- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #4897 üzenetére
A 6850-nek 127w a tdp-je illetve a táp tartosan le tud adni akár 340w is
( teszteben olvastam, el is hiszem, de inkább nem próbálom ki) í max fogy konnektorbol 250w lesz szerintem ( némi tuningal).
Megjött a csomag. az új cpu hűtő ( scythe samurai zz) és az új noisblocker pwm venti. iszonyat halk a gép ráadásul korábban a proci 22x133@0,975v fölment 58 fokig és hangos is volt, most szép halk és csak 50fok LinX alatt. pár kép.
A héten meglesz az új kártya is ( asus gts450) jó leszek megint.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4857 üzenetére
Akkor sfx-szel elvileg pár cm-t lehet nyerni.
zodo: Kocka nem kell, oda jó lenne a spire vagy codegen is kis trükkel ha dualslot a vga. Lapos házat akarok normál vga-val. Kicsit bosszant, hogy a zafír 5570-e ddr5-tel annyiba kerül mint lp-ben ddr3-mal, de más gyártóknál a normál verzió is ugyanannyiba kerül...éppen meg lehet oldani riserrel + át kell alakítani a kuckót..csak az nem 2 perc.
&rew: Az enyém még nem is készül
sfx, tfx tápokból már lesz egy dobozzal..de kéne még lapot+cpu-t is venni..majd ha előttem lesznek a cuccok akkor tudok okoskodni.
-
Szipi
aktív tag
válasz
kisza25 #4848 üzenetére
Tegnap leadtam a rendelést rá pont ebben a boltban(miután a netker8-ból jeleztek hogy nem tudnak szerezni mert a beszállítójuk kifogyott belőle és nem is vár a közeljövőben szállítmányt) de sztem hétfőn már jön az értesítés, hogy nem tudják beszerezni ők sem.
A compuweb-ben van még talán 31-értaz árgép szerint és sehol máshol!
A nagyker nem hoz belőle már az országba úgy néz ki.
Az a baj hogy nemtaláltam alternatívát ha sehonnan sem tudom beszerezni.
Egy olyan ház kellene ami:
-normálisan néz ki
-halk lehetőleg minél nagyobb venti van benne ami hűti a HDD-t is
-legalább 300W-os minőségi halk táp
-egy HD5770-es is elfér benne -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4807 üzenetére
8-as ventivel? Tán i-ben láttam úgy, de az sztem elírás.
zodo: Csak nem mind1, 1000 darabból hány működik hosszú távon, meg hány füstölt el és hány vitt magával gépet
Olyan boltról beszélek aminek nagy forgalma van, meg a tápos topikban se hallottam még behalt APN-ről.
Nem rossz a codegen, de a spire se..nekem az szimpatikusabb. Cpu-t hűteni meg könnyebb a codegenben..nem 1xű ez -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4804 üzenetére
Én mondtam hogy meg lehet oldani az xfx hangját
a motorhang az meg motorhang..volt már elég táp a kezemben, tápok között az APN halk, nincs benne hiányosság. Tudod mennyiért adják, nincs vele pariban semmi, főleg a 350-essel, a 400-as 24W-tal tud többet, azért kár felárat adni. Szerelhetnék ADDA-val meg lehetne fekete is, csak más lenne az ára...Ha ez vígasztal ahol vásárolni szoktam a srác szerint még 1 APN-t se vittek vissza, több mint 1 éve árulják náluk
Ezt simán lehetne passzívan használni, csak annyira kicsik benne a bordák hogy könnyebb a codegeneknél is
A nagy hatásfok miatt van, meg nem hülyék az FSP-nél, ahogy én használtam volna használta volna más is passzívan, akkor a gyári passzív ZEN-eket hogy adnák el?
Egy belépőszintű de igen ütős tápot kapunk kicsipénzért', de azért csodákat nem kell elvárni
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4799 üzenetére
Az a venti tápok között halk, pár seasonic -corsair- meg még 1-2 táp übereli, mi vagyunk vájtfülűek
Én is le akartam cserélni egy swif2-re amikor volt, de elmaradt. Thx az infokat, szoktam nézni i-t, de arra még rájön a futár, meg az ódzkodásom, hogy onnan rendeljek. Helyi boltban is meg lenne minden jó áron, a GB 5670 is 20k és 1 év garral több. Okosba' ennyiért tudnék venni 1 slotos xfx 5670-et, nem írják róla sehol hogy hangos lenne. Most mindennek nagyon jó ára van, csak a bolttól 70km választ el
Ramot is lecserélem 1600-osra, 1k a különbség és azon borda is van
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4784 üzenetére
Cheater
viszont a spire-ba talán lehetne hűteni belülről is oldalról, ott máshol van a táp. Ennél drágább kártyát úgyse vennék.
zodo: Nem keresem vissza a hsz-t, meg oly mind1, legyen igazad
Eddig a spire a befutó, a kocka codegen se lenne rossz, de a spire anyaga -is- meggyőzőbb. Vagy marad a mostani mATX felturbózva
-
dezs520
senior tag
-
zodo
nagyúr
-
szponzor
senior tag
válasz
kisza25 #4747 üzenetére
Ez egy rezidens program és folyton szabályozza a fordulatszámot? Esetleg el tudja valahol tárolni az értékeket?
Csak azért kérdezem, mert nagyon ritkán használom a Windows-om, Linux-on meg nem fut a GB honlapja szerint.Táp is szabályozza a fordulatszámát a saját ventilátorának?
-
toldy
őstag
-
szponzor
senior tag
válasz
kisza25 #4715 üzenetére
Lehet, hogy megpróbálom majd alulfeszelni, bár nem vagyok járatos a témában. Annyi az egész, hogy csökkentek BIOS-ban a processzor feszültségén és Windows-ban Prime95-tel hajtom egy kicsit, ha bírja, akkor vehetem lejjebb a feszültséget,ugye? Vagy van valami különleges dolog ehhez?
(Esetleg valami részletes leírást is szívesen vennék, akár link formájában is)
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4715 üzenetére
Ezt eddig nem tudtad?
Tuningolni vagy alulfeszelni is lehet vele..ezért nem akarok lemondani a GB-ről, a többi gyártó tuner sw-ei nem állnak a helyzet magaslatán.
Kicsit számolgattam kb 25(sz)x11(m)x17(mé)-ben kijönne az elképzelésem, fenntartva a lehetőséget egy lp vga-nak és 3.5-es hdd-vel számolva, azért még egy ssd-nek is szorítok lehetőséget, kicsit most leestek az árak, ki tudja...szerk: optika nem lenne benne
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #4696 üzenetére
Engem már elég ritkán kap el, az új NFS-t várom aztán meglátjuk. Olyan gép kellene ami tényleg kicsi, táskába be tudjam dobni ha úgy alakul. Táp adott, kicsi, lap is az lenne, hdd-ből 3.5-es van, marad is, optika meg lehet nem is menne bele..végül is azt se használom már szinte csak win telepítésre. Esetleg vehetek hozzá egy usb-set és + helyet nem foglalna.
HookR: Ok, akkor fogalmazzunk úgy, boltból biztos nem kapsz ilyet és még mindig
qrvateljesen mind1, hogy van-e gar cpu-ra vagy nincs, magától úgyse döglik meg. Nemrég vettem egy herrz garis procit, naná hogy a garipapírját használtam origamiraAthlon 2 x2 235e-t vettem 10k-ért most, ugyanaz mint 2 maggal a sempron, 245-öst 11.5k-ért adtam el, szóval nem olyan nagy különbségek vannak.
-
-
törölt tag
válasz
kisza25 #4675 üzenetére
Hmm, jó kari.
A SWIF2-120P PWM-es, ha egy PWM-es elosztóval a lapra kötnéd, akkor szabályozva lenne az a venti, és még csendesebb lenne. Bár, ha SWIF2-1201-et vetted volna, azt a táp saját vezérlésére is ráköthetted volna*, így önmaga szabályozná a ventit, de így is csendes lesz.
* Az 1201 ~3.2V-ról indul, ezért alkalmasabb tápventinek, ha belső vezérlésre kötjük, mert a tápok ált 4-4.5V-ról indítják a ventijeiket. A 120P ezért nem volna jó belső vezérlésre kötve, mert csak ~5.5V körül indul, bár bizonyos terhelésig meg passzívan menne a táp, ami ugye halk, de nem túl biztonságos megoldás. Tápventit nem túl biztonságos cserélni, mert nagy konfignál a gyengébb hűtés miatt könnyebb túlmelegedhet a táp (leginkább felsőtápos háznál, rossz szellőzés mellett gond, mert eleve meleg levegőt szív be...), de nálad egy mITX konfignál nem gond, mert az nem fogyaszt annyit, hogy a táp komolyan melegedjen.
-
Cyrin
addikt
válasz
kisza25 #4636 üzenetére
köszi a választ.
ez az Intel DH57JG tetszik, lehet ez lesz inkább, USB3 nem számít nálam, se az overclock, inkább a fogyasztás.
viszont a gigabyte lap nem tudja a PWM-et a házventinél a manual szerint, ez az intel viszont úgy tűnik igen.
még utána kell olvasnom ennek, meg a H55-H57 közti különbségnek is...
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4623 üzenetére
Nem is akartam őket egy kalap alá venni csak már nem is tudom, talán fáradt vagyok, voltam.
Igazad van, pláne, hogy láttam a videó bemutatódat az SSD tempójáról.Nem tudom, talán, majd ha már mindenki unja akkor lesz nekem is.
&rew
Nehéz új tervet készíteni az biztos, de az a Dell már nem mai darab.
A lényeg, hogy lett újabb ötlet (nem is egy) és lesz, min agyalni. -
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #4542 üzenetére
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy egy kétmagos Atom D510 semmivel sem lenne gyorsabb egy 7 éves egymagos Athlonnál?
Mégha egy Athlon X2 4000+ procihoz viszonyítanád...
gyuratzf: ennyi alkalmazásnál én inkább a 768 MB memóriát érzem kevésnek, gondolom használta a gép rendesen a virtuális memóriát és kerregett a merevlemez folyamatosan.
A konfigra visszatérve a kétmagos Atom 2 GB RAM-mal biztosan gyorsabb lenne a mostani gépnél, de ha biztosra akarsz menni, akkor a Pentium a jó választás, abban bőségesen van potenciál ehhez a felhasználáshoz. RAM-ot a helyedben 1x2 GB Kingstont vennék, hogy később könnyen bővíteni lehessen. -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4521 üzenetére
Ati találgatós topikban olvastam róla és nem csak árakkal találkozni.
Igaz, elnéztem csak előrendelni lehet, de már az is valami.Osibaa
Ezt te már láttad, mint Gigabyte rajongó?
Találtam róla egy beszámolót is.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4474 üzenetére
Remélem is.
Ősember, viszont ma még nem jelentkezett a memóriák végett.
Lehet, tovább kell várjak, mint 10 nap.
Nem gond, max. addig majd csak nézegetem az új lapot és procit.Szerk: vagy előkészítem a lenedő házikóját a mostani konfignak. Barátnő gépe, mert anno lenyúlta tőlem.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4466 üzenetére
Huhh. Ti aztán fel vagytok készülve, minden téren.
Akkor marad az asszonyé a lap úgy ahogy van és én kapok egy új procit.
Procira a legolcsóbb, de legmegfelelőbb típust keresem.
Erről a lapcseréről sem tud az asszony.
Úgy vélem a 25k az még belefér a keretbe.
3 vagy 4 mag kérdéskört sem ismerem, hogy melyik és mennyivel jobb a géphez.
Linkelt tesztet már jó párszor elolvastam ill. tegnap találtam egy másik forrást is erről a magfeloldásról.AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz jól hangzik vagy az AMD Phenom II X2 555 Black Edition (ez boltban is csak 22-23k vagy rosszul néztem
)
-
user137
őstag
válasz
kisza25 #4449 üzenetére
"ASUS M4A88T-I Deluxe: hibátlan HTPC alap" - erre értetem
egyébként nekem a corei5 erősebb és kevesebbet fogyaszt egy buherával nyert 2magosított Sempronnál - akkor meg miről beszélünk, ugye. Jah igen, nyertek 10k Ft-ot a procin. 1 év alatt elmegy fűtésbe az a különbség.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4439 üzenetére
Kicsit utána olvastam a témának és nincs semmi akadálya, hogy 64bit-es rendszerre váltsak, max. előnyöm származhat belőle.
Más:
Nem rémlik, hogy lett volna szó az itthoni megjelenésről ill. áráról, de ha volt már akkor bocs.
Szóval, most találtam rá az igazi kockáknak való Nexus Psile 10a házikóra.Viszont a már ismert linket olvasva csak most tűnt fel, hogy a mellékelt Panasonic UJ-845 multi drive IDE csatlakozású!
, hogy a jóban, legyen valami rossz is.
, de aki vesz egy ilyet annak fel ajánlom az SG05 házamhoz kapott, Sata adapteremet. -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4431 üzenetére
Igen, 4GB-ot gondoltam első körben, ha belefér a keretbe akkor annyi is lesz benne.
Köszönöm, mind hármótoknak a Mushkin ramokhoz adott válaszaitokat és egyéb hozzáfűznivalótokat!
Ősember, elvileg ad próbagarit. Szóval elvileg nincs félni valóm.
Viszont, mivel én sem tegnap jöttem az oldalra így sokszor belefutottam a nevébe és portékáiba. El is látogattam a honlapjára, de kereső (nálam) nem igazán akart működni, de ma újra meglesem a kínálatát, hátha szerencsésebb leszek és többet meg tudok az árakról.Ha nem így lenne akkor úgy is egy helyen szeretem megvenni az aktuális motyót, ezért az I...-ból venném a Geil 4Gb.os Kit-et, de akkor most melyiket CL7 vagy CL9 ?
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #4427 üzenetére
Ha van sebességben különbség, ha nincs, az 1333-as akkor is csak 1333-as és árban a különbség pl. IPON-ban kerek 0 Ft. (Ha a legolcsóbb boltokat nézem árgépen, akkor is 275 Ft a különbség.) Árulni pedig csak jobb 1333-asat, ha bővítene 2 GB-ról 4-re, vagy ha DIMM-es lapra váltana, nem?
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #4424 üzenetére
Az a poén hogy ahol én néztem ott nem találtam
A lényeg hogy megvan.
zodo: van abban valami amit osibaa mond.
-
Mattanyahu
tag
válasz
kisza25 #4400 üzenetére
am3dd785g ftw!
nagyon fura kis alaplappal találkoztam a minap
papíron uatx (244...170mm oldalhosszúság között), de ez 226*170mm-es, tehát alig nagyobb egy mini-dtx (203*170) deszkánál
mivel ezeknél a csavarhelyek ugyanott vannak, talán belefér egy nagyobb mini-dtx házba
az asrock vs sorozatú alaplapja ekkora, ez kifejezetten kívánatos
és még az áruk is egész jó, g31m-vs2 10k, de a legtáposabb is 20k alatt van szerintem -
Bird
addikt
-
Bird
addikt
válasz
kisza25 #4257 üzenetére
Én rászántam az időt... Mondjuk legalább 3x kell elolvasni, de megéri
Én is úgy tudom, hogy a TRIM XP alatt kehés, főleg ha AMD-s rendszert használsz. Hát igen a leggyengébb láncszem... Nagyon kiváncsi leszek, már a beépítő keretet is megvettem tegnap. Remélem 1x ár/érték arányban is kedvezőbb lesz a helyzet és akkor SSD lesz minden PC-ben...
-
Bird
addikt
válasz
kisza25 #4245 üzenetére
Csak nem Te is innét a PH-ról rendelted?
Ha minden igaz holnapra nekem is meglesz... Veszek hozzá egy 2,5" to 3,5" átalakítót az infolexnél cca. 500 pénzért... Rettentő kiváncsi leszek mit hoz majd ki a htpc-ből... Azt mondják nagy szívás (lehet) a TRIM XP alatt... Nem akarsz inkább W7-et??
-
Szipi
aktív tag
válasz
kisza25 #4085 üzenetére
Köszi a fogyasztási értékeket, ha 70%-os hatásfokkal számolok akkor 35W és 63W jön ki ami nem is rossz
(főleg 3 ventivel, bár nemtaláltam meg hány W-os az F8). A hitachi valami zöld vinyó vagy sima 7200-as?
Remélem már jövőhéten meglessz a lap+proci+ram, de lehet csak köv. hónapban.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3955 üzenetére
Ahol a Saga-t néztem ott kb 14-ért láttam csak ezért ajánlottam, de nem is néztem, hogy hiány cikk az everest.
Egy helyen találtam, ahol rendelhető, de az APN, lesz a jó választás. -
szacsee
nagyúr
válasz
kisza25 #3945 üzenetére
Túllősz a célon!
Nézd meg, hogy max a proci+lap hány W-ot vehet fel, és add hozzá a VGA max tdp értékét.
Véleményem szerint ha azzal kalkulálsz, hogy a proci+lap húzva 120-140W-ot eszik amihez már 4,5Ghz+ körüli freki kellene és a jövőbeni VGA-kra gondolva ebben a házban 150W-al számolsz, akkor 12V-os ágon elég kell legyen a 300-320W, de ez extrém eset így egy 300W-ot 12V-on leadó táp bőven elegendő lenne.
Szerintem vagy valami oldalról 8cm-es ventis tápot válassz, vagy valami jó hatásfokú modellt.
Ha a táp teljesítménye túl nagy, akkor előfordulhat az, hogy üresben sokkal rosszabb a hatásfoka így a géped többet fogyaszt egy jobb 550-es táppal, mint egy átlagos 400W-ossal.
Szóval a chifi hatásfoka tegyük fel 75%-os ami miatt jobban is melegszik mint egy mai 80%-os táp... 100W alatt pedig ez nem 75%, hanem lehet akár 50% is. No ez már lehet kicsit sarkítás, de egy olyan táp, ami alacsony fogyi mellett is tud kb 80%-ot akkor nem kell annyira figyelni a hűtésre mint egy rosszabb hatásfokúnál.
A véleményem... FSP 400 APN nem sfx, 12cm-es venit, standard nagyobb darab de 80% hatásfokkal viszont kell hozzá molesx-PCI-E átalakító mivel nincs rajta VGA csati. Viszont 9000Ft körül mozog és így barátinak mondható az ára.
A másik megoldás, ha egy 8cm-es ventis tápot veszel, de csakis 80% hatásfokúban gondolkozz.. ilyen az új FSP, viszont arra várni kell mivel ritkaság számba mehet a Gold minősítése miatt (90% feletti hatásfok) ... ph hírben szerepelt.
A legjobb viszont lehet drágább megoldás, ha egy sfx tápot veszel, de zodo által linkelt tápot nem ismerem így én a bizonyított márkák termékei közül mazsolázgatnék: Chieftec, FSP, Enermax... stb.
Alternatíva lehet még az FSP VR400 is ami standard méret de nem 14cm magas, hanem 10, így maradna hely a venti felett és könnyebben jutna levegőhöz a táp.
Cicergésre visszatérve C1E-t lődd ki és hallgasd, hogy megszűnik-e. I7-es konfigoknál megoldotta, amúgy gyere az alaplap topikjába ezzel a problémával hátha más is belefutott már. IDLE fagyás VGA miatt nem lehet? -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3941 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz ezzel az AC táppal kapcsolatban, de én ezzel próbálkoznék.
Szerk: Igaz ez sem olcsóbb, de kisebb.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3939 üzenetére
Én elsőre kerestem a tápot ill. néztem az AC ventit, hogy mi is a célja, de múltkor megemlítetted, hogy kitetted a szűrét a házból, venti gondolom a vga-t csitítja.
Klassz kari, ennyiért.
, de anno talán jobban jártál volna egy másik gyártó házával, ez az MX 31 nem az igazi ahogy nézem. -
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3897 üzenetére
Be vannak kapcsolva az energiatakarékos funkciók....
Ha ráeresztem az Everest stab. tesztjét, akkor maga az Everest és a CPUZ is 1.152 V-ot mutat....
Aztán, hogy mi igaz ezekből nem tudom, a BIOS-ban hol 1.116, 1.186, 1.206 V-ot látok, gondolom ez is a takarékos mód miatt van...
-
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3823 üzenetére
3,2-es procival, a kártya alapon, Ram-ok "úgy-ahogy" ennyi: Kép
A hűtésről annyit: a Hawk 65 fokra melegedett a teszt alatt, a ventijei 57%-on mentek....
Ha felhúznám a procit az általad írt 3,6GHz-re és a kártyán is "rángatnék" egy keveset, nyilván meg lenne a 16e is....de ez is bőven elegendő a netezéshez!
Különben is, Ti vagytok a hibásak, amíg nem láttam ezt a topikot, eszembe sem jutott lecserélni a régi vasamat erre a gyönyörűségre...!
Megláttam és azt mondtam: ez kell nekem!
Most 2 évig ismét megteszi majd, aztán meglátjuk, hogy hova fejlődünk meg, hogy fogunk akkoriban állni anyagilag....
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3806 üzenetére
Nem....abban kellene még nagy segítség, hogy pontosan mit és hol nézzek - állítsak?
Tételezzük fel, hogy a bios-t visszaállítottam defaultra, akkor milyen értékeket nézzek/írjak le, mi az, amit figyelni kell?Ha lehetne "szájbarágósan", mert
gőzöm sincs, hogy mit, hol, miért....egyszerűen csak szeretném ha mennének a ramok a gyári 1,25V 1600-as értékkel (az 1,35V-os 1860-as most nem érdekel)
Köszönöm szépen előre is a türelmet és a segítséget!
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3788 üzenetére
Ok. Elfelejtettem, hogy nem a gyári tápot használod.
Ezek szerint az a 12-es nem tudja kifújni a levegőt a ház lyukas oldalán keresztül a meleget vagy csak te biztosítod túl, hogy tutira kijusson?
Ha az előbbi a jó válasz akkor érdemes dupla ventis tápot vennie aki ilyen házat vásárlását tervezi és nem szeretné használni a gyárit. Ha jól sejtem.
-
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3741 üzenetére
Ez jó kérdés....
Más:
Az SG05-ös házba egy H55N-es lap mellé befér a corsair h50-es vízhűtése?
(a házon belül lenne a radiátor és a venti is, a venti nem kívül az elejére téve!)És elfér a vízhűtés mellett egy 5770-es vga kártya is?
(mert láttam képeket, de azok a zotac lapjával készültek...)Lemérné Valaki, akinek SG05-ös háza és H55N-es alaplapja van, hogy a ház elején belül pontosan hány mm szabad hely van?
-
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3738 üzenetére
Na most már kezdek "képtelen" (nem képben lenni...)
Ha tényleg 65mm-es a borda, akkor nem jó a tetejére rakott 25mm-es cooler, mert ugye nem fér be...
Tehát le kell cserélni...de akkor mán nem szállít annyi luftot...Kezdek teljesen tanácstalan lenni, nem szeretném a gyári hűtést rajta hagyni a procin...
(sajna barkácsban nem vagyok otthon, ezért is kerestem olyat, ami befér és mellé még majd 1ccercsak a vidkari is...) -
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3727 üzenetére
Nem is néz ki olyan rosszul, magasabb bordák, erősebb venti, nagyobb légszállítás....és ez elfér!
Nem is drága: Link
-----------------------------------
Az i3-hoz csomagolt ventinek meg elég alacsony a bordázata... Link
Mivel a konfigot már megrendeltem (várható érkezése szerda-csütörtök), lehet addig berendelek egy ilyet is....
Már csak egy fekete slim dvd-írót kell szereznem, meg a rezgéscsillapításon agyalok a hdd-nél...
-
Alex123
senior tag
válasz
kisza25 #3697 üzenetére
Igen olvastam a teszteket...
Eladtam az asztali "erős" konfigomat, nem volt már rá gari, most beruházok valami "időtálló", min. 2-3 év garis cuccra...
A tuning nem feltétlen kenyerem, ezért is gondoltam alapból a már négymagos i5 750-esre v. a nagytesóra, a 760-ra...(egy árban vannak szinte).
Szerintem ezzel a procival minden tuning nélkül el leszek vagy 1-2 évig, aztán meg majd "megrángatom" ha már nincs gari rajta...
-
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #3606 üzenetére
Befér az. A gond inkább az lehet, hogy elzárja a táp szellőzőnyílását. A szóban forgó HD5770-es mindössze másfél centire nyúlik túl az alaplapon, az túl sokat nem tud kitakarni.
ezolika hirdetésének egyik képén úgy tűnik, ő is hosszabb VGA-t használt. Írj neki PÜ-t, kérdezd meg tőle...
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3588 üzenetére
Azt tudom, hogy ha nagyobb a fogyasztás megnő a hőtermelés is és ehhez társul a magasabb villanyszámla amit mint te is, magam fizetek.
Nálam csak egy második műszakra (8 óra) való időszakot megy a gép, hétköznap.
Hétvégén kb. a dupláját, de nem számoltam utána mennyit bukok havonta vagy éves szinten a pár tíz Watt-on.
Nagyon szép eredményeket érsz el, mondjuk nem értek a témához, de mint tudatlan én csak azt látom, hogy lassan az alap órajel, dupláját nyomod ki a prociból.Amúgy ez csak teszt, kíváncsiság vagy hova ez a nagy Ghz vadászat?
-
szacsee
nagyúr
válasz
kisza25 #3514 üzenetére
Gellert mással tudod felhúzni...
Az alaplapod támogatja az ErP-t, ami gyakorlatilag kikapcsolt állapotban 1W alá szorítja a fogyasztást. Ez azt jelenti, hogy ha engedélyezed, akkor kikapcsolva nem 5-10-15W-ot eszik a gép, hanem 1W alatt. Ezt úgy éri el, hogy csak a power gomb áramkörét tartja fesz alatt.. Hátránya annyi, hogy ugye nem tudod a gépet egérrel, billel bekapcsolni, mert elveszi róla a feszt. Próbáld ki és mérd meg, ha működik rozis topikban válaszolj Geller azon hsz-ára, ahol írta, hogy az Ő gépe 18W-ot eszik kikapcsolva... -
szacsee
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest