- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szipi
aktív tag
válasz
Alex123 #5199 üzenetére
Szia!
Itt lehet kapni Silverstone SFX 450W-os tápot.
Múltkor még Be Quiet! is volt ugyanilyen, de eltűnt a listájukról.
(Egyébként elég valószínű hogy mindkettő FSP gyártmány ezért a minőséggel nem lehet probléma.) -
Szipi
aktív tag
válasz
kisza25 #4848 üzenetére
Tegnap leadtam a rendelést rá pont ebben a boltban(miután a netker8-ból jeleztek hogy nem tudnak szerezni mert a beszállítójuk kifogyott belőle és nem is vár a közeljövőben szállítmányt) de sztem hétfőn már jön az értesítés, hogy nem tudják beszerezni ők sem.
A compuweb-ben van még talán 31-értaz árgép szerint és sehol máshol!
A nagyker nem hoz belőle már az országba úgy néz ki.
Az a baj hogy nemtaláltam alternatívát ha sehonnan sem tudom beszerezni.
Egy olyan ház kellene ami:
-normálisan néz ki
-halk lehetőleg minél nagyobb venti van benne ami hűti a HDD-t is
-legalább 300W-os minőségi halk táp
-egy HD5770-es is elfér benne -
Szipi
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Aktuális lenne egy Silverstone Sugo SG05 vagy SG06 ház beszerzése de sehol sem lehet már kapni őket idehaza. Ha esetleg valaki tudna ajánlani egy boltot vagy PH! tagot aki segíteni tudna azt megköszönném!
-
Szipi
aktív tag
Üdv.
Nekem is GA-H55N-USB3 alaplapom van, 1600MHz-et csak tuninggal tudod kihasználni(azért van ott az O.C. is a leírásban).
Alapban nem kínálja fel ezt a lehetőséget, legalábbis nekem nem tette(1333-as ramom van).más: Silverstone SG05 házat hol lehet venni? 1-2 hete még csomó boltban kapható volt most meg úgy kell vadászni rá, árgép kidobott 3 boltot de eggyiket sem ismerem, hogy mennyire megbízhatóak.
-
Szipi
aktív tag
válasz
kazan23 #4087 üzenetére
Fura hogy neked ennyivel öbbet fogyaszt a gép.
Talán magasabb a procid VID-je."Viszont összességében olyan hangja van az egésznek, mint egy jobb hajszárítónak."
Ez nem túl bíztató, ha a gyári intel túl hangos akkor lecserélem NOCTUA NH-C12PSE14-re mármint ha kompatibilis a lappal. Elméletileg ez hűtene akkor mindent a ramokat meg a pico-t is.Már megrendeltem a "motyót", remélem hétfőn meghozza a futár.
Mérek majd Coolink AP550X-el meg picoPSU-val is, kiváncsi vagyok a különbségre.
-
Szipi
aktív tag
válasz
kisza25 #4085 üzenetére
Köszi a fogyasztási értékeket, ha 70%-os hatásfokkal számolok akkor 35W és 63W jön ki ami nem is rossz
(főleg 3 ventivel, bár nemtaláltam meg hány W-os az F8). A hitachi valami zöld vinyó vagy sima 7200-as?
Remélem már jövőhéten meglessz a lap+proci+ram, de lehet csak köv. hónapban.
-
Szipi
aktív tag
válasz
kazan23 #4056 üzenetére
A ház még változhat, azt csak később veszem meg. Attól függ hogy mennyire halk a gyári intel hűtő, ha nem kell cserélni akkor jó lessz egy CM Elit 100 is.
A HDD adott szóval ha nem muszály nem akarok még erre is költeni (egyébként van 1 WD500-as greenem + 2 WD1,5TB-os green csak adattárolásra és tényleg halk
).
Az SSD is csak később kerülne a gépbe ha már minden más megvan és kicsit olcsóbb lessz.A picoPSU bőven elég lessz(és az is már megvan kb. 2 éve, ja és amiben verhetetlen: 100%-osan halk már csak ezért sem akarom cserélni), 12V-on 6A-t tud leadni (peak 8A) + alulfeszelve lessz a proci 2GHz-en így kb. 70W-ot fogom elérni a falnál. Külföldi fórumokon olvastam hogy többen is 90W-os adapterről használnak hasonló konfigot IGP-vel.
Idézet az eggyik fórumról:
"-0.225 Dynamic Vcore reduction (~.85V in BIOS), CPU @ 2GHz w/ hyper threading enabled to support undervolt.
1.1V for the GPU (stock speed)
1.3V for the ram (stock speed)Idle power draw = 27W from the wall
Max power draw (furmark + prime95) = 66W from the wall"Ez egy GA-H55N-USB3 + i3-540 páros paneltápegység-ről etetve.
Olvastam kisza25 irományát is a Logouton és ő 65W-ot mért egy HD4670-as karival üresjáratban és 100W-ot terhelve. Ha kivonom a VGA-t + a tápjának a kisebb hatásfokát a picohoz képest akkor elméletileg tudom tartani a kitűzött fogyasztási értékeket.
A különböző tesztoldalak közti nagy eltérés zavart meg a fogyasztást illetően, ezért próbálok felhasználoktól érdeklődni mi is a valóság.
-
Szipi
aktív tag
válasz
kazan23 #4053 üzenetére
Üdv.
Én is egy Ga-H55N-USB3 + i3-530 pároson gondolkodok már 1 hónapja(gyenge és öreg a jelenlegi D201GLY2) és rengeteg tesztet+fórumot olvastam, leginkább a fogyasztás miatt.
"61,8-62,0W Komplett rendszer SN-S083 Slim DVD-vel (67W peak)"
Ezt terhelve mérted vagy üresben?
Csak azért kérdezem mert baromi nagy a szórás a fogyasztás terén a tesztek között és elbizonytalanodtam. Valahol 30-35W-ot mérnek üresben máshol meg ~60W-ot IGP-vel!A kitűzött célom Idle: 30-40W között, terhelve pedig max. 70W (sztem úgyis 2 GHz-en fog járni alulfeszelve úgyhogy ezzel nem lehet gond)
(A jelenlegi D201GLY2 gépem fogyasztása: idle 29-30W, terhelve 41W)Majd így nézne ki a gép konfigja:
SILVERSTONE SST-SG05B
GA-H55N-USB3
Core i3-530
Geil Value Ram 1333 cl9 2x2Gb
NEC AD-7700S Fekete
Samsung 120GB 2,5"
Crucial C300 64GB SSD
picoPSU-120-WI-25 + 12V 120W adapterGondlkodtam még INTEL lapon mert az kevesebbet fogyaszt de az nincs ilyen jól felszerelve + nem lehet benne alulfeszelni ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest