- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
explorer68 #2719 üzenetére
7 db TV? Panziót üzemeltetsz?
Nálunk egy üzemel, néha napokig be sem kapcsolom. Múlt héten a két F1 közvetítés kivételével semmit nem néztem.
Amikor egyszerre két tévét kapok tesztelésre, az összehasonlítás 1-2 óráját kivéve az egyik a dobozában pihen, pedig 3 szoba plusz ebédlő is van a házban, lenne hová elhelyezni. -
BITBOYS
addikt
válasz
explorer68 #2562 üzenetére
Adtál magatoknak jattot?
Mikor a monortelt kötötték be hozzám, már kiépítve vártam őketAkkoriban a bécsi úton dolgoztam mint telefonszerelő
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #2348 üzenetére
120mbit még mindig szar a upcnél ameddig csak 10mbit feltöltést adnak mellé..
rohadtul nem cserélném el még mindig -
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Teljesen egyetértek Sir! Eccerűen nem értem például itt a 29-es körzetben mit művel a UPC.. talán kivonul.. mert ezeken az árakon mért intenzíven guánó NET szolgáltatásuk halálra van itélve.. sztem. TV-ből meg nem lehet megélni.. vagy igen?
-
banhammer
veterán
válasz
Könnyeket nem ejtettél?
-
asdf_
veterán
válasz
explorer68 #2295 üzenetére
Az ADSL splittert se felejtsd otthon szerintem.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #2299 üzenetére
Én a modemet, a lan kábelt, a tápegységet vittem be egy szatyorba. Ha jól emlékszem mást nem, telefonkábel is talán benne volt.. de az nem fix.
-
Samott
addikt
válasz
En tavaly visszavittem az Ericsson splittert is, azt se tudtak mi az...
Mar nem emlekszem hogy kellett-e minden kabel, vagy visszaadtak valamit. Gyanitom amugyis kukazzak az osszes visszavitt cuccot.
Szerk: vigyel mindent, de csak a minimumot (modem+tap) add le, ha kernek meg valamit add azt is oda.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Minden tartozékot le kell adni.
-
Dictator^
veterán
válasz
Modem, tápkábel, lankábel, telefonkábel, bár szerintem , ha a táp és a modem megvan, a többi lesz@rják.
-
banhammer
veterán
válasz
Általában a hét valamelyik napján az adott településen is van ügyfélszolgálat.
-
Infomaker
tag
válasz
Mibe kötnének...ha nem vagy már hűségben, akkor ennyi volt.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #2270 üzenetére
De várj, ez torrent alapú, nem lehet , hogy olyat seedelsz, amit alig szednek, illetve kb 100 seeder van melletted?
-
poli27
veterán
válasz
explorer68 #2261 üzenetére
Azta akkor van boldogság?
-
koháry
tag
válasz
explorer68 #2270 üzenetére
Azért,mert a digi hálózat is nagyon el van keseredve,hogy még nem építik ki monoron pedig már három hónapja bedobálták a szórólapokat és ezért csak félkedvel végzi a munkáját.
-
enginev3.0
félisten
válasz
explorer68 #2261 üzenetére
nálam így vannak és nincs gondom a sebességgel, bár persze nem túl sok a feltöltési sávom...
http://noob.hu/2012/05/02/utorrent_1.jpg
http://noob.hu/2012/05/02/utorrent_2.jpg
http://noob.hu/2012/05/02/utorrent3.jpgNa meg néha van hogy egyszerre fut vagy 30-40-50+ linux torrent is az utorrentben úgy azért összejön a sebesség!
-
poli27
veterán
válasz
explorer68 #2223 üzenetére
Nem csak Maglódon nem volt!
Nem volt ONT késett a szállítmány, és sehol se volt az egész országban !
-
Rison77
senior tag
válasz
explorer68 #2223 üzenetére
Nem hittem volna február első hetében, hogy elhúzzák a bekötést a feltüntetett határidőig azaz április 30.-ig.. de úgy néz ki, még túl is mennek rajta ^^
-
gyiku
nagyúr
válasz
explorer68 #2192 üzenetére
hivd fel az ugyfelszolgalatot, hogy mivan.
-
enginev3.0
félisten
válasz
explorer68 #2192 üzenetére
Én meg még mindig nem azt mondom, hogy a szerelők hazudnak-e vagy sem, vagy a digi hazudik-e, hanem azt, hogy lehet hogy NEM az ő hibájuk, hanem pl az önkormányzaté! Így amit a digi eddig biztosra mert venni, azt az önkormányzat elba....
-
enginev3.0
félisten
válasz
explorer68 #2183 üzenetére
És mi van ha mondjuk az önkormányzat csesz valamit, mint másik városban ahol egy tv csatorna miatt nem hagyják jóvá a digi jelenlétét? Nem védek senkit, nem vagyok digi dolgozó, és a kátán még szóba sem esett a digi jövetele, de egyszerű gondolkodással biztos nem jókedvükből nem kötögetik az előfizetőknek azt amit megrendeltek
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #2180 üzenetére
Nem basztak át, Április 31. a határidő, bár tény, hogy lehet tényleg nem érnek el hozzád.
A kiépítés is házanként max 2 óra lehetne, és van olyan, ahol a KÜLSŐS bekötök eltökölnek 3 órát , csak azért, hogy végre legyen neted , telefonod, tv-d. Ezt azért írom, mert pl. Faternál nem volt jel az oszlopon, és elmehettek volna, amikor meg lesz jel, visszajönnek, de nem mentek el, igy 3 óra ment el olyan helyre, ahol kb 1 óra alatt meglehetett volna mivel kikábeleztük előre.Szóval nem teljesen a Digi hibája, de a határidőt még nem lépték át.. (bár úgy tünik kicsúsznak)
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz
explorer68 #2185 üzenetére
Ez így tiszta sor, hogy elkeserít és bosszantó
De így is sok alvállalkozó van, gondolom annyival szerződtek, amennyivel tudtak, vagy volt lehetőségük (plusz nem csak 1 településen folynak a bekötések).
Amúgy elég lassú a dolog, mert sokszor van, hogy akikhez kimennek nincsenek otthon, vagy később jó a leendő felhasználóknak, és emiatt eléggé elcsúsznak a bekötések.
Akik végzik a bekötést kapnak X db címet, és azzal kapcsolatos papírt, így lehetőség sincs, hogy ha ott nem jó, akkor tovább tudjanak menni.Az előszerződés ki volt úgy mond tárgyalva, az igazából majdnem egy igény felmérő lapnak is tekinthető (meg térképnek), hogy hol mennyi a jelentkező, és részben az alapján tervezik/osztják ki a feladatokat.
De! ami késik nem múlik, kitartás
-
aktív tag
válasz
explorer68 #2183 üzenetére
Akkor kéne a hiszti, hogy ha be lenne kötve, és nem menne a szolgáltatás, addig meg lehet várni, főleg, hogy folyamatban vannak a bekötések.
Már az is valami, hogy jött a 29-be újabb szolgáltató, aki képes befektetni, és új hálózatot kiépíteni.Amúgy meg mi az, hogy már szedik tőled a havi díjat
Ha úgy lenne, akkor jogos lenne a felháborodás, de míg nem fizetsz nem vesztesz semmit, max. nyerhetsz, ha bekötik hozzád is végre.
-
enginev3.0
félisten
válasz
explorer68 #2180 üzenetére
Arra is gondoltál, hogy talán nem az ő hibájuk? Biztos jó nekik hogy belefektettek több milliót, de csak lógnak a kábelek az oszlopon -.-
-
Elpresidente
tag
válasz
explorer68 #2157 üzenetére
nem tudom, nekem is furcsa, hogy kiépítik az optikát (az oszlopokon már fent van a doboz) és utána csak TV és telefon lesz elérhető. Sokan szerintem pont a net miatt váltanának (UPC 8 Mbit 7ezerért egy vicc). A 90 nap is elrettentő. Remélem, hogy csak az ügyfélszolgálatos mondott hülyeséget.
-
fody73
tag
válasz
explorer68 #2138 üzenetére
Nem voltak mégsem a nővéremnél a Jókaiban
.
-
poli27
veterán
válasz
explorer68 #2132 üzenetére
Ha ennyire sietsz, fizesd ki az 5000ft-ot ennyi!
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #2118 üzenetére
Ne aggódj, biztos hozzád is oda fogsz érni, ha ennyi időt kibírtál Digi nélkül szerintem kibírsz még max pár hetet, nem fogy belehalni. Sokan megrendelték egyszerre, fizikai képtelenség egyszerre minden bekötést elvégezni.
Szerintem a te érdeked, hogy a termináltól a tévékig rendben legyen a kábelezés. -
gyiku
nagyúr
válasz
explorer68 #2114 üzenetére
haver, ha nalad vegeztek, akkor gyere ide a behuzokabeleddel, es keszitsd elo nekik a terepet nalam is, hogy utana gyorsan tudjanak menni Leviskehez. kapsz egy ezrest.
-
berbatov2
senior tag
válasz
Veled tényleg nincs valami rendben. Ez a hsz-ed valami különösen gusztustalan, reméljük közben rájöttél te is.
Ha annyira sürgős, akkor néhány napja írta itt valamelyik kollega, hogy 5k-ért soron kívül kötnek. -
bpx
őstag
válasz
én is gratulálok neked, majd elmúlik
(normális ha-ha)
fúrni, behúzni nem kellett
a hosszú kábel is megvolt már a 2. TV-hez eleve
5m új vezetéket kellett lerakni (ok elosztó nem volt) + a végekre csatlakozót tenni, 10 perc
tovább tartott a papírmunka, meg az oszloptól a padlásig eljuttatni a vezetéket, 1 órát sem voltak itt összesen(#2113) poli27: mindkettő TV-n ugyanez a jelenség
ok nem újak (7 éves Grundig SFT72, meg egy 10 éves Panasonic)
(#2115) spirit007, (#2116) poli27: ilyen, 5-1000Mhz, 3 kimenettel
(#2117) hidroponi: valóban, hozzánk is eljött a másik csapatból valaki, mert kellett nekik is, de meg kellett várnia
amivel az optikai kábelt vágják, abból az eszközből van nekik összesen 1 db (3 csapatra), valami 200k körül van az ára azt mondtákvégigpróbálgattam már mindent
kihúzok mindent, a ZTE terminálból a koaxot bedugom közvetlenül a TV-be mindenféle splitter nélkül, akkor is ugyanez
végeztem, nem foglalkozom én ezzel többet
majd valamikor ideérnek, aztán megnézik, meg a box-szal is kezdenek valamit, kicserélik vagy mittudomén, 2 óra alatt megint 3-szor fagyott
aztán szólok nekik hogy mielőbb menjenek explorer68 kollégához, mert elgurult a gyógyszere -
hidroponi
tag
válasz
nem miatta nem ernek oda hozzad!!
hanem mert itt maglodon pl. 3 "csapat" (nalam 1 ember dolgozott egyedul) dolgozik, de csak 1 eszkozuk van. igy egesz nap egymasra varnak es hozzak viszik azt a szart.
nalunk 2 leagazassal a netto munkaido max. 1 ora volt.
de megegyszer ennyi eltelt azzal hogy rohangaltak es az utcan beszelgettek egymassal illetve amig varta a cuccost addig ebedelt. -
spirit007
senior tag
válasz
explorer68 #2081 üzenetére
A december elején kötött Thome szerződésemhez képest sehol sem vagy
Azóta annyit sem mondtak, hogy bikkmakk.
Kíváncsi vagyok lesz-e egyáltalán valami a DIGI -ből itt Üllőn... -
biker
nagyúr
válasz
explorer68 #2081 üzenetére
én is itt lakom
én Netkontaktos vagyok, mikrohullám, mondjuk néha megáll 10 percre, ami rohadt idegesítő, de általában a 6/3 csomag olyan 12/12-el megy
UP: most még több
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
explorer68 #2030 üzenetére
Lehet hogy pár doboz sörrel, vagy valami lelkesítővel meg kellene környékezni a bekötős komákat azoknak, akik türelmetlenek.
-
Zolás
addikt
válasz
explorer68 #2015 üzenetére
Pontosan. Mi sem kértük, macerásabb is, meg amúgy se tudja senki, csak a család, egymásnak meg csak elmondjuk mi az új szám.
-
aktív tag
válasz
explorer68 #1968 üzenetére
Az előszerződésnél írva vagyon, hogy mit adnak
Amúgy nem sokat, de minden egész hónapos csúszásnál:csúszás - kárpótlás
1 hónap - 2 hét
2 hónap - 1 hónap
...
6 hónap - 3 hónap (ez a max.) -
aktív tag
válasz
explorer68 #1956 üzenetére
Lehet, hogy gerinchez közel van (arról nem tudok semmit), de azt tudom belső infók alapján, hogy Gyömrőn van a Diginek valami központja
(#1959) -Zeratul-
Tudom, hogy az előszerződés egy dolog
De az üzletkötő mondta, ha addig nem lenne bekötve, akkor valami kárpótlás járÖsszességében, lesz amikor lesz, de jó lenne már tegnapra
(UPC-t nem akarom tovább támogatni
)
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1957 üzenetére
Nálunk minimum kettő, max több, de ezt nem tudom fixen,a minimum 2 tuti.
Katonát mondtam, hogy ott van.Bajcsyban legalább 3-4 van, minimum.. de ez lehet több is.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1940 üzenetére
Persze, asszem Bajcsy 33~ , és Katona József 5 - 25.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1938 üzenetére
Na szóval, TPLink 1043ND van már talán 1 éve.
Lanon olyan 890mbit~ megvolt, Diginet közbe simán ment, szóval eddig okés, fagyni nem fagyott, gyári firmware van rajta.Igen, Bajcsyról tudok még , illetve a Katona Józsefről.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1936 üzenetére
Hali!
Luther M. (festékbolt az utca elejénél).
Sajnos a többit letiltották ha jól emlékszem. Igy csak 1 üzemel, a többin nem kap jelet a gép.
-
SirKero
őstag
válasz
explorer68 #1903 üzenetére
Schiff Andrásné üzletkötő Tel: +36 70 505 2669
-
Robi031
csendes tag
válasz
explorer68 #1884 üzenetére
Sziasztok, valamikor márciusban költözöm Maglódra, jó pár hónapja már olvasgatom a fórumot, és nagyon megörültem a DIGI-s fejlemények hallatán, ezúton is köszönöm, hogy van ez a fórum.
Sok éve UPC-s vagyok és akármennyire meg voltam elégedve velük, felháborító amit az árak terén a körzetben művelnek, ennyiért egyszerűen nem fogok hosszabbítani velük Maglódon.
A Majláth utcába költözöm és előszerződést is kötnék a DIGIvel, hogyha tudnám ki az üzletkötő, tudna nekem segíteni valaki ebben?
Előre is köszönöm. -
gyiku
nagyúr
válasz
explorer68 #1884 üzenetére
az apr 30 honnan jon?
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #1817 üzenetére
Szerintem ilyen osztót egy kábelszolgáltató sem fog beépíteni.
F csatlakozós osztókat szoktak használni. -
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1817 üzenetére
TV zseni kevésbé vagyok, ők 5-1000mhz-s splittereket adnak, nem tudom ,hogy nagyobb átfogás, itt mivel jár. De elvileg lehet megfelel ez is.
Ne vegyél a szerelőnek semmit, ő odaadja, és kicseréli, az kb 2perc.. még annyi sem.Mi az UTP-t azért vettük mert falba vezettünk, elosztókat nem vettünk, mert azt akárhonnan nézve is pár perc időt javított volna az egészen, így azokat ők cserélték.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1801 üzenetére
Milyen osztód van ? Pontos adatai?
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #1801 üzenetére
Csak jófajta osztót szabad használni
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #1799 üzenetére
Osztót fognak ők adni szerintem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #1795 üzenetére
A hibajelenségek megelőzése végett szerintem érdemes a régi kábeleket lecserélni újra, ha nem 3x árnyékolásúak. A digi kiosztásában az analóg adások alacsony frekiken találhatóak, régi koax kábelek ezeken a frekiken összeszedik a zajokat.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1795 üzenetére
Előre sosem fogják tudni, hova mennek , max azon a napon amikor elindulnak.
Ha minden szerelés 2 órát vinne el, akkor max 6 helyre mennének. Maglódon meg két brigád nyomja, van ahol több mint 2 óra megy el.. szóval várni kell.Mellesleg amit mondtam, ott nem kell előkészíteni, ha minden igaz, max ők beraknak egy 2es elosztót..
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1785 üzenetére
Még valami, ha padláson van elosztód, az annyit jelent, hogy egyik TV-től megy kábel fel oda tuti. Ha lerakod a boxot azon TV mellé, aminek a kábele megy fel, akkor a terminálból elvezetsz egy x cm-es kábelt, oda egy kettes elosztó egyik a TV-be, másik a fenti elosztóba (már a kábel is ott van, csak az elosztóba). Mivel ez oda vissza, nálunk is ilyen megoldás lett a faternél.
-
poli27
veterán
válasz
explorer68 #1785 üzenetére
Hali
Padláson nem maradhat az eszköz, vagy csak saját felelősségre, mivel nagy a hőingadozás. Ha tönkremegy 50000ft majdnem az eszköz ára !Ha van a számítógép (router) mellett tv vagy coax akkor ott is rá lehet csatlakozni, mivel azon fel is megy a jel nem csak le ! Igen segítessz hogy előre behúzod a drótot, akkor tuti behuzzák a csőbe.
üdv
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1743 üzenetére
Amit még következtetni lehetne, de nem 100%-ra, hogy telefonszám kiosztás alapján sorba mennek. 738-0xx.
Csak annyi, hogy a mi számunk vége kettővel kisebb, mint a szomszédé, és a szomszédba késve érkezett a brigád, igy gondolom végeztek egyel, majd jöttek a szomszédba, számkiosztás miatt, én lettem az "első", a végzett meló lett a "második" és a szomszéd kapta a "harmadik" helyet.
Nem tudom mennyire érthető, de a lényeg, hogy napi 3-4-5 bekötésnél nem tudnak többet vállalni.. időhiány miatt.
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1741 üzenetére
Bajcsyba köttetek már. Legalább 4-ről tudok.
Dózsa györgyről is tudok.
Luther Mártonból 2-ről is tudok.
Holnap a Katona józsefen lesznek, illetve ma láttam őket a Mátyás király elejébe.Ennyi egyelőre.
-
leviske
veterán
válasz
explorer68 #1652 üzenetére
Gyál, Üllő és Monor új területek, még nem kezdtek előszerződéseket kötni és eközben a Telekom már reagált a jelenlétükre azzal, hogy a nagyobb netcsomagok árait levitte közel a DIGI szintjére.
-
SirKero
őstag
válasz
explorer68 #1652 üzenetére
Jelzem Vecsésen sem volt három hónap ingyen
-
poli27
veterán
válasz
explorer68 #1649 üzenetére
Nem lehet !! A Diginek csak elmű oszlopra van engedélye Upc oszlopra nem köthet semmiképpen se !! Levághatja a Upc ha észreveszi, meg be is perelheti ! A kampós módja kivitelezhető, sztem hamarabb kijön a kéményből a kampó vagy elszakad a kábel mint ledőljön sztem !
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1649 üzenetére
UPC sosem fogja megengedi, hogy az oszlopára tedd a konkurencia kábelét
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1580 üzenetére
Ugyanazokat a HTTB-X20 fehér dobozokat rakták?
-
Zolás
addikt
válasz
explorer68 #1580 üzenetére
Bekötni jössenek, hogy ezt a netnek csúfolt valamit végre kidobhassam.
-
kabelmania27
félisten
válasz
explorer68 #1186 üzenetére
Apámat felhívta az upc, hogy lejár a hűsége és ajánlottak neki olcsóbb árat.
adsl bronze most 3460Ft lesz, 4246Ft helyett, megfelező telefon pedig 2500Ft lesz 2946helyett -
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1151 üzenetére
Akkor elvileg hamarosan kész lesznek, valahol olvastam, hogy 1 hét és mehet.
Igazából az Aradi meg a Sugár még mindig kimaradt.. meg Klauzál is (rendőrség mellett a benzinkút fele).. nem értem, ezeket nem húzzák be? nem látom értelmét , hogy miért nem megy arra kábel..
(klauzál utca két oldalán is van kábel, de ebbe a 20 lakásos utcába meg nem ment be, nem értem, a rákoczi és a főúton is van, akkor ebbe miért nem tudtak kihúzni egy 400m-es szakaszt?Maglódról telefonált már valaki? Vagy szorólap jött, probált-e előszerződést?
-
Dictator^
veterán
válasz
explorer68 #1147 üzenetére
Az egész klenova rész be van húzva? Körülettetek lévő, Jókai, stbstb?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest