- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
Dictator^ #3943 üzenetére
nem tapasztaltam ilyet (Guild Wars 2, Battlefield 3)
egyébként mikor először írtál, na mondom nézek megint egy ping statisztikát, aztán el is feledkeztem róla, most vettem észre, mikor hazaértem, hogy még mindig megy (de így legalább jó nagy a minta
)
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 15721, Received = 15718, Lost = 3 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 11ms, Average = 1ms -
bpx
őstag
válasz
banhammer #3909 üzenetére
nem tudom megerősíteni, sem cáfolni, mert a gyári firmwaret még nem tettem vissza, a módosítottat meg pont akkor raktam fel, amikorra a többiek is panaszkodnak
egyelőre még várok, hogy most mennyit bír
(a gyárival az a bajom, hogy 2-3 nap után nem érhető el az admin felület - ez még önmagában nem gond -, majd újabb 2-3 nap múlva újra kell indítani a routert mert lan van, wifi/wan meg nincs, TP-LINK WR1043ND
napközben távolról elég sokat használom az itthoni gépet, szóval ez elég kellemetlen ha ilyenkor következik be)(#3908) Zolás: ugyanott, csak ha bekapcsoltad a ppp debugot akkor bőbeszédűbb lesz
-
bpx
őstag
erre nem tudok semmi okosat mondani, de ha már a vi is segfaultot dob, az nem valami jó jel
a webes admin felületen a wan kapcsolatnál van advanced settings tab, ott is lehet állítani (bár az nincs a fenti fájlllal összhangban úgy vettem észre, meg azt ki sem próbáltam, csak utána találtam meg)
esetleg openwrt topicban tudja valaki mi a nyűgje
-
bpx
őstag
amit itt leírtál jelenséget, nálam is megvan
a hosszú hétvégén + azóta napi 5-15 alkalommal szakad a net (dobja a router), de én úgy figyeltem meg, hogy azért napközben is
(direktben gépre kötni nem próbáltam, mert kell net egy notebookra is, ami miatt kell a wifi)illetve én pont pénteken raktam a routeremre openwrt-t, már kezdtem azt hinni, hogy azzal lesz gond, de akkor ezek szerint másnál is ez a helyzet
minden egyes szakadásnál ilyen volt a logban:
kern.info pppd[727]: No response to 5 echo-requests
kern.notice pppd[727]: Serial link appears to be disconnected.megnöveltem openwrt-ben a pppd-ben az erre vonatkozó limitet, 17 órája már stabil, utóbbi napokban ez rekord
-
bpx
őstag
válasz
enginev3.0 #3844 üzenetére
nálunk (Gyömrő) meg tuti van, 2 évig voltunk náluk Digi előtt
sőt beírtam a címünket, és még a 120 Mbit is elérhető
-
bpx
őstag
válasz
enginev3.0 #3842 üzenetére
miért ne lenne?
-
bpx
őstag
válasz
Dictator^ #3719 üzenetére
Igen Gyömrő.
Azt, hogy érzem nem mondanám, mert ma nem csináltam semmi olyat ami erre érzékeny, csak a packet loss kérdésre reagáltam
Utóbbi időben egyébként Guild Wars 2 ment, az teljesen rendben volt, bármilyen lag nélkül (amikor persze a szerverek is tökéletesek voltak). -
bpx
őstag
válasz
banhammer #3652 üzenetére
ezt még maga a Digis fickó is megmondta, hogy itt az internet és TV ér valamit, a telefon nem
amit mondasz, nálunk is fennáll
ezen kívül véletlen időközönként (15-60 perc, de ha addig nem akkor a 60 perc után garantáltan) megszakad a beszélgetés
néha meg úgy recseg, hogy nem lehet érteni semmitengem mondjuk nem zavar (nem használom a vezetékes telefont), de mást a házban igen
-
bpx
őstag
válasz
kabelmania27 #2120 üzenetére
igen (RG6 Tri-Shield)
-
bpx
őstag
válasz
explorer68 #2114 üzenetére
én is gratulálok neked, majd elmúlik
(normális ha-ha)
fúrni, behúzni nem kellett
a hosszú kábel is megvolt már a 2. TV-hez eleve
5m új vezetéket kellett lerakni (ok elosztó nem volt) + a végekre csatlakozót tenni, 10 perc
tovább tartott a papírmunka, meg az oszloptól a padlásig eljuttatni a vezetéket, 1 órát sem voltak itt összesen(#2113) poli27: mindkettő TV-n ugyanez a jelenség
ok nem újak (7 éves Grundig SFT72, meg egy 10 éves Panasonic)
(#2115) spirit007, (#2116) poli27: ilyen, 5-1000Mhz, 3 kimenettel
(#2117) hidroponi: valóban, hozzánk is eljött a másik csapatból valaki, mert kellett nekik is, de meg kellett várnia
amivel az optikai kábelt vágják, abból az eszközből van nekik összesen 1 db (3 csapatra), valami 200k körül van az ára azt mondtákvégigpróbálgattam már mindent
kihúzok mindent, a ZTE terminálból a koaxot bedugom közvetlenül a TV-be mindenféle splitter nélkül, akkor is ugyanez
végeztem, nem foglalkozom én ezzel többet
majd valamikor ideérnek, aztán megnézik, meg a box-szal is kezdenek valamit, kicserélik vagy mittudomén, 2 óra alatt megint 3-szor fagyott
aztán szólok nekik hogy mielőbb menjenek explorer68 kollégához, mert elgurult a gyógyszere -
bpx
őstag
#2109,#2110:
az infrastruktúra: ez egy százéves vályogház, semmi ilyesmi kábelezés nincs kialakítva (és már nem is lesz, mert idén költözünk)
az optika egyszerűen bejön a szobába az egyik sarokban a plafonon egy fúrt lyukon keresztül, bele a ZTE modembe
abból megy 3 méter koax egy elosztóig, ami az első TV háta mögött van, és 3 felé megy tovább:
- egyik megy az SD boxba, max. 1m hosszú (onnan meg SCART az első TV-be)
- másik közvetlenül az első TV-be, max. 1m (ha esetleg nem jó a digitális, analóg azért legyen)
- harmadik megy a másik szobába a másik TV-hezez mind most lett csinálva bekötéskor a digis szerelő által
kábel megy a fal mellett, bútor mögött, erre a pár hónapra nem számít...tehát az optikától az első TV-ig van összesen max. 4m kábel és közben 1 db elosztó
no közben ellenőriztem + próbálgattam még kábeleket, csatornákat...
az a 36 csatorna ami van, az tökéletes
írtam ugye az S sávot, hogy ott nagyon gyenge, no ez sem teljesen igaz
az S06-on a Nóta TV, S07-en az ATV megint csak tökéletes, de a többi túl gyenge
a C05-C12 közti csatornákat (m1, m2, duna) is láttam kézi keresésnél, de ezek is értékelhetetlenül gyengék, míg a többi megint csak tökéletes ebben a sávban -
bpx
őstag
az analógon 36 csatorna jött be most
van ugye ez a C meg S "tartomány"
az S-ben levő csatornák olyan gyengén jönnek, hogy a TV magától meg sem találja őket
kézzel végigmentem rajta, ott vannak azért, de a kép minősége kb. olyan mintha antenna nélkül akarnám nézni a földfelszíni sugárzást (hangyaháború)
akkor még a linken például a közszolgálati csomag kiosztása C5-C12, itt például semmi nincs, pont ez a fájó pont, mert a box nélküli TV-n ezeket szeretnék nézni (m1, m2, duna), és ezeket abszolút nem találja sehol a TVsaját box nincs, arra alkalmas TV nincs, HBO előfizezés sem
amit adtak boxot abban van valami kártya, saját box működne anélkül is, jól értem? -
bpx
őstag
kedden kötötték be, net hibátlan, a TV-hez kapott SD box viszont napi 3-4-szer fagy, kép megáll, semmire nem reagál, csak az áramtalanítás segít
lehet sűrűbben is csinálná, de csak este nézzük
reggel garantált, hogy a boxot áramtalanítani kell, mindegy hogy hagytam hogy menjen (kép megáll ahol tartott, 0 reakció), vagy standby-ba kapcsoltam (sehogy nem tudom visszakapcsolni)
szerelők megadták a telefonszámukat, hogyha 1 héten belül gond, akkor hívhatjuk őket is, kíváncsi leszekmásik dolog: ok, hogy jön a digitális mellett az analóg adás is, de ott a 83-ból vmi 32 csatorna van, azt azért nem gondoltam volna
és pont nagyrészt pont azok hiányoznak, amelyikeket szeretnénk a másik TV-n nézni
no mindegy, kérünk még 1 boxot, +300 Ft/hónap -
bpx
őstag
válasz
matador32 #2089 üzenetére
jó hát igazából 2 dolgot tudok elképzelni:
- hiába a sok seed (kérdés hogy mi a sok), nem tudtak ennél többet
- torrent kliensben a kapcsolatok száma nem optimális (túl sok)
nálam így néz ki: max kapcsolatok 80, torrentenként 20, feltöltési slot/torrent 4na +1:
- passzív mód, de ennek csak annyiban van hogy szerepe, hogy más passzívhoz nem tudsz kapcsolódnija és igen, router nélkül is érdemes lenne kipróbálni, hogy mit tud
-
bpx
őstag
válasz
kiskaktusz #2070 üzenetére
szórólapokon voltak csomagok, olyat rendeltünk
80/25 net + digitális kábeltv + telefon (+digifon 500) = ~5900 ft -
bpx
őstag
jelentem ma jártak nálunk is (Gyömrő), bekötötték
speedtest és társai jócskán fölémérnek (95Mbit le, 80Mbit fel), valójában hozza a névleges (80/25) sebességet (torrent, lefele 10,3 MB/s volt a legtöbb, felfele 3,3 MB/s) -
bpx
őstag
válasz
kiskaktusz #2066 üzenetére
olyanannyira igaz, hogy többeknek már be is kötötték innen
első hozzászólásban van infó a településekről, Felsőpakonyról egyelőre nincs hír úgy látom
-
bpx
őstag
én meg bekötést Gyömrőn
-
bpx
őstag
no előszerződés megkötve
legkésőbb márc. 31-ig jönnek kötni -
bpx
őstag
Gyömrő
szerelők akik rakják a kábelt az oszlopra, azt mondták, hogy 2 hét múlva már kapcsolják rá az előfizetőket a hálózatra
+lassan már heti rendszerességgel kapunk szórólapot
-
bpx
őstag
mi amikor a UPC-ről a T-re váltottunk, akkor is kitettek magukért
január 31-ig szólt a hűségszerződés, de mi már jóval korábban jeleztük, hogy nem kívánunk hosszabbítani, sőt ha majd lejár, akkor szeretnénk is megszüntetni
ilyenkor az ADSL modemet az előfizetőnek kell visszajuttatnia előfizetés megszűnésétől számított 8 napon belül
ehhez képest, a január végén érkező számlán fel volt tüntetve egy 8000 Ft-os tétel azzal a indokkal, hogy a modemet nem juttattuk vissza időben, és ilyenkor ki kell fizetni az árát
aztán január 31-e után pár nappal vittem Monorra a modemet meg a számlát, és ilyet szólnak hogy fizessük be, majd a következő számlán levonják...
-
bpx
őstag
kis update: ma reggel a vonatról láttam, hogy Ecseren a vasútállomásnál a váróterem/pénztár épülete mellett kint volt 2 digis szerelő autóval, és épp valami kábelt applikáltak egy oszlopra
-
bpx
őstag
no ma hozzánk is (Gyömrő) megérkezett a Digi-s hirdetés a postaládánkba, kíváncsi leszek
bár én csak az ár miatt váltanék T-home-ról, sebesség annyira nem izgat -
bpx
őstag
válasz
enginev3.0 #561 üzenetére
ezzel nem tudsz mit tenni, itt ilyen a upc
nálunk ~5 évig volt upc dsl, speedtest/pingtesten 40nél alacsonyabb pinget sosem mértem
játék közben még a magyar szervereken is (quake, cod, stb...) garantált volt a minimum 70-100 -
bpx
őstag
(#486) BITBOYS: egyszerű, DSL vs. kábel, más technológiák más lehetőségekkel, amit nem lehet egy kalap alá venni
(#487) orkester: mégis hogy emeljenek sávszélt? te magad is leírtad, hogy nincs meg a technológia
(DSL) árcsökkentés meg? na az itt nem létezik
-
bpx
őstag
ugye az a szabály, hogy a hűségidő lejárta előtt legalább 15 nappal jelezni kell, ha le akarjuk mondani az internetet
január 31-én járt le a hűségidő, 11-én meg is történt a lemondásvan egy másik szabály, miszerint a szerződés megszűnése után 8 napon belül az előfizetőnek vissza kell küldenie a berendezéseket (dsl modem + szűrő)
ehhez képest ma jött egy levél január 29-ei dátummal, hogy nem szolgáltattuk vissza időben a berendezéseket (modem + szűrő), és hogy rajta lesz az áruk a végszámlán (a szerződés meg 31-ig szólt)
vannak ám itt érdekes dolgok...
-
bpx
őstag
válasz
orkester #433 üzenetére
eddig hagyományos telefon + ADSL volt, most kábelnetet + telefont rendeltem, szóval adott volt, hogy új kábelt húznak be
de a DSL/hagyományos telefon szerintem a upc kábelén jött volnaaz utca egyik oldalán a "telefonoszlopokon" megy a upc 2 kábele (telefon/net + kábeltv), a másik oldalon a villanyoszlopokon pedig egy kicsit alacsonyabban 1 szál kábel, azon a t-home-é (kábel-net,-telefon,-tv)
-
bpx
őstag
no megtörtént a váltás
előtte, UPC:
most, T-home:
feltűnő különbség a ping (aki online játszik, tudja mennyit jelent
)
online rendeltem meg, az online megrendelés feldolgozása tartott 9 napig, akkor az ügyfélszolgálattól hívtak, és azt mondták 1-2 héten belül hívnak, hogy mikor jöhetnek szerelni
az 1-2 hetet ki is használták, pont 2 hét múlva hívtak, hogy másnap jöhetnek-eez így összesen kb. 25 nap, szóval aki váltáson gondolkodik, az lehet jobban jár személyes megrendeléssel valamelyik t-pontban
-
bpx
őstag
digi a upc telekom területen? szép is lenne
de itt főleg kis/közepes településekről van szó, tele családi házakkal, itt nem lesz se digi, se gyors kábelnet, se optika, még egy jó hosszú ideig
egyébként én más szolgáltatóról nem tudok (upc telekom + t-home)t-home téma: 10-én rendeltem meg, még mindig semmi, és nem is hiszem hogy ezen a héten már meglesz, szóval az bőven 20+ nap... (jó, eddig upc-s DSL meg hagyományos telefon volt, és helyette kábelnetet + kábeltelefont rendeltem, de akkor is)
-
bpx
őstag
válasz
orkester #413 üzenetére
upc telekomnak vasárnap írtam, hogy lemondanánk a telefont+netet, hétfőn már hívtak is telefonon
egyébként mikor ide írtam korábban, aznap délután már jött t-home-tól a telefon
de az még csak az ügyfélszolgálat volt, hogy feldolgozták a rendelést, a szerelő majd hív/jön 1-2 héten belül(#414) mulika2: pedig már itt van, talán 2009 eleje óta, nem emlékszem pontosan
-
bpx
őstag
válasz
orkester #408 üzenetére
még semmit, neten rendeltem hétvégén, azt írta, hogy majd hívnak egyeztetni, hogy mikor vagyok itthon
oldalukon ezt találtam:
"A Kábelnet szolgáltatás átlagos kiépítési ideje 10 nap. (Az Általános Szerződési Feltételek szerint a kiépítésre a megrendelést követően 30 nap áll társaságunk..."
(szereld magad DSL 4-7nap, szerelő 8-9 nap)Ismerősnél a net + TV megvolt pár nap alatt, de a telefon sokáig tartott.
-
bpx
őstag
nah január 31-én lejár a UPC-s hűség
lemondtam a telefont + netet, és leadtam a megrendelést T-home-nál, mert így dupla kedvezménnyel, havi 3-4000Ft-al kerül kevesebbe, mint UPC-nél ugyanaz
UPC meg nem igaz, hogy nem tud (nem akar) árat csökkenteni, vagy hogy nincs semmilyen akció
új előfizetőknek van 3 hónapig 0 Ft-os havidíj, akik meg már évek óta előfizetők, azoknak semmi, ráadásul még többet is kellene fizetni mint eddig, mert csak drágább csomaggal lehetne hűségszerződést hosszabbítanikíváncsi vagyok T-nél milyen lesz a szolgáltatás
-
bpx
őstag
van itt valaki, aki upc telekom területen váltott T-home-ra?
érdekelne mennyire van megelégedve veleupc-nél egy jó ideje nincsenek akciók/árcsökkenés, közben T-nél ugyanaz a csomag havi 2k-val kevesebb (upc 5mbit: 5700, t-home 5mbit: 3800)
-
bpx
őstag
üdv!
UPC Telekom ADSL, PPPoE
mostanában elkezdett olyat csinálni, hogy mikor csatlakoznék, 691-es hibát kapok (helytelen felhasználónév/jelszó - miközben jól van megadva), majd utána a további próbálkozásoknál 651-es hibát dob ("a modem hibát jelzett")
modem restart általában megoldja, és akkor tudok csatlakozniezt mi okozhatja? lehetséges hogy a modem kezdi megadni magát?
lassan már 5 éves, még a régi monornetes időkből van -
bpx
őstag
válasz
vzsolo2225 #177 üzenetére
igen, bár 1 perc után már ment az újracsatlakozás
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest