Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• barnam_

nagyúr

Decemberben upgradeltem VGA-t 9070XT-re, ami magával hozott pár problémát amit meg kellett oldanom (tápegység, cpu hűtés).
    VGA ilyen volt: [kép] aztán ilyen lett: [kép] épp elfért, bár az FSP táp pcie kábelei nem túl hosszúak, a hátlap mellett kellett elvezetnem.
    A Ridge elég jó GPU hűtés szempontjából, így az nem okozott fejtörést.

Ellenben a modernebb GPU és játék (CB2077) elkezdte izzítani a CPU-t (14600KF), ami őszintén meglepett. Előtte a 6750XT-vel és régebbi játékokkal teljesen jók voltak a hőfokok játék alatt. Már tervezgettem milyen házat vegyek amibe AIO kerülne, aztán gondoltam újra pasztázom és megfordítom a hűtőt.
    Októberben Thermal Grizzly Duronaut került rá, de nagyon nehéz volt felvinni, utólag szerintem sok lett (alig győztem letakarítani...). Szerencsére találtam még itthon Kryonaut-ot, így azt egy csíkban végighúztam, majd a hűtő szét teríti.

Korábban úgy raktam fel a hűtőt (AXP120-X67), hogy a ramok fölé lógott, gondoltam milyen jó majd oda is fúj levegőt. Viszont így meg a hő inkább az alsó rész közepében marad, nem a gép hátuljához közelebb. Szóval fordítottam rajta 180 fokot, szerencsére elfér a VRM felett (egy kis "kamu" hűtőborda van csak rajta). Ja meg sufni tuning módon kapott egy Arctic P14 slimet :D
    Ilyen volt: [kép] aztán ilyen lett: [kép] [kép]
    PL1/PL2 125/160W, CB23 alatt 90 fok körül megáll és a 14-es venti 90%-on sem hangos (kell neki a fordulat, anélkül nem megy). De játék alatt semmi hangja nincs.

A másik probléma a táp volt, a nagyobb terhelés miatt a megszokottnál hangosabb lett, ami ha fenn van az oldalpanel akkor már süvít. Valószínűleg overkill ehhez a géphez az 1000W (Corsair SF1000), de a tesztek alapján min. 50%-os terhelésig ez teljesen néma, plusz akkor ez már sok évig elég lesz.
    Az FSP hosszú kábelei után minőségi ugrás, hogy SFF mérethez megfelelő rövid kábelek vannak, és nagyon vékony is. Alig foglal helyet: [kép] [kép] [kép] [kép]
    Viszont szerencsétlenebb helyen nem is lehetne a tápcsatlakozó... :W [kép]
    Szóval az ITX mindig izgalmas kihívásokkal jár :D

Új hozzászólás Aktív témák