- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó #66432 üzenetére
140%-on (1.4) ráadásul új életre kel a fórum, mintha egy másik betűtípust jelenítene meg. 1.7-tel jobb, nem gyűri-nyomorítja a betűket, ki kell tapasztalni. De még a gyűrés is firefoxos, nem chrome-os-szőrös, pixeleket nem találó rondaság. Restart után alkalmazza az összes új sajátértéket több megadása esetén.
Szerk.: 1.7 helyett 1.47.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #66153 üzenetére
Én még a 102-est használom, nem frissítettem. Ezen a verzión az itt ajánlott about:config-os beállítást piszkálgatva az 1.2 jó lett volna, de nagyon picik lettek a betűk. Az 1.3 lett jó végül, mert azt akartam elkerülni, hogy alul fél sor látszódjon. Ha arra kattintok, mindig lejjebb ugrik eggyel és az indul.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #66040 üzenetére
A követés elleni ilyen tipusú védelmet ezzel is elérheted: [ClearURLs]
-
-
-
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #65980 üzenetére
igazából ezzel a böngésző védekezik, de a weboldalak készítői tehetnének azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg.
pl. egy keresésnél GET metódust használnak, így ha a találati lista egyik elemét megnyitjuk (kattintva, nem új lapon), majd visszalépünk, akkor nincs semmi gond, találati lista visszatölt.
ha ezt POST metódussal oldják meg (pl. az ncore ilyen), akkor fenti esetben a böngésző ezzel az üzenettel akadályozza meg az adatok automatikus újraküldését.
(nem lehet tudni hogy ez csak egy torrent oldal keresője, vagy épp egy banki tranzakció, aminek az adatai ezáltal újra lennének küldve a szervernek.) -
Csupingo
veterán
válasz
Cs1csó #65973 üzenetére
Arról nem írtam, hogy milyen formában kéne fejleszteni. Mindenki azt csinál amit akar. Nyugodtan tolhatják naponta is a friss változatokat, csak én ahhoz a szűk réteghez tartozom, akik képesek megmaradni egy régebbi, hibátlan, stabil, a nekem kellő feladatot tökéletesen ellátó verziónál. Minek cserélgessem, mikor az égvilágon semmi gondom nincs vele? Az ismeretlen, bizonytalanért? (Mostanában bármiről váltottam, csak szívtam.) Ha valamiből kiadták az 1,2,3-as verziót és nekem a 2-es tetszik, akkor hadd döntsem már el, hogy váltok e. Persze ilyenkor rögtön megjelenne a lyukas sajt hívők, de azt is én hadd döntsem el, hogy vírustanyát csinálok e a gépemből, vagy nem. Persze ilyennel se találkoztam még, hogy valami megette a gépemet egy régebbi program miatt. Biztos van, de amiatt nem fogok minden programot frissítgetni. Tűzfal és víruskereső természetesen van.
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó #65945 üzenetére
Áhá, de ez nem hipszterség ám, hanem ami sok, az sok, ahogy vlevi is megénekelte. Mondhatnám, hogy nem olyan nehéz verzión tartani, de pont az én példám az ellen. Ami vicces. Szóval nem gondolom, hogy kenyere kellene hogy legyen a jó érzésű felhasználónak lekövetni a Róka útkeresését, ami leginkább egy randomgenerátorban írt véletlenmozgásnak hat, korszellemi triggerekkel. Jöhet dizájn, de nem a funkcionalitás kárára, főleg nem ilyen mértékben. Appleországban mindenki kiélheti az ilyen irányú dizájnközpontúságát, ide nem kell belőle, ez az átellenes oldal vagy mi. Ja, már nem. Youtube-nál nekem is jól jönne el eltüntetni az ottani, modern scrollbart, többször pont a nyílra pötyögtetős görgetésre volna szükség.
Verziófrissülés megakadályozása: másik gépen ugyanazzal kiadású Windows 7-tel, ugyanazzal a registry-bevitellel vígan működik a varázslat. Mindegy, szeretjük az X-aktákat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #65945 üzenetére
De ez a scrollbar dolog konkrétan információt hordoz az adott dokumentumról, legyen az weboldal, doksi, pdf, vagy akármi szöveg, kép, stb..Abból látom, hogy milyen hosszú, milyen széles. Az elmúlt 30 évben, ha nem volt kinn a scrollbar, az azt jelentette, hogy az adott tartalom 100%-a elfér a képen.
De az utóbbi években valami okos dizájner kitalálta, hogy nem jó az úgy.
Egy másik nagy szarság ezzel kapcsolatban, hogy, amikor a scrollbar csak egy félig átlátszó overlay, és van alatta tartalom, akkor nem tudsz a tartalomra kattintani, mert hiába látod, hogy ott van valami, de, ha odakattintasz, akkor a scrollbar ugrik arrébb -
totron
addikt
válasz
Cs1csó #65857 üzenetére
Személy szerint az Opera Mini 18. verziójánál vagyok leragadva, ez Extrém spórolási módban eléggé ott van, mobilon is ez megy, tableten használva meg megváltás, rendesen jó, videók nélkül persze. Néhány site miatt kell csak Chrome-ot nyitni, ami egyébként szintén nem rossz, annak is van spórolási módja, de lassú nethez az Opera Mini a király. Desktopon meg a Firefox a jobb ilyen szempontból cache-elése miatt, az új, 100-asnak is, meg is lepődtem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Cs1csó #65801 üzenetére
Köszi Cs1csó, ledgeri! uBlock-ot már régebben is ajánlottátok, valamit érdemes még bekapcsolni? Ha jól emlékszem a túlzott védelem sem jó, mert a végén még be sem tölt az oldal vagy csak nagyon lassan.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Cs1csó #65799 üzenetére
Kikapcsoltam a követésvédelmet, újraindítás után már látom a képeimet. Egyébként ez a követésvédelem tiltása mennyire fontos, mire használják az oldalak? Most látom a Firefox nem is érzékelt ilyet itt.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Cs1csó #65393 üzenetére
Erős három hét után (az index.hu cikkeire kattintva) újra jelentkezett a hiba
Pedig a fokozott követés elleni védelem ki volt kapcsolva .... -
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #65344 üzenetére
Hát igen, pedig még csak egy összecsapott átskinezett Win10....
Ennek ellenére nálam alapból sem matat annyit a háttérben, mint a 10, ezért használhatóbb. Bíztam benne, hogy lesz valami jobb rendszer a 10 helyett. Attól tartok most még csalogatják a felhasználókat, kell a sok új adat és ingyen tesztelő emberke, aztán frissítésekkel majd folyamatosan ellehetetlenítik, letiltják a nem új hardvereket és szoftvereket is. -
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #65340 üzenetére
"Még a végén kiderül, az nevet utoljára aki a 2-3 évvel régebbi elavult verziót használ."
Na ettől biztos nem kell tartani. Ezekből jobban kinézem azt, hogy átállítanak majd mindent úgy "javításnak" nevezve, hogy csak a legújabb verzióval lehessen böngészni és mindenki kénytelen lesz frissíteni és nem tud korábbi verziót használni. Minden erre megy ki, egyre nagyobb gépigény, ha kell ha nem csak vegyél már új gépet és úgy használd, ahogy ők akarják...
-
-
MutantZombie
tag
válasz
Cs1csó #65334 üzenetére
Helló!
Kösz a reakciót!
Win 10-n használom, és a verziószáma az az általad is említett 97.0 (64 bites).
Ublock Origin-t használok, alapértelmezett beállításokkal, ahogy a FF-ot is csak az alapértelmezett, módosítás nélküli beállításokkal használom; semmilyen css vagy egyéb módosítást nem eszközöltem benne, vagy bármit, amit az about:config-n belül lehet elérni.
Ezért is furcsa, hogy eddig ezt a hibát nem generálta, csak kb. 1 hónapja.Ezen kívül a Kaspersky Protection-t használom, de ha mindkettőt kikapcsolom, úgy indítom újra a FF-ot, akkor is jelentkezik a hiba.
Az uninstall (gép újraindít) és install-on is túl vagyok, de a hiba továbbra is fent áll.
Volt pár opció amit javasoltak (reddit-n, mozilla-n), hogy a config-ban át lehetne állítani, de nem tudom mekkora kockázati tényezőt jelent.
Egyiket kipróbáltam időszakosan security.tls.hello_downgrade_check -t true-ról false-ra állítva működött, csak nem tudom ez mennyire szerencsés vagy mit kockáztatok vele? -
Kékes525
félisten
-
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #65186 üzenetére
Igen, az átlag felhasználó azt sem tudja mi az a reklámblokkoló. Elképzelni sem tudom, hogy lehet úgy netezni mióta ennyire elfajultak a minden irányból felugró, mindent kitakaró reklámok. Nekik szerintem amúgy is minden mindegy....
Aki sokat olvas, annak zavaró, ha nem szép tűélesek a betűk. Régebben évekig használtam lcd tv-t monitornak, amit akkor szépnek láttam. Többnyire ugyanaz a panel (+ tuner és extrák) és natívban az is szép élesnek tűnik, de igazán akkor vettem észre a különbséget, amikor monitorra váltottam.
Sajnos egyre több oldal és böngésző majmolja a Google "homályos" betűket. Facebook és PH, amikor átállt hetekig zavarta a szemem. -
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #65152 üzenetére
a Chrome-hoz képest jobb, ez így van.
Nem mostani a változás, valamelyik 80 feletti verziónál jártunk, talán amikor bejött ez a proton design cucc, és még nem voltak css mókák, hogy vissza lehessen állítani, akkor raktam fel az ESR-t, és szembesültem vele, hogy abban még mennyivel jobbak voltak a betűk.
Ebben hardveres gyorsítás használata mellett a betűk olyanok, mint a windowsban bármelyik gyári alkalmazás esetén. (vagy az IE-ben, csak ugye az gagyi böngészésre)
Az újabb verzióknál, így az aktuális esetén ez már nem működik, és csak a saját Firefoxos betűmegjelenítés van, ami rosszabb.Hírek, fórum olvasgatásnál így ezt a régebbi verziót használom, ha netbankolok, akkor az új böngészőt. (mivel sajnos ennek az ESR-nek a támogatása lejárt, a 91-es verzió ebből a szempontból olyan, mint az új)
* egyébként ez nem csak a weboldalak betűire igaz, magára az egész böngészőre, menük, könyvjelzők, stb, betűin is észrevehető a különbség, hogy az újabb esetén "kopottasabbak".
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #65127 üzenetére
Vissza kapcsoltam a témákban a világos témára aztán vissza a beállított témámra.Most már a google keresőben minden fehér háttérrel jelenik meg csak a youtube meg az időkép maradt sötét egyenlőre úgy látom.Nekem csak az alapértelmezett windows üzemmód van sötétre állítva de visszarakva azt világosra sincs semmi hatással a youtubéra vagy az időképre meg semmire.
-
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #65055 üzenetére
A banki ügyintézést nagyban biztonságosabbá teszi az ESET Netbank és tranzakcióvédelem megoldása. Alapban Firefoxot használok mindenre és abból nyitom a netbankot is. Amikor a belépésre kattintok az ESET azonnal egy új ablakot nyit neki, ahol minden követés, app és egyéb bizbasz tíltva van. Nekem bevált!
-
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #65042 üzenetére
Azzal nincs bajom, hogy ezek a cégek megszerzik az adataimat.
Volt Androidos telefonom (több is), van gmail fiókom (még abból az időből, amikor csak meghívásos alapon lehetett bekerülni), fizetek YT prémiumot stb.
Van MS accountom (még az msn időkből), van regisztrált Windowsom (több is), volt WP telefonom stb.
Van iPhone-om, Mac-em, fizetek telefonnal, fizetek appokért, icloud tárhelyért stb., stb.
Fosbúkom viszont nincs. Ahogy instagramom se, snapchat se stb.
Nekem azzal van bajom, hogy követni akarnak. Ezért dobom szét az online dolgaimat külön böngészőkbe, FF-en belül külön konténerekbe. -
sladka_pani
senior tag
válasz
Cs1csó #65013 üzenetére
Többektől visszaolvastam a Facebookos dolgot, megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba. Viszont az se jó, hogy idegösszeomlást kapok az egyre állandóbb szétesések miatt. 2 laptop, 1 asztali gép, ebből kettőt tegnap telepítettem újra, de gyakorlatilag már 5-10 percenként széthullik ez a szemét. 15 év+ Firefox után váltsak Chrome-ra? Nem az, munkában meg csak az van, az is jó, megszoknám, de FF fiókom van millió könyvjelzővel... lehet ezt valahogy exportálni? Most már hónapok óta ez van, pedig volt több frissítés is. Betudnánk ezt valahol jelenteni? Utolsó esélynek ezt látnám... A frász kerülget!
-
looser
addikt
válasz
Cs1csó #64900 üzenetére
Szuper, köszi! Kíváncsi vagyok; most épp a portfolio oldalán jött fel, hogy lájkoljam a fb oldalukat, de ezt ugye nem ellenőrzni, szóval bedobja. Gondolom amíg le nem jár a süti, addig nem is jön fel újra. Egyébként a "Kellemetlenségek" szakasz alatt volt az, amit ajánlottál.
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Cs1csó #64715 üzenetére
Csak összejött. Profilban, az extensions mappában ott volt a Default FullZoom Level. Böngészőből törölve lett, amikor a Zoom Page WE-re váltottam annak idején, innen nem törölte. Töröltem, böngésző indításnál már a beállításokban beállított nagyítással jelennek meg a lapok.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Cs1csó #64709 üzenetére
Két profilom van, mindkettőnél visszaállítottam a méretezést, mielőtt le lett tiltva / törölve a kiegészítő. Az egyiknél visszaállt arra, ami a Firefox beállításokban látható, a másiknál mindig 150%. Beállítom pl.: 133%-ra, majd frissítem az oldalt, visszaáll 150%-ra. Ötlet?
-
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #64536 üzenetére
Amíg használtam ezt a bővítményt, addig igen, indulásnál volt egy pár tizedmásodperces "akadás".
Azóta találtam egy szuper userchrome témát és azt szerkesztgettem át. Nem értek a css-hez, úgyhogy próba cseresznye alapon mentHa fent van a kiegészítő, akkor a https://color.firefox.com/ oldalon lehet játszani a színekkel.
szerk.
elkéstem... -
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #64534 üzenetére
Firefox Color bővítmény és úgy színezed, ahogy akarod.
Ha ez is kevés, akkor jöhet a userChrome.css hegesztés. Fogaskerék menü, További eszközök, Böngésző eszköztára, ok és mehet a móka. -
-
lck
senior tag
válasz
Cs1csó #64432 üzenetére
Mióta létezik, használom a Fox-ot . Tuti 20 éve.
Biztos én vagyok a hülye, vagy igénytelen, de semmi olyan változás nem állt be benne, ami a számomra bármiféle problémát, nehézséget, kényelmetlenséget okozott volna. Talán pár éve amikor valami motor-t váltottak volt gondom a nem kompatibilis bővítményekkel, de az is szépen idővel lerendeződött. Nyilván sok minden változott működésben, kinézetben, de hát nem lehet most is olyan mint az 1.0-ás
Szóval komolyan nem tudom miről beszéltek ! -
snake1977
őstag
válasz
Cs1csó #64399 üzenetére
Nekem elsősorban a stabilitása és a logikus felépítése ami megfogott, persze az idők során elkoptatták ezt is, ahogy a beállítások menü megváltozott talán ott illetve akkor kezdődött ez az agymenés náluk. Nálam direktbe úgy van beállítva hogy kilépéskor automatikusan törli a cache-t és a sütiket, ezt a funkciót a chromeban pl. nem találtam, sok ilyen apróság van ami miatt kitartok a firefox mellett, csak befejezhetnék már a fejlesztők ezt az agymenést.
-
-
snake1977
őstag
válasz
Cs1csó #64395 üzenetére
Legalább 8éve használom a ffoxot, de ezekkel a buta húzásaikkal kezdik maguk alatt vágni a fát, a chrome sosem tetszett, de ha így folytatják kénytelen leszek váltani rá.
Úgy rémlik elvileg a közösség igényeit is figyelmbe veszik a fejlesztéskor, jelenleg nagyon nem úgy tűnik, nehezen hiszem el hogy mást nem zavar.
Az idegállapot nálam is megvan...
Remélem mindenféle css szerkesztés nélkül egyszerüen orvosolható lesz, mert azt nem szivesen bolygatnám, főleg hozzáértés hiányában. -
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Cs1csó #64356 üzenetére
Azért anyagilag/fejlesztőkben elég nagy hátrányban van egy ff egy chrome-hoz képest. Ahol a pénz, ott vannak a fejlesztések és ott vannak a felhasználók is.
De azért valahol vannak előnyei is a ff-nak, még pedig ez a reklámblokkolás, uo kiegészítő. Ha az emberek 99 így használná a böngészőjét, akkor tuti tennének ez ellen valamit a nagy hirdetők. Így, hogy csak pár %, így eltűrik (nem éri meg ezzel foglalkozni). -
válasz
Cs1csó #64358 üzenetére
# about:config
# toolkit.zoomManager.zoomValues
# beírod a listába a kívánt értéket (itt 1.4-t írtam, a 140%-os nagyításhoz), leokézod, FF restart.Így bekerül a listába az adott zoom level, amit CTRL++ -al is érvényesíthetsz, ill. az FF beállításokban a Default Zoom (nagyítás) beállításnál is ki tudsz már jelölni(így ugyebár minden oldal az adott értékkel nagyítva/kicsinyítve jelenik meg).
-
Rimuru
veterán
válasz
Cs1csó #64358 üzenetére
Nem reg volt rola szo, kiegeszito nelkul is be tudod allitani az ertekeket (persze ez is elore definialt szoval nem ugy mukodik hogy 100-on vagy es beirod hogy 157 hanem odaig kell nagyitani).
Danecay: Ha webextensionos idok elott hasznaltad a downthemallt (firefox 57 elott) akkor sokkal tobb joga volt egy kiegeszitonek mint most, valsz ennyi a gond (tehat ma mar nem lehet ugyan azt a funcionalitast hozni mint akkor).
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Cs1csó #64356 üzenetére
A másik: jó lenne ha az oldal nagyítás végre "5"-ös lépésekben történne tehát az alap a 100% és innen lehetne - elsősorban felfelé - 5%-al növelni mert én 140%-on használom de olyan nincs csak 150, erre külön kiegészítőt a FIXED ZOOM nevűt használom.
Mondjuk ez Chrome-ban sincs máshogy, talán Vivaldi-ban lehet léptetni 10-es lépésekben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest