyitva akkor egyesével is kimásolgathatod a linkeket a fájlokból, pl notepad++-szal vagy hasonlóval.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
alratar
üzenetére
sessionstore-backups mappád keresd meg, mentsd ki izibe,
és vagy megnézegeted őket pl notepad++-szal (más is okés, ami szövegfájlokkal boldogul)
vagy lemented még mellé a sessionstore-od (ha épp olyan a munkameneted), és szépen session-store-rá nevezgetve visszamásolod őket egyesével a profil-gyökérbe, hátha valamelyikben benne van az ami kell. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Sokadjára: A Firefox Szinkronizációja nem Backup. Ha van A és B böngésződ akkor tudsz szinkronizálni a kettő közt. Ha csak A böngésződ van, akkor nincs róla biztonsági másolat. Ha tudod, hogy jön a winreinstall, akkor neked (is) kell menteni biztonsági másolatot, mert a több jobb mint a kevesebb (bármiről, nem csak ff-ról beszélek itt most)... Ha meg nem tudod, hogy mikor kellhet winreinstall akkor meg alap, hogy mindig van személyes backup.
Egy huszast, vagy kettőt megér hogy legyen minden digitális cuccról egy külső winyós másolat... ha az elveszített könyjelzőidnek nem is társítasz ekkora értéket most, idővel összegyűlő kis elvesztéseknek, vagy többi cuccodnak biztos... -
ledgeri
nagyúr
válasz
petike26
üzenetére
Ha nem tudod, hogy mi volt, és csak ez ami számodra veszteség, akkor ajánlom hogy az egész profil mappádat, és így mindenedet kezd újból MIUTÁN csináltál egy biztonsági mentést a SESSIONSTORE dolgokról.
Jobbra fent a firefox menü, majd segítség, majd további hibaelhárítási lehetőségek, és ott a direkt link, ami megnyitja a profilmappádat. onnan a sessionstore-backups mappát, és sessionstore fájlt másold ki, miután bezártad a firefoxot.
Ha létrehoztad az új profilodat (profil törlése után újra megnyitottad a firefoxot, és beállítottad benne a munkamenet folytatását, akkor bezárt firefox mellett az egyik nem túl régi backupot másold le, és nevezd át a sessionstore-fájl nevére, és kiterjesztésére. ha újraindítod a FF-t akkor működnie kell!
Szóval újból: sessionstore-ok mentése, majd profil törlése, majd, új profil, annak személyre szabása, majd mentet dolgok visszaállításának próbája.
Ha két napnál nem régebbi, és aránylag kicsi méretű a legfrissebb backup fájl, akkor esélyes, hogy az is már bajos.
Ha van más is ami kellhet, mint a munkamenet, akkor az egész profilodat vágd ki, és így megvan a mentés, de csak azokat pakolgasd vissza, amik biztos hogy kellenek. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ok szóval semmi fix, semmi bizonyított FF dolog, csak alap "registry para"... rendben.
#64165 mzso Ha a Sync-ből kéne infó, és máshol nem vagy belépve akkor kb temetheted, mert a sync nem backup: csak aktuális adat szinkronizációjára másik böngészővel van, nem "központi szerver"-es mentős megoldás. Egyébként meg ha be vagy lépve máshol és nem kell egyéb adat vissza akkor mehet egy reinstall, majd újra belépés...
Viszont ha kéne adat, és a syncknek működnie kéne, de valamiért nem elérhető, akkor persze mentsd amit tudsz, utána meg ha nincs külön andoidos fájlstruktúra különbség, akkor lehet próbálkozni a PC-s leírásokkal... -
ledgeri
nagyúr
Igen Igen!
Mondjuk lehet, hogy pár kiegészítőt megéri majd leszedni és újrarakni, ha közben FF verziót is váltasz, csak ha olyan beállításuak, akkor a saját metódusuk alapján legyen egy mentés róluk az egész előtt [két backup jobb, mint egy
].
Ha nem bonyolítanál többet, akkor még csak annyi, hogy az új telepítéssel létrejövő xxxx.default mappa tartalma legyen törölve teljesen... így a tiszta...
Ha meg picit bonyolítanál vele, esetleg szeretnél több profilt, vagy csak úgy: ha feltelepül az új FF, akkor az utolsó lépésnél kiveheted a pipát, hogy automatikusan induljon el. Így még nem jön létre a profil-mappa, majd Win-gomb+R (futtató ablak) beírod, hogy firefox.exe -p . Előjön a profil manager-e a böngészőnek amiben ha csinálsz egy új profilt, akkor annak a formátuma a xxxxxxxx.általadmegadottnév lesz, és ha még azon a felületen sem indítod még el a böngészőt, de megcsináltál mindent, akkor ugyanott (vagy ha átállítod menet közben, akkor máshol) lesz a profilmappád, a megadott névvel, 1 fájl kivételével üresen, ahova megint csak bemásolod az eddigi mappádat, és kész.
Ha az egészet a meglévő profilmappád kimentésével kezded, akkor vígan lehet próbálkozni bármivel! Amíg az nem sérül, adatot nem veszíthetsz!
-
ledgeri
nagyúr
Én pont most sináltam egy Win reinstallt, és én a "kimentem a könyvjelzőket, kimentem az előzményeket, esetlemg még a session store-t meg az addon listámról lövök egy képet és nulláró az egésze(ket) újraépítem" utat választottam (és pl alapból ajánlom, mint a mentés egyk backupja).
Ha neked többmindened van amit átvinnél akkor meg a teljes profil mappa "jobb klikk másolás" részével megoldhatod, hogy mindenednek legyen másolata- amit ha szerencsés vagy csak be kell másolni... (egy fokkal bonyolultabb.. de nem vészesEgyébként meg: [link] [link] [link] ezek (és minden megjelenő link az oldalakon) átolvasása után képben leszel.
Az új kinézetből nekem csak a tabok közti választóka jiányzik, és sajna a "témák, téma készítő opció, annak kvázi wikije> témák wikije úton láttam, hogy az 100%-ban megszűnt... Szóval RIP....Csak abban valaki segítsen, hogy miként lehet a témakészítő addonal létrehozott témákat "publikálni"? Csinálnék párat, van már 4 profilom

-
ledgeri
nagyúr
válasz
junior11
üzenetére
Valahol olvastam, a 2015-ös sync-átállás után, hogy azután úgy működik ahogy én gondoltam, de most bármit nézek minden olyannak írja, mint ahogy te.
#63880 DS39 Leírás-link? ha megvan...
#63881 junior11 Volt belépve az egyik telepítésekor a másik? Mert így leírva még nem egyértelmű a cáfolat...
#63882 lanszelot
A verzió: Ismert időpontú újratelepítés előtt exportálsz, és újratelepítés után, belépés után, minden megléte esetén SEM törlöd ki a dolgaid, vagy ha nincs meg akkor importálsz...;
B verzió: Nem ismert időpontú újratelepítésből adódó bonyodalmak megelőzésére rendszeresen exportálgatsz;
C: neked megfelelő jelszókezelőt használsz
D: nagyobb léptékben van backupod a rendszeredrőlMilyen újrarakás volt az újrarakás? (Gép, vagy csak FF, ha utóbbi, hogyan törölve?) Megvan még a régi profilmappád?
#63884 DS39 Vagy az volt hogy így privacy-bb, vagy hogy így kevesebb a szerverköltség (nem kell tárhely [ha jól gondoljuk a működést])...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
lanszelot
üzenetére
A firefox-fiók nem backup, csak sync. Ha valamelyik FF telepítésedben van valami, akkor azt át tudod sync-elni egy másikba. Ha nincs több telepítésed, csak egy, és azt törlöd, akkor az törlődöt...
Ha meg van még a profil mappa akkor vissza állíthatod, nem veszett el semmi..!Mivel szinkronizáltál FF és CR közt?
És mielőtt jönne a "de gáz a FF" gondolat: backup backup backup!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
meroly
üzenetére
Ha a régi böngésző még elérhető, akkor ott ozd meg a kívánt dolgokat.
Ha a régi böngésző már nem elérhetó, akkor az az adat elveszett, mivel a FF sync-je nem Cloud backup, hanem a 2 böngésző közti adat áramoltató. Ha nem él az A böngésző, akkor B-be nincs mit áthívni...#63603 VIPowER Gondolom Szoftveres "gamma levétel" és nem állítja a monitorod háttérvilágításának fényerejét.. Ha előbbi, akkor nem-, ha utóbbi akkor megértem!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
84-es firefoxban nincs minden veszve.
Ezen az oldalon a(z) X:\Users\[Felhasználói név]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\[profil neve].default\sessionstore-backups mappában lévő previous.jsonlz4 file-t behúztam a bal dobozba, majd a Scrounge URLs gombra kattintva már ott is voltak a hiányzó lapok. Előtte be lehet állítani hogy miket listázzon, nekem a megnyitott lapok kellettek.Na akkor jöhet a próba 2 lapok szinkronizálására. Jelentem én ettől sokkal többet vártam, vagy nem jövök rá a titok nyitjára. Reméltem hogy a gépről laptopra szinkronizálás után a lapok ugyanúgy megjelennek laptopon, mint PC-n. Ehelyett ott van a szinkronizált lapok között a lista. Elég megtévesztő ez így hogy nem ugyanazt az állapotot tudom folytatni az egyik gépen mint amit a másikon abbahagytam.
Hihetetlen. Bezárom PC-n a böngészőt sok megnyitott lappal, elindítom újra és a lapoknak hűlt helye. Valaki elmagyarázná a Sync lényegét / használati módját? Köszipuszi.
-
Cs1csó
titán
Óvatosan nem backup ha egy szűz böngészőbe jelentkezel be akkor azt csinálja, hogy a felhőből betölti a profilt de ha elront valamit és a bejelentkezett profil ürül ki akkor a másik gépen lévő böngészőből is törlődhet minden ha netet kap. Hiszen a központ helyen SEMMI sincs ezért gyalulni fogja az épp csatlakozó profilt.
-
[w]
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
nyugodj meg jól tudod. a sync arra való, hogy a különböző eszközeiden futó böngészők között szinkronizálja a könyvjelzőt, kiegészítőket, stb-t. magyarán egy újonnan telepített os/böngésző esetén, ha bekapcsolod a szinkronizációt, akkor az üres böngészőt feltölti a felhőbe, más eszközökről felmentett dolgaiddal, kvázi tényleg úgy viselkedik mint egy backup...
-
Köszi
végül is sikerült, bár ez a QR kódos dolog nekem totál homály. A firefox nem tartalmaz QR kód olvasót, ha meg külső alkalmazással olvastam be akkor hiába nyitottam meg firefox-al nem tudott csatlakozni. De a lényeg az, hogy sikerült. Egyébként én is elkapáltam valamit mert töröltem a böngészőt, újra tettem és a sync előhozott mindent. Szóval lehet, hogy nem backup de tökéletesen ellátja ezt a feladatot is.....
Még egyszer köszi, hogy segítettél.... -
DS39
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
attól függ mikor, mert régebben ez még backup volt, én is használtam, de kb. 1-2 éve(?) már csak eszközök közötti szinkron lett. (legalábbis ez a hivatalos kommunikáció, aztán, hogy mit tárolnak ezekből az adatokból, azt nem látjuk)
szóval Firefox esetében csak a manuális profil mentés a tuti. (azt meg feltöltheted egy felhő tárhelyre, g-drive, onedrive, stb)
ha nincs saját mentésed, akkor próbáld a telefonodról kimenteni/átmenteni a dolgokat. -
-
DS39
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
a sync nem backup, csak az eszközök között szinkronizálásra jó.
azt viszont nem próbáltam, hogy a mobil verzió és a pc-s ilyen szempontból használható-e együtt. -
kovaccss
tag
Lett 1 nagy problémám. Win7 x64-gyel Firefox 57.0 64 bitest használok több profillal, profilonként=ablakonként kb. 120 böngészőlappal. (Kérem mellőzni a miért ilyen régi verziót használok, és miért kell ilyen sok lap üzeneteket.) Ma reggel szokás szerint bezártam minden Firefox ablakot, mert betelt a 32 GB RAM, de az egyik profilablak bezárásakor kijött a kis ablak, hogy biztosan bezárom-e a 1xy lapot. Eddig ez az értesítés mindegyiknél ki volt kapcsolva, és amikor a RAM telítettség miatt bezártam mindent, utána mindig visszaállt minden böngészőlap minden profilnál. Most is mindegyik profil visszaállt, csak az nem, aminél rányomtam hogy zárja be a 1xy lapot, muszáj volt rányomnom, különben nem tudtam bezárni a profilablakot. Simán visszaállt az alapra, 1 üres oldal nyílt csak ki, a beállításokban is az üres oldal megjelenítése volt beállítódva, nem a legutóbbi lapok kinyitása rész. A C:\Users\név\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\profilnév-ben a sessionstore.js file 3,8 MB, megnyitottam wordpaddal, kb. 10 perc volt mire az egész kinyílt. Ebben rengeteg adat van. A C:\Users\név\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\sessionstore-backups mappában van previous.js, recovery.bak, és recovery.js file, mind 3,8 MB-os, ezekben is ezek az adatok lehetnek. A beállításokban nem látok lapok vissszaállítása menüt, pedig van ilyen funkció, mert amikor összeomlott valamelyik profil, akkor se vesztek el a lapok, amikor újra kinyitottam a profilt. Sőt áramszünetes gépkikapcsolásnál eleve a lapok helyreállítása rész indult el minden profilnál, a listában megvolt minden lap, csak a visszaállításra kellett nyomnom, és minden kinyílt rendesen.
Hogyan állítom vissza egyszerűen és gyorsan a bázáródott 1xy lapot, de csak ezeket? Az ebben a profilban sok régebben kinyitott, de már bezárt, össz. akár 600-1000 lap nem kell, a js-ben minden benne van. Nem mentettem el a lapokat külön, nincs felírva mik voltak ma nyitva. -
Rimuru
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Nincs olyan hely ahol masodik faktor elvesztese utan be tudsz lepni (felteve hogy nincs nalad semmilyen egyeb masodik faktoros dolog - backup kodok,telefon,stb).
What if I'm locked out of Two-Step Authentication? -
Rimuru
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
de nem voltam bejelentkezve... nem kell bejelentkezni, csak az IP címem alapján azonosít? - Sehogy se azonosit, bejelentkezes nelkul csak a lokalisan van tarolva... ha torlod a profilod ezek a beallitasok is mennek a levesbe.
Amugy mozilla allaspontja szerint a sync nem backup szoval akkor is elveszhetnek ha csak 1 gepen hasznalod az adott sync fiokot. -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Most bejelentkeztem, de úgyse megy az az egy beállítás felküldése. Volt fiókom, de nem voltam bejelentkezve. Lehet, hogy a felhő használatához nem kell bejelentkezni, csak az IP címem alapján azonosít? Az az egy pedig azért nem megy, mert túl nagy.
Ezt is írja:
"If you do not have a syncing account with your browser vendor, I have observed that the cloud storage feature can still be used as a local clipboard to save a pane settings. Might be convenient sometimes, but please do not use cloud storage as a replacement for uBlock Origin's backup feature. It is recommended you back up your settings regularly, this is especially true for those who have extensive custom static filters, custom rules, whitelist directives." [link]
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Csak 21 addon van most nekem + szkriptek/userstyle-ok
Nemrég csináltam amúgy, mert véletlenszerűen a böngésző indításakor egyetlen kiegészítő beállítása sem töltődött be (a leglátványosabb pl. Stylish, Tampermonkey, mert ugye nem változnak meg a weboldalak), ilyenkor böngésző restart és jó, de azért kerestem volna rá a megoldást, így lett a felfrissítés, hátha csak összekavarodott már az évek során valami... Addonok 90%-a rendelkezik backup funkcióval, így nem vesztettem sok időt... Aztán kiderült, hogy csak a New Tab Tools volt a hunyó (ami persze elég sokáig működött rendesen)
lecseréltem Tabliss-re és minden rendben lett. -
DS39
nagyúr
régen a Firefox Sync jó volt backupnak, most az új verziónál kipróbáltam, és azt írja, hogy ez nem adatmentés szolgáltatás, hanem csak több eszköz közötti szinkron. Oké, ez így nudli, de elfogadom, viszont nem világos, hogy egy eszköznél, akkor mit szinkronizál és hova? (Kiírja, hogy X perce szinkronizált)
-
Kékes525
félisten
+ huan
Most így néz ki:
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\fbh8d95u.default-1574745646527C:"\program files\WinRar\Rar.exe" a -r -rr -dh -m5 -ag[YYYYMMDDHHMMSS] C:"\Program Files\Mozilla Firefox\"FEBE-BackUp\profile-backup.rar *.*cd \Magyarázata: [link] Most ennyi mentésem van: [kép] Azért változó a mérete, mert sok addont próbálgatok, telepítek és törlök és néha csökkentem a profájl méretét a profájl storage könyvtárának a tisztításával. Most is rendesen teszi a dolgát. Nagyon sokszor használtam a mentést. Legtöbbször a teljes profájl cseréjére. Ha valami gubanc volt, nem vizsgáltam meg, hogy mi volt a probléma, feldobtam az előző napit és minden OK.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
kovaccss
üzenetére
Nem értem, hogy a portable teszt miért nem jó. Felrakod az adott portable verziót, majd behúzod a meglévő profilodat a protable profilmappájába. Majd teszteled, hogy mi a helyzet a portable elindításával. Az eredeti profiloknak semmi baja nem lesz. Ha nem jön be, felraksz egy másik portable verziót, azzal teszteled.
De amúgy is, ha konkrétan csak kimented az egész profilokat tartalmazó mappákat, bármikor visszaállíthatod, csak felül kell írni az előzőt. Nálam jó pár backup van, szimplán ki vannak mentve, és be vannak csomagolva. Bármikor visszatérhetek időben/FF verzióban.
Nekem is volt olyan, hogy valami nem volt jó az új verzióval, és a verzióváltás miatt a profil is változott, ha visszaraktam volna az előző FF verziót, már nem tudta volna kezelni a módosítások miatt. De mivel frissítés előtt csinálok backupot, ezért csak visszaraktam az előző FF verziót, majd profil mappa del, backup bemásolás, és onnan folytattam, ahol tartottam. Megvártam, míg javításra került az alverzióban a probléma, és már hasíthatott is a legfrissebb FF. -
kovaccss
tag
Ki tud url elmentő kiegészítőt, ami működik Win7 x64 és Firefox 57 64 bit alatt? 7 profilban 500 lapot használok, egyenként nem menthetem el az url-eket, napokig tartana. Most csak 6 profil van nyitva, a 7. file-jait nézem. A sessionstore.js file jó? Vagy van másik file is? Pl. a sessionstore-backups mappában. Ameddig a nyitott lapok url-jeit nem mentettem el, és nem lehet gyorsan visszaállítani BÁRMELYIK FIREFOXBAN AZ 57-70-IG, addig nem tudok frissebb Firefoxot kipróbálni. A kiegészítőimet vissza kéne kapnom valahogy.
-
SamSem58
aktív tag
Erre egy működő őskövületet tudok neked ajánlani: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Mozilla+Backup (a linken válogathatsz) Én több, mint 10 éve ezt használom és jól működik, a Mozilla Backup mindent ment (oda vissza használható!), vagy választhatsz is, hogy pl. csak a jelszavakat akarod menteni!
-
Syl
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ha nem akarsz automata sync-et, csak alkalmankénti cloud backupot, akkor célszerűbb FF-ből html fájlba exportálni a könyvjelzőket és azt feltölteni valahová. Mert a csak időnként bekapcsolt sync rendesen össze tudja kutyulni a könyvjelzőket (duplázás, kimaradás stb.)
-
Kékes525
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez nem a Firefox hibája. Áramszünet esetén az adatvesztés minden program esetében fennállhat. Ezért (is) elkerülhetetlen a rendszeres, napi szintű mentés. A Firefox esetében a profile mappát kell rendszeresen menteni. Ezt meglehet automatikusan oldani egy egyszerű batch file-al és a Feladatütemező segítségével.
Például így:
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\hh8nlhto.default-1557114504404\
C:"\program files\WinRar\Rar.exe" a -r -rr -dh -m5 -ag[YYYYMMDDHHMMSS] C:"\Program Files\Mozilla Firefox\"FEBE-BackUp\profile-backup.rar *.*
cd \Ahol "hh8nlhto.default-1557114504404" a Te saját profile könyvtárad pontos neve. Az időzítés pedig: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Manuálisan pedig: MozBackup vagy bármely file kezelővel kimásolod a profile mappa tartalmát.
Nálam az automatikus napi mentéseim így néznek ki: [kép] Régebbi mentéseket rendszeresen törlöm. Ha valami gond van, akkor ennek tartalmára cserélem le a profile mappa tartalmát. Már nagyon sokszor kisegített.
Ezenkívül a Macriummal (szintén teljesen automatikus) naponta teljes rendszerpartíciót mentek, de az már más kérdés. [kép]
-
Kékes525
félisten
Nálam minden nap 18 órakor automatikusan lefut egy profilmentő bat file [kép] :
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\hh8nlhto.default-1557114504404\
C:"\program files\WinRar\Rar.exe" a -r -rr -dh -m5 -ag[YYYYMMDDHHMMSS] C:"\Program Files\Mozilla Firefox\"FEBE-BackUp\profile-backup.rar *.*
cd \Másrészt a Macrium is mindennap menti a rendszerpartíciót.
-
twollah1976
őstag
Windows 10 (jogtiszta 1809).
Teljesen megorult a Firefox-om (66.0.3 32 bit).
Egyik pillanatrol a masikra letiltota az ublock origint, a facebook containert es meg egy kiegeszitot, egyik pillanatrol a masikra atvaltott angolra a nyelve, a Firefox oldalarol nem enged semmilyen kiegeszitot letolteni hibara hivatkozva.Visszaraktam a reggel keszitett backupot a Firefoxbol es ugyan az a hiba.
Mi a gond?
-
ledgeri
nagyúr
úúúúúúúúúúúúúúúúú
Lehet majd esetleg párhuzamos futtatást is mókolni? (Ahogy olvasom, igen!)
(#58349) prime_adam A sessionstore fájl, és a Session store backup mappa lesz a legközelebbi mókolásod helyszíne ha hasonló történne:
A bakups-ból visszanevezéssel, átmásolással vissza tudod nyerni a dátumnak megfelelő dolgokat, de pl ha úgy halt az egész, hogy a frissek nem mentődtek, akkor az nem ebből, hanem -a böngézőn keresztül- a böngészési előzményeken keresztül esélyes. -
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az az érdekes, hogy amelyik gépről lementettem, ott kifogástalanul működik az S3. Azon a gépen jön elő a hiba ahová átvittem. Mindkét gép Win 7. x64 és a legújabb Firefox. Kipróbáltam, hogy MozBackuppal komplett áttettem az összes beállítást az új gépre és úgy kifogástalan volt az S3. A gond az, hogy a Firefox profil már nagyon túlhízott ezért friss FF telepítést szeretnék az új gépre. Hiába állítom be az S3-at ugyan úgy mint a másik gépen, vagy viszem át a lementett S3 beállításokat, hozza a képen látható hibát. A komplett backup rátöltéssel meg jó. Valahol valamit még át kellene állítani, de mit???
-
Kékes525
félisten
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Ha komplett mindenre kiterjedő mentést akarsz, akkor használd a MozBackup programot. Ha külön is akarod az FVD Speed Dial beállításaidat menteni, akkor azt kétféleképpen tudod: [kép] [kép] A második mód a teljes mentése az FVD Speed Dialnak.
Én a Firefrox beállításainak teljes mentésére (profile-t menti) egy programot csináltam magamnak. Évek óta bizonyított, hogy jól müködik: [link], [kép] A profile tartalmazza az FVD Speed Dial beállításait is! A FEBE-BackUp könyvtárnak bármilyen neve és helye lehet, ha a batch fájlban is javítod. Én a nosztalgia miatt tartottam meg ezt a nevet.
A batch fájllal történő mentés a időzítés miatt teljesen automatikus, semmilyen beavatkozást nem igényel. Nálam minden nap ment. A MozBackup-nál a viszont a visszaállítás könnyebb, mert azt a program kezeli. A batch fájl esetében manuálisan kell ezt elvégezni. Törölni kell a profile-t és a helyére kell másolni valamelyik tömörített fájl tartalmát.
-
Gézengúz
addikt
64-re frissítésnél megint eltűntek a könyvjelzőimből az rss-ek. Már múltkor egyszer eljátszotta. Ez most komoly, hogy minden egyes verzióváltásnál, biztonsági mentést kell csinálnom? Asztalra kitett egy "Firefox feeds backup.opml" nevű file-t ebből vissza tudom valahogy őket állítani?
-
kranazoli
senior tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Nem szeretném az egész profilt másolni. Max. backup, de végső esetre az is. Főleg ha már szemét is van benne, ...
- engem jobb érdekel, hogy mi az a fájl, mappa, stb.. ahol tárolja a Fox a favicon-okat;
-
Matthewus
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerintem sehogy. Backup nincs a profilodról?
-
Matthewus
őstag
válasz
woolwich
üzenetére
A Firefox automatikusan készít mentést a könyvjelzőkről, a profilmappában a bookmarkbackups mappában találhatóak.
Szerintem csináld ezt:
- csinálj egy másolatot mindkét profilmappáról, ez fontos!
- nullázd a sync tartalmát
- töröld az összes könyvjelzőt, majd állítsd vissza a backup fájlbólÉn így csinálnám, de várd meg amíg más is válaszol.
-
EmptyParadox
senior tag
Szeretnék search engine-t hozzáadnia böngészőhöz. Különböző host/instance, de azonos engine.
Az a gond, hogy nem tudok hozzáadni bizonyos instance-okat, mivel azonos a konkrét neve.
Nem tud valaki erre véletlenül valami megoldást?Elég régóta searx-et használok, viszont néha nem mindegyik host él, ezért hozzáadnék párat backupként.
-
törölt tag
válasz
Matthewus
üzenetére
Viszont neki ettől függetlenül még a Yahoo kereső dolgozik a Firefoxban, vagyis a fenti módszerekkel nem állt vissza alapállapotba (Google keresőre). Az újabb 57-58 változatokban sok minden megváltozott, ezért ez a javaslatom talán még egy utolsó próbálkozást megér. Nálam a hordozható változatok és a Backup miatt egy ilyen változás hamar helyreállitható.

-
törölt tag
Még nem sikerült átváltanom az újabb Firefox 58-ra sem. A hiányzó kiegészitőket nem tudtam frissiteni, ezért maradok az eddig használt régi verziónál. Nem gondolom jó íránynak az Addon programok megszüntetésére tett erőfeszitéseket, mert nem fogok frissiteni az új Firefox verziókra amig a kiegészitők le vannak tiltva vagy átváltok másik böngészőre ahol ezek a funkciók müködnek. Szerintem a legtöbbet hiányolt kiegészitők egyike a Classic Theme Restorer, amit nem akarok a Firefox mélyére hatolva bugászni és helyreállitani a megszokott kinézetét, ha ezt egy kis .xpi fájl elvégzi helyettem automatikusan. Az offline böngészés nálam valamiért nem müködik az új verziókkal és az elmentett HTML fájlokat nem nyitja meg. Oldalakat elmenteni még nem is próbáltam, mert raktam vissza a régi hordozható verziót és a backup-ból az Appdata mentéseket.
-
Kékes525
félisten
válasz
balazs1956
üzenetére
Milyen OS használsz? Windows 10 --nél előfordul állítólag az új frissítésénél. Ha nem akkor próbáld kikapcsolni a hardveres gyorsítást.
A "xxxxxx.default" mappa mentésével az összes egyéni változtatásod (beállítások, addonok) is benne vannak az esetleges hibát okozóval. Nem hiszem, hogy ez használna. Szűz telepítéssel (vagy új profilelal) próbáld meg.
Mentéshez: [link] Szerintem kompatibilis a Mozilla Backup a kvantumhoz. Semmi olyasmi nem változott, ami ezt megakadályozná. Én nem próbáltam, mert én a saját automata mentésemet használom. Az biztos, hogy kompatibilis.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
57-es FF megy, egy 8 Gb- os aztali gépen, ssd-vel. A telepítés után állandó fagyások vannak., de pár perc múlva utoléri magát, és elindul.
Próbáltam egyenként mindent kikapcsolni(tűzfal, víruskereső, Malwarebytes stb.), de végül úgy néz ki az FF a ludas.
Itt pár kiterjesztést használok, és hiába tiltottam le az összeset, mégis fagy.
Az egyetlen módszer ha csökkentett módban indítom a FF-ot., akkor hibátlan a rendszer.
Hogyan tovább?
Többször leszedtem, újraraktam, de semmi.Megoldás lehet, ha a profiles mappában lévő xxxxxx.default mappát mentem ki, a többi írmagját is megpróbálom kiírtani, és aztán rakom újra?
Ha van ötleteket megköszönném, mert nem értek hozzá, tehát csak szájbarágósan.
A Quantumhoz létezik kompatibilis Mozilla Backup? (esetleg egy linket is kérnék hozzá, nem árt ha magyarul van)Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
57-es FF megy, egy 8 Gb- os aztali gépen, ssd-vel. A telepítés után állandó fagyások vannak., de pár perc múlva utoléri magát, és elindul.
Próbáltam egyenként mindent kikapcsolni(tűzfal, víruskereső, Malwarebytes stb.), de végül úgy néz ki az FF a ludas.
Itt pár kiterjesztést használok, és hiába tiltottam le az összeset, mégis fagy.
Az egyetlen módszer ha csökkentett módban indítom a FF-ot., akkor hibátlan a rendszer.
Hogyan tovább?
Többször leszedtem, újraraktam, de semmi.Megoldás lehet, ha a profiles mappában lévő xxxxxx.default mappát mentem ki, a többi írmagját is megpróbálom kiírtani, és aztán rakom újra?
Ha van ötleteket megköszönném, mert nem értek hozzá, tehát csak szájbarágósan.
A Quantumhoz létezik kompatibilis Mozzilla Backup? (esetleg egy linket is kérnék hozzá, nem árt ha magyarul van)Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
Kékes525
félisten
válasz
Eversmann
üzenetére
"A beállítások része viszont eléggé khmmm fapados."
Erre gondoltam elsősorban.
(#53471) Vakegérke:

(#53472) drstrict
A profile-ba szétnéztél? Úgy emlékszem a könyvjelzőkről készül backup, legalábbis én látok. Persze, lehet, hogy valamelyik addonom csinálja. Mindenesetre nézz széjjel ott.
(#53479) makoss
A könyvjelzők (gyors hívók):[kép], a beállítás pedig: [kép]
(#53480) Syl
Fejlődni fog, különösen akkor, ha minden szükséges API rendelkezésre fog állni. Persze jogos a kérdés, hogy miért nem akkor váltott a Mozilla, amikor már minden API kész volt?
(#53484) Ozrych
Köszi, ezt én is felhasználom.

(#53487) Fandango
Sikerült eltüntetni az Aktuális újratöltés gombot? [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
Visormail
üzenetére
Igen, igazad van.

3. variáció Visormail javaslata alapján:
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\*.default\
cd \Majd csak alakul. Már ennyi mentést készített automatikusan. A FEBE könyvtár alattiak.
A utolsók azért nagyok, mert az "EverSync - Sync bookmarks, backup your favorites" addon is ide ment. Az utolsót a mostani verzióval manuálisan indítottam azért más az időbélyeg.
Most látom, hogy van egy "1" jelű könyvtár is, amit töröltem is, az szemét

-
Matthewus
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
about:support - Profilmappa - Mappa megnyitása - sessionstore-backups mappában vannak az előző munkamenetek fájljai, de ha azóta megnyitottad már párszor a Firefoxot, akkor nem biztos, hogy vissza tudod állítani
-
Kékes525
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gondoltam rá, de több profil-om van és csak egyet szeretnék rendszeresen menteni. Persze akkor is meglehetett volna adni %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\\4p9s46kw.default\ így is. Igazad van.
Úgy elegánsabb, ahogy írtad. Persze másoknak akkor is ki kellett volna cserélniük a sajátjukra, persze úgy kevesebb munka az átírás.Első javítás Intruder2k5 ajánlása alapján:
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\4p9s46kw.default\
cd \ -
Kékes525
félisten
Elkészült a profile mentő batch file:
cd C:\Users\Laszlo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\4p9s46kw.default\
cd \3 sor az egész.
Sajnos a hozzászólás széttördeli, ezért bemutatom az eredeti képét. is.Ha programkódként adom meg, akkor nem.
Az első sor kiválasztja a profile mappát, ezt mindenkinek a sajátját kell ide írnia. A második sor a lényeg, a rar.exe programmal tömöríti a profile mappát. A rar.exe a Winrar könyvtárban van, a winrar dos programja.Az "a" parancs "Add files to archive" a tömörítésre ad utasítást,
a "-r" "Recurse subdirectories" azaz az alkönyvtárakat is menti,
a "-rr" "Add data recovery record" azaz helyreállító adatokat helyez el, ha sérülne a file ki lehessen javítani.
A "-dh" kapcsoló segítségével a nyitott fileokat is eltudja menteni.
Az "m5" a maximális tömörítést jelenti.
Az "-ag" kapcsoló pedig az aktuális idő bélyeget füzi a file névre, hogy egyrészt pontosan azonosítható legyen, másrészt, ami fontosabb, minden mentésnek egyedi neve legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha backup van, minden van... csak idő nem mert jön a mese

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
lecseréltem Tabliss-re és minden rendben lett.
egy backup mellett.