- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iGO Primo
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Goose-T #29367 üzenetére
Óvatosan, abban SFX-350BS-L táp található, aminek erősen korlátozott a felhasználhatósága.
Helyette említeném az Aerocool CS-101-et. Simán venném magamnak is, de zavar a 427 mm-es mélysége.
-
-
törölt tag
válasz
Goose-T #29268 üzenetére
faragassal ebbol is lehetne jobban szellozot csinalni
csak gondolom egy szellozes szempontjabol hatekonyabb haz mar (lenyegesen) nagyobb. vasarlaskor szempont volt a leheto legkisebb meret. csak azota mar ujrahasznositanam. hetvegen majd jatszom vele, beszamolok mi lett.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #29260 üzenetére
hm. ketto kene, ha mar elfer. plusz egy ventilator eloszto. koszi a tippet.
lehet elobb megnezem az itthoni hangos ventilatorokkal h segit-e es ha igen (es hasonlit a legszallitasuk), akkor beruhazok az akasakra.Seep:
vegig racsos a haz teteje a cpu huto folott, csak az ssd felfogatasara szolgalo lemez kicsit kitakar belole. lehet eloszor megprobalom a meghajtot atrakni mashova, de eleg keves a hely: a videokartya melle (nem biztos h jo otlet) vagy a masik oldalra, de oda meg pont a ventik jonnenek, ha a meghajto athelyezese sem eleg.
megforditom a cpu hutot egy proba erejeig, akar segithet is. bar ha jol emlexem, akkor kifejezetten szivasra tervezett ventik szoktak ugy jol mukodni. -
törölt tag
válasz
Goose-T #29257 üzenetére
igen, a hatulja alapjan i7, koszi a javitast.
a ventiket megnezem, joval nagyobbnak tunnek, mint 40-esek, engem is elbizonytalanitott.
80x15-bol gondolom nincs tul nagy valasztek...
nem akarok masi hazat, csak ha nagyon muszaj. (aztan persze lehet h az lesz h rakoltok egy csomo penzt ventikre, stb-re es vegul lecserelem a hazat)
-
tthom
senior tag
válasz
Goose-T #29199 üzenetére
Nagywinchi, de előtte ugyanez a paneltáp + kockatáp kombó vígan elvitt egy i3 + SSD + 3.5 winchit.
Viszont most ATX táppal próbálom, eddig megy, holott az előbb már 1-2 perc után megpusztult. Szóval vagy a kocka adta meg magát, vagy a paneltáp.. Persze azért hagyom még egy órát másolgatni..
Érthetetlen.
-
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #29175 üzenetére
ok megpróbálom azt is, huha lesz mit szerelni a héten, kezdődik ott, hogy loki-t ki és vizet be, ehhez teljesen ki kell szerelnem mindent a tápot leszámítva
iszilard: annyi talán nincsen, de a procihűtő teljes terjedelmében 70+ fokos, az alaplap chip is tolja a meleget és a kis GTX 960 70-72 fokos és az is full a gépház belsejébe tolja a meleget, fönt plexi van lyukak nélkül, így megreked a meleg elég kicsi a belső rész ráadásul, most a CPU hűtő sem hátrafelé fúj -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #28729 üzenetére
Sikerült jópár napja imibogyo segítségével kivágni a Chieftec BT-02B házam oldalát. Ezerszer jobb lett, sokkal halkabb és hűvösebb lett a gép az új szellőzőnyílással. Megvan már több, mint egy éve egyébként ez a gépem is, csak eddig még nem nagyon írtam róla. Az összetevői:
* Chieftec BT-02B-U3 ház
* be quiet! SFX power 2 300W táp
* WD Red 2TB vinyó
* Intel 520 SSD 240GB
* Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
* AMD A10-7850K APU
* 2x4GB DDR3 2133MHz RAM (talán Corsair Vengeance, nem emlékszem pontosan)
* Scythe Big Shuriken 2 rev.b hűtő, rajta egy Coolink SWIF2 120P
* házhűtőnek még egy Coolink SWIF2 80P -
gigollo
tag
válasz
Goose-T #28947 üzenetére
Magamtól raktam össze.
1 darab ram modul egyenlőre mert nincs pénzem csak ennyi jelenleg később 2X8 at akarok.
500 Gb os vinyó bőven elég nekem, még sok is. A zalman hűtő helyett kereshetek mást.
a VGA igazából nem fontos mert.
Media streamingre akarom használni, programozásra, adatbázisozni, wowozni és dotázni.
és nem akarok rá többet költeni csak max 10 év múlva.
komolyabb játékokat ps 4 en tolom.a keret meg szegényes 140e ft
-
törölt tag
válasz
Goose-T #28729 üzenetére
Tudom hogy nem volt kérdés, de azért fárasztanálak vele
:
Ha túlnyomást csinálsz a házban, kikerülik a HDD-t az áramlások, szerencsétlen az elrendezés.
Oldalára felszereled a 140-es ventit, a belőlle kis szögben kilépő turbulens légmozgások eltalálják alulról a HDD tartó lemezét, de nem tudja körüljárni azt a levegő. Szerintem kellene a hdd fölé is perforáció, és az "U" alakú bölcsőjét is meg kellene reformálni, mert túl zárt.
Vagy a kábellevező ovális kivágást tömíteni a HDD mögött, és ha marad a hdd fölött 5-6mm hely, akkor túlnyomás esetén a ház eleje felől, a HDD-n tetején keresztül, a szabadba tudna áramolni némi levegő, a hátsó legfelső perforáción. -
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #27812 üzenetére
Nekem is hasonló van és épp keresgettem valami megoldást mert most hogy melegebb lett az idő megjött a hangja : [
Ezzel inkább az a baj hogy ventihang helyett lehet majd hallgatni a szivattyúbúgást, külön szivattyúnak meg már nem nagyon van hely, főleg kicsit leburkolva.
Kíváncsi lennék egy ekkora radiátor (140 vagy 120-as) mennyivel jobb egy hőcsöves levegőnél ( pl apx 200) ilyen beépítéssel mert térben kb ugyanakkora helyet foglalnak, csak plusz pont a tömlőknek a flexibilitásért. -
HookR
addikt
válasz
Goose-T #27585 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a valóság és a gyári specifikáció mennyire van összhangban, mindenesetre rossznak nem mondanám: tech-critter.com
Mondjuk tény, hogy a Bitfenix Spectre Pro 120-nál egyértelműen vannak jobb 120x25mm-es ventik, ez nem vitás. Ám 15mm vastag létére a Prolimatech USV 12 határozottan kellemes csalódás. Ha valamiért mégsem férne be 25mm vastag venti (pl. NoiseBlocker eLoop B12-PS), akkor pótmegoldásnak, jobb híján valószínűleg ezt választanám. Ugyanígy CPU-hűtőre Thermalright TY-147A, vagy NB eLoop B12-PS helyett vékonyabbnak nálam a Prolimatech USV 14 lenne esélyes. Persze, ha tudsz olyan tesztről, ami más megvilágításba helyezi a kérdést, arra nyitott vagyok.(#27586) daveh: Ha tudsz várni 8-10 hónapot, akkor tudok ajánlani egy Gigabyte H55N-USB3-at.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #27578 üzenetére
Sajnos 5mm nyereség még nem lenne elegendő a vastagabb bordával felvértezett VGA-khoz. Tartalék megoldásnak a Prolimatech Ultra Sleek Vortex 12 van talonban. A lapátok számának növelése hatékonyan kompenzálja a vékonyabb kialakítást. Összehasonlításul:
Deepcool GS120 / Prolimatech USV 12
- Méret: 120 x 120 x 20 / 120 x 120 x 15 mm
- Maximum légszállítás: 61,93 / 56 CFM
- Fordulatszám: 900 - 1800 / PWM 400 - 1300 RPM
- Zajszint: 18,2 ~ 32,4 / 7 ~ 17 dBAPersze cserébe valamivel több, mint dupla annyiba kerül.
-
válasz
Goose-T #26902 üzenetére
Először hallom ezt kifogásként az ITX házak esetében... pedig igaz.
Szvsz valami olyasmi kellene ITX-ben, mint a Zalman ZM-Tx-házak... csak (minden szempontból) arányosan kisebb méretben, SFX táppal, a táp előtti 2db 3.5-ös HDD-hellyel (mint a CM N200-ban), elöl 1-2db 120-140mm-es ventivel, felső slim ODD-vel.
Hozzatok egy bilit...
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #25945 üzenetére
Ah, sorry, félreértettem.
(#25953) Pete55555: "Csak nem értem miért raknak rá még mindig floppy csatit."
A szabvány hordaléka.(#25965) zed1983: Hivatalos doksit sajnos eddig nem találtam, de többek közt itt is megemlítik a következőket:
- Over Load Protection
- Over Current Protection
- Short Circuit Protection
- Over Voltage Protection
- Over Temperature Protection
Illetve tény, hogy ezt a tápot eredetileg a Dell használta nagy szériában eladott asztali konfigurációkhoz, azaz pontosan arra találták ki, amire nekünk is kell. Egy ilyen kaliberű cégnél nem hiszem, hogy ne gondoltak volna a megfelelő védelemre.(#25966) Duracellm...: Valamelyest árnyalja a képet, hogy én eddig nem találkoztam olyan alacsony profilú GTX750 és GTX750Ti kártyával, amin lenne tápcsatlakozó. Persze kérdés mennyire hagyatkozhatunk a gépi fordításra. Meglehet, hogy:
- egy slot-os VGA-t használ az illető (nem tudom azokon van-e tápcsati).
- ő is a procit eteti közvetlen az AC tápról.
- létezik valamelyik egzotikus, távol-keleti gyártónak tápcsatis LP GTX750/GTX750Ti-je.
- azóta már elpukkant a DC tápja, csak nem verte nagy dobra.(#25978) shteer: Már egy ideje nekem is gyanús, hogy a Merlines illető minimum olvassa a topikot...
-
-
mpeti3
csendes tag
válasz
Goose-T #25341 üzenetére
Köszönöm mindegyikőtöknek a hasznos válaszokat!
Ha ennyien azt mondjátok, hogy az a Be Quiet 300W-os elegendő és jó minőségű, akkor arra fog esni a választásom. Igazából igyekeztem ebből a listából válogatni, mert nem akarok a tápon spórolni, szeretném ha megbízható lenne hosszú távon is.
Goose-T: Olvastam az írásaid már régebben felfigyeltem rájuk! Tetszett nekem és remélem majd most sikerül összehoznom valami hasonló dolgot...
-
-
surami
tag
válasz
Goose-T #25240 üzenetére
@PeterPH
Sufni az egész projekt.
Laptop kizárva több szempontból is (kábelezés, ergonómia, tárhely, tudás, ár). A kijelző megoldható, akár érintős is (link1, link2, link3), de léteznek kész megoldások is.
@Goose-T
Szerintem is merész. Ezért is kérdeztem, hogy ha hajtva van a gép, akkor 159W az igénye? Vagy alapjáraton kell neki ennyi? A tápegységnél amúgy ezt is néztem "Wattage: 160W (200W Peak), >94% Efficiency".
-
surami
tag
válasz
Goose-T #25114 üzenetére
Köszi ismét a linkekért srácok! Jókat mulatok...
De ha már így légtelenítésre/párátlanításra terelődött a szó, akkor beleaggatok egy silico gel zacskót teafilter módjára, fogom édesanyám konyhai vákuumozó rendszerét, szétkapom az egyik tálfedelet, ráépítem az egyedi zárt dobozra a szelepet, aztán kiszívom belőle a levegőt.
Ez nem is hülyeség...
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #25063 üzenetére
Ja, és nem a levegőbe beszélek: Yate Loon-om most is van, YS Tech-em meg volt régen.
-
Bertók
tag
válasz
Goose-T #24931 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat, így veszem a bátorságot kérdezni: ha felmenne az ár 200.000-ig és olyat konfigot keresnék amit pl magatoknak is összeraknátok, ha játszanátok nem elvetemült módon, semmi videóvágás vagy ilyesmi, és persze ez még mindig monitor nélkül.
Kérnék az ilyen ITX masinákról pro kontrát mindenről, konkrétan a hűtése érdekel nagyon. Köszi(#24930) Ispy: köszi a választ
-
agisanci
csendes tag
válasz
Goose-T #24341 üzenetére
Köszönöm szépen, jóban vagyok a számokkal és egy kicsit a fizikával is.
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy a töltőknél - és a zárójeles részben - szereplő pl. 20A mennyire tesz jót egy olyan alaplapnak, ahol csak 5A-t látok szerepelni... Sajnos idáig nem tudtam, hogy az egy olyan érték, amit leadhat., valamint ennyire nem értek a számítástechnikához, hogy minek mekkora áramerősség szükségeltetik, továbbá mekkora plusztól "fekszik meg"...
...de már megkaptam a választ Mercutiotól, úgyhogy köszönöm!
-
Garold
senior tag
válasz
Goose-T #24145 üzenetére
Így utólag belegondolva lehet hogy nem is baj hogy a táp nélküli AM1 lapot vettem, ha később kevés lesz a konfig a mostani és jövőbeni feladatokra akkor a "nagy" gépből ebbe a házba (Chieftec itx ix-01b jelenleg beszerzés alatt van) pattintom az alaplapot és a procit (ami már viszont tényleg Intel
) és így a külön tápot sehogy sem tudnám megúszni.
-
Garold
senior tag
válasz
Goose-T #24141 üzenetére
Azért mert az alaplap már régóta megvan, használom is, csak most másik házba ruháztam be.
12v-os tégla tápom meg amúgy is van elfekvőben.Szerk.: Van egy Lc Power paneltápos házam, de abba fog visszaköltözni a brazos lapom, mert a gyerekszobába is kell most már egy gép.
Így lesz 3 ITX konfig már a lakásban. :-)
-
RudiSteel
tag
válasz
Goose-T #23918 üzenetére
És ráadásul maradt itthon 2x4Gb Corsair Vengeance LP 1600Mhz ram is..és ha jól emlékszem stabilan ment 2200MHzen 10-11-11-30 beállításokkal..azaz még olcsóbban kijöhetne a konfig!
Ami a monitorokat illeti: grafikára két egymás melletti monitor 1280x1024ben és videóra/játékra plazma tv 1600x1200ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest