- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
stratova #5839 üzenetére
Tulajdonképpen nem. A ház, a lap, a proci, mind csere és beszámítás gyanánt került hozzám. Tehát nem igazán kellett rá költenem(hát összehozni melós volt az alkotóelemeket. De mivel most elég sokan Szandált hordanak, legalábbis szeretnének, így megváltak az i5 platformtól) Az 5970 meg már 1 éves lassan, arra kellett költenem az igaz, de nem itt teljesített szolgálatot, hanem a most szétszedett, és eladásra szánt nagy gépemben. Gondoltam hátha belefér a Lian-Li-be hát éppeg. A táp is a nagy gépből van. Memória egyenlőre buffalo value, de nagyon mennek csak csodálkozom pedig nem a legjobb az időzítésük. Majd g.skill-re ecora váltok. A víz is a nagy gépből átkerül ide, már amit fel tudok használni. Ez így jó kis helyen is elfér és van benne erő, én már csak ilyen megvalósításokban gondolkodom. Fogyasztása meg alapon 100watt alatt vagyunk
. Azért ennek a monster kártyának jó az energiagazdálkodása.
-
Razermazer
őstag
Természetesen nem teljesen a topikba tartozó lapról, és házról mutatnék pár képet(mondjuk a ház itt is megállja a helyét), de igazán saját topikja nincsen ennek a platformnak. Először én is azt hittem hogy lehetetlen beleépíteni de a taiwaniak tudnak valamit.[link] [link] [link] [link] [link]
Hőmérsékletek kellemesek hála hogy sikerült visszatennem a ventilátort kicsit furmányos módon de teszi a dolgát. Későbbiekben vízhűtés kerül bele és a táp is cserélve lesz mivel elég nagy a 14 centis venti miatt. Így aki tart attól, hogy nem fér el a házban egy 5970 hát itt a bizonyíték hogy igen. A lap egy maximus 3 gene, a processzor egy i5 655k. Meglátjuk mit tud kidolgozza lelkét is az 5970-hez az biztos. -
Razermazer
őstag
Elég csinos kis házikó, de én a silverstone sg05-el maximálisan megvagyok elégedve főleg, hogy most fogom szétszedni darabokra, és viszem szintereztetni
madness. Aztán az egészet levizezem, megmodolom de szép is lesz
. Ez lesz a főgépem imádom a kis kompakt méretét, és azt hogy ilyen erős kis masina. Talán októberre kész is leszek vele az időhiány, és a pénzhiány miatt, egyszerre sajnos nem megy, a mindent megvásárolok izibe
. Mindenképpen jönnek fotók, mert durvára készítem el nagyon
.
-
Razermazer
őstag
Hát egyenlőre eddig jutottam, embörök
. Kártyán nem röhög egy ati1600pro kiváló passzív kártya míg meg nem érkezik az msi. Bár a jövőbeni tervek alapján, mivel levizezem az egészet
az msi-re nincsen egyenlőre vizesblokk, legalábbis a hawkra, ha valaki tud az dobjon már meg egy priváttal, én eddig nem találtam. [link] [link]. Egy gond van csak a kártyával, hogy rossz oldalon van a hőcserélője, így egy normál 3,5-s vinyó nem fér el a házban, vettem egy laptop vinyót, még kevesebb zaj, még kevesebb fogyasztás. A jövőre nézve ez lesz a terv, már gyűjtöm hozzá a lét, meg az alkatrészeket szépen. ezt megláttam, és mondom ez nekem kell, így ahogy van, persze saját szájíz szerint, itt ott másképp. Szívesen veszek ötleteket milyen színű legyen a ház, maradjunk a feketénél szinterezve lesz, hogy tartós legyen nem fújva a táp is
. A kábelezés nem feltétlen lesz narancs, bár valami elütő szín kell a feketétől. Esetleg ugye fekete fehér az is ütős. A csövezés legyen valamilyen színű vagy víztiszta legyen? Ilyen kissé rózsaszínes a folyadékom, nem mutatna az sem rosszul.
-
Razermazer
őstag
Az első cd-n az összes driver ami kell, rengeteg kiegészítő program dfi féle monitorozó program, win alol állítható tuning, egész normálisnak tűnnek. A második cd-n a hangkártya drivere van, ami egy szinpla realtech, de némi cretative fűszerezéssel xfi-fidelity szoftver(tehát emulálja a hangzást). Ez lesz az, ami aztán mindennel összeakad majd, szerintem ezt hanyagolom is. A maximus 2 formulánál sem működött igazán.
-
Razermazer
őstag
Hát csomagolásban nem nagyon tett ki szimpla egyszerű(Lehet hogy ez benne a lényeg a báránybőrbe bújt farkas). 2 narancssárga sata kábel, front panel tüskék, egy sata powerkábel, hátlap, kézikönyv benne 2 cd+ 4 darab jumper(itt kezdődik a rafinéria biztos). Itt már látszik a gyártó utolsó lendülete, ami van raktáron az kimegy és vége(nagy kár). De nekem ez is megfelel így ahogy van végre lett egy dfi lapom is
. A belbecs az ütni fog mondták a kollégák, hogy a maximus formula lapomhoz képest még durvább az állítási lehetősége bios szinten(jézus ereje
) az sem volt gyenge, az volt a tanulólap, ez a mesterlap
. Eleve bios szinten csak 150wattig lehet menni, később 110watt fogyasztásig tuning terén, és a vele járó hőmennyiségig(szerintem én megoldom ezen belül a 4 gigahert feletti értéket is). egy mini-itx lapról beszélünk
. A pwm-eket kell piszkosul hűteni mivel digitálisak szerintem jobban melegszenek, és nincsen rajtuk hűtés(aplikálunk ha muszáj). Meglátjuk mi lesz jelentkezem feltétlen.
Alex123: Igen arról a cégről van szó, nekem annyira nem volt sürgős a dolog, és most már legalább megrendelték ez is valami, két utcával lejjebb vannak egyébként(a webes áruházaknak ez az átka mivel nincsen raktár ezért csak rendelésre hozatnak. Az a webes áruház a jó ahol van raktár, meg gyorsan és korrekten intézkednek ha nincsen is, lásd dfi lap rendelése, közölték hogy 1 hét míg beszerzik úgy is volt és azonnal szállították is. Miután megjött).
meg kéne tőlük még egy pár noiseblocker venti is, mivel náluk van a legnagyobb választék, de nem most majd később.
-
Razermazer
őstag
Én már megrendeltem ezt a kis szörnyet a jövőre nézve, mikor kidöglik a régi rendszerem(ma jön meg délben). Én már csak ilyen kompakt méretben gondolkodom(mert megfertőztetek és a helytakarékosság nem utolsó szempont), tudom hogy kifuttatják ezt a foglalatot is, de nekem ez megint elég lesz 4 évig vagy tovább. Egy jó kis i5 társaságában, evvel a lappal meg a pluszt is ki lehet hajtani belőle.
Gyiku: Ha érdekel én éppen most válok meg egy asrock a330iontól, ez az az ion ami még nincsen kiherélve. Viszont csak a házat és a lapot tudom adni a ddr3-as memót és a vinyót felhasználtam az i3-ba. Garanciás számlás a cucc ha érdekel írj privátot. Minden tartozékával dobozával kutyafülével. ő lenne az. Hát igen a hd filmekkel nincsen baja ha codecpack nélkül a 4 szükséges dolgot telepíti az ember. Interneten a hd tartalmakkal már küszködik. Egész jól el lehet vele szöszölni, de nagyon nagy türelem kell hozzá mert lassú. De lehet hogy valakinek ez is elég.
Alex123: Most írt vissza a cég, úgy látszik, hogy az ünnepek előtt nem törődtek a dologgal, pedig a rendelést leadtam 16-án
. Most vagyok beszerzés alatt, hétvégére talán megjön a samuel vagy hétfőre.
-
Razermazer
őstag
Úgy beindult a topik hogy nem győztem visszaolvasni
. Én is lassan összerakom teljesen mert csak úgy egybedobtam
. Most a nagy házam moddingolási projectjébe vagyok nyakig, abban lesz még hullámszörny is
. Nálam nem lesz hawk egyenlőre, nem jött meg a procihűtő ez a samuel, meg el kell adnom egy pár cuccot, hogy meglegyen a keret rá. Érkezem majd egyszer a képekkel is valamikor. Egy újabb elégedett Silverstone tulaj grat szép lett a kicsike
.
-
Razermazer
őstag
Én még ajánlanám ezt [link] [link] hallottam őket, és nem hittem el, hogy tényleg ilyen jók, ezek nagyon ventilátorok, nagyon jó árban. Hallottam a Swif2-t is nekem már hangos persze attól függ melyik a 800-as az néma, de az előbb linkelt ventik egyik 900, a másik 1000-megy csak enyhe szélzaj kíséretében motorhang nincs
. Persze mindenkinek más az ízlése, és a hallása is.
-
Razermazer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #3676 üzenetére
Az baj Tesco-Zsömle
Szottyernél még lehet rendelni, bár tény és való ez egy dolog, lehet hogy nem tud hozni.Kisza25 még szép hogy jót jelent én rosszat nem szoktam írni
-
Razermazer
őstag
Ha a gigabyte lap elosztás nem lesz jó, akkor nincs más hátra rendelni kell egy ilyet, ez tökéletes elrendezésű. [DFI lanparty MI P55 T36] na ez egy gyilkos mini gamer konfig alapja
. Hát a fogyasztás is odatesz már, de ugye csak a 300wattos táp határáig. Remélem nem kell és pont minden elfér nagyon remélem. Kisza25 nagyon cha-cha-cha lett a kis kocka házikó
-
Razermazer
őstag
Szélzaj kérdése az sajnos lesz is, mivel az előlap sűrű méhsejt kialakítású rácsozata ez generálja. Dremel-el lehet rajta segíteni kivágni a venti helyét, de mivel szép a ház ez felejtős. Az s-flexem az 800-as fordulatú tehát borítékolom a 0-zajt. Jó hogy mondod a magasságot lesznek itt gondok, de pont ez benne a jó. Hát találtam egy képet, hogy is fog kinézni, de mivel ez egy 775-s tokozású kicsit jobb az elosztása necces durva kép2 kép3 nálam balra lesz eltolódva minden. Hoppá ez egy 10centis teljes venti, azért ilyen magas, a slim az nevetve elfér jólvan jólvan
. A vinyó kérdés meg kettő 500-as slim elfér benne, egy fent, egy alul persze lehet fúrni kell az alsó tartóba lyukat neki, mivel az csak 3,5-re van kialakítva, ha jól gondolom. A gond csak annyi vele hogy baromi drágán mérik a slim vinyókat. Vagy egy slim vagyis 2,5 fent, egy 3,5 alul.
-
Razermazer
őstag
Igen igen én is ezt látom, hogy lesznek problémák a vga-val. Mindegy méregetünk, próbálgatunk(2 memóriamodul mindenképp lesz benne mert 4 giga kell feltétlen) majd az összeszerelésénél. Ezért vacilálok a régi shuriken, és a big között a big szerintem esélytelen big shuriken mert túlnyúlik a memóriákra, és ütközik a vgaval is viszont a régi fajta, és remélem van még nekik belőle shuriken revb itt látszik is, hogy nem nyúlik túl memóriákra sem oldal a vga felé viszont a hőfelület kevesebb, de nem is lesz széthajtva ez a gép. Vagy ha ez belefér, akkor ez lesz, ez még lehűti a déli hidat is
zipang2(szerintem ez a legesélytelenebb) Szóval lényeg az hogy próbálgatni
még szerencse hogy van hol. Ház elejére ez leszS-flex Én már csak ilyeneket használok 3-éve, és még mindig ugyanúgy nem hallok semmit se, az enyhe szélzajon kívül, se motorhang, se csapágyhang. Hdd egy wd500-as green már bizonyított hangja semmi, és hűvös is gyorsnak is elég gyors nekem
.
-
Razermazer
őstag
Szintén zenész, ahogy megláttam ezt a házat beleszerettem(nem kell segítség elsőre megláttam és a kell hagyta el a számat
), már meg is rendeltem, hétfőn megyek érte, meg a gigabyte lapért, és az i3-ért. Még jó hogy a forint most tűrhető áron van, most elég jól megúsztam 100-alatt 5770 nélkül. Az a következő project már látom mert nagyon rábeszéltetek(meg utánanéztem, és az államat keresgéltem, hogy milyen jó kártya ez) az az msi hawk lesz
gazemberek
.
Zodo A big shuriken nem biztos hogy el fog férni ja de neked amd-s lapod van az más tészta, Nekem az inteles kiképzésnél van némi probléma, lehet hogy csak a shuriken revb fog elférni. Mindegy, a cmode itt van 2 utcával lejjebb hivatalos scythe forgalmazók majd próbálgatunk
. Szerintem a tápba is cserélem a 8-as ventit egy sflex 8-ra. Meglátjuk és a 120-elsőt is egy s-felxre.
-
Razermazer
őstag
Kialakult a kép szépen most már, de a diszkrét vgaval kapcsolatban mit ajánlotok? mert ebbe a szép házba belemegy az 5770, az 5750, 5670, 4850-is. Az 5770-ből most jönnek a slim változatok várjam meg őket?. Az 5750, és az 5670 szerintem gyengus(full hd-ról van szó 1920x1080) ha játszani akarok néha egy kicsit, jó fogyasztásban verhetetlenek. A 4850 meg nem nagyon melegszik? még nekem úgy rémlik hogy elég forrófejű
mert most nagyon jó áron van xfx slim(utánanéztem hát nem slim, miért azt teszik be képbe nem értem, hanem az a tojásded alakú hűtős) 4850(26000 környékén), bár hogy a ventije mennyire hangos azt nem tudom.
-
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Több kérdéssel fordulnék hozzátok amellett tanácsot is kérek. Adott egy atomos konfigom, nagy töprengés után, és az apróban való kutakodás után, arra következtetésre jutottam, hogy egy i3-as vagy egy i5-s rendszerrel váltanám ki. Most a következő a kérdés, elég e az i3-as 530-as proci vagy inkább egy i5 650-et tegyek bele, mert azért az erősebb, és több a tartalék benne( Legnagyobb részben filmnézés némi játék nem csúcs grafikával, filecsere). Az alaplap mivel nem kapni itthon a zotacot, és az epoxot sem, mert az lenne a non plusz ultra, marad az intel dh57-jg. Találtam tesztet róla, és igaz gyenge a tuningolhatósága mint mindig az inteles lapoknak, azért nem olyan rossztoms hardware anandtech és egyik helyen i3 530-as procival tesztelték, elég szép eredményeket produkált vele. Vagy gigabyte h55n egy árban van az új h57 chipsetes intel lappal mivel jobb a h57?, mert ha semmivel marad a gigabyte. Jobban tuningolható ha kell egy kis plusz. Zotacot nem is találtam még nagyon friss lehet de wifi nem is kell, és 40.000-ért már egy kicsit sok nekem. Szóval várom a tanácsotokat, mégiscsak jobban értetek hozzá, mivel én csak most csöppentem a dologba. Az ártényező fontos, együtt a proci, és a lap ne kerüljön többe 45-50-ezernél. Itt az apróban van is i3-nagyon jó áron de i5-is. Igen táp kérdés nekem van most egy modecom feel házam, egy 96wattos adapteres táppal, szerintem az necces lesz az i3-hoz. Mindenképp adaptereset akarok nem akarok zajt, csak a procihűtő hangja legyen és kész. Hol találok 150 wattos adapteres tápot?. Ez lett volna az utolsó kérdés azt hiszem mindent összeszedtem amit akartam. Ramom van azt nem kell venni ddr3-om.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest