- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
A fentebb linkelt Photon Australis nem jó?
-
köszi. Elégedett vagyok a megjelenítéssel, nem tudom a directwriteot miért erőltetik, hiszen ronda.
Kicsit amúgy olyan csetlő-botlónak érzem ezt a firefoxot. pl. megfogom a tab fölötti lécet és gyorsan rángatom jobbra balra egérrel, akkor "elejti" az egér. Mintha a driver / gyorsítással lenne valami kompatibilitás probléma. -
pete_21
addikt
Köszönöm a választ!
Kipróbáltam a Foxy Gestures, Gesturefy addonokat. A Gesturefy jobban bejött, de egyik sem tudja azt, hogy az egeret a tabokhoz viszem, görgetek, és így váltok a fülek között. A Firegestures ezt tudta, és hiányzik ez a funkció. Van erre valami tippetek?
Illetve az 56-os Firefoxban a képernyőkép mentés gomb kint volt az eszköztáron. Az 57-ben a "polcos ikonnal" kell előhozni egy legördülő menüt, és ott találom. Nem lehet kitenni az eszköztárra?
Köszi a segítséget!
-
netpeti98
addikt
Nekem meg pont a szögletes tetszik. A régebbi verziók alatt is a kompakt témát használtam, ahol szögletesek voltak a fülek.
Viszont megnéztem neked, hogy mennyit tudok első nekifutásra az userChrome.css szerkesztésével kihozni.
Elsőre kicsit furcsa, de biztos lehet még faragni rajta.A fülek közti vékony elválasztót ezzel sikerült eltüntetni: [link]
A fül alakját pedig ezzel:
.tab-background[selected="true"]{
border-radius: 20px 20px 0px 0px !important;
}
.tab-line {
-moz-box-ordinal-group: 2;
}
.tab-line[selected=true] {
background-color: transparent !important;
} -
SharpSA
veterán
Emlékszel mit írtál? Segítek: "Mert az azért beba*****na, ha nem tudnám elindítani a Doom-t, ha benn van a firefox..." Erre írta, neked a memória bővítést. Kápís?
Én meg lesz.rom a kinézetét, amíg nem undorító. A használhatósága, működése az első. Legyen gyors, praktikus. Aztán ha mindez megvan, akkor akár még lehet témázható is, ha az nem megy az előbbiek rovására. -
SharpSA
veterán
Szerintem előre lefoglalja és azután már nem nagyon nő a lefoglalt memória mérete. Ha meg mégis, most komolyan... vegyél még 8GB-ot a gépbe és probléma megoldva. Ez kb. ugyanolyan, ha a mondjuk egy 120GB-os SSD-t veszel játékra, mert azzal gyorsabb minden, mint HDD-vel, de két játék már nem fér el rajta és emiatt lázadsz.
Különben is Doom közben böngészel? Mi vagy te, kaméleon?Na jó, COD közben én is szoktam a két pálya között néha, mert van annyi idő...
-
SharpSA
veterán
Kb így van nálam is a Nigthly-val 15 telepített kiegészítővel (+2 örökölt, azoknak várom a frissítését, remélem lesz). 11 oldal van most megnyitva. Viszont már végre kellően gyorsan működik, mobilon is egész jó a nightly. Gondolom lesz még optimalizálva, de nekem így is jó. A laptopon a 8GB RAM fele még így is üres, akkor meg nem tökmindegy ez mennyit foglal (akár előre, akár menet közben)? Azért van a memória, hogy használva legyen. Ha jelentős része mindig üresen van, akkor minek annyi?
-
Kékes525
félisten
"De nehogymár a <body></body> közé írt szöveg kiírásához ne legyen elég 4giga, és a 32 bit!"
Ha csak ehhez használod talán. Azért van más felhasználói szokás is.
Amúgy lehet, hogy nálad alapvetően más probléma van. Okozhatja addon, vírusellenőrző, hibás Firefox beállítás, más Windows programok, rossz Windows beállítás, azaz sok minden. Nekem tökéletesen bevált a 64 bit. -
Pityu.
nagyúr
Hát azért van egy két haszontalan windows frissítés,de azokat valahogy kilőni a többi meg mehet.Ccleanerből törölni szerintem kb hasonló lehet mintha a vezérlőpultból programok törlését választanám,a DDU általában jó szokott lenni,ATI/AMD drivert csak frissíteni is lehet csak nem mindenkinek zökkenőmentes.
#Normi™
Van olyan törés is ami törés de mégsem törés valójában,azt biztos,hogy nem fogja kilőni a microsoft csak frissítések végett.
-
Kékes525
félisten
Pass, én most nem látok semmi változást a gyors sebességen kívül.
(#47944) Pityu: Igen, ha ez lassította. Ezt neked kell megnézni, hogy pontosan mi az ami lassít és azt kell tiltani. Itt könnyű volt a helyzet, mert a Firefox alul a baloldalt kiírja, hogy éppen mit tölt és ennél megakadt, hosszabb ideig maradt látható a site neve, amit próbál betölteni. Nálad ír ki valamit betöltéskor (nem a végén, amikor már hibaüzenetet küld)?
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Már tényleg szinte mindent letiltottam, de mégis kínlódik. Most is (nézem a feladatkezelőt) 460-480 MB memóriát zabál. Ez normális? Mellette fut a Chrome, az meg 160-170-et.
Ezt a portable-változatot megpróbálom.
Legutóbb, amikor töröltem nem emlékszem, hogy felajánlotta volna a profil törlését. Melyik mappákat kell (és honnan) manuálisan eltávolítanom?
-
-
Pedig elsőre sokkal jobb lesz, nem csak a Chrome-nál (annál nem nehezebb jobbnak lennie egy olyan motornak, ami tök 0-ról íródott, így nincsen évtizedes múltja, amit magával görget) hanem amiatt is, mert sokkal jobban fogja kihasználni a CPU-t és a GPU-t is (!) mint bármely jelenlegi motor.
Elvileg működésben sokkal közelebb fog állni egy játéknak a motorjához.
Szóval nem lesz több egy szálon szöszölő Firefox. -
-
Raynes
tag
A FF-ot a Mozilla kezdi teljesen elcseszni. Legutóbb már olyan lomha lett, hogy kénytelen voltam Chrome-ra átállni, még ha nem is teljesen értékű alternatíva (korlátozott, bugos text only zoom, nem tud több soros fülsávot). Lassan a Thunderbird is megérik a cserére, igaz elég gyenge gépet használok mostanában, de 30 mp., mire megnyílik, pedig semmilyen addon nincs fent, minden gyári állapotban van, ez így már minden, csak nem használható.
Pedig mindig is FF user voltam, sőt, néhány éve már csak alfát használtam, hogy naponta érkezzenek bele az újdonságok, de mivel egyre szarabb, ezért először FF stable-re váltottam vissza (hogy a sok hülyeség ne naponta érkezzen bele), aztán mikor az is tarthatatlan lett, akkor nem maradt más, csak a Chrome, pedig sose szerettem, de más alternatíva nincs, az Opera is egy Chrome, a Vivaldi egy vicc, a kisebb alternatív böngészők, mint a qupZilla pedig nem valódi alternatívák, pláne nem egy FF-nak.
-
spammer
veterán
Nem olvastam végig a bugtrackeres bejelentést, de ha teljesen kicserélik a motort és sehogy nem lehet majd tényleg megváltoztatni, akkor onnantól kezdve ez a böngésző kuka. Illetve marad majd a Pale Moon vagy lesz talán egy újabb fork. Ha egy 125. Chrome-ot faragnak belőle, akkor a Mozilla elmehet a p...
-
törölt tag
nálam eddig ez 100%-ban működik: I don't care about cookies
-
Wolfskin
őstag
szia, köszi!
az tudja kezelni a portable verziót is? vagy a c-n keresi a célkönyvtárakat? ugyanis csak portable-t használok.
de őszintén szívesebben csinálnám manuálisan. az operánál volt 4-5 fájl, amit mindig átmásoltam és már kész is volt.
a cache-t most kitöröltem. akkor a gyorsítótárazott webtartalmat nem is érdemes bekapcsolni? -
-
-
huskydog17
addikt
Ha csak néhány sornyit szeretnél görgetni, akkor a kurzor mozgató nyilakat ajánlanám figyelmedbe, szerintem azokkal optimálisabb. Én legalábbis így szoktam csinálni. Bár igaz, hogy finom görgetés terén az IE11 verhetetlen (az Edge-t nem ismerem, mert nincs Windows 10-em), de a Tűzróka szép lassan felérhet hozzá, ha tovább pofozzák a Silk projektet.
-
vlevi
nagyúr
Na, eddig bírtam. Kikapcsoltam a smoothsrollt megint.
Miért jó az, hogy 2-3 sort is ugyanannyi ideig tart scrollozni, mint fél oldalt? Mert elindul,felgyorsul, scrolloz 1 sort, és megint ugyanennyi idő, míg megáll. Fél oldalnál is, kb 1 sor, míg beindul, ugyanennyi idő alatt lescrolloz fél oldalt, és szép lassan leáll. Sok értelme nincs. -
No majd meglátjuk, eddig nekem megy minden, de majd próbálom észben tartani, és ha nem megy valami akkor gondolok erre is.
DJ. Ru$y, facebook-ot körülbelül havonta egyszer nézem meg, 5 percre, és kilépéskor mindig felfüggesztem a fiókot, annyira nem érdekel. Majd valahogy túlélem.
-
maestro87
őstag
Gmail bármikor visszatudja állítani a jelszavamat, és egy hacker sem fog egy magánszemély mail-jeben turkálni vagy üzeneteket törölni. Az igazán fontos leveleket pdf-ben küldik meg, amit meg lementhetsz a gépedre (pl. számlák stb). Neked amúgy mi számít fontos levélnek?
-
Skynet258
veterán
A monitor egy LG E2251, semmi extra, TN panel...
Igazából Win alatt nincs problémám a megjelenített képpel, sőt, sehol - csak és kizárólag FF alatt "bántja" a szemem a betűk megjelenése. Csak ott a memória használat ölt olyan szintet, hogy elindítok egy játékot, és fél perc múlva kilép, hogy elfogyott a 8GB RAM. Chrome bezár, és máris elég mindennek a RAM...
-
Rasiel
senior tag
Nincs mit, viszont érdemes a beállításokkal próbálkozni, nem default-on használni.
Szerk.: Lehet, hogy már linkelték előzőleg a topikban, de innen tudod leszedni. Ha valami baj van az újabbal, akár régebbi verzióval is próbálkozhatsz.Így van, about:config-ban lehet finomítani, de én meg vagyok nélküle, pl. Total Commander-ben is inkább idegesített, mint használt valamit is.
-
Rasiel
senior tag
-
Steelmanus
addikt
Régebben észrevettem, hogy néha a reklámos oldalak a lassúak. Olyanra gondolok, amikor alul a státuszsoron látod, hogy waiting for hitgeiumus.... valami. Mintha ezeket most marhagyorsan átugraná.
Pontosan, nezegettem en is a statuszsort, es ahol sok a reklam elobb tolti be az oldalt, mikozben a statuszsoron meg valtakoznak a linkek.
-
Rasiel
senior tag
Ha jól értelmeztem a fenti hsz-edet, akkor úgy emlékszem találkoztam már ilyennel, de csak abban az esetben, amikor az about:config-ban "true" értéken volt a gfx.vsync.refreshdriver. Ezért is kérdeztem, hogy a config-ban minden default értéken van-e. A leírásod alapján te még az x86-os verziót használod, én az x64-eset (39.0 beta 1). Érdemes lenne megnézni a V-Sync-re vonatkozó beálíltásokat a config-ban, mert szokott lenni nem egy eltérés az alapértelmezett opciókban.
Most nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, ha gondolod tehetsz egy próbát a beta-val is. -
Steelmanus
addikt
En csak most probaltam ki a 31-en, eddig a 28-at hasznaltam, de ott nem kellett mert nem zarodott be a bongeszo magatol. Nalam ureslappal indul mindig a bongeszo, utalom a speeddial-t.
FF rendes becsukása után is úgy indult, hogy sajnos az előző munkamenet összeomlott
Mert nem szabad kikapcsolni a grafikusfeluleten a jobbfelso kis kockaval a browser.newtabpage.enabled true opciot. Nalam most is igy van:
browser.newtabpage.enabled true
browser.newtab.url about:blank
Csak probakeppen hasznalom egy ideig a 31-et, valtok vissza csak azert telepitettem hogy kepben legyek, es a Classic Theme Restorer-ra is kivancsi voltam mennyit fejlodott.Ez a YouTubeCenter egyre rosszabb
-
DS39
nagyúr
nekem ez sosem volt igényem, de egyértelműen látszik hogy módszeres elbutítása folyik a böngészőnek, nem tudom mi cél, tényleg a Google világuralom vagy mivel minden ilyenhez kieg. kell, majd fizetősek lesznek?
de ha egyik sem, az tuti hogy a memóriahasználatra nem lesz pozitív hatással a minden kivett funkcióhoz kell egy kieg szemlélet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- BestBuy ruhás topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged