- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Tudom, nekem is ez volt az első ami eszembe jutott róla, csak ezzekkel a windy házak 2 gond van.
- japánon kívül kb beszerezhetetlen
- ha be is tudod szerezni ( akár hol) akkor is 60-80kMercutio_ Öszintén, tudom hogy nagy kb 32L , de tegyük hozzá hogy ebbe kompromisszumok nélkül építhetsz gamer pc-t. Mehet bele a normál odd, normál táp a gtx 560/570/580 amd 5970/6850/6870 normál magas proci hűtővel és hasonlók.
szerk: áhhhh, félpercre nem figyelek erre hogy kináz már a ph!
-
stratova
veterán
bumi Köszönöm, egész épkézláb kinézete van.
zodo Köszi. Jelen állás szerint sajnos nem úgy néz ki, hogy én lennék az első aki ebbe a házba invesztálna. Ha mégis rám szakadna egy bank (s túl is élem) és megveszem, akkor mindenképpen írok róla. Szeretem előkészíteni a terepet egy olyan gépnek, amit nem cserélek egyhamar (úgy látom te is
).
-
Aryan
senior tag
Igen ezen ezen én is csodálkoztam, tudtommal hdmi csak digitális jelet visz át, de azért megpróbáltam átalakítani analógra
.
Én sem tv próbálkozok sajnos, két monitort akartam rádugni. Próbáltam az újraindítást is, driver és win7 monitor kezelője sem látja a monitort.
Marad a plusz vga megoldás.
-
Aryan
senior tag
DVI-D kábelek voltak. Magán a hdmi átalakítón van analóg jel is. Most kipróbáltam egy 4670-es ATI-val hogy beledugtam egy hdmi-dvi-i átalakítót ebbe egy dvi-i-analóg átalakítót és bele egy analóg kábelt ami a monitorból jön ki, kép nem volt.
(#5619) toldy : bios a legújabb van rajta, biosban csak a memória méretét lehet állitani, hogy mennyit használjon az alaplapi vga illetve van "surround view" ami elvileg egy plusz vga-val kavar valamit. Asus hivatalos fórumában is egy biosra várnak
.
-
stratova
veterán
Okok, bennem még az élt, hogy ugyanolyan teljesítményű és márkájú memória so-dimm kivitelben drágább mint a desktopra szánt variáns, ezért említettem meg az ominózus lapnál. De a többiek tényleg zömmel desktop memóriát fogadnak.
Az viszont örvendetes lenne, ha az Asus E35MI-I Deluxe-hoz járna egy formás kis távirányító remekül felszerelt lap, gondolom nem is olcsón dobálják majd. Csak ugye mivel itt egy kártyára korlátozódik a bővítési lehetőség (és az jó eséllyel valamilyen TV tuner gondolom én) nem árt ha alapból minden rajta van. Ez a Turbó gomb érdekes egyelőre nem tudom hová tenni (régi szép 486-PI-es idők?vagy ha nincs TurboCore 2.0 legalább legyen manuálisan? ).
Ennek az utolsó be(nem)kezdésére valaki valamit? -
zodo
nagyúr
Tuti hülyeséget írtam a VX900 kapcsán.
Ez a két lap ugrott be, de hogy miért írtam amit írtam ne kérdezzétek. -
toldy
őstag
Igen valóban 4k val olcsóbbak, de az OCZ ramokért nem vagyok oda a G.skillt pedig nem ismerem, a mushkin bevált így azt merem ajánlani.
Nem láttam hogy lenne, ha volt elnézést: Gigabyte GA-E350N-USB3 Fusion alaplap first look.
-
törölt tag
ahogy ott a haz hatuljaba be van zsufolva a hat vinyo, az nem 40fok lesz hasznalat kozben. egy-egy vinyo nalam is el van hutes nelkul, de ezek kozott nem jar levego es nagyon kozel vannak egymashoz.
hutesmania: a cegnel a telcomm blade-eken 2.5"-es ide vinyok vannak(voltak). amelyik hdd-k elegtelen hutes nelkul mentek huzamosabb ideig (smart ertek 55fok v felette), beadtak a kulcsot. amelyik max 40fokon ment, azok 35000 ora utan kezdtek csak megfaradni. persze nem kizart h ez csak a 2.5"-os ide-s vinyokkal van igy, azota nalunk is scsi, majd sas hdd-k lettek. -
_BM_
senior tag
"mert így tenném az asztalra és akkor csodálhatnám a ház talapzatát"
Nekem állítva sem tetszik az előlapja miatt. Nagyon műanyagos fíling. A Thermaltake Q-mnak is műanyag az előlapja, de ég és föld a különbség a kettő között (mindezt azonos ár mellett). Asszonynak készülök összerakni egy alacsony fogyasztású netes gépet napi 14 órás használatra, morfondíroztam is az aprón kínált BT-02B megvásárlásán, de inkább egy második Thermaltake lesz vagy egy lian li q07.
Eszembe jutott egy nagyon láma kérdés a függőleges telepítésű ODD-vel kapcsolatban. Nem eshet ki belőle vagy nem csúszhat félre a lemez, amikor záródik a tálca?
Nekem olyan gyanús az a pöcök a tálcán. -
Joe_Black7
tag
Először is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, nézem is sorjában:
user137: azért ezt kikérem a ház nevében, rondának semmiképp se mondanám, legfeljebb "egyszerű és letisztult"Szóval ízlések és pofonok, én szeretem a chieftec házakra jellemző puritánságot, ez pedig egy alaposan összezsugorított dragonra emlékeztet, amit hosszú évekig elégedetten használtam.
fkenny, HookR: igazából én is kezdek hajlani afelé, hogy az ODD-t bele se rakjam, és ahogy nézem a rögzítő síneket is ki lehet szedni. Így pedig már a 3 házventillátorral egész korrekt szellőzést lehetne összehozni, tuningra pedig egyáltalán nem vágyom, egy sima i3/i5 nekem bőven elég mindenre, és akkor nagyobb táp se kell (de egyébként lehet kapni chieftecből ilyen méretű tápot 300W-osat, az aztán tényleg mindenre elég lenne).
zodo: igen, ez engem is meglep, hogy ennyire senkinek nincs, de végülis valahol érthető, mert komolyabb teljesítményhez tényleg gáz a 2 slotos vga hiány, meg kevés a szellőzés, htpc-hez meg vannak szebbek. Csak én meg akárhonnan is indultam el, végül mindig ennél kötöttem ki, mert vagy ez a keskenység kell (max 15 cm), vagy pedig 20, de inkább még kevesebb mélység, olyen meg egyszerűen nincs is...
Ami meg a vga-t illeti, ahogy nézem a teszteket, egy 5570 még nem akkora visszalépés az 5670-hoz képest, és pl. ennek a hűtése talán már nem is a tápról szívná a levegőt, hanem előle.
És ODD nélkül talán nem olyan rossz a szellőzés, alul-elöl beszívja a hideg levegőt, és részben a tetején-oldalt lévő lukakon, részben pedig a hátulján szépen kifújja. Legalábbis én így képzelném
user137: bár nem vagyok nagy alma-fan, de a másik, amit el tudnék képzelni háznak, az egy Mac Mini-jellegű, csak pc-s hátsó kivezetéssel. Viszont amiket itt felsoroltál házakat (és én még az antecet is hozzátenném, nekik is vannak igazán szép házaik) vegyük észre, hogy nem éppen ugyanabba az árkategóriába tartoznak... -
user137
őstag
>Van olyan ház, ami neked is tetszik?
az Apple házak mind nagyon szépek. A Lian-li házak nagyrésze is szép. A Silverstone LC12/PT09 is szép. Az OrigenAE házak is szépek, a Shuttle házak is szépek (voltak korábban). A Fractal Design házai egyszerűen csodálatosak.
Szomorú, h vizuális hulladékot csinálnak inkább 5ezerrel olcsóbban, mint egy valamirevaló de drágább házat. A kettő paraméter legjobb nemkihasználója a Silverstone, aki valami 45 ezerért árulta tavaly az LC12-t egy 120W-os paneltáppal. Az SG05 legalább erős táppal érkezik, még ha a front panel olyan minősíthetetlenül csúnya is.
Bocsánat, engem a stock Android is borzaszt a konzisztencia-nélküli grafikai megjelenésével, ha már valamit kitüntetett helyre rakunk a lakásunkban, legyen "visually pleasing", vagy legalább ne ordítson róla, h igénytelen 2centes olcsó műanyagból van helyenként.
-
toldy
őstag
Én meg azt mondom hogy ne legyen benne.
Egyébként komolyan, hiszen ilyen kicsi masinákat akarunk kivitelezni akkor egy noti odd megöli az egészet, hiszen az plusz kábelezés ( esetleg plusz átalakító is) valamint a sok kábel miatt a szellőzést/zajt is nehezebb megoldani, sokat is foglal illetve esetlegesen a panel/pico tápot se szükséges teljesen kihasználni. Manapság elég jól megvan az ember odd nélkül ha meg időnként szüksége van rá akkor egy esatas vagy usb3as meghajtó bőven elegendő, már nem is csúnyák illetve elég sok háztartásba már van/lesz netbook,tablet. azokhoz is jóljön. Ha meg htpc-t akarsz belőle csinálni akkor meg normál odd javallot a BL miatt, szerintem.
-
HookR
addikt
Személy szerint nekem nem igazán kell optikai meghajtó (már évek óta csak néhány DVD-RW-hez használtam) A kérdés inkább azért fontos, mert még mindig nem mondtam le róla, hogy a házból készüljön eladásra is. Meglátom mit sikerül egyezkedni kivitelező céggel...
U.I.: *mély sóhaj* Ez a nulláról házépítésesdi amolyan kitaposatlan ösvény szúrós tövisbokrokkal sűrűn tarkítva. Szaladnék én, de se nem tudok, se nem merek.
(#5424) toldy: Vásárlás előtt egyeztessünk, hogy olyat vegyél, ami nekem is tetszik!
-
toldy
őstag
Nem kell félni itt vagyok, figyelem én a dolgokat.
Ha már erre járok akkor két érdekesség
-Zotac h67 itx lap integrált GF GT430al
-Új ITX ház a silverstonetól ( bár valami nem okés van egy olyan érzésem hogy nagyobb lap is belefér)
-
HookR
addikt
zodo, Pista0001: Azért kérdezem, mert sokat töprengtem azon, hogy a ház kialakításánál melyik megoldás a leginkább célravezető a három közül:
- Kivágni a teljes előlapnak megfelelő nyílást, hogy használható legyen bármilyen slim ODD-vel. Ám ha nem 100%, hogy kerül bele, akkor macerásabb külön takarólapot és annak rögzítési pontot kialakítani, illetve az üresen éktelenkedő nyílás sem szerencsés esztétikai szempontból.
- Csupán a sziluettjét bekarcolni, és kivágni csak abban az esetben, ha valóban szükség van rá. Érthető okokból ez a verzió is bővelkedik kompromisszumokban. Nem az igazi.
- Slot-in ODD-nek megfelelő vékony rést kialakítani, ami kihasználatlanul sem annyira hivalkodó, mégsem zárja ki az optikai meghajtó lehetőségét, még ha az csakis slot-in-es lehet. Hátrány, hogy a kivetőgomb egyszerű, elegáns megvalósítására jelenleg nincs ötletem (Meg kellene nézni a gyári megvalósításokat).Összességében a 3. megoldás tűnik a legkevésbé kompromisszumos, járható útnak.
-
Pista0001
addikt
Az iMon abból jobb hogy azt több front-end is támogatja, viszont a Knob típusukkal (asszem így hívják azt amit azokhoz a házakhoz lehet kérni, és FID-nek is ilyen volt) bekapcsolni nem lehet a gépet. Ebből a szempontból az az MCE táv jobb. Ha amúgy is 7-est használ az ember és a Media Center megfelel az igényeinek (kis tuninggal mindent szépen visz) akkor szerintem az a jobb választás, főleg a gép bekapcsolhatósága miatt.
-
Mercutio_
félisten
OK, akkor csak én értettem félre
Topicot követem, de néha ki-kimarad 1-2 hét, amit nincs időm visszaolvasni. 3 éve költöztem Antec NSK1300-as házba, és azóta nézegetem, hogy nem sokkal drágábban AMD vonalon van-e lehetőség érezhetően kisebb házba kerülni kompromisszumok nélkül, de...
toldy: Hála Ndruu-nak, Sirius Black-esedtem
-
szabi__memo
nagyúr
Uhh, köszi
Az iMon-nál én is valami ilyesmire emlékeztem, de ez külső vevős, a másiknál nem látok ilyet. Ezek szerint ez valami saját megoldás és van valami kis IR 'ablak' a házaikon ahol az IR vevőt bepattinod, de hova csatlakoztatnád azt a házon belül egy tetszőleges ITX alaplap esetén??? Áhh ez is külső IR-es lehet bár nem látom az usb-s cuccot mellette... de leet csak nem irják és nem tüntetik fel. Jó lenne ha valami belső megoldás lenne ez az RC620Amúgy sajna úgy látom, hogy nem sok gyártó törődik azzal, hogy távirányitható legyenek az összeszerelt kisgépek. A Zotac is sorra adja ki a kis htpc gépeit, de még véletlenül sem birnák megoldani (ahogy pl az Asrock megteszi)
-
Mercutio_
félisten
Szerintem ezt a kioktató stílust hanyagoljuk, nem most ismerkedem az ITX mibenlétével
mATX-em van most is és az elmult 5 évben folyamatosan az volt
Intel alá már van emberi árban 775-ös alaplap, az ITX mint olyan már nem akkora újdonság, tehát csak gyártói szándék kérdése, hogy AMD alá is legyen ilyen, meg persze importőri.
-
HookR
addikt
Náluk kapható dobozon csücsül, hogy elérje a szomszéd ház ATX tápjának kábeleit.
Még bőven akad rajta mit reszelni, ez nem vitás, csak gondoltam megmutatom, hogy azért már van valami kézzel fogható eredménye a projektnek. Hogy az alaplap, SATA kábel, memória hűtőborda, ATX táp zsinórjain a kötegelőháló és a prociventi matricája is kék, pusztán a véletlen műve, semmi szándékosság nincs benne.
Nem tudtam mire számítsak, mennyire lesz erős a szerkezet felső összekötő elemek nélkül, azonban a minden várakozásomat felülmúló merevség jellemzi. Mintha egy darabból lenne kiöntve. Pedig tényleg próbáltam az elő- és hátlap felső részét erőből összenyomni, illetve tervezésnél kikönnyíteni az eredeti tömböt, ahol lehetett. -
DeckardCain
senior tag
Nem rossz ez a ház amit linkeltél.
Azon gondolkodtam, lehet nekem is valami ilyesmit kellene vennem. Anyagilag jobban járnék.
LCPOWER LC-1320mi 11K 75W-os paneltáppal és adapterrel.
1TB wd green 14-15k
2x1Gb ddr3 7-8kÉs egy a hónapban megjelenő E-350-es mini-itx.
nagyjából meg is vagyok. DVD nem kell. Ha kell még tárhely inkább akkor már külső.
Aztán később valami távirányító és meg is vagyok
-
HookR
addikt
A picoPSU-120 12V-on 7A-rel, a PICOPSU-150-XT és a PICOPSU-160-XT egyaránt 8A-rel terhelhető.
Nem tudom, még egyik alaplappal kapcsolatban sem találkoztam olyan leírással, ami pontosan meghatározná az egyes ágak terhelhetőségével szemben támasztott igényeket.
Amúgy a #3959 és #4536 hsz.-okban már utaltam rá, hogy miként lehet a panel/picotáp 12V-jának esetleges szűk keresztmetszetét kiküszöbölni.
-
Geree
senior tag
nekem is igy van, csak Standard helyett silent beállitáson. Lehet azért mert 2 venti van rákötve egy elosztóval? majd kipróbálgato mmég ha lesz időm. a minixen ment, hogy mindkét venti sebességét levette 8-900-ra..
egyébként egész barátságos a lap, full terhelésen ment egész éjszaka és teljesen jót aludtam
van egy ügyes asusos program (EPU?), belövi a minimum VCore-t a procinak, azt beálltottam biosban, hogy ne kelljen hozzá a progi, igy alapjáraton elvan ~0,7V-tal, full terhelésnél max 1,105V -szóval ez pirospont..
ami a szerelést illeti:
sajnos képeket most nincs időm csinálni.. annyit elöljáróban, hogy tényleg elég szűkösen lehet beszerelni ezt a lapot az antec házba. Konkrétan az atx csatlakozó is alig fér oda nemhogy egy picopsu.. ugyanez a helyzet a cpu 4pines tápjával is. Szereléskor venti keret ki -> csatlakozókat bedug -> ventikeret be (le kellett mondanom a gumicsavaros rögzitésről, igy nyertem 1-2mm-t és legalább nem feszülnek a csatlakozók)..
összességében azért tetszik a lap+ház is az összerakás nehézségeitől eltekintve, hiszen kussban van rendesen (az 1600-as proci venti ellenére is), kellően hűvos és ez volt az elsődleges cél.
sorry ha kicsit hosszúra sikeredett
-
kisza25
félisten
na egy ekkora gép kéne olyan teljesítménnyel, mint a mostani
de ennyi pénzért már veszek egy lapost i3/i5-el és HD5650+500GB+4GB+Win7
és az sem nagyobb, ha ehhez hozzáveszem a monitort+billentyűzetet és a fogyasztása sem lenne max a duplája ~20W ja és ehhez ugye kell egy monitor is ami szintén fogyaszt, tehát a lapossal megint csak jobban kijövök -
törölt tag
koszi mindenkinek
dobozhang nem is annyira, mint inkabb a szelzaj. nem gondoltam vegig ket tenyezot sem:
az elek a venti elott es a parhuzamos lamellak kozott visszaverodo/erosodo(?) zaj. talan mindketton lehet picit segiteni.
eredetileg 4cm-sel terveztem, csak a hozzaszolasok alapjan jobb otletnek tunt egy nagyobb (pl 6cm-s) felhasznalasa. csakhogy nem hagytam neki eleg helyetPista0001:
igen, valamikor megcsiszolgatjuk oket, hatha az is eleg valamekkora halkulashoz. ha nem, probalok raragasztani vmi nagyonvekony szovetet.Mercutio_:
nem tudom, merolegesen sosem terveztem, mert pont az volt a lenyege, hogy ha pl asztalon van a juzer mellett, akkor ne ra fujja a meleget (persze telen lehet jo lenne) es hogy ne lehessen belatni a gepbe. egy minix 780g van benne.
szponzor:
scythe mini kaze. -
-
Chaser
legenda
Teljesen korrekt ára van, friss még, nem találtam infot a hangjáról de biztos halk. Régen néztem a topikot, de el is felejtettem
Mercutio_: Amennyi hőt termel ez a kártya nem nagy érvágás. Sztem bőven kárpótol érte a bruttó 20-22k-s ára meg valszeg a halk -lehet hangtalan?- hűtése.
-
konyok
tag
No, volt egy kis időm és utánanéztem, majd összegeztem az általad sorolt masinákat. Hátha még valakit érdekel a dolog.
Dell Zino HD: Mo-n nem kaphatós. A frissült széria még szinte Európában sem. Én nem találtam. Nagyon szép design, kidolgozás. De lássuk mit is tartalmaz a csinos külső.
Proc: AMD X2 3250E 1,5GHz
Memo: 4GB DDR2 800Mhz
4x usb 2.0, 2x eSATA
Hang: stereo & 2.1
HDD: 500GB
Wifi n-es
Méret: 197x197x89 (mm)
Külső táp
Távrángató plusz pénzért
1év gari külföldre.
Oprendszer: Win7
Ár: kb 141.000.- + szállítás + biztosítás.Tranquil IXL: Mo-n nem kapható. Ez egy bestia "nagy" állat. 6Kg!!! Saját tervezésű hűtőrendszer ami teljesen hangtalan. Pofás kinézet bár nekem nemgyerebe. Viszont elég izmos. Az ára is....
Proc: Core i3 530 2.93GHz
Memo: 4GB DDR3 1066Mhz
6x usb 2.0, 3x eSATA, kártyaolvasó
Hang: nem találtam róla adatot
Wifi n-es
Méret: 240x250x110 (mm)
Külső táp
Távrángató plusz pénzért
Oprendszer: Win7
1év gari külföldre.
Ár: kb 177.000.- + szállítás + biztosítás.Asrock Core 100HT: Mo-n kapható. Tehát a gari is ide szól. Nem egy Dell formatervezés, de nekem tetszik. Lássuk a beltartalmat.
Proc: Core i3 350M 2.26GHz
Memo: 4GB DDR3 1066Mhz
2x usb 3.0, 6x usb 2.0, 1x eSATA
Hang: 7.1 THX minősítéssel!
Wifi n-es
Méret: 195x186x70 (mm)
Külső táp
Távrángató jár hozzá
Oprendszer: nincs
2év gari Mo-n
Ár: kb 136.000.-Tudom, hogy nem teljes és nem mindenről szól, de ennyire jutott csak időm. Talán segít a választásban. Nekem segített.
-
konyok
tag
Az aláírásomban szereplő gép volt eddig a felsoroltakra használva. Ez azért nem akadt meg....
Persze tudom, nem is erről van szó. De tény, hogy méltó utódját keresem az ITX szegmensben.
Zodo, szerinted a kinézett Core 100HT teljesítheti az elvárásaimat? Jó, némi kompromisszumra hajlandó vagyok. -
Pista0001
addikt
-
Davzone
senior tag
Megvan a deszka
Igentetszik,roszabbara számítottam.
Eszméletlen gyors,2giga rammal is.Süvít rajta minden,sokkal gyorsabb mint az egymagos netbookom.
Egyedül a rammal gyűlt meg a bajom.ugyanis nem fér bele a helyre ahova a gépet terveztem!
Szóval ha van esetleg valaki aki elcserélne velem egy geil evo one kitet 2*1gb 1600as ddr3,hasonlóra csak alacsonyabb hűtővel írjon!nincs 2hónapos a ram.asszem 5év garos iponhoz!Készül a cikk is de még az építéssel sem vagyok kész teljesen.
Itt egykis ízelítő:
Kép
Amig nem lesz kisebb ramom nem tudom összerakni,illetve a hűtés is kérdéses még! -
törölt tag
nem emlekeztem a nevere. tenyleg zseni a cucc. nagyon jo kis alap. az oldallapok cserelhetoseget/bovithetoseget tovabbvihetnenk: az osszes oldallapot egy/ket v kicsi/nagy ventisre kene tervezni h mondjuk adunk hozza lemezeket, amit ha akarsz beraksz v lecsereled ventire vagy lecsereled racsra.
-
törölt tag
o, ezt mar lattam.
szep kucko. viszont ha 3.5" hdd megy bele a vga oldalara, nem mehet bele dupla slot-os vga (sem). forgatni kell a 8centist attol fuggoen h milyen a vga hutese h ne ellene dolgozzon. legjobb talan hatul kifele fujo vga-t tenni bele es a 8centist befele fujora allitani. jo cucc. -
Chaser
legenda
"Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)" Ennyiben az én elképzelésem is kijön, talán még lp vga is belefér. Csak én most nem tudok -főleg nem is akarok- annyit rákölteni hogy 2.5-es hdd+ssd..szóval egy darabig nem fogod látni
Alacsony TDP-s cpu szinte bármelyik normálból "készíthető" alulfesszel, ennyiben térnek el a normáltól..kisebb a VID..1ébként 100%-ban ugyanaz minden. Viszont sokan ezt nem tudják és extraprofit forrásnak tökéletes intelnek meg amd-nek is.
Picopsu-val 1 bajom van..igazán minőségit itthon beszerezni szinte lehetetlen, ráadásul rohadt drága..ráadásul az AC-DC egység is nagy, hiába ált-ban a házon kívülre rakják..ennyi erővel én is rakhatom az optikát pl házon kívülreviszont anélkül még működik a gép...
Szóval sfx vagy tfx sztem.
szerk: Nem beszélve arról, ha egy vga is van a gépben meg egy kvad 150W már kevés lehet a kilengések miatt, annál nagyobb pico-t meg nem is láttam.
-
HookR
addikt
Autodesk Inventor Pro 2008
Nem nyilatkozom.
(#5024) Chaser: Ha a VGA oldalára teszed, blokkolhatja annak szellőzését.
(#5025) kisza25: Szemlátomást kevésbé mókásat...
...bár LEGO-zni Inventorban is lehet. -
törölt tag
irj privat
egyebkent ha ennyien vagyunk es mindenkinek van otlete, esetleg tapasztalata is, megtervezhetnenk akar egy hazcsaladot is. felallitjuk a kovetelmenyeket (szigoruan itx lapokkal tervezve) es kitalalunk mondjuk egy mini, kozepes es maxi hazat.
meg egy markanevet+logot neki -
HookR
addikt
Ez egy az alaplapi tápáramkörök védelmét szolgáló feature, mintsem bug. (Nem csak a Gigabyte lapja ilyen, a korábbi linken Asus-okat emlegetnek, és feltételezem más gyártóknál is bevett szokás.) Probléma 'csak' akkor van, ha emellett:
- a táp felépítése megköveteli a minimum 1A-t 12V-on. (ritka)
- nincs használva külön bővítőkártya, vagy bármi, ami azonnal terhelné a 12V-os ágat.A plusz fogyasztó(ka)t 'csak' a bootolás idejére kell közbebeiktatni, menet közben le lehet kapcsolni/csatolni.
"Gondolom hülye kérdés, de az "alaplap tápellátó áramköreinek fokozatos, késleltetett feléledését" nem lehet szabályozni a bios-ban?"
Nem találtam erre vonatkozó beállítást.
"Ne, hogy már 3-4 venit kelljen betenned a gépbe fölöslegessen, hogy egyáltalán elinduljon a rendszer, mert egy jó(bb) tápegységgel rendelkezel."
Jobb a '80+'-os értelemben, de mint kiderült, a felépítését tekintve nem gondoltak minden eshetőségre. Ideiglenes megoldásként használom, ezért annyira nem zavar. De tény, hogy sok fejfájást okozott, mire kiderült a turpiszság...
-
HookR
addikt
A problémát részben és eredendően az alaplap tápellétó áramköreinek fokozatos, késleltetett feléledése okozza. A 'Delay for HDD' ezen nem csökkent
, csak hozzátesz.
Pontosabban ez az opció a HDD felismerésére/felpörgésére való várakozás mértékére vonatkozik. A 'staggered spinup' az, ami a felpörgést késlelteti, de eddig olyannal csak RAID kártyákon találkoztam.(#4960) Alex123: Fújtató/kompresszor + puha ecset + porszívó valamilyen kombinációja?
(#4976) PongiBandi: Ha ennyire ki van centizve a táp teljesítménye, akkor különösen fontos, hogy az egyes ágak mennyire terhelhetőek. Szvsz ha más nem, a proci alulfeszelésével működhet a dolog. Másik észrevétel, hogy a H55N-USB3 elrendezése miatt a procihűtő csak részben (azért valószínűleg a nagyobb részben) fog a szellőzőnyílás alá kerülni.
-
Alex123
senior tag
1. Igen, erre gondoltam Én is, de nem árt ha valami mégis csak szűri a luftot elől... az előző cuccosomból még maradt spec. légszűrő szivacs de ha azt teszem be, akkor sincs megoldva a "szét köll szedni" probléma...
2. Na igen, ezt még nem próbáltam...
Lehet valami case mod lesz belőle, mert ha viszonylag egyszerűen meg tudnám oldani, hogy az előlapon a rácsozat levehető legyen, már hozzá is férnék a szűrőhöz....
(persze esztétikusan...)Köszi.
-
zuhi_
senior tag
-
toldy
őstag
Azért tartok kicsit a táp lentről szívjon dologtól mert ha bekerül egy gts450 akkor lesz némi proci-gpu tuning ezesetben a táp rendesen használva lesz, és nem akarom hogy mondjuk 85-90% kihasználtság mellet még a proci hőt is az szívja. Jelenleg két venti van a gépben, egy a tápban és egy 12cm elöl, ahogyan a képen is van, így hosszában átfúj a lammellák közt illetve az egész lapon, olyan mint egy szélcsatorna.
Megnézem az hogy megint leveszem az oldalát, lehet hogy mivel zárva a vége ez a gond és nem távozik oldalra a levegő, estére megnézem, majd úgy is jelentkezem.
-
Davzone
senior tag
Naaa dejó látni egy ilyen lapot rendesen.
Nekem jóval kisebb helyen lenne,egyedül a magassága fontos.
65mm-em van a házban.
Hűtés nem felülről hanem oldalról van megoldva,azzal nem lesz gond ha befér.
Vannak terveim,de először a lap beszerzése a fő pont,neki is állok keríteni egy forgalmazót. -
Chaser
legenda
Az sfx szélesebb, valamivel meg alacsonyabb, majd jövő héten ha meg jön adorjant mestertől a pakk beépítem az elképzelésbe azt is, feltéve ha jobbat mutat hatásfokban/hangban valamelyik mint az FSP
A tfx ventivel együtt 7cm széles. Sztem akad 10-15cm p-ata kábel itthon, abba a házikóba pont jó lenne.
Most nézem, ha csak annyit csinálnék, hogy a ház bal oldalára kívülre építem a tápot még akkor is 40cm alatt maradok, talán vastagabb burkolattal elérném a 40-et. A lap mellett még maradna 15-15.cm a vga-nak, hdd-nek meg egy slim optikának. Na kezd körvonalazódni -
Chaser
legenda
Lp vga-t akartam, mert akkor nem kellene bántani a házat, ha ugyanakkora maradna mint most akkor se lenne nagyobb térfogatban mint a spire vagy codegen. Itt a házikó. Ha a matx lap helyett megy egy itx normál vga még akkor se férne el riserral se, ha kicsit növelem a szélességet akkor már igen, kb 2cm kellene még. Onnantól kezdve viszont a lap és táp közé elfér a vga alatt - vagy akár fölött- egy 3.5"-os hdd kényelmesen. Talán még egy slim optika is, de azt még nem mértem. A lapot pedig egy 12-es venti szellőztetné ami kényelmesen elfér a gyári hűtő felett amin értelemszerűen nem lenne venti és akkor hűtve lennének a fetek, ramok is. A ház oldalán vannak szellőzők oldalt és hátul is, rendben lenne a hőmérséklet is. Na ez az egyik verzió a sok közül
Kb max 40cm széles lenne, max 20cm mély és 10cm magas.
Nem tudom mennyire elképzelhető, a gyári tfx tápot vettem alapul.szerk: kisza25 : Láttam
Tehát vagy ddr5-ös 5570-et vennék vagy gigás 5570-et vagy 5670-et, fasza AC hűtéssel hogy a hang is rendben legyen.
-
kisza25
félisten
-
adorjant
őstag
Bővítőkártya annyira nem izgat szerencsére,de személy szerint jobban értékelem az ilyen "olcsóbb" lapokat+normális proci kombót,mint egy jó esetben dual atomos lapot,mondjuk ionnal,30ért...
Még ha többet fogyaszt is.
Párhuzamos port elvileg kiváltható usb-s kütyüvel,még nem próbáltam a mátrixnyomtatómmal (2010et írunk,éljen,sőt a könyvelőprogramunk is DOS-os még,igazi szemfolyatós érzés,na mindegy),ha menne,hmm de jó lenne -
Chaser
legenda
-
gsc73
aktív tag
Köszi az infókat!
Azt hiszem maradok e-bay-nél, olcsóbb, kényelmesebb...sokkal.
Közben megtaláltam a lapomat:
VIA Embedded EPIA Mini ITX Board
Lehet hogy ezen a lapon nem lehet mérni/monitorozni a CPU hőmérsékletetét?
A proci leírása említ "processor’s on-chip diode"-t hőmérésre, csak azt nem hogy milyen szoftverrel........
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Ez betűjelzés nélküli, SD RAM-os (régebbi széria, talán EPIA-800AG, C3/EBGA proci). Tudom, hogy nagyon sok féle EPIA lap készült, nem igazán értem, hogy miért nem lehet egyértelműen azonosítani/megtalálni azokat a VIA honlapján. (most láttam notebook RAM-os, 800 MHz-es példányt, 12V DC táppal, de nem tudom melyik típus pontosan, (ez nem az enyém))
Tudom, hogy adapter nélküli árak, azt is onnét venném, még mindig féláron, mint itthon. (bár itt némi bizonytalanságot érzek, amikor olvasom, hogy "Output DC 12v 5A (LCD)", azaz LCD monitorhoz árulják, de miért emelik ki hogy, LCD?
IDE>>SATA: csak azért kérdezem, hogy nincs-e valami buktató.
Üdv: g.
-
törölt tag
a gelid slim silence am2 nem olyan rossz. kicsivel halkabb, mint az x2 250 gyarija es lenyegesen alacsonyabb. es meg olcso is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest