-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12024 üzenetére
Ok, megcsináltam azt a "reset"-et is...
Csak lenne még egy kérdésem, mikor belépek a Router menüjébe a http://192.168.1.1/-on keresztül, miért nem kér semmi kódot. Eddig admin admin volt, most pedig semmi.
Illetve, úgy tűnik itt sokkal több beállítás van mint a gyári FW esetében, mit érdemes még beállítani? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12022 üzenetére
Igen!
Már csak annyi, hogy hol lehetne a nevet (linksys) megváltoztatni, illetve hol lehet kódot rakni.? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12020 üzenetére
Ok, köszönök mindent!!
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12018 üzenetére
Ebben a Tomato-ban nem igazán igazodok el, hol lehet frissíteni a FW-t?
Amúgy nem baj, hogy több mint 3Mb az a trx.szerk:
Talán megvan: Administration---Upgrade?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12016 üzenetére
Tehát ez?
bocs, de most biztosra akarok menni
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12012 üzenetére
Sikeresen felment ez a Fw, most akkor mehet a másik is?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12011 üzenetére
Ok tehát a router és a laptop legyen kábellel összekötve...de a router Internet csatlakozójába dugjam be a net kábelt, tehát ami a szolgáltatótól jön? -
pcsabat
őstag
válasz
Intruder2k5 #12012 üzenetére
köszi! Akkor más irányban nézgelődöm!
-
pcsabat
őstag
válasz
Intruder2k5 #12005 üzenetére
még egy kérdés... Esetleg tudnál ajánlani egy nagyobb teljesítményű Linksys routert, ami újabb és szükség esetén az antenna is egyszerűbben cserélhető lenne? Kb. 20-40 ezer forint közé kellene beférnie (egy iskolába menne, így jó lenne a nagyobb hatótáv).
Köszönöm!
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12008 üzenetére
Ééééss sikerült
Köszönöm a segítséget
Csak kiszeretném próbálni, ezt a Tomato Fw-t, pontosan hogy kell?
A routerbe be kell legyen dugva a net kábel? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #12000 üzenetére
Nem hiszem el, beírom tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin-t de semmi sem történik mikor bedugom a routert....
-
pcsabat
őstag
válasz
Intruder2k5 #12005 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő választ! Utána fogok nézni az ajánlottaknak!
-
válasz
Intruder2k5 #12000 üzenetére
a ping felől kéne indítani mindenképpen, mert ha az nincs, akkor a tftp-s módszer sem fog működni.
én a múltkoriban totál kicsináltam, aztán chip lábai közé kellett csavarhúzót passzintani, hogy egyáltalán ping legyen.
utána a tftp egyből megcsinálta. -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11995 üzenetére
Nem hiszem el, valamit elrontok
1. letöltöttem a hivatalos oldalról a fw-t
2. ezt átmásoltam a C:\ meghajtóra és átneveztem firmware.bin -re
3. átírtam az IP-t és a Masc-ot
4. összekötöttem a routert és a laptopot, egy kábellel
5. cmd.exe
6. cd c:\ majd Enter
7. tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin
8. bedugtam a power kábelt a routerbe
9. vártam, nem történt semmi majd itt is nyomtam egy Enter-t, de így semSzóval én ez alapján csináltam, hol a hiba?
Köszönöm!!
holnap egyetem után meglesz a programom -
matyi19
őstag
válasz
Talán megvan hol kell átírni, remélem sikerül...
-
matyi19
őstag
válasz
Köszönöm a részletes leírást
Nem hiszem el, nem találom hol tudom átírni az IP-t és a maszkot
(angol win8 )
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11993 üzenetére
nem igazan ertem mit kell tennem...
Gondolom net kabelre nem lessz szugsegem...
1. bakapcsolom a routert (egyetlen LED a power villog)
2. ??? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11991 üzenetére
Ebben az esetben mit lehet tenni?
Mert mikor megvettem, es elosszor proaltam, csak a power kabelt dugtam be es megtalalta a laptop meg telefon is, de most semmi sem latja.Igen ertem, de ha a gepen bealitom a fix IP cimet akkor mitol lessz az jo a routternek...vagy hogy fogom igy osszekapcsolni a laptoppal?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11989 üzenetére
Igen, aram alatt...
Az a baj, hogy mikor bekapcsolom, net kabel nelkul (csak aram), nem vilagit a WLAN folotti led, csak a power villog. -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11987 üzenetére
Nem tudom, mit tortent a routerrel...
Gondoltam kikapcsolom, utanna ujra be es akkor hatha felmegy a tomato...
De miutan bekapcsoltam, mar nem talalja meg a laptop, mintha nem is lenne bekapcsolva. Ezert gomdoltam resetelem, de igynsem megy. Hogy lehetne valahogy kapcsolatot teremteni a laptop es router kozott? -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11984 üzenetére
Ezekről a DD-WRT fw mi a véleményed?
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11984 üzenetére
Igen, még ez az első, utána sem olvastam még.
Köszönöm a segítséget!Szerk:
Csak nem jó valami Upgrade are failed! -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11982 üzenetére
Valami nem jó, hibás ír...
Így csináltam: http://192.168.1.1--Administration--Firmware Upgrade, majd betallóztam az általad linkelt fájlt majd Upgrade
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #11971 üzenetére
WRT54G-V3.1
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11971 üzenetére
Szia hát az nekem itthoni netnél bőségesen elég lenne. Így is a nagyobb játék vagy progi 15Gb pl egy este alatt lejön, de azért sokszor jó lenne, ha nem kellene annyit várni bármi legyen is az. Illetve az van még, hogy valaki codozik egy másik gépen meg megnyitunk egy tartalmasabb weblapot, ami nincs gyorsítótárazva és akkor bizony egy kis időre kemény lagg van. Gondolom ez már beállítás kérdése. Érdemes amúgy frissíteni 13064 firmwaret?
-
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #11967 üzenetére
Akkor picit másképp kérdezem: ha repeater-es megoldásnál maradunk, akkor melyik gyártó melyik készülékét ajánlanátok hozzá a leginkább? És ha nem repeater, akkor mi jöhet még szóba? (irányított antenna nem megoldás, mert mindkét épületben kell a vétel, nem csak a túloldalon).
És nagyon köszönöm a segítőkészségeteket.
-
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #11963 üzenetére
Mondom én, hogy nem értek hozzá.
Szóval azt mondod, hogy ez a WRT54GL-lel szépen együttműködik?
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #11937 üzenetére
(DD-WRT-nél a vintage / newd másfajta kategorizálást jelent: éppen a wireless chipset verziójától függ, hogy e kettő közül melyiket ajánlott telepíteni egy adott hardverre, mivel annak kezelésében van köztük különbség. A micro, mini, standard és egyéb specializált verziók a beépített feature-ökben különböznek, és utóbbiak közül a régebbi hardverekre létezik vintage- és newd-verzió is. A nagyon régiekre egyenesen csak a vintage wireless-driverrel ellátott verziók tehetők.)
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #11935 üzenetére
A Tomato-ról igazából nem írtam, mivel azzal abszolút nincs tapasztalatom. Viszont amit a v2.2-es hardververziójú WRT54G-ről említettem a #11714-ben, azt fenntartom, mivel kipróbáltam: hozzá tudtam adni VAP-ot, el is tudtam menteni, nem tűnt el mentés után, és működött is, mivel sugározta az SSID-jét és tudtam hozzá csatlakozni (vintage build dd-wrt esetén).
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11928 üzenetére
Hát ez nem jött össze.Kiirtam hogy update failed és most semmilyen beállitást nem tudok elmenteni mert minden mentésnél ledob a routerröl és nem tudom elérni a routert.Vissza, vissza tudok lépni tudok benne matatni de beállitásokat nem tudok állitani és menteni.Most mitévö legyek?
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11926 üzenetére
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11924 üzenetére
Tudnál nekem ajánlani egyet mert a hivatalos oldalon a frissités 2005-ös
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11922 üzenetére
Rendben köszönöm a hasznos és érthetö informáciot már csak egy kérdésem maradt , miért jo ha a firmware-t frissitem és hol találok esetlegesen megbizhato frissitést hozzá? wrt54g v3.1
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11920 üzenetére
Na igen én az 54 böl indultam ki nem pedig a 19-böl! max sebességet néztem nem jellemzöt ....
-
argos1987
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11918 üzenetére
40mbit/s és most wifin kb 22-24 mbit
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11910 üzenetére
Na most már minden ok
Tutira lopta vki mert helyre állt minden mióta levédtem jelszóval a net azért nem ment mert véletlenül kihúztam a gépből a kábelt
Köszi a segítséget -
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11908 üzenetére
Idokozben megoldottam a jelszot de mostmeg a gepen nem akar menni a net
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11906 üzenetére
Láma kérdés
Ezt honnan tudom letölteni mert nekem nincs ilyen -
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11904 üzenetére
wifin teljesen jó...
valószínű, hogy nyúlják
Hogy lehet jelszót megadni? -
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11902 üzenetére
gépek közt?
-
Reibek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11900 üzenetére
1,5mb\s most is van ennyi csak így random úgy gondolja h semennyi
pl youtube videó betölt a feléig és csá aztán gondol egyet és tölti tovább
ha letöltök is hasonló egyszer full sebesség aztán ilyen 50-60kb\s -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #11894 üzenetére
Azt nem lehet, mert akkor azt kéri zárjam be a programot, mert épp használja a portot. Meglátom mi lesz, egyelőre úgy néz ki végre működik a nyitott port.
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #11892 üzenetére
Átmentem a barátomhoz és megnéztem az ő beállításait. Nála az UPnP van bekapcsolva és a utorrentben is be van pipálva és nyitva is van a port. Most magamnál is kipróbáltam és egyelőre nyitva a port. Ez nem tudom mennyire befolyásolja vagy jó ez így? Érdekes, hogy a utorrent nyitva látja, viszont a portforward honlapjáról leszedett PFPortChecker csak az UDP-t látja nyitva, míg a TCP-t nem ismeri fel vagy nincs nyitva: "Your port is not open or not reachable!"
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #11890 üzenetére
Ugye a UPnP-re gondolsz, mert az nincs
Már 100x átnéztem, hogy mindent jól állítottam-e be. Nem tudom mi kavarhat be.
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #11879 üzenetére
Sikerült végre! Már minden létező fórumot elolvastam, persze sehol nem találtam semmi normális infót, míg az egyiken ajánlottak egy programot, ami figyeli mely portokon próbálnak kommunikálni a folyamatok.
Feltettem és feldobott egy jó pár portot a utorrentnél, én az elsőt állítottam be a routeren. És működött
Igazából még mindig nem értem, hogy miért nem ment a többi port, mert használaton kívüli portokat próbáltam nyitni, kipróbáltam már vagy 20-at. Köszi a segítséget! -
ginola
addikt
válasz
Intruder2k5 #11885 üzenetére
Akkor a hivatalos oldal frissebb változatát teszem fel, ha akkor is csinálja a fenti hibát írok ide, köszönöm a segítséget.
-
nyikszi
őstag
válasz
OK, persze, azt az alkalmazásnevet csak magamnak írom megjegyzésnek
A tűzfalat kikapcsoltam a teszt idejére, ugyanúgy zárva a port
-
ginola
addikt
válasz
Intruder2k5 #11883 üzenetére
Köszi, ez segíthet a problémámon szerinted, vagy valószínűbb, hogy kuka? Mivel 6 év alatt nem volt vele gond!
-
ginola
addikt
válasz
Intruder2k5 #11881 üzenetére
Szia
Köszi a tippet, amatőr vagyok a témában, azt hogyan kell feltenni?
-
ginola
addikt
válasz
Szia
Olvastam a hozzászólásaid, látom jártas vagy a témában, tudnál esetleg tanácsot adni, lehet itt a routerem végnapja?
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #11875 üzenetére
Szia!
WAN IP: 195.38.121.10
Your IP Address Is: 195.38.121.10Ebben biztos voltam. Egyébként nemrég húztam újra a rendszert, de nem tudom mi kavarhatott be
Dd-wrt firm van a routeren. Még azt nem tudom a port forwardnal az alkalmazás nevet honnan veszi a router? Nem emlékszem amikor először állítottam be.
-
hvb
tag
válasz
Intruder2k5 #11868 üzenetére
Felmásoltam, de ezt írja ki:
root@OpenWrt:~# mtd -r write tomato-ND-1.28.5x-102-VPN.trx firmware
Could not open mtd device: firmware -
hvb
tag
válasz
Intruder2k5 #11866 üzenetére
Igen.
-
hvb
tag
válasz
Intruder2k5 #11864 üzenetére
Ok, megy minden, kivéve az admin page.
"No webpages currently available - perhaps you need to install a package? " -
hvb
tag
válasz
Intruder2k5 #11862 üzenetére
Ez így jó?
root@OpenWrt:/# mount root
mount:
Cannot read /etc/fstab: No such file or directory
root@OpenWrt:/# firstboot
Creating jffs2 partition... done
creating directories... done
setting up symlinks... done
root@OpenWrt:/# -
hvb
tag
válasz
Intruder2k5 #11859 üzenetére
Így nem sikerült.
root@OpenWrt:/# mtd -r erase rootfs_data
Could not open mtd device: rootfs_data
root@OpenWrt:/# -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11859 üzenetére
Reset után már egyszerűbb a tftp a parancs után amit írtál: mtd -r erase rootfs_data
Tehát ezen parancs kiadása után már lehetne is enterrel indítani a tftp-s átvitelt a default 1.1 végű IP-re. -
happy555
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11850 üzenetére
-
q13579
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11840 üzenetére
Pontos típusa WRT54GL v1.1.
Jelenleg ezt a firmware-t használom:
Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) -
UBO
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11817 üzenetére
próbálok rajta egy 30,30,30 resetet+megint elküldeni
írom a fejleményeket -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11812 üzenetére
Ja, én sorry a pontatlanságomért.
Még én is gondolkoztam, hogy félreérthető, de ez már valószínűleg a második hsz-emben esett meg, amikor már másodszor említettem és átírtam másra, még utólagos szerkesztés nélkül.
Kiírja/felprogramozza/beégeti... -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11810 üzenetére
Nem értelek...
Csak tudnám mit kell neki kiírni, és hova...?!
Ezt az előbb te kérdezted, és azt is te írtad, hogy készen van és reset-elhet, egy másodperc várakozást nem írtál, hogy várjon...
Én még véletlenül sem UBO-nak írtam, hogy ő írhatja ki, te értetted félre.
-
UBO
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11805 üzenetére
akkor hát lássuk
mit javasolsz?
1. reset, -> táp ki -> várok -> táp vissza
2. táp ki -> várok -> táp vissza -> ?reset? -
UBO
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11801 üzenetére
és kb mennyi idő mert ez történ vagy 5 perce de azt mondja: negatív
nyomjak reset gombot? -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11798 üzenetére
Nem, nem.
Meg kell várni míg felflashel-i!
Azután magától is újraindítja magát... -
UBO
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11795 üzenetére
-
UBO
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11791 üzenetére
bocs az ismétlésért
nem sajnos már próbáltam (elvileg valahogy így lehet a management menüt előhozni) -
reepamester
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11778 üzenetére
THX !
-
reepamester
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11776 üzenetére
tudom hogy a linksys hez nem sok a köze de sajnos jelenleg nem fut mint print server mivel nem akarnak együtt működni mit kellene beállítanom a linksys en hogy hogy használja a másik routert is ?
-
reepamester
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11774 üzenetére
Akkor ezek szerint új dolgokat is fog tudni ha lecserélném a fw !
Kicsit feljebb feltettem egy kérdést véletlenül abban nem tudnál segíteni ? -
SteadyMan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11771 üzenetére
Ez így van, eddig soha semmi bajom nem volt vele. De ezt a kört még megfutom, pedig már szemezek egy Netgear N600 Premium router-ral.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11769 üzenetére
A 30-32 Mbps most is megvan 2010-es Linksys gyári firmware használatával, de meglátjuk, mit hoz az ajánlott Tomato. Jövő héten kipróbálom.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11766 üzenetére
Köszi a gyors választ, megpróbálom amit ajánlottál.
-
Qkackca
őstag
válasz
Intruder2k5 #11760 üzenetére
Remek, köszi. Ha szabad érdeklődni miért kerülted a tartós használatát, negatív tapasztalat?
#11761: Igen, a WAN-ba van dugva a netkábel. A mac címre regisztrálásra gondoltam már én is, de az én gépem biztosan nincs regisztrálva, mégis kap címet, ebből gondolom hogy nem így lehet.
A beállítás: staticip, subnet mask, gateway, dns (x2), wins, dhcp server enabled, client lease time 0 (nulla). Az értékek azok amiket laptopnak kiosztanak eredetileg. -
Qkackca
őstag
válasz
Intruder2k5 #11758 üzenetére
Igen, dhcp-s a kapcsolat.
wr54g v5.1 van a routerre írva, ez esetleg támogatja a costum fw-t?
Köszi a segítséget mindenesetre
-
Qkackca
őstag
válasz
Intruder2k5 #11756 üzenetére
Router log, na olyanról nem is tudtam
Ha a gépbe van dugva a kábel akkor simán megújul a cím, és tényleg 3 óránként újítanak, erre rákérdeztem.Maga a start is körülményes csöppet: laptop indít, kébel benne, amint kiosztja a címet, kihúzom a kábelt és átdugom a routerbe, onnantól van net, wifivel. Amint letelik a 3 óra, a net megszakad ( 2 wifi, 1 kábeles kapcsolat a linksys esetén), csak akkor lesz újra ha átdugom a kábelt a laptopba, megkapom a címet, mehet vissza a kábel a routerbe és 3 órán át jó.
Ha kábelen maradok akkor jó, csak ügye 1 gépen lesz net.Van esély, hogy vmit nem jól állítottam be, de automatikusan a router nem kap címet.
Most költöztem új helyre, sok időm még nem volt babrálni vele. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11749 üzenetére
Nem tudom, egyszer csak elkezdte az upgradet, aztán kiírta hogy Reboot..., alatta pedig continue. Rákattintottam a con.., töltött, aztán kapcsolat alaphelyzetbe ált és utánna már nem tudtam belépni a routerbe
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11746 üzenetére
Ezt nem tudtam, ott V7 van
Mégsem sikerül sajnos upgradelni, betallózom a file-t és ha rányomok az updatera már akkor kiírja hogy filed, de a csík elindul, utánna meglál miután másfélszer végigment és kiírja megint a failed-et
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11744 üzenetére
most nézem hogy v7.5 a firm ware rajta , és a listában nincs olyan
Olyat találtam, ami 7.2-ig-re jó
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11742 üzenetére
wrt54gs v7 a modelnumber
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11739 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11737 üzenetére
Ez remek lenne! Kaphatnék egy linket hogy kell custom firmwaret tenni rá? Ja és cf-et is
Tudom Google a barátom, de ez olyan ,hogy jobb ha hozzáértő adja/mutatja.
Köszönöm
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11728 üzenetére
Köszi a gyors választ. Be volt pipálva, pipát kivettem. Mondod, hogy illik megváltoztatni. Ha elfelejtem akkor resettel vissza tudom hozni az eredeti (gyári) jelszót? És hol tudom megváltoztatni? Ugyan ezen oldal legalján? Ott van egy password 2*, de olyan hosszú, hogy az biztos nem az "admin". Ha nem itt akkor hol lehet beállítani?
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11723 üzenetére
Sziasztok! Nagyon szépen műxik az általad ajánlott és segítségeddel beállított Tomato-m. Csak a frissítés érdekében GL 1.1 router. Olyan gondomhoz szeretném kérni a segítségedet, hogy merre tudom beállítani azt, hogy a routerba csak a vezetékkel közvetlen rákötött géppel lehessen belépni. Magyarul azt a meglepetést szeretném elkerülni, hogy a WIFI-vel rákapcsolódott emberkék ne léphessenek be és állíthassák el a routert. Persze a legegyszerűbb a root/admin belépési páros megváltoztatása volna, de a kódok elfelejtése miatt ezt ha egy mód van elkerülném. Valahol mintha olvastam volna, hogy van rá más lehetőség is. Ha végképp nem megy akkor csak megváltoztatom a belépési jelszót, legfeljebb ráragasztom a router aljára az új kódot. Tudsz valami más megoldást?. Előre is köszi a választ.
-
GoZoL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11723 üzenetére
OpenVPN persze, a srác szenvedett is a certekkel (szerver, kliens)
-
GoZoL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11721 üzenetére
Hamarabb frissítettem a fw-t mint ahogy küldted a linket de VPN-es fw-t raktam fel. Egy jó barátom beállította a VPN-t, ma fogom kipróbálni, hogy működik e!
-
GoZoL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11719 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
GoZoL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11715 üzenetére
Thx, megnézem ha hazaértem, de ez a shibby szó a verziószám után a skin lenne? Nekem nem így néz ki a felületem!
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #11703 üzenetére
Ok, láttam, csak hitetlenkedtem egy kissé. Utánanézve, a VAP lehetősége erősen függ a rádiós chipset verziószámától (lekérdezhető a 'wl0_corerev' változóban). Ennek függvényében többféle hardveres adottság van ([link]):
1.) nincs lehetőség virtuális interfészre (wl0_corerev <= 4),
2.) a lehetőség megvan, de minden VAP-nak ugyanaz lesz a MAC-címe (wl0_corerev: 5...8),
3.) a MAC-cím eltérő lehet az egyes VAP-oknál (wl0_corerev >= 9).
A WRT54GL-eknél a wl0_corerev értéke 9, míg a WRT54G v2.x és v3.x verziók esetén ez 7-es ([link]). Tehát elvileg van lehetőség VAP-ok létrehozására, de csak azonos MAC-címekkel, ami a kliens-eszközöket tekintve érdekes eredménnyel járhat. Ezt kihasználni viszont csak a régebbi rádióhoz való driverrel (azaz: firmware-verzióval) lehet, amely pl. dd-wrt esetén a vintage vagy vint megkülönböztetéssel érhető el. A hardverkereső fel is dob ilyen vintage-kezdetű fw-verziókat a WRT54G v4.0 előtti hardverekhez. A v2.x és 3.x hardverekre viszont mindkét (vint / newd) fajta driverrel ellátott firmware elérhető. Így esetleg érdemes kipróbálni ezeken egy vint-verziós dd-wrt-t, ezekkel elvileg elérhető a VAP, csak némi korlátozás árán.
Mod #11705-re: Ez a WAP54G v2-re is igaz, wl0_corerev=7, van is hozzá vintage-micro verziós DD-WRT. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11703 üzenetére
Hadd szálljak én is be a körbe.
USR5430 (WAP54G_v2 klón) AP, ugyanígy BCM4712-es és 2 flash /8MB RAM.
Micro dd-wrt-vel: bár lehet hozzáadni virtual interface-t, de az egészen egyszerűen nem jelenik meg kliens oldalon... Pedig már eltérő MAC címet is beállítottam minden v.AP-nak. -
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #11604 üzenetére
Ez pont v2.2. Ezek szerint nem megy sehogy? Korábbi verzióknál még működött, vagy a későbbi verziókba rakták ezt be?
Bár nálam eleve másképp néz ki a Tomato is, pedig a legújabb van fent. -
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #11695 üzenetére
OK kösz. Már csak az a kérdés, hogy tomatoval (vagy dd-vel) hogyan lehet megoldanií Mert erre még nem jöttem rá, csak wifiről UTP-re osztottam eddig.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11691 üzenetére
Ja nCore. Akkor most mi lesz velünk?
Megint egy csapás a szegény emberre
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11689 üzenetére
Máris jelentkezem. Megállt az összes utorrent forgalmam. Se le se fel. Milyen kapukat kell megnyitni és hol, hogy működjön?
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11687 üzenetére
Nyertél a francba
A régi belépés admin/admin volt. Most kitöröltem, átírtam és műxik. A fenébe hogy ilyen egyszerű dolgokra nem jön rá az ember a sok tökölés közben. Na most már tényleg minden rendben. (remélem)
Köszi a segítséget, meg a progit is természetesen. Mára befejezem, de a még valszeg jelentkezem. Nagyon köszönöm.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11684 üzenetére
Hát most minden megy, de kiléptem és nem tudok visszalépni. Az előbb is rsettel tudtam belépni. Azt írja ki, hogy a
"A 192.168.1.1:80 szerver felhasználónevet és jelszót kér. A következőt mondja: TomatoUSB." és alatta a két mező, hogy felhasználónév: + jelszó: .Hm. A WIFI-nél a titkosítások nem voltak alapból beállítva azért nem ment. Az SSID az valóban Tomato24 - ami megjelenik a laptopon - amúgy a kiírás szerint a routerem belül TomatoUSB. Ez a "nem tudok belépni" csak izgat. Mi a szösz lehet? Mi az a :80 a 192.168.1.1 után?hm. Van ötleted? Igazából nem is jelszót kér hanem hitelesítést. Persze jelszóval és felhasználóval, de a kis ablak ami kijön annak a megnevezése : Hitelesítés. -
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11682 üzenetére
Na rászántam a délutánt és most már megy minden szuperül. Hiába 4-5 éve hogy rátettem a Tomatót azóta nem volt frissítés és elfelejtettem mindent. De mostanra már okés. Nagyon köszi a segítséget.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11682 üzenetére
Nem megy a WIFI
Ez a kisebbik gond, a nagyobbik, hogy csináltam egy resetet és a belépéshez jelszót kér amit nem tudok. Már próbáltam a root/admin-t admin/admin-t admin/root-ot semmi
Amúgy a reset után megváltozott a felület is. Szinte teljesen olyan, mint a Tied, de a LINKSYS felirat alatt 0-ák és 1-esek vannak. MI lehet a jelszó és mit kell tennem a WIFI érdekében.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11677 üzenetére
Külön köszönet a frisssssért
Van egy gondom a beállításokon túl amit hiába save-ltem újra kell indítani. A gondom az, hogy volt egy olyan beállítás a routeren amit régen innen szedtem le, hogy ha WIFI-vel kapcsolódnak kivilágszik a nagy lámpa a router elején, jelezve hogy WIFI kapcsolat van. Nem tudod véletlenül a beírandó progit, meg hogy hova kell. Vissza tudom keresni, de mint mondtam jó régen volt.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11675 üzenetére
Engedélyeztem az IP Traffic Monitoring-et. Ott kell még valamilyen beállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged