- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpeti3
csendes tag
válasz
mpeti3 #25342 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Végülis összeállt a konfig:
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
AMD A10-5700
Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHz
Kingston HyperX 3K 120GB
Be Quiet SFX Power 2 300W
Bitfenix ProdigyÖssze is pattintottam, és a következő problémák merültek fel:
Az első hogy Termalright Macho hűtőm nem fér el, mert nagyon közel vannak a RAM slotok, szóval szerintem még akkor se férne be, ha alacsony RAM-ok lennének az alaplapban. Viszont venti nélkül simán odaférne... Arra gondoltam mi lenne ha úgy használnám? A hátsó venti az nagyon közel lenne a bordához, sztem kb 1cm lenne a hely köztük... gondoltam lehet még így is jobb lenne mint a gyári hűtő, de nem tudtam hogy meglépjem-e a dolgot, gondoltam előbb megkérdezem hátha valakinek van már ilyen tapasztalata vagy mondotok valami okosat. A gyári hűtővel a BIOS-ban olyan 47 fokot mutat CPU-ra én azt eléggé sokallom, persze lehet csak hozzá vagyok szokva a Macho-hoz.
A másik gondom pedig, hogy valami cicereg. Cicereg meg néha elkezd kerregni is, mint amikor írsz a winyóra, csak nyilván sokkal halkabban. Én úgy hallom, hogy az alaplapról jön valahonnan, ez mi lehet, most kezdjek el aggódni, vagy küldhetem is vissza a cuccot, vagy mi van ilyenkor?
Igazából, ha rajta van a ház oldala, akkor nem hiszem hogy zavaró lenne, de most így ahogy beizzítottam aztán ment egy kicsit a gép, egyszer csak figyelmes lettem erre és eléggé zavar hogy mi lehet.
Nem volt nagyobb terhelés alatt csak böngésző ment még meg telepítgetések.
Olvastam ezt az írást, de gondoltam azért megkérdezem, mert én még nem tapasztaltam ilyesmit.Előre is köszönöm a segítséget!
-
mpeti3
csendes tag
válasz
Goose-T #25341 üzenetére
Köszönöm mindegyikőtöknek a hasznos válaszokat!
Ha ennyien azt mondjátok, hogy az a Be Quiet 300W-os elegendő és jó minőségű, akkor arra fog esni a választásom. Igazából igyekeztem ebből a listából válogatni, mert nem akarok a tápon spórolni, szeretném ha megbízható lenne hosszú távon is.
Goose-T: Olvastam az írásaid már régebben felfigyeltem rájuk! Tetszett nekem és remélem majd most sikerül összehoznom valami hasonló dolgot...
-
mpeti3
csendes tag
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Nem olyan régen kérdeztem itt gép összeállítással kapcsolatban, de akkor sajnos nem jött össze a dolog, viszont most így karácsony közeledtével úgy gondoltam újra előveszem a témát. Elnézést, hogy nem köszöntem meg akkor a válaszokat, ezt most pótolom!
Az akkor elhangzottak alapján a következő konfiguráció körvonalazódott bennem:
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
- AMD A10-5700 processzor
- Corsair Vengence 2x4GB 1866MHz (CMZ8GX3M2A1866C9B) memória (ez a jelenlegi konfigból)
- A táp még mindig kissé homályos pont számomra, valamilyen 300W körüli darabra gondoltam, valami minőségi 80Plus-os halk megoldást szeretnék, ebben megköszönném a segítséget.
Az egészet egy Bitfenix Prodigy-be szeretném belepakolni, tudom hogy nem épp mITX méretű ház, de nekem nagyon megtetszett. Lehetséges, hogy a jelenlegi Thermalright Macho (Rev.A) hűtőm is beleférne? Csak attól tartok a memóriák nem férnének el mellette... Erről van esetleg valakinek valami tapasztalata, információja?Úgy gondolom ez a konfig simán hozná a jelenlegi A8-5600k teljesítményét, vagy még jobbat is, kisebb fogyasztással, tekintve hogy VGA-t nem tervezek bele. Egy SDD és max 2db HDD lenne még a gépben. Úgy gondolom a 300W körüli táp így is elegendő lenne, de várom a javaslatokat. Még az FSP Aurum Gold 400W-os tápján gondolkoztam el, csábító hogy 80Plus Gold, viszont az ára már nem annyira, nem tudom megérné-e fogyasztásban, meg időtállóságban meg mindenben inkább ezt választani... persze ha azt mondjátok, hogy annyival jobb akkor elfogadom.
De minden összetevőt illetően érdekel, ha valakinek van valamilyen meglátása.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy mITX gép összeállításán gondolkozom és tanácsot szeretnék kérni, mivel sosem volt még ilyen gépem. Jelenleg egy "nagyobb" gépem van de semmi extra, egy FM2-es A8-5600K van benne meg egy Asus lap ATX méretben, 8GB memóriával, nincs külön VGA, de nincs is rá szükségem.
Amit szeretnék az egy minél alacsonyabb fogyasztású, általános célokra használt gép összerakása (film, net, esetleg régebbi játékok) ITX alapon. Az alaplap, processzor, memória és táp a leginkább kérdéses elemek.
Egy Asrock FM2A85X-ITX alaplapot néztem ki, ha van valakinek tapasztalata vagy javaslata ezzel kapcsolatban akkor megköszönöm.
Úgy gondoltam, hogy akkor már beújítok egy 65W-os TDP-vel rendelkező AMD procit is, konkrétan egy A10-5700 -ra gondoltam, ebben még a GPU is erősebb mint a jelenlegiben, ezért úgy vélem, hogy elegendő lenne számomra a fentebb említett célokra.
A memóriákat jó lenne, ha meg tudnám menteni a jelenlegi konfigomból. Ezek Corsair Vengence memóriák 2db 4GB-os 1866MHz-es. Annyi csak a kérdésem, hogy az Asrock lapnál nem igazán voltak a támogatott memóriák között... ez azt jelenti hogy inkább válasszak valamit azokból? Vagy mit tanácsoltok?
Amiről végképp ötletem sincs az a táp. Nem tudom milyet, vagy mekkorát kellene vennem...
Jó lenne, ha ezzel a 4 összetevővel max 80k körül tudnék maradni árban... inkább alatta.Ezeken kívül egy SSD meg egy 1TB-s HDD lenne majd benne. Olyasmit olvastam, hogy így könnyen 50W körüli fogyasztást lehet elérni, játékoknál is terhelés alatt olyan 100W környékén lehet maradni. Ez nem lenne rossz dolog.
Előre is köszönök minden hozzászólást, tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest