- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Sajnos a chromecast-en nincs vezetékes csatlakozási lehetőség, csak wi-fi-vel lehet megoldani.
Tehát ebből kell kihozzam a maximumot. Tudnál esetleg akkor megoldást javasolni? Tudom, hogy látatlanban nehéz, de valamin el kell indulnom.
Az erősítést rosszul fogalmaztam. Nem a jelet erősítem, hanem a hatótávolságot növelem azzal, hogy AP-ként beiktatok még egy wrt54gl-t. Tehát nem a jelerősség lesz nagyobb, hanem a tv-nél fogható jel lesz jobb, mint azelőtt.
Kérdés, hogy akkor milyen megoldást válasszak, ha csak wi-fin keresztül képesek az eszközök kommunikálni.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Chromecast-et (a google egyfajta beltéri egysége tv-hez) szeretnék használni, viszont elég távol van a wrt54gl-emtől. A laptopon a jelerősség tv-nél már csak egy csík kb (ami gondolom 20-25 % körül van).
Kérdésem, hogy szerintetek segítene-e a dolgon, ha vennék még egy wrt54gl-t és beiktatnám a földszintre? Gondolom ez felerősítené és stabilabbá tenné a wi-fi jelet a földszinten is. (A mostani az emeleten van, sajnos 4-5 válaszfal és egy födém választja el a tv-től...).
A lényeg, hogy ne legyen gond az online stream-eléssel még full hd esetén is. Ez esélytelen ezekkel a routerekkel, vagy bátran beruházhatok még egyre?
(Nem látom értelmét, hogy vegyek egy n-es, komolyabb darabot, mert a két emelet és sok válaszfal távolságot az sem lőné át szerintem).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik firmware verziót találják a legjobbnak? Szeretném updatelni a routert, de nem tudom mi mellett döntsek.
Ami fontos lenne, hogy minél nagyobb legyen a router hatótávolsága.
-
q13579
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11840 üzenetére
Pontos típusa WRT54GL v1.1.
Jelenleg ezt a firmware-t használom:
Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) -
q13579
senior tag
Sziasztok!
Melyik firmware-t tartjátok most a legjobbnak és melyik verzióját érdemes feltenni?
Semmi extrát nem szeretnék beállítani a router-en, a lényeg, hogy megbízható legyen.
Előre is köszönöm a választ.
-
q13579
senior tag
válasz
Kicsirics77 #9497 üzenetére
Hm. Tehát akkor ez a hiba általános firmware probléma lehet? T-sek már modemet is cseréltek
.
Akkor pakolom a régebbit. Nem olvastam sajnos ezzel kapcsolatban semmit a fw-ről.
Köszönöm a segítséget!
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Az elmúlt hónapokban sokat sz...ott a T-s dsl-em, hol a modemmel volt gond, hol a kábelt tört el az utcán stb... És még mindig nem 100-as.
Mostanában egyszer csak elveszti a képességét, hogy oldalakat töltsön be. A kommunikációs progik működnek, tehát a netkapcsolattal nem lehet gond. (tudom használni a VOIP telt, skype-ot stb, de nem tudok oldalakat betöltetni).
Sőt. Pingelni sem tudom a DNS címeket, amiket a dd-wrt ír. Elképzelhető, hogy a firmware-rel van gond a wrt54gl-en? Vagy milyen problémára gyanakodnátok?
Marha idegesítő, mert mindig úrja kell csatlakoztatni a routert a netre manuálisan.
Előre is köszönöm a tippeket.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Felraktam a wrt54gl-emre a dd-wrt legújabb verzióját. Tomato-t cseréltem le. Szomszédom az én netem használja, eddig problémamentesen ment, simán átlőtte a jelet. Most viszont valamiért nem stimmel. Pedig a trasmit power ugyanannyira van állítva (79 mW). Szerintetek milyen beállítást lehetne még eszközölni hatékonyság növelése érdekében?
(nem szívesen raknám vissza a tomato-t, mert a dd-wrt sokkal többrétűnek és használhatóbbnak bizonyult eddig).
Előre is köszönöm a tippeket.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a szomszédhoz ''átlőtt'' 4 megabites netemből 2-öt megkap (speed testtel lemérve), és a jelerősség is ''jó''-nak van jellemezve windowson belül, mégis mikor pl youtube-on vagy video.google-n akar valami megnézni állandoan bufferel, holott letölteni tud 200k-val is.
Tomato firmware van fenn a routeren, ha valaki tud ezzel kapcsolatban valami hasznos infot adni azt nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Fűnyíró topik
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest