Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
bruti01
őstag
helyrehozva! boot only sbf fel spanyol gyogyitó rom fel, ott eltüntek a hibaüzenetek de nem indult el cee fel és szépen elindult! amugy csak vissza akartam térni a magyaritott froyora!
(olyan szèp vagyok allig kapok levegőt. ) Galaxy tab s10 ultra 5g
-
Lacopapi
addikt
válasz bruti01 #31695 üzenetére
Gyári recoveryben csinálj egy FR-t , restartkor azonnal nyomd a hangfel-t ,azután tegyél fel egy sbf-et RSD Lite-al és maradj végre a fenekeden....ha ötpercenként romot cserélsz,akkor hogyan tudnánk követni éppen hol tartasz? Meg mi az értelme? No mindegy,Te tudod....
-
bruti01
őstag
hahóhahó valaki tudna ötletet adni hogy mi a lópikulát csináljak?
csak a bootloader jön be a recovery már nem!
[ Szerkesztve ]
-
bruti01
őstag
bootloader
v09.10
err: a5, 69,35,00,27 most nyomatom ujra a rendszert! mindezt az új magyaritott froyo-tol amit a setsmart-rol szedtem le! most tolok fel egy sima cee-t!nem nagyon akarszik változni! segitséget elfogadok!
[ Szerkesztve ]
-
bruti01
őstag
apropó nincs valakinek ötlete hogy ezt a "hibátlan screenlock-ot" hogy tudnám egy az egyben lecserélni?
-
Lacopapi
addikt
válasz bruti01 #31681 üzenetére
Ezzel megy egy ideje :
Status: [Enable]
Load all modules: [Disable]
Scaling: [Smartass]
Clk1: [400]
Clk2: [700]
Clk3: [1100]
Vsel1: [27]
Vsel2: [38]
Vsel3: [60]
smt_min_cpu_load: [25]
smt_max_cpu_load: [65]
smt_awake_min_freq: [500000]
smt_sleep_max_freq: [400000]
smt_up_min_freq: [1100000]
smt_wakeup_freq: [700000]
smt_ramp_up_step: [250000]Mivel NÁLAM így jó a fogyasztás és mindegyik lépcsőt használja,már nem piszkálom, ehhez a romhoz NEKEM tökéletes.
Imdre...én csak a Raging Thunder 2-est játszottam végig,röccenésmentesen.
[ Szerkesztve ]
-
Imdre
aktív tag
A Reckless Racing2 kinél fut tökéletesen? Nem szoktam játszani, de ezt kitolom. Nálam laggol, így a nyerő rom-ra váltok
-
bruti01
őstag
hmm vannak pici lag-ok pl a gallery csak gyorsitótár törlése után töltikézett be de mondjuk betudom a procibeállitásnak! Apropó Lacopapi meg tudnád adni a te beállitásaidat?
[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
válasz kanyazsombor #31679 üzenetére
És a t-s mobiltv? Egyébként az SPB tv némelyik programja (nem mindegyik!) ment a Pikachu-n is....
-
becikem
tag
No ámberek! Nekem kb 1 hónapja van ismét fent a hun cee. Tapasztalat, néha hajlamos gondolkozásra, de ezt annak tudom be, hogy kb 130 telepített app van és már többször nekifogtam az uninstalloknak, de nem akaródzik. Úgy vagyok velük, mint a régi lomokkal, lehet valamikor pont erre lesz szükségem. Szóval a lassulások ellen jó hatékonysággal alkalmaztam a treshold 35% max cpu 1200/65. Egyébként ondemand. Nekem a 2.2.3-as wiui volt a top, de mivel ami nálam mindent borít, hogy a t-mobilos mobilTV sőt az spbTV is eddig CSAK a froyon működik, így ez marad amíg valaki nem talál egyéb megoldást. A camera mod ezen is működik, wifi, gps villám. Akksi ugyanúgy 1 nap mint eddig mindennel. (Igaz én használom is, ha már megvettem)
-
bruti01
őstag
fent a sea. nem rossz bár ezt a market eltünést még fel kell dolgozzam amugy nem rossz.
-
sesshou
senior tag
Jól vettem észer hogy mind cm mind miui oldalon látszólag lefagytak a fejlesztések. minkát oldalon a legujjab release amit találok tavaji
-
defymoto
senior tag
Üdv!
Defy+-ra lesz CM9? vagy esetleg van már? ha igen sok a bug?
Előre is Köszi -
Cyrin
addikt
és így fordul vissza a defy topic az egy évvel ezelőtti önmagába, mindenki felteszi a froyo-t és jönnek az akkori kérdések, pl. százalékos akkukijelzés stb. Kicsit várunk még és az eclaire lesz a menő.
Nagyszerű, hiába olvastam végig másfél évnyi defy topicot a kezdetektől, ugyanoda lyukadtam ki, mint ahol az elején tartottam...az iOS témához csak annyit, hogy én eleve nem szeretem ha az emberek kreativitását korlátozzák, így is elég biorobot van már aki képtelen önálló gondolkodásra és nulla esztétikai érzéke van. Androidon legalább van " Témázgatunk, témázgatunk!? ..avagy mutasd a HomeScreen-ed! (Android)" topic. Lehet kreatívkodni.
-
bruti01
őstag
a beast audio megy sea alatt is. csak gondoltam szolok
-
Lacopapi
addikt
válasz #71562240 #31657 üzenetére
Látom,döntöttél.... egyébként amennyire emlékszem,ugyanaz,ugyanolyan switchek,meg blokkok,meg marhaságok vannak rajta induláskor.
Ja az nincs.
Jó ez a szerkesztés,csak győzzek visszaolvasni ..Persze,mert közben gondolkodtam, milyen is volt telepítéskor,csak ugye nálam CEE azóta nem volt fenn,mióta Mozz felhívta a figyelmemet a SEA-ra..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Vukmir
aktív tag
Valahogy ki lehet iktatni a "keresés" gombot a kijelző alján?
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
bruti01
őstag
hmm viszont arra kiváncsi lennék hogy ha a magyaritott cee alá flash-elnénk a sea kernelét akkor mi lenne?
-
VMatteo
őstag
Ma odaadtam osztálytársamnak a Defy-t és meghalt amire visszahozta. Belassult az egész, de úgy, hogy akksi ki-be segített...Dicsértek a SEA-t.Ez a gyári 2.2-es Froyo MotoBlur-el megfűszerezve? Vagy mi az a Sea pontosan?
Tisztelet a Gépésznek!
-
bruti01
őstag
visszatérve a frodós részre a soc-ok a sea-t szeretik a bayer a cee-t! nekem legalább is ez jött le!
-
wPityuka
tag
Na kipróbáltam a nyolcadikai CM9-et, még mindig egy fos! Szerintem még rosszabb mint volt!
Luke, én vagyok az apád! Defy soc> CMX [JB] 12.29 - 2ndboot
-
slecht
aktív tag
válasz Cogwheel71 #31640 üzenetére
+ 1
-
Cogwheel71
tag
válasz Lacopapi #31636 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem marad még egy jó ideig a wiui. Az akkuidőm is érezhetően jobb mint az újabb romoknál, bár kezdem magamévá tenni lacopapi és domerator véleményét, miszerint aktív használattal biztosan húzza ki az esti töltésig. Hiába bírná még tovább fél nappal, ha a munkám miatt úgysem tudnám napközben feltölteni. Így nekem csak a 24 órákban mérhető akkuteljesítmény javulások lennének megfelelőek.
-
poller
tag
Sziasztok!
Beálltam a sorba és én is visszamentem most magyarított froyo-ra. A gyorsasággal egyelőre nincs bajom, pár appot daráltam is már lefele. Eddig minden szép és jó, DE: százalékos akku kijelzőt tudok valahogy rá varázsolni?byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)
-
Shyciii
veterán
válasz Cogwheel71 #31635 üzenetére
És a gyomlálás is működik. Pl.: Titanium backup, systemapp remover (én ezt használom ha telepítés után kell tötölnöm).
-
slecht
aktív tag
Már bocsássatok meg, de olyan hülyeségen vitáztok, hogy elképesztő.
Az Android rendszert a világon sok-sok millió ember használja, és sok-sok millió embernél okosabb is, a maga területén nézve. A Google nagy ívben lesz...ja, hogy a sok-sok millió emberből van talán egymillió, aki szeretne mélyebben belenyúlni a rendszerbe és magának testre szabni. (Pontosabban nem is sz..ja le, mert ugye nyílt forráskódú szoftver.)
Mellesleg én is nagy ívben tennék rá, hogy mit akar egymillió ember az én termékemtől, ha lenne mellette 20 millió aki elégedett vele, bár azt sem tudja mire jó.
Az okos telefon meg azért okos telefon, hogy kihasználjam, és ha ezért minden este töltenem kell, akkor tölteni fogom, nagy ívben belehányok, hogy mennyit eszik. Nem hiszem, hogy a "kesselt" programok annyit ennének, hogy építenem kellene egy szélerőművet a házam mellé.
Szerintem a vitátokat simán privátban folytassátok, aztán az eredményt közöljétek velünk.Utólag bocsánatot kérek mindenkitől akit megbántottam, nem volt szándékos.
-
Lacopapi
addikt
válasz Cogwheel71 #31635 üzenetére
Akkukijelzés megoldott,statusbar megoldott (bár nem minden),Bootmenüs cpu piszkálás megoldott.
Természetesen rootolni azért kell...Tehát nem maradéktalanul,de jó része már nem gond. De jól futó romot felesleges cserélgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Cogwheel71
tag
Megelégedéssel használom a wiui 1.10.21-et, csak annyian tértek most át stock romokra, hogy néha én is gondolkodóba esem egy magyarított cee froyo felrakását illetően. Ezt használtam ugyanis a wiuik előtt, csak az alábbi dolgok hiányoztak belőle, de nagyon:
lehúzható statusbar kapcsolók,
1%-os akkukijelzés,
témák használata,
szolgáltató nevének kijelzése a statusbaron,
töltési és értesítési ledkijelzés variálhatóságaEzen kívül, annyi szükségtelen vacakkal volt megtömve a gyári rom cardio trainertől kezdve kindle appig, hogy látva a wiui zipek gyomlálhatóságát nehezen szánnám rá magam a visszatérésre. Talán, ha a fenti lehetőségeket maradéktalanul tudná, és kitakaríthatnám a felesleges programokat...
Ja és természetesen a bootmenüből történő cpu piszkálás, recovery is elengedhetetlen lenne.
Menne ez a froyo keretein belül? -
törölt tag
válasz #71562240 #31631 üzenetére
Komolyra fordítva a szót, mégegyszer idézem magam: "Nekem az lenne a jó, ha induláskor az 512-ből 300MB szabad lenne, és én tudnám meghatározni, hogy mi fusson és mi ne, és a már nem használt programokból ki tudjak lépni, és én határozhassam meg, hogy cache-eljen-e valamit vagy ne. Mint az asztali számítógépemen." Ebbe beleértendő lehetne a tanuló módú működés is, amire Shycii kolléga hivatkozik, de arról is döntési jogot szeretnék, hogy rábízzam-e a gépre a döntést.
Mindez nem elavult igény. Hogy az Android és az appok ezt nem így csinálják, azt én annak tudom be, és az alapján fogadom el, hogy az Android ingyenességének ez az ára. Ha az Androidért majd fizetnem kell (például a szabadalmi perek okán keletkező licenszdíjak miatt), akkor azonban el is fogom várni, hogy a marketingszempontokat száműzzék a működéséből. -
Shyciii
veterán
válasz Heimdallr75 #31630 üzenetére
Harmadik oldalról, ha olyan appot hagy benne, amit a fél éve alatt akkor használtam harmadszor, akkor viszont több időbe telik kitörölnie, majd visszatenni azt az appot, amit 2 naponta használok, mert most megint szükségem van rá, így feleslegesen várakozok rá
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #31630 üzenetére
Vagy: minek folyjon egész nap a víz, azért, mert néha-néha vizet iszom. Vagy: nem is iszom vizet, mégis folyik egész nap.
Nekem az a véleményem, hogy álljon le a Föld is, minek forog állandóan a nagy semmibe! Elég forognia, ha elindulok, vagy ha át akarnék menni a sötét oldalára, akkor forduljon úgy, hogy jöjjön utánam a napfény. Egyébként pedig a nap mi a fenének süt éjszaka, csak megy pocsékba a drága energia![ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
válasz Shyciii #31629 üzenetére
A másikoldalról, ha már egyszer leforgatta az appot, betöltötte, és van hely minek törölje, hisz időt erőforrást, energiát álldozott rá.
Elfér ott ahol van. Ha kell a hely akkor törli, de figyel rá hogy "egyszer dolgoztam vele maradjon már meg elven"
Kb a jó hasonlat, ha vizet akarsz inni nem gyártasz minden alkalommal csapot hozzá. és dobod ki a régit (bár a marketingesek kánaánja lenne ez, gondold el mennyi új csapot lehetne eladni, vagy kitekben árulni 3x pénzért mert gazdaságos )(#31631) kammerer : vagy ilyenkor le is lehetne állítani a szivattyúkat is ha már éppen nem iszol, majd ha akarsz újraindítod, nyomást csinálsz stb igen ez lenne a gazdaságos
Meg mondjuk az erőművek is leállhatnának ha nem vagy otthon[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
Shyciii
veterán
válasz Heimdallr75 #31628 üzenetére
Nekem nem kell már memória, csak cavington
Szerintem kammerer nem arra gondolt mikor azt mondta, hogy kell 300MB memória, hogy minden körülmények között ezt tartsa és minden mást írtson ki, hanem arra, hogy mikor nem játszik, nem néz videót és egyéb erőforrásigényes dolgot, ne adj isten deep sleepben van a teló, akkor egy kicsit takaríthatna a háttérben. Ha rosszul értelmeztem őt, akkor majd kijavít engemEz viszont egy komoly baj már jóideje a világgal, hogy a marketing mondja meg, hogy mi kell nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
válasz Shyciii #31625 üzenetére
ott a pont, azon apróságot nem szabad elfelejteni, hogy ez elsősorban telefon
Gondold végig az os észben tartja hogy neked kell 300M memória mert attól érzed jól megad elindítasz valami übernagy baszós kardozós játékot, majd az os tudja hogy neked kell 300M és tesz róla mondjuk kilövi a ril és egyéb dolgokat kíváncsi vagyok akkor mi lenne a sírás oka
Erre közölné, hogy nem konfigoltad hogy a ril-t pl nem lőheti ki
vagy mondjuk ennek okán állandóan újra kellene építenie, és egy hívásíndiás 8 mp lenne
egyszerűen van egy deffault config ami a felhasználok 99% nak kielégíti az igényeit. + valahogy el kell adni az új os verziót, új készülékeket is
Soha nem szabad elfelejteni a marketing szempontokat, ez egy nem kicsi üzlet.الغريبة في هذا الكوكب
-
Shyciii
veterán
válasz Heimdallr75 #31620 üzenetére
Vannak olyan rendszerek amik linuxra, bsd-re épülnek csak éppen programoztak hozzá tanulékony réteget. Amúgy asztali oprendszereknél nem látom, hogy miért lenne jó, hogy tanulgatná mondjuk hogy miket indítok gyakran (tizedannyit sem, mint mobilon).
Aztán elég sok olyan oprendszer van, amit egy adott területre írtak, és eleget tesz ennek a követelménynek (is). Van napi használatban is, hadi iparban is, űrtechnológiában is. Az más kérdés, hogy ezek nem szerepelnek sem a hiradóban, sem a megasztárban[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
Vitátok némileg meddőnek tűnik,hiszen felfogásbeli különbségek vannak - azonban a Defy-on meg Android van,ha tetszik,ha nem,annak minden lehetőségével és nyűgével...
-
Heimdallr75
őstag
válasz #71562240 #31621 üzenetére
jegezzuk meg, itt is hogy egy átlag felhasználó igényeinek is meg kell felelnie, nézz meg egy friss telepítésű ubi desktopot, ott is rengetek preconfigolt dolog van.
Nem lehet elvérni egy usertől hogy parancssorbol konfigokat irjon át, eladhatatlan lenne a nagy tömegek számára.
Ezért mondom magad is modolhatod Androidon is ezeket a konfigokat, testre szabhatod.Tényleg vedd figyelembe hogy napi 300k eladásból ha 10 embernek van erre igénye. Ez pedig nem kis üzlet hozzá, hogy tömegek számára eladható legyen
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #31620 üzenetére
Windows-zal, Linux-szal van tapasztalatom, ott bizony ÉN szabom meg, hogy mi fusson/cache-elődjön és mi ne! Meg hogy merre hány óra!
[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
válasz Shyciii #31614 üzenetére
hát nézzük: a népszerü win-ek, linuxok, bsd-k, solarisok, iOS, ezek mind így működnek.
Belemehetünk egyéb mikrovezérlős rendszerekbe is ha gondolod, bár ott elég korlátozott a tapasztalatom, de arm procik közül bármelyik jöhet, ott is a mikrokernelek így működnek.[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
Shyciii
veterán
válasz Heimdallr75 #31609 üzenetére
Korszerű os? Mi számít neked korszerűnek?
Mert os nem csak számítógépeken létezik azt vedd figyelembe. Márpedig azok az os-ek azok, amik nem fagynak le, nem indulnak újra, hozzájuk sem kell nyúlni, hanem teszik a dolgukat sok éven keresztül...Amúgy én sem azt mondom, hogy teljesen testre lehessen szabni a felhasználónak manuálisan. Pont az lenne a lényege, hogy felhsználói beavatkozás NÉLKÜL tudjon idomulni a felhasználóhoz. Elhiszem, hogy ehhez tényleg tudni kell programozni, és több időbe is kerül, de ez lenne korszerű, és nem az hogy oprendszernek nevezzük az innen onnan összeszabdalt linux, java cuccokat, majd bemutatjuk más néven, mint korszerű oprendszer.
-
hodostamas
addikt
válasz #71562240 #31599 üzenetére
akkor Neked nem valo az android :-) amugy ez egy teljesen jo felfogas, es normalis programokkal gyonyoruen is mukodik.. en orulok neki hogy a kedvenc programjaim a memoriaban csucsulnek mindig. hamar 512 van benne, legyen is kihasznalva. erre a miui kozre is jatszik, nem zarogatja be, csak ha nagyon elfogyott mar az ures memo.
-
Heimdallr75
őstag
válasz Shyciii #31604 üzenetére
Kérlek mutass egyetlen korszerűnek mondott os-t ami nem így működik. Nem véletlenül.
Pont ami kremer kér az jelentén hogy nem "tanulhat" mert egyedül az user dönthetne.
Megjegyzem napi 300k androidot aktiválnak minimum, és tömeggyártás esetén bizony figyelemmel kell lenni a teljesen sötét userekre is, ők vannak többségben
Nekik pedig nem kínálhatod fel az ilyen szintű testreszabást. Rengeteg ember megveszi és használja, azt sem tudván mit használ. Nekik is meg kell felelni.
De már írtam megoldást, mivel nyílt forráskód, fogod és átírod ahogy neked tetszik(#31608) kammerer : sajnos az android használok 1% sem akar foglalkozni vele, használja és ez van. Egyszerűen nincs igény és nem lehet kielégíteni azt amit szeretnél, mert ez már power user kategória lenne
nekem egy magam általam módosított újraforgatott CM fut több mint 800 órája reboot nélkül[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #31601 üzenetére
Sajnos nem értek hozzá, hogy átírjam az oprendszert a saját igényeimre. Sőt, az Androiddal kapcsolatos, kitárgyalt averzióm ellenére egyelőre a gyári Froyo-val vagyok tartós együttélésben, tehát még annyira sem "egyénítettem" az Android-használatomat, hogy főzött ROM-ot használjak. Elvagyunk egymással, mint a befőtt, az Advanced Task Killer közbeiktatása révén (amiben persze nem használom az autokill funkciót).
szerk.: De egyetértek a (leírhatatlan nevű ) Shycii kollégával, hogy az elvárásom jogos, és nem elavult. Sajnos a Google is egyre inkább konzumidiótának néz, lásd például új adathasználati irányelvek...
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Heimdallr75 #31601 üzenetére
Hát nem tudom. Kammerer elvárása jogos, és nem értem, hogy miért elavult az, hogy egy rendszer úgy működjön, ahogy a felhasználóknak a legkénylemesebb.
Pontosan az a nézet elavult, hogy a rendszer döntösön el mindent maga helyett úgy, hogy semmit nem vesz számításba a felhasználói aktivitásból.
Ez olyan, mintha az mondanánk hogy a mesterséges intelligencia elavult dolog. Rengeteg terület van, ahol pont abban újítanak, hogy egy rendszer tanulékony legyen, és folyamatosan alkalmazkodjon.
Az, hogy az android erre képtelen, az nem a felhasználót minősíti, hanem a mögötte álló céget.Az hogy a bada miért került víz alá...Sok olyan technológia, és módszer tünt el, ami egyszerűen jobb lett volna, mégis egészen más okok miatt csinálták ki.
-
Heimdallr75
őstag
válasz #71562240 #31599 üzenetére
ez a "nézet" már rég elavult, (nem bántásnak írom).
Egyszerűen az os-ek nem így működnek. Android esetén a komplett felfogást kéne átírni hozza hogy ez megvalósulhasson. Gyakorlatban, a mostani rendszer a megfelelőbb. Persze egyéni igények mindig lesznek, pl a Te erre vonatkozó igényednek a bada felel meg. (mondjuk nem véletlenül került a víz alá)És ne nézzen az Android konzumidiótának, mert nem vagyok az, sőt.
Erre azt tudom mondani, a forrás nyílt, lerántod repoból, és átírod az igényeidnek megfelelően, leforgatod és használod.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest