Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz mszl #7457 üzenetére

A félreértések elkerülése végett: A fogyasztáscsökkentéssel önmagában nincs semmi baj. A lényeg, hogy:
    - Az érintett tápkonstrukciók csak akkor maradnak bekapcsolva, ha a rákötött fogyasztók folyamatosan terhelik a 12V-os ágat minimum ~1A-rel. (Tehát pl. bootnál, vagy sleep módban is.)
    - Az érintett alaplapok (nem mind és nem feltétlenül ITX) a boot alkalmával esetlegesen fellépő hirtelen nagy terhelés elkerülése érdekében a különböző tápáramköreiket nem egyszerre élesztik fel. A tapasztalatok szerint a bővítőkártyákat azonnal (vagy legalábbis a táp szempontjából még időben), míg a processzort és meghajtókat néhány 10-100ms-kel később. (Feltételezem, az alacsony fogyasztású ITX-es alaplapok körében ez azért gyakoribb, mert a késleltetésses trükkel elegendő kevesebb rétegű nyák és/vagy kevesebb tápáramkör, ami tekintettel a nyák kicsi alapterületére, a gazdaságos gyártás szempontjából fokozott jelentőséggel bír.)
    - A probléma csak ezen körülmények együttes fennállása esetén jelentkezik. Pl. ha lenne az alaplapban bármilyen bővítőkártya, akkor jó eséllyel nem.

A ventilátorokon feltüntetik, hogy hány A-t vesznek fel maximális fordulaton, azokat összeadva láthatod, hogy hány darab esetén jön össze az 1A. Amúgy az általad elmondottak alapján nálad nem feltétlenül ez a probléma. Egy próbát mindenesetre megér.
    Duracellm... ellenben ugyanazokat a tüneteket tapasztalta, amiket én is a Gigabyte H55N-USB3 + FSP Bluestorm II 400W párossal.

(#7458) Duracellm...: Én ugyan nem olvastam végig az összes hsz.-t, de amennyire én látom nem egy konkrét alaplapról, vagy tápról van szó, hanem sokféléről.

Majd referáljatok, hogy valóban ez volt-e nálatok a gond! :)

Új hozzászólás Aktív témák