- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm.
A levegő ugyanannyi mint a szobában, mert a ventik elég alaposan öblítik át a gépet. Ha terhelem van egy kis hangja ez által a gépnek, de mivel olyankor főleg játékra használom, ezért nem zavar, mert rajtam a füles
(C2D 4000MHz, GF9800GT 1GB HSLI-ben az alaplapi GF9300-assal ami a fizikát számolja)
Idle 36 fokos a proci, terhelve 46 fokig megy fel, de időközben azért a hangja is megjön -
válasz
juliabrilke #1345 üzenetére
Azt hiszem egy százasért vette. Így drágállja az ember, de ha a kezedbe fogod a PDA méretű bigyulát nagyon sokkoló a mobil méretű teljes értékű pc
Szuper ez a szürke alapon szürke felirat.
-
válasz
totoka2 #1332 üzenetére
A Plextor-nak van ilyenje, amibe egyszerre 2 slim meghajtót tudsz belerakni egy 5.25-ös helyre. Olyan 20 ezer Forint...
Az a legegyszerűbb, ha elcseréled a slim-et egy sima 5.25-ös meghajtóra. Jobban is ogasz járni, mert gyanítom, hogy a beépítőkeretért nem akarsz annyit adni mint három meghajtó ára...
-
Egy hajszálvékony drót is agyon tud vágni.
Meglepő de a nyomtatott áramkörökön lévő "huzalozás" meglepő módon terhelhető. Egyszer nekem is valami 100W terhelhetőségű kábelt kellett rajzolnom a nyákra és a tervezőprogram kb olyan 2mm széleset javasolt. Csak néztem én is, gondoltam, ha lefüstöl majd átfuttatom ónnal, de nem kellett, tökéletesen működik. -
válasz
urbanjozsi #1281 üzenetére
Én is csak ilyet tudok:
Zotac ION ITX SYNERGY nVidia ION + Intel Atom N330 CPU -
Jaj hito a sírba visz; nem tudja, hogy most milyen gépe legyen:
- ASROCK ION nettop
vagy
- ASROCK A330-ból összerakott ITXén mondtam neki, hogy vegyen egy 9300-as ZOTAC-ot és ha karcsú a lesz neki (és tudom, hogy az lesz, mert ha előbb lehetne installálni a 3DMARK-ot mint az oprendszert, akkor tuti azzal kezdené
) a 9300-as integrált VGA akkor bele tud szúrni egy 9600GT-t ami HD felbontásig mindenre elég.
-
Szerintem ugyanaz a VIA chip-es WLAN modul van hozzá mint ami a 9300-ashoz.Alaplapi USB-n csatlakozik, szerintem egy rakás x@r. Nagyon sokat kínlódok vele, az érzékenysége oké, az erőssége oké, de valami miatt ledobálja a netet és nem tudok rájönni miért. Ja igen, a hozzáadott antenna felejtős, érdemes venni egy mágnestalpas antennát, mert a gép mögül nem nagyon "lát ki" a gyári pöcökkel.
-
Köszönöm srácok!
-
válasz
Mattanyahu #1209 üzenetére
Attól tartok ezeket a hőmérsékleteket nem a kis MX31-ben mérték...
-
válasz
Mattanyahu #1207 üzenetére
Expert rulez
Nem nagyon vannak megelégedve a Razorral a fórumokon... állítólag nagyon forrósodik.
Ha olyan tápot szereznél amiben 8-as venti van ami átfújja a tápon a levegőt, akkor meg lehetne fordítani és a Razor felől menne a levegő a másik irányba. Ez esetben jó lenne az MX31-es kuckó is.
Miért kell a 3.5-ös külső hely? -
válasz
Mattanyahu #1199 üzenetére
Mennyiért sikerült Razort szerezned?
Hát ez az ECS deszka ugyanaz mint a ZOTAC-é. Itt is ráépítették a PCI-E slotra a procit
Meg tele van sima elektrolit kondikkal. Ilyen prémium cuccnál inkább legyenek szilárdtest kondik. Meg az a 4 fázisos VRM ... az sem meggyőző -
válasz
Alvin_ti4200 #1194 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen gépeknél elég szignifikáns a zaj. És bevallom őszintén, hogy kicsi, nagy légszállítású és halk ventit még nem láttam (hallottam
)
Ha ITX akkor Skythe BIG SHURIKEN vagy NEXUS 7000 low. Jó még az AC Freezer7 LOW-ja is, a ZALMAN 8000-ese. De ezek a hűtők elég lepények, és itt ez a lényeg. Szerintem -
válasz
Mattanyahu #1173 üzenetére
Hali!
Nekem MX31-esem van. Azzal az lesz a gond, hogy a táp meleg levegő kivezetésére rá fog lógni Razor és így rettenetesen meleg lesz majd pont a kártya tápáramköre aminek a Razor esetében eleve elégtelen a hűtése.
Nekem most egy 550W-os Coolink prémium táp hajt megy egy 4 GHz-es C2D/9800GT párost és így is elég meleget fúj ki a táp. Szerencsére a 9800ECO rövid így csak pár centit lóg be a táp mellé.
Hito most árulja az SG06-osát egy szuper prémium SilenX 400W-os moduláris SFX táppal. Az SG06-osba bemegy dupla magas kártya is, így abba tudsz venni rendes 260-ast ami kifújja a gépből a meleget!
Részleteket priviben, hogy ne csináljunk bazárt a szakmai totyikból. -
válasz
adorjant #1162 üzenetére
Nem tudom mi értelme van ezeknek a villám, lángnyelv, transformersfej, csicsamicsa alakú bordáknak. Szerintem messze nem hűtenek olyan hatásfokkal mint egy hagyományos borda ami lamellái között rendesen áramlik a levegő, meg ha ventit tesz rá az ember akkor az is zajosabb lesz.
-
Láttátok az új Antec kuckót? Nem rossz! Raktak rá szellőzést rendesen.
-
-
válasz
ssolitude #1022 üzenetére
Nagyon fogsz szenvedni az ATOM-tól.
A géped úgyis kinövi magát, szeretnél majd bele ezt-azt, felraksz rá néhány programot stb.
Mondjuk, ha már megy állandóan, akkor zenét hallgatnál róla, persze közben megy a letöltés. És tuti, hogy akadni fog. Akkor ha már be van az a gép kapcsolva, jön " csak megnézek pár dolgot a neten" történet. Ha ráfutsz egy flash-es oldalra akkor reszeltek az Atomnak (bár az inkább a bzui flash hibája, mert atom bugos)
Lehet már kapni elég olcsón AMD-s ITX rendszereket is. Lehet, hogy abban kellene gondolkodnod, de látta,m itt a PH-n minap gyönyörű DELL SFF gépet is 20 ezer körül P4-es procival.Mod:
A passzív rendszer meg nagyon jó és szép, de azt szoktam mondani erre: bárhogyan is öltözöl fel az Antarktiszon ha nem mozogsz akkor beléd fagy a xar! Bármilyen tuti állat passzív gépet építesz, ha nincsen legalább egy ventid ami mozgatja benne a levegőt, várható, hogy előbb-utóbb gondok lesznek a kondenzátorokkal fetekkel.... -
Itt van egy jó kép:
-
Lehet, hogy akkor csak engemet nyaggatott?
Persze, hogy lesz modding:
az előlapi 7"-os kijelzőről sikerült lebeszélnem, de ő ragaszkodik valami IMON modulhoz.Nagyon jó kis házikó, csak rettenetesen kicsi. Komoly fúrás-faragást igényel, ha valamilyen erősebb konfigot akarsz beletenni. A kábeleket centi pontosan ki kell mérni, a perifériákat nagyon átgondoltan kell elhelyezni, mert semmi plussz hely nincsen benne. A ház váza, valami rettenetesen gagyi, nyeklik-nyaklik, ha kiveszed a belsejéből az optikai meghajtó tálcáját. Tehát annak a beépítése adott. Viszont a szellőzése meglepően jó a kis háznak!
-
Namégegyszer: lejárt a szerkesztési időlimitem mert közben bekakált a lányom
Ejh, emberek! Nem olvastok fórumot?
Hito már hetek óta reklámozza, hogy milyen cuccokat vett.SG06-os a ház (most már fekete a váza is)
Minix 780-as AM3-as deszka
550-es proci 80W-os. És tökéletesen melegedés nélkül megy az alaplapban!! (a lap sem melegszik
Panasonic slim odd: (nemsokára Blu-Ray lesz)
Scythe Big Shuriken:
Kingston 64 GB-os V series SSD:
SFV de moduláris
400W-os SILENX tápegység. Rettenetesen profi cucc, síri csendben teszi a dolgát:
Valami jó kis hűtőbordás noti ram lesz majd benne:
-
Ejh, emberek! Nem olvastok fórumot?
Hito már hetek óta reklámozza, hogy milyen cuccokat vett.
SG06-os a ház (most már fekete a váza is)
Minix 780-as AM3-as deszka
550-es proci 80W-os. És tökéletesen melegedés nélkül megy az alaplapban!! (a lap sem melegszik -
Ki korán kel, ITX-est nem lel!
Ennyire sokkolóak a képek?
-
Na, gyerekek! Nekiálltunk hito-val, belegyömöszölni egy asztali gép becsületére váló alkatrész mennyiséget a kis Silverstone-ba.
A dologhoz, hozzátartozik, hogy hito barátunk egy barkácsáruház kínálatát meghazudtoló szerszámparkkal készült a nagy moddolásra:
Szerencsére vittem egy táskányi cuccot, mert éreztem, hogy kelleni fog belőle pár dolog:
Hito előtte gyönyörűen lefújta a ház belsejét feketére! Nagyot dobott rajta
Bekerült a jó kis SilenX 400W SFX moduláris táp, ami persze hosszabb kb 2 centivel, mint az eredeti táp, tehát máris előkerült a flex
Ne tudjátok meg a harisnyázással mit szenvedtem összede megérte nagyon szép UV fény alatt!
Nem tudtam lebeszélni az IDE-s optikai meghajtóról. A 40 eres kábel pont ideális arra, hogy minden légáramlást megfogjon egy ilyen kicsi gépben:
Szerencsére a végén mégis rájött, hogy majd jobb lesz egy SATA-s optikaÉs akkor már BD meghajtó!
A kis 1650XT szinte lötyög a gépben. Idővel majd beugrik ide is egy 5770-es, vagy valami combos ATI:
Kivett merevlemezzel, és optikai meghajtó nélkül. Itt még volt mit rendezgetni a kábeleken:
A neonok nagyon szépek, bár én ATI-s rendszerbe pirosat tettem volna...Felülről nagyon kompakt a cucc! Nem is kell rá tető, lehetetlenség így is beleejteni valamit:
Itt már felkerült a palást! Belülről a kékes derengés:
És a másik oldalról. Innét már többet mutat:
Nincsen még készen a gép, sok csiszolni való is van rajta. Szívesen várjuk az ötleteiteket és a kritikákat!
-
Hú, ez komoly szívatás a gyártó részéról. Nem mondom, hogy ITX rendszert egy szitába építsünk, de a teljes zárt palástnak sem vagyok híve. Sokan mondják, hogy azért jobb a zárt gép, mert kellő átgondolással teljesen átszellőztethető, de én azért azt vallom, ha mégis megugrik bent a meleg, akkor jól jön pár rés a melegnek "menekülő útként"
Én is vacakoltam eleget a rendszeremmel, mire az optimális utat megtaláltam a levegőnek: végül egy teljesen aberrált megoldás hozott kiemelkedő eredményt:
a gép hátul beszívja a levegőt, rá a CPU coolerre, ami átnyomja a bordákon, ebből bőven jut az északi híd bordájának és a memóriáknak is. Aztán huszáros mozdulattal oldalra kijut a kilyuggatott oldalpaláston. A tápegységet nem irigylem; neki egy 1 centis résen kell beszívnia a friss levegő, amit a másik oldalra tud kinyomni. A VGA kártya teljesen elkülönített cellában dolgozik, mert csak erős 3D üzemben van szüksége a jó hűtésre és ha terhelem a rendszert videó vágáskor, akkor ne fűtse a proci a GPU bordáját. -
Hali!
Általában fújják, mert így jut valamennyi légmozgás a processzor körüli komponenseknek is (FET-ek, tekercsek, kondik) de van olyan is ami szívja. A "fújósok" lehetnek sima bordák, vagy lemezhűtők illetve a mostanság divatos hőcsövesek, míg a "szívós" rendszerűek mind és kizárólag hőcsövesek.
Azért ezekben az InWin kuckókban olyan kereszthuzatot kehet csinálni, hogy szinte kifújja az alaktrészeket -
Bocsáss meg, tisztelt barátom, de ez hülyeség.
A VRM-nek, a kondiknak lehetne legfeljebb melegedniük.
Az északi híd melegedésének annyi köze van a processzor felvett teljesítményéhez, mintha azt mondanád azért melegszik jobban a videókártyám mert nagyobb vinyót tettem a gépbe.
Szerintem azért írták rá a 65W-os proci limitet, hogy a hűtés eleve hűvösebb levegőt fújjon a processzor hűtőjéről az északi híd bordájára. A HZone-on kipróbálták 95W-os processzorral is az alaplapot és tökéletesen ment, ebben az esetben javasolták a megfelelő szellőzést.
Meg az is lehet, hogy az iTX rendszerekben vannak elég nyomorodott kis házak is és előre fél attól a gyártó, hogy valami lapos fosba nyomorgatják bele az alaplapot és ott megfő minden.
Amikor írom más fórumokon, hogy 4 GHz-re húzott E8600 van az ITX-es gépemben, és GT9800GT1GB mellett, többen frászt szoktak kapni, hogy 80 fok van a gépemben. Amikor mondom, hogy 41 fokos a proci, akkor eléggé szoktak Tamáskodni -
Szerintem a CPU bordán ki kellene cserélni azt a vérszegény ventilátort egy olyanra ami meg is mozgatja a levegőt a gépben. Mekkora az ármérője?
gere
Szerintem sincsen semmi köze a CPU TDP-jének az északi híd hőmérsékletéhez. Kell egy erősebb venti a CPU blokkra, hogy jusson az NB bordájára is a cúgból. A BigShuriken ventije azon kívül, hogy szép és halk, nem sok már jó mondható el róla...mgzsolt
Így igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged