- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- iGO Primo
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bird
addikt
Köszi a segítséget! Az igazat megvallva oda akartam írni, csak meglehetősen pang az a topic, az utolsó bejegyzés 4 nappal ezelőtti....
Ettől függetlenül igazatok van, nincs mentségem ezért mégegyszer bocsi!
A házra visszatérve nekem nagyon tetszik, ha jól tudom 2 éve dobták piacra... Tetszik a szerelhetősége/ a méretei/ a design. Az ára 17K körül mozog... Szerintem nagyon coool
-
Bird
addikt
hmmm...elég komolynak tűnik a cucc! Az Intel Atom D525 1,8Ghz-en ketyeg, bár az is igaz, hogy a gyártástechnológia még mindig 45 nm-es. Viszont itt a DDR3, ami mindeképpen dicsérendő... Extra fícsöröknek itt az USB 3.0, és ezen a lapon a ZOTAC NM10-el ellentétben van E-sata is... A hűtőborda pedig ténylag nagyon cooolnak és sokkal komolyabbnak tűnik a ZOTAC-hoz képest, nekem tetszik!
Árát tekintve vetekszik a ZOTAC NM-10-A-E-ION-al, ezért jó választás lehet, már csak a megbízhatóság és a support lehet kérdéses!
A jövőhéten a családnak is összerakok egy HTPC-t, szerintem kipróbálom ezt a lapot... -
toldy
őstag
A procinak 45w, a 880gnek 18w ( ezt találtam neten, szerintem helyes) többinek számolok 10-12w ( ram,sb710,hdd/ssd,wifi,egér/bill,1 db venti) és ezek max tdp értékek így a táp nem mindig pörög teljesen kihasználtan mert net/zene/film alatt olyan 45-55w szerintem. Illetve talán még a proci,igp,ram feszültségen is lehet faragni.
Igazat megvalva az az antec csúfság mozgatja a fantáziám és abban van 80w ( 90w peak) táp. Ami nem tetszik rajta azon lehet változtatni.
Itt vannak jó képek, róla.
-
Pirate82
csendes tag
Hali
A felhasználás játék és film ezenkivül nincs extra igényem.
Videokártyából kicsit erősebb kéne ugye hát a játékok azok sajna megkövetelik.
A házakból a Silverstonnak elég borsos az ára. A Codegen házon kivül esetleg még ötlet? Nem rossz az sem de ha már lúd akkor...
Na meg nézzünk erre mit mondasz videokariban: Gigabyte GV-N220OC-1GI 1GB DDR3Tápegyság kb mekkora legyen 350W-450W
Igaz meg kéne nézni mi mennyit eszik azok közül amit belepakolnék. -
Bird
addikt
köszi!
Bizony, hogy sok flameles volt az ION2-vel kapcsolatban.. Nem tudom, hogy milyen üzleti szándék/ érdek álhat mögötte... de vmi van az tuti! Abszolút használható rendszer az nm10 az ION2 GPU-val. Mondjuk a CEBIT-en bemutatott nVIDIA-s slide-ok merőben más képet mutattak... 2x gyorsabb az ION2 mint az ION1...Persze ez csak a nyers számítási teljesítmény... sajnálatos a szűk PCIe keresztmetszet, de amint a saját példám mutatja: Műkodik
-
Bird
addikt
Köszönöm, nagyon sokat segítesz/ segítetek! Nem hiszem, hogy túlzásba vittük a fikázást..az nm10 önmagában valóban kevés...de számomra még mindig érthetetlen ez a 1x PCIe
Tényleg egy Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot...
Nos nem beszéltem még a konfig további részeiről:
- DDR2 2 x 1Gb Kingmax 800 Mhz RAM
- 320Gb Samsung SATA vinya (Ha lesz pénzem 64Gb Kingston SSD-re cserélem)
- Thermaltake elements Q ház (200W táp, ventilátor nélküli)
- air keyboard (2 hét múlva érkezik)
- Infraport + Silvercrest PC távirányítóNemsokára jelentkezem
-
-
user137
őstag
igen, FPS HEN lenne a jóság, de bótban nem láttam, a megbízhatóság meg többet ér hat-hétezer forintnál. valami 4-6 SATA csatis megoldásban gondolkodom, kár, h ezeket nem gyártják 300W alatt
(szívem az Enermax Pro82 345W-osa(?) felé húz, de ami reálisan olcsóbb, az lesz
)
-
kazan23
aktív tag
Hehe, cool dvd, hehe
! (bíviszésbátthedutánszabadon)
Volt azért egy kis móka, a GA-H55N-USB3 + AC Alpine 11 GT nem feltétlen egymásnak lettek kitalálva.
1. Nem pontos a tüskék kiosztása az AC-on (míg a gyári simán belecuppant a lapba, erről pedig még most sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy a helyén van).
2. a Giga lapon a PCIE slot és a CPU között van egy kis kondi(?) amivel a hűtő alubordái nagyon szoros barátságba kerültek - tehát kimondhatjuk, hogy a GA-H55N-USB3-on ez a maximum széltében... fölfelé még van hely. Bár aszimmetrikus a borda, de 90°-kal elforgatva sem jobb a helyzet.
Szokom már a hűvöstet... izé a Cool-totOké, oké a hűs dvd, de nem lesz forgószél és nagy zaj odabenn?
Mi van, ha lefordítom és perforálom a ház alját? -
kazan23
aktív tag
Nem gondolom, nem is tudom, hogy elég-e.
Három dolog ad kelt zajt: vinyó, táp, proci hűtő. A két utóbbit érzem gyenge láncszemnek.
PicoPSU-val jól járnék zaj és fogyasztás szempontjából, de sokallom a $-t
Proci hűtőkkel pedig nincs nagy tapasztalatom:
ezek közül valami ajánlható jó szívvel max pár ezresért? (Úgy tűnik, hogy arrafelé kell járnom) -
igi
aktív tag
Bennem is hasonló kételyek merültek fel - erről szólt a #4075 utolsó mondata
Az is kérdés, hogy egy nagyobb tápegység - mondjuk egy Corsair HX/VX 450 - esetén mekkora többletterhelést jelentene az egész, (nagyon)max. 100-120W-os itx (X2 250e + HD5670) rendszer hőjének elvezetése ahhoz képest, ha egy normál (mondjuk nem alsó tápos) házban dolgozik ugyanez egy sokkal komolyabb konfiggal.
Persze az ideális (és legdrágább) megoldás egy picoPSU + valami 12cm-s venti a táp helyén összeállítás lenne...
-
toldy
őstag
Egyébként én sem értem, én azt hittem ahogy te is gondolod, csak most hogy felhívták rá a figyelmem hogy a kimenet csak 4a. De tényleg érdekes, pico nál meg vannak az amperek, pedig szerintem nagyon hasonló a két szerkezet, csak a méret más. Semilyen termék nem tökéletes, ezt megszokhattuk már volna.
-
schferenc77
aktív tag
Ház nem kell, mert én építek egyet fából, lényeg a jó szellőzés, úgyis a szekrény tetején lesz. hdd-k már megvannak (a régi gépből 3db 500-as), csak proci és alaplapban gondolkodom. Ja meg ram-ban...
Btw, az alaplap és ram ilyen sokat eszik? A CPU 2-2,4W-ot eszik, van a táp vesztesége, és a maradék az minda ram, alaplap meg integrált VGA?
-
kazan23
aktív tag
Na, végre egy rokon lélek!
Igaz, nem ennyire minimal, de ha egy perforált alulemezt (talán jobban elvezet egy kis hőt) feldobok a monitor hátára, akkor már csak az alaplapot kell rátennem, meg valahogy egy 2,5"-os hdd-t/ssd-t, esetleg CF-adaptert.
Sajnos a picoPSU-t így sem kerülném el és a trióból csak a 40$-os házat hagyhatnám el.
Azért tényleg tetszik! -
kazan23
aktív tag
Osibaa, User137!
Köszönöm, igazából a gyári infót nem bírtam/bírom értelmezni:
Drive Bays
5.25" external for CD/DVD-ROM: 1
5.25" internal: 0
3.5" external for FDD/Card reader: 1
3.5" internal for H.D.D: 1 -
kisza25
félisten
hát igen ez úgymond már a hobbimmá vált
persze a régi VGA meg el lett adva, így mindössze 5eFt-ba fájt az új, a másik gép meg faternak van tartogatva,
egy igazi gyöngyszem a költséghatékonyság jegyében
egy 2 magosított sempron 3,4Ghz-en járatva 8eFt (Athlon II X2 265 nek felelne meg)
egy freezer pro felpolírozva 3,5eFt
Asrock GXH/128M 18eFt HD3200 al 128MB VRAM(mikor vettem ez volt a legolcsóbb amiben lehetett magokat aktíválni)
2*2GB kingmax 1066@1200Mhz cl6 13,5eFt
egy GMC R2 toast házikó 5eFt
350W Chiftec 7,5eFt
ez eddig 55,5eFt egy nem is gyenge halk gépért+
pioneer dvr-108 ez még 20eFt volt 2004!!!-ben na igen ez megnyomja az árát, de ez már 6évesen 0 forintosnak is tekinthető
na meg egy WD160GB ami szintén volt vagy 18eFt a maga idejében, most egy 1TB-ost kapni ennyiértszal próbálok azért mindig költséghatékonyan építkezni
a jelenlegi gép is a legolcsóbb procit+Alpin 3eFt, 2*2GB RAM 16eFt+HD4830 18,5eFt, ház 9eFt a legolcsóbb slim DVD 8eFt a lapon nem volt sok variálási lehetőség -
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Őszintén, magam sem tudom.
Fentebb írtam mire használom a gépet, ha nem lenne a gta akkor már rég csináltam volna egy olyan összeállítást mint aminek a képeit linkeltem korábban. Utóbbi időben sokat megy a gép így most arra törekszem hogy mostani teljesítményt hozzam kisebb fogyasztás mellett, hogy ez mely gyártó termékit használva sikerül elérnem, az mindegy.Most
idle 60-65w játék pedig 150-170w egy új dfi lappal ( P55) egy i3-530 és alacsony feszes ddr3 ramokkal ( és ssdvel de az már télleg sokba lenne) szerintem ezt sikerülne lejebb vinnem 50-55w és 130-140w-ra. Maga a proci 96w helyet 73w, p55 is kevesebbel beéri mint a gf9400. Nagyon gondolkodom mi legyen.És akkor még ott van az hogy a dfi-be lehet alul feszelni, ebbe a zotacba nem ( hiába állítom be nem működik).
-
toldy
őstag
Én inkább egy ilyet raknék bele.
Őszintén szolva nagyon foglakoztatt most engem a nagyobbik zbox. Valjuk be őszintén egyedül a gta iv az ami erőforrás igényes a gépemen, net, office,zene film pedig bőven elegendő és még a monitor hátulján is elfér.
Bár kitudja mit hoz a jövő, mert ha kellene valami komolyabb akkor viszont gondba vagyok.
Lehet végül i3-530/i5-760 lesz egy giga lappal, az úgy kevesebbet fogyaszt, és erősebb. -
kazan23
aktív tag
Osibaa:
Pár napja eltűnődtem rajta, de végül is az ára miatt elvetettem.
itt egy viszonylag átfogó kép mini-ITX ház téren
Toldy: Csifinél még barátkoznom kell az álló (boruló) formátummal és volt egy teszt - ami alapján nem egyértelműen meggyőző... persze ez csak egy benyomás.
És a naív <10e keretből kilóg.
Hangos az az M31 300W táp?HookR:
Igen, ez egy elég komoly buktató. Nem árt tájékozódni előtte.
Mondjuk ez épp: 4mOhm / 20A mosfet for 12V rail
De persze letettem a pico PSU projektről egyelőre -
zodo
nagyúr
-
Mattanyahu
tag
nincs vele semmi bajom, monnyuk nem is piszkálom a biosát
socket jó helyen van, viszont magas hűtőbordás ram pl. shurikennel nem férne be szvsz
hd4200 játékon kívül mindenre elég
4 sata egyeseknek kevés lehet, nekem 3 foglalt
amúgy a biosa nagyon korrekt (pedig igazából ipari deszka), debug led ugyan nincs, de nagyon ügyesen tud pittyegni
tartozékok erős közepes (kép)
mindent összevetve nekem nagyon bejött, ha ügyes vagy te is vehetsz egyet magadnak 30k környékénps. athlon2 240e van benne
-
Alex123
senior tag
Szia!
Igen, közben megtaláltam én is, majd egy 10-essel olcsóbb....
Nem, nem feltétel a sok HDD hely, összesen 1db mini-itx-es lap, 1db HDD, +1db VGA kártya menne bele....
Belefér ebbe egy "normálisabb" vga, pl. a mostanában megjelent 1 slotos verziókból valamelyik erősebb fajta?
(mert a másik, drágább háznál megemlítik, hogy 300mm-es kártya is elfér...)
- Alex -
-
zoli_varga
csendes tag
-
zodo
nagyúr
Ezek után, csak félve kérdem.
Ő már volt, Jetway NC84 ?
Nyilván nem a játékosoknak szánják, de bármi másra használható lapocska.
-
-
Alex123
senior tag
Szia!
Kimondottan netre lenne, a dvi (vagy hdmi dvi átalakítóval) a meglévő monitorom miatt kell...
DVD-t nem, megoldom külsővel....
HDD-ből egy 320-as 2,5"-ösre v. egy 500-as green 3,5-ösre gondoltam, amelyik kevesebbet fogyaszt....Eladtam az "asztali" pc-met és kellene egy kisfogyasztású csak netre...
(htpc-majd lesz a hálóba de még nem most)- A -
-
Sir Psycho
aktív tag
Én már nem tudom melyik programnak higgyek, cpu feszt biosba 1,2-re állítva majd win betölt és Coretemp szerint működik a c&q mert az órajel mellé a feszt is leveszi.
Ellenben CPU-Z szerint a Core Voltage nem változik.
2 különböző verziójú CPU-Z lett elindítva és proci infót kivéve teljesen más infókat ad vissza.
(memóra sebesség, időzítés, ganged-unganged).És hogy legyen egy kis csavar is benne, Everest teljesen fals értékeket állít a cpu-ról (órajel, FSB, HT-link és memóra infók) amik nem egyeznek egyik programéval sem.
-
zodo
nagyúr
Sajnos a szeretett Gigabyte lapomat eladtam, mert csak egy maradhatott. (Minix konfig)
, de mint ígértem kipróbáltam, remélem nem szúrtam el a beállításokat, de illusztrálnám is két képpel amit ti hozzáértők kielemezhettek.
Tehát első képen a Cpu Voltage opció Auto beállítás mellett 1.448V mutatott, Biosban. Minden más ( Dimm, NB, K10CpuNB Voltage) Auto beállításon.
Szerk: Így szoktam használni.Második képet már 1.350V-ra csökkentett Cpu Voltage érték beállítása után készítettem. Továbbiak, mint eddig is Auto beállításon maradtak.
Szerk: Érdekes, hogy mind három szoftver 1.4V jelez.Úgy vélem, hogy működik. Örülünk ?
-
zodo
nagyúr
Egyelőre nem állítgatom a feszt, mert most vettem csak észre, hogy nekem van K10 CPU voltage menüpont is és mivel nem vagyok guru, inkább olvasok előtte a témában.
-
zodo
nagyúr
(Ez hasznos infó, HTPC topikban pont téma.)
Ezt ne vedd készpénznek csak a régi lapom topikjából vett tapasztalatok alapján írtam, de sok tényezős a téma.(#3564) ngabor2
Végre egy elszánt moddig fan!
Eddig csupa jó dolgot láttam tőled!
(sajna eltűntek a képeid a "Mini gép" topikból)
Többiek is biztosan örültek volna, ha láthatták volna, kivéve HookR-ot, mert ő tuti láthatta őket.
Sok sikert! -
zodo
nagyúr
Igen, itt említettem a fesz. emelés vagy csökkentés tényét, de nem próbáltam állítgatni így nem tudom, hogy működik vagy sem a C&Q.
Viszont, ha jól tudom a nagy tesóknál m-atx 780G chipsettel rendelkező lapok (vagy csak a Gigabyte-okra igaz), de ott tuti nem megy.
Talán kipróbálom, hátha okosabbak leszünk.
Elegendő akár egy tízeddel is lejjebb vennem, hogy kiderüljön az igazság?(#3557) toldy
További házakat direkt nem ajánlottam, mert nem ismerek minden típust
vagy ahhoz van tápegység is csomagolva.
-
ngabor2
nagyúr
köszi, nézegetem őket. az atomosat én is gyengének éreztem, azért sem erőltettem. az lga775/am2 azért "kevésbé szimpatikus", mert sajnos felvettem azt a hülye szokást én is, hogy ha már egy foglalattípusba való procit nem gyártanak, akkor arra nem váltok. annak ellenére, hogy az am2+, vagy az lga775 is bőőőven kiszolgálja az igényemet. a core i3-mal is ugyan oda jutnék: mire belaknám, erkölcsileg elavulna, de legalább drága lenne beszerezni.
a picopsu teljesítményét meg nem tudom, hogyan tudnám kideríteni. mint mondtam, az egyetlen számszerű érték, amit le tudtam olvasni, az egy kerámia biztosítékon volt, hogy 10A. 12V bemenő feszültség esetén ez csúcsban 120W lenne, de gondolom ez alatt "illik" üzemeltetni. a 60-80-100-120W-osak is ugyan úgy néznek ki.
alulfeszelés vs. cnq... ha cnq nélkül is kevesebbet eszik (7/24-ben), akkor nagyjából kit érdekel?
helyi boltban:
giga H55:30k
Intel LGA1156 Pentium G6950 2.8GHz BOX: 23k
1GB DDR3 7-9ka memória "kissé" megdobja. lehet, hogy kénytelen leszek a ddr2 mellett maradni.
(kicsit nosztalgiával gondolok arra, amikor a 4x2GB DDR2 memóriát vettem 32k-ért... kár, hogy felét már eladtam.)
-
toldy
őstag
Bármennyire hülyének hangzik, igen. Több mint 3/4 óra bohóckodás után is hideg volt a táp. A max fogyasztást én 100-120wra tippelem így a táp jó esetben is 50-55% megy max.
Valahogy így:Az eredeti felálshoz képest sokkal hallkabb így ( mer ügye nincs rács és a két venti se egymás ellen szív), ha a hőfokok maradnak olyanok mint voltak már nyertem.
-
toldy
őstag
Szédtszedtem a gépem és beraktam az egyik ramot. ( 2gb)
Pöcre indult és nem hangos !! ( legalábis nem annyira mint vélemények alapján számítottam). Biosba a proci 34 az mcp 36 fokos ( gyári intel venti 50%ra állítva).
Bár a hanghoz és hőhöz hozzátartozik hogy a tápból ki lett szedve a rács a venti elöl illetve a venti is meg lett benne fordítva így egy irányba fúj az alatta lévő proci ventivel.Sajnos windows/linux alatt még nem tudtam letesztelni mert kéne csinálnom egy pendrive telepítőtt és fel is kell telepíteni így az olyan eredmények késöbbre maradnak. ( remélem minnél hamarabb sikerül szereznem 2gb ramot és már megy is bele).
Így első indítás után nem mondanám rossznak de ez csak használat közben fog kiderülni.
-
szacsee
nagyúr
Intel IGP elég jó ilyen szempontból, bár nem radeonnal van összeeresztve, de az eredmények elég jónak tűnnek.
Kisza: 1V-ot lőjj be neki biosban azt kiderül megy-e alacsony feszen gyári frekin... ha ódzkodsz tőle, akkor kezdetnek 1,1V is megteszi.
Alpine hűtővel kapcsolatban én is erre gondoltam, csak ugye nem közeli a kép így nem tudtam, hogy a kivágás/kimarás mennyire gyengíti meg a műanyag szerkezetét a csavarnál.
Ráadásul ha 1V körül hajtod majd végre..., akkor nem 55°C-os lesz, hanem jó eséllyel 45 körüli rozi alatt.
Nálam legalábbis 0,2V feszcsökkenés ezt eredményezte.. -
kisza25
félisten
mi az a dxva?
a prociban lévő IGP?
kipróbáltam alaplap zokszó nélkül váltogatott az IGP, majd a diszkrét VGA-t között, mikor beraktam és arról ment a rendszer
a ventit még nem tekerte 1850 fölé, de proci sem ment még 60fok fölé akármivel terheltem(IGP nélkül)
alulfesz mindjárt megnézem, azt hiszem olyan 0,5V környékétől 1,6Vfölé lehetett menni, mindjárt megnézem pontosan
szacsee: -
-
Osibaa
senior tag
Eszembe jutott még valami, hát utána néztem. Mind az USW15, mind az NM10 chipset csak 1 db LVDS (notebook LCD) és 1 db SDVO (D-SUB / DVI / HDMI) kimenetet támogat, így ezekre nem is tudnád egyszerre csatlakoztatni a TV-t és a monitort. Intel sucks
Szal marad vagy a notebook + TV felállás (már ha van a notin DVI / HDMI), vagy az ION+Atom lap (ezen van mindenféle kimenet). -
zoli_varga
csendes tag
Én most speciel egy alaplapra és processzorra gondoltam. Nyílván ha lenne rá pénzem már vettem volna. De egy olyan gép amit 0-24 be járatok elsősorban torrentezni és a tartalmat "visszanézni" ahhoz kell némi hely egy hdd-n.
Örök szabály OLCSÓ GÉP --> kicsi tár, memória, stb...
És egy HD tartalmat nem mindegyik kezel normálisan.
Na mindegy. A popcorn A200 vagy valamelyik medialejátszó elvileg egy mini itxes alaplap. körbenézek ott is.Ha esetleg tudsz olyan boltot ahol foglalkoznak mondjuk us15w chipsettes alaplappal és z sorozatú atomokat is lehet kapni leírhatnád. A googli nekem nem vált be.
-
toldy
őstag
De most miért?
kisza25: gratula, várjuk a véleményekete,képeket,teszteket.
Kicsit off: Nas házilag, és nincs ház probléma.
-
zodo
nagyúr
Igen, legalábbis én is úgy tudom, hogy a flex atx méret köré építkeznek, de eddig nem esett le mit akarsz ebből kihozni.
,hogy az
Alaplaptartó csavar helyei máshova esnek, ezért tolódik el pl. a hátlapi kivezetés a bővítő kártyához képest.Megértem az átalakítási problémák miatt felmerülő aggodalmatokat, de ilyen a "kevés pénzből, hátha kihozok valamit projekt"
Végül is csak a rögzítő csavarokat kell újrafúrni a régi eltávolítani, ha csak ennyin múlik a mini-itx lap beszerelése.Nyilván csak az elszánt és a linkelt házban fantáziát látó, felhasználónak szántam az ajánlást.
Amúgy maga a táska is érhet valaki számára kincset, ne adj isten a kártyaolvasó. -
HookR
addikt
Mindkét gyártó a saját útját járja, saját igényeik szerint készítenek alaplapot, nem a szabványokat követik. Ha valamelyik termékük netalán mégis flexATX, DTX vagy miniITX köré épült is - nem ismerem annyira a termékpalettáikat, hogy kizárjam a lehetőségét -, nem az a jellemző.
-
zodo
nagyúr
Miért, hol voltál?
Azt hittem minden ilyen hardverelem, xy szabványok alapján készül.
Mondjuk csak 5-10 gépet raktam össze életemben, de ilyennel még nem találkoztam, amit írsz, hogy rossz helyre esnek a dolgok, pedig volt köztük egy-két őskövületnek számító hardver is.
Ezért is írtam, "Aki nem riad vissza némi moddingtól" -
kbhuinfo
tag
Elkezdtem nézegetni és ezen a linken megakadt a szemem (remélem nem minősül reklámnak, illetve ilyen miatt nem tiltanak ki): http://www.abinformatika.hu/index.php?mit=30&uzlet_id=5&t_kat1_id=1&t_kat2_id=29038
Úgy látom szivárognak a next gen. ion lapok. Látva a teszteket azonban, egyetértek, kb. azonos értékűek mint a korábbi verzió. -
kbhuinfo
tag
-
törölt tag
A TDP csak egy keretet szab meg, amibe sok proci belefér. A Core i3 pedig (Pentium G6950-et leszámítva) a legkisebb proci, vannak nála nagyobb, erősebb procik is, 73W TDP-vel, legnagyobb a Core i5-670, az is 73W TDP, pedig jóval nagyobb órajelen jár a CPU és a GPU is. Aztán GPU-t is tartalmaz, ami a chipsetben mínusz, prociban plusz.
-
Osibaa
senior tag
Nagy nehezen találtam egy Core i3 vs 45W AMD proci tesztet. Viszont ilyen elcseszett tesztet rég láttam, az idióták számítási teljesítményben mérték össze a procikat, ami teljesen értelmetlen egy 15eFt-os és egy 45eFt-os proci esetében, majd diadalmasan kijelentették, hogy bizony a jóval drágább proci gyorsabb.
Az viszont nem fordult meg a fejükben, hogy azt nézzék meg, hogy hogyan teljesítenek (funkcionlitás, teljesítmény, fogyasztás, hőtermelés) a konfigok olyan helyzetben, amire az ember egy mITX-et használ, se netezős, se office, se HTPC, se játék körülmények nincsenek benne.
Mindegy azért belinkelem, talán lesz benne pár használható infó valaki számára: [link] -
chesterboy
tag
Hat a haz lehet akar mATX is , az lenyeg hogy min 6 vinyo elferjen benne es hutheto legyen, a wakeon lan mindenkepp kell, nem akaron hogy egesz nap menjen csak ha dolgoznia kell. Ja vmi Atomos konfigra gondoltam en is, legyen rajta 2-3 sata meg a PCI csati, pont mint a mostanin.
-
zhagyma
őstag
" ... HTPC-be nem gondolkodtál az ION + Atom megoldásban? ..."
Természetesen előszőr Atom 330 + ION összeállításra godoltam az előnyös fogyasztás miatt. Viszont jelelegi ismereteim szerint az 1920x1080i@50 anyagok deinterlacing és az egyéb képjavító eljárásai már meghaladják az "erejét" (jelforrás: digitális adás streamelve). Az ION2 megoldásokat ugornám ...
Az i3-530 / H57esetén talán alulfeszelés / működési frekvencia csökkentés mellett is elegendő teljesímény maradna némi hőmennyiség megtakarítás mellett. Ezt még körbe kell járnom ... Sejtésem szerint az ION1-t hőtermelés tekintetében így semt utolérhető.
-
user137
őstag
1x128GB SSD az milyen?
80G-n rendszer meg programok, 40G "sratch disk" torrentre, az egész egybepartícionálva, minden korábbi elvet meghazudtolva.
csak a shuriken a mozgó alkatrész a gépben, 800as fordulaton szinte számolni lehet ahogy forog...
meg van egy 1.5TB vinyó a NAS-ban, fél éve kétharmadig, leginkább csak backupnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest