- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Külső befoglaló méreteket szokás megadni.
kedvedért letöltöttem ezt a képet, lemértem hogy a szabványos IO shildnek mekkora kivágása van, felnagyítottam úgy a képet, hogy megegyezzen a képen a kivágás mérete, és lemértem a fém doboz magasságát kb.:~285mm, az alsó láb 16-17mm.
Szerintem a 323mm megfelel a teljes magasságnak.
-
Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.
Attól még, hogy be lehet szerelni 2 ventit, a légáramot még mindig blokkolja maga a VGA.Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte...
Szerintem meg nem. Ilyen kis házba inkább APU mehetne, mellé meg egy TV-tuner / hangkártya.Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta...
Simán raknék az előlapra egy rácsot, az ODD alá meg 2db 80mm-es ventit. Persze ehhez 1-1 cm-rel nagyobb ház kellett volna.Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott
Jó neked, én passzolom ezt az SST-t (is). -
A két ház ugyanakkora, annyi újítás történt, hogy most már 2 slot-os LP VGA-k is beférnek, cserébe a hűtőborda a GPU-n valszeg' blokkolja az oldalsó 2db 80mm-es ventit. Szóval vagy rakok bele ugyanúgy 1 slot-os VGA-t, mint a régibe, vagy vagy nem lesz hűtésem.
Köszi, Silverstone! Megérte a frissítés...
Szvsz ennek úgy lett volna értelme, hogy hagyják a régi elrendezést, 2 slot-ot adnak a VGA-nak, kicsit nyújtják a házat, hogy 3.5-ös HDD-ből is beférjen 2 db fektetve, és 80mm-es ventit raknak a HDD-rack elé is.
-
Ez a Sapphire nagyon jó kis monyónak tűnik, 70k-ért nem drága, a teszt alapján ráadásul nagyon jó a hűtése is (szerencsére nem VaporX)! Upp!
Viszont a szóban forgó Chieftec BT-04B-U3 házba nem hinném, hogy beférne még mellette egy felső 120mm-es venti, szóval hátul meg kellene pakolni jóféle 60mm-es légkavarókkal. Nem mondom, hogy rögtön Noctua-ért kell szaladni, de két darab Noiseblocker BlackSilent Pro PR2 azért már megfizethető szvsz, előre meg mindenképpen beraknék egy jobb, PWM-es, 80mm-es ventit.
-
Archttila
veterán
Nem, abszolut nem sietos a VGA vasarlas szoval efelol nyugod vagyok. 960-at biztosan nem veszek.
akkor inkabb ref.
Koszonom a cikket amit egyebkent korabban mar elbookmarkoltam de idohiany miatt meg nem olvastam el
potolom.
Nos akkor mit javasoltok, adjam le az Enermax-ra a rendelest?
-
TomiLi
addikt
Lehet, hogy túl számoltam egy kicsit.....
Igen, elég minimalista lett az eleje, de valahogy ha elgondolkozom rajta, amit huzamosabb ideig akar az ember rákötni a gépre az mehet hátra, az "alkalmi" dolgoknak meg (talán) elég egy usb. (pen drive, külső dvd, külső hdd- menteni....stb...) Persze mindenkinek más az igénye...
Ahogy bele "olvasgattam" (google fordítóval) a fórumba, sokaka a felső négy csillag csavart nehezményezik, hogy jobb lenne az is pattentos megoldással....
-
somasz
addikt
Köszi!
Ez sem kisebb látványosan, mint a mostanim
Elvetettem az ötletet, marad a mATX, a zseton meg jobb helyre kerül. Így hangkártyát sem kell lecserélni külsőre. Ha jól sejtem, csak paneltáppal lehet lényegesen kisebb méretet összehozni, az meg gondolom nincs a nekem szükséges teljesítményszinttel/csatlakozókkal.
-
somasz
addikt
Igen, ő nagyon tetszik, de gyakorlatilag ugyanakkora, mint a mostani...
Valószínűleg elférnék csak a nagyobbik 3TB-os vinyón is, csak akkor szanálni kéne a filmeket.Akkor lehetne kukázni a másfelest.
Ha csak egy vinyót kéne rögzítenem, mi jönne még szóba?Rájöttem, mi volt a baj a node-dal, idiótán lehet a vinyókat rögzíteni, nem tudom megoldani egy tápkábellel.
-
törölt tag
A memória vezérlő fele sávszélességét elvesztette a 2db memória szlottal, és a tápja "szemre" olyan 80W-ig bírhatja túlmelegedés nélkül.
így elsőre nem elég strapabíró 6-8 magos asztali procik alá, kis fogyasztású xeon-hoz meg karcsú a 2db foglalat. Egyszóval WTF
(#26632) flashpointer: Ezek 1500RPM-et tolnak 20%-os PWM-re, nem akarhatod hallani, ahogy bekapcsoláskor felpörög 100%-ra.
-
flashpointer
őstag
Lehet csak rosszul tették bele, mivel az eleje a műanyag burkolat lyukacsos szerintem arrafelé is állhatna a beszívó venti, habár a táp mögé nem látni hogy lyukacsos a lemez ami a kettő között van vagy nem,
Biztosan lefelé fújja, a ház aljáról készült képen látszik direkt van neki kivágás.
A cpu feletti rész meg lehet az odd tartó elölre ,+mintha egy 3,5 méretű hdd pont passzolna oda hátra.
Hátha egy jobb minőségű gyártó lemásolja őket -
flashpointer
őstag
Sőt van ott még az a másik egyedi elrendezésű is:
A mostani sfx tápomba szerelmes lettem annyira nincs (semennyi) hangja, sőt a nemrég linkeltek is modulárisak, 90+ úgyhogy mostmár azoknak sem lesz, végre lehet zúgás nélküli gépet sfx táppal, jó lesz ez az év itx szmepontból érzem
-
Nirvanus
aktív tag
Háát, végülis...
Szerintem az lesz a vége, hogy
vagy így marad (cakkpakk 5k volt a egész) és kap egy Open Media Vault-ot meg egy terás USB vinyót,
vagy kiberhelek egy Itona TC7221-et és belepattintom,
vagy hajtogatok hozzá valami házat ( TT SD100 és CM Elite 100 / Mini110 házakat nem ér a project )
Van ugyan itthon egy Soltek QBic EQ3000 kuckó, de az nem nagy, hanem hatalmas hozzá és nincs szívem vagdosni, olyan kis szépség. -
imibogyo
veterán
Na az a ház egy abszolút túlárazott valami.... Kis kézügyességgel és megfelelő gépekkel bármikor reprodukálható (legalábbis egy nagyon hasonló). Ráadásul irgalmatlan nagy, bár az adottságai miatt nagyon-nagyon komoly konfigot bele lehet építeni.
(#25627) shteer: nem tudom mi olyan megmosolyogtató. Direkt írtam, hogy megfelelő gépekkel. Értelemszerűen nem a "lemegyek a műhelybe és kiflexelem" kategóriát értettem alatta. De vannak igazán komoly példák arra, hogy ha a kreativitás jó gépparkkal párosul, akkor gyári házakat megszégyenítő projektek születnek.
-
vlevi
nagyúr
Nem értem én ezeket a házakat. Nekem a mini itx azert tecikk, mert olyan apro konfigot lehet belole osszerakni, ami alig foglal helyet, fel sem tunik, hogy ott van. Ezek a hazak pedig nem sokkal kisebbek egy microatx haznal. Ha meg rendes vga is megy a hazba, akkor meg remenytelenul tulzsufolt, cserebe irrealisan draga.
-
fogtunder
nagyúr
GTX 970 125W TDP
GTX 760 170W TDP
GTX 770 230W TDP
R9 280x 250W TDP
R9 270x 180W TDP
R9 285 190W TDPnekem kissé mintaszerű, hogy a 200W TDP alattiakból van kis méretű, a nagyobbakból meg nincs. nem lehet, hogy az az oka, hogy ekkora bordával ennyit lehet lehűteni úgy, hogy ne egy felszálló F22 mellett érezd magad?
amúgy szerintem:
hasonló teljesítmény kisebb fogyasztással és hőleadással = lépéselőny
-
flashpointer
őstag
-
-
+ tesója, az Octans, ami csak külsőségekben tér el. LINK
Az ODD mellett csak egy 3.5-ös hellyel rendelkezik, bezzeg radiátorból egy 240 is belemegy. Hát kösz Xigmatek, de kösz nem!Akkor már inkább az ISK 600, ami csak kicsit nagyobb, sokkal jobban néz ki, hátulra befér egy 120mm-es radi, és jóval több meghajtót tud kezelni. Ha előre, bal oldalt beügyeskedik valaki 1-2 ventit, teljesen jó lesz a hűtése.
-
kisza25
félisten
Az asus rog g20-nak már rég ismert az ára, gr8-ra vagyok én is kíváncsi
-
Iginotus
addikt
Kösz, most ezt a házat nézem, de ezt sem fogod ajánlani:
ID-Cooling Announces T60-SFX Mini Gaming CaseLétezik csendes SFX-táp?
-
flashpointer
őstag
Oké nem írtam de azt azért magától értetődőnek gondoltam hogy ne sufnituning legyen hanem MO-i boltban beszerezhető
Meg azért az a paneltáp táppal 30 fölött van magában, és a cpu coolerről sem hiszem hogy a legcsendesebb ekkora méretben.
A projekt little big-es elrendezés messze szimpatikusabb, mondjuk 70 mm-el hosszabb lehetne az eleje hogy beleférjen egy sfx-táp vagy egy tfx és biztos vennék, de nincs. -
Mercutio_
félisten
Inkább lemondok arról a +10/15% pluszról és megúszom 35-ből.
-
törölt tag
Az a +1cm-el az előlap hízott. Ezen a képen le van véve az előlap, benn van a gép belsejében.
Látszik hogy nincs kivágva a VGA mögötti rész ott egy merevítő keresztbe az előlapon.
Illetve a házon sincs kivágva a vga mögötti rész, ez a kép jobb oldalán a rácson keresztül látszik.
Szerintem 1mm-el sem nőtt támogatott VGA- hossz, az SG05/06 ótaPozitív dolog az opcionális 140mm-es venti ls az ATX táp. De komolyabb kiépítésnél muszáj compakt-vizet belerakni a táp elhelyezése miatt és nem tudom/hiszem hogy VGA mellett elférne a 140mm-es radiátor, ventilátorral és csövezéssel együtt.
Nem mintha a 120-as radiátor nem lenne elég egy CPU-nak, de nem vagyunk elérőbb szellőzésben -sem- ezzel, mint a SG05/06-al.Persze ez csak prototípus, lehet hogy gyártásra már nem ilyen formában kerül
-
burny
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest