- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Pista0001 #16381 üzenetére
"-Ne olvass híreket fél évig." Kösz!
Könnyű ezt mondani egy "tech-freak"nek.
Helyzet az, hogy az utóbbi pár évben ugyanolyan tempóban cseréltem a gépeket, mint ahogyan kiadták az új generációt. Ennek oka az volt, hogy a kutatási projekteknél nagy előnye van az Intel SB,IB i7 szériának a többihez képest. VGA-ra nem költöttem a nagy fogyasztás miatt, pedig sok helyen 10-30x-os GFLOPS teljesítményük van a CPU-khoz képest. Mindegyik rendszert i7-860-tól 2600, 3770-ig Codegen MX31-be építettem. dVGA nem is fért volna bele.
Utóbbi időben felhagytam a kutatással, de jó lenne folytatni, az AAA játékok szintén kimaradtak 2012-től. Ott is van pótolnivaló. Ha a Richlandet (pl. A10-6800k) választom, akkor kérdéses mennyire viszi 1080p-ben a legújabb címeket medium/high beállítások mellett. Következő tervem, hogy egy komolyabb monitort veszek 2560x1440-as felbontással. Ahhoz már biztos kevés lesz.
@F34R A Haswell az AVX2 és a jobb energiagazdálkodása miatt érdekel. Ha 24/7-ben szeretnék kutatást futtatni, akkor jelentős lehet a megtakarítás az előző generációkhoz képest, vagy az AMD-hez hasonlítva. Szerintem ha valaki nagy számításra használja az Intel CPU-t, akkor TICK-TOCK-ból azt kell választania, ahol az új utasításkészletek jöttek.
E-450 tudtommal Brazos 2.0, amit a KABINI követ.
Nem összetévesztendő a KAVERI-vel ami a Richland utódja..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest