-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Lacuss20 #12485 üzenetére
Tudom, hogy majd' mindenki erősítőnek hívja, de attól még nem az, amire te gondolsz (konkrétan van wifi-erősítő is, de annak ehhez a távoli jelismétléshez nem sok köze van, mivel azt az adott wifi-eszközre kábellel kell kötni, nem egy távoli pontba szerelni). Szóval nagy valószínűséggel jelismétlőre, más néven repeaterre volna szükséged. Ilyenre képes a WRT54GL, de:
- "3rd-party" firmware (Tomato, DD-WRT, stb.) kell hozzá, mert a gyárival nem tud ilyet,
- a repeater képességnek nincs köze az antennák számához (mielőtt valaki azt hinné),
- olyan helyre kell tenni, ahonnan mindkét távoli végpont jól vehető, mert - bármely féltől származó - gyenge jellel a repeater is szenvedni fog,
- repeater helyett sok szempontból jobban jársz, ha inkább sima access point-ként kötöd azt a routert (LAN-portjáról az eredeti megosztó router LAN-jára) kábellel, ha van lehetőség LAN-t húzni. -
válasz
Lacuss20 #12339 üzenetére
Szia!
Ez Linksys WRT54GL topik, ilyen formán nem sok köze van a TP-LINK-hez! Itt keresgélj inkább...
TP-LINK TL-WR741ND
TP-LINK routerek, firmware-ek és egyéb okosságok
Router gondok -
And
veterán
válasz
Lacuss20 #12186 üzenetére
Az továbbra sem 'hatósugár', hanem elvileg a visszaigazolás (acknowledgement, azaz rövidítve ACK) csomagok visszaérkezéséig megengedett maximális várakozás, de ez független a térerő által megszabott hatótávolságtól, ráadásul emlékeim szerint Broadcom-chipseteken (mint a WRT54GL) nem is igazán működik jól. Ez nem adóteljesítmény! Azt a Wireless / Advanced Setting oldalon találod, a TX Power paraméternél (a DD-WRT v24 alapértelmezése szerint névleg 71 mW-ra állítja).
-
And
veterán
válasz
Lacuss20 #12178 üzenetére
Olyan, hogy 'hatótáv állítás' természetesen nem létezik. Az említett firmware-ek lehetőséget biztosítanak az adóteljesítmény valamilyen szintű emelésére, de az adóteljesítmény emelése nem jelent automatikusan hatótáv-növekedést (és valószínűleg maga a hardver sem tud akkora teljesítményt, mint amekkorát ezen firmware-ek webfelületén be lehet állítani). Elsősorban azért nem, mert a router vételi képességén ez abszolút nem változtat, vagyis a kliensek hiába veszik erősebben a router jelét, ha a router továbbra is ugyanúgy veszi a klienseket. Ha a router érzékenysége eleve jobb, mint a vacak kliensé (ami nem ritka eset), akkor ez segíthet, hisz akkor a kliens vételi képessége volt a gyenge láncszem a kapcsolatban, amin a router adóoldali teljesítményének növelése javít. Azonos hardveres adottságú (érzékenységű) állomások esetén viszont csak akkor javulhat a hatótáv, ha mindkét távoli állomáson teljesítményt emelsz, vagy legalább az egyikre nagyobb nyereségű antennát szerelsz.
-
And
veterán
válasz
Lacuss20 #12175 üzenetére
(Én is kaptam a régi szimpla modem helyett egy modem+routert, hát nem vagyok elájulva tőle. Eleve teljesen felesleges volt cserélni, a modem is vitte a nagyobb, 20/1 Mbps sebességet. A modem+router kombó konfigurálhatósága pedig egy kalap sz@r egy bármilyen 3rd-party firmware-rel ellátott WRT54GL-hez képest
.)
-
válasz
Lacuss20 #11972 üzenetére
Teljesen elszigetelni egymástól a klienseket sosem fog sikerülni, a pingben mindig kimutatható lesz, ha más is használja a netet! Persze egy jó QoS beállítás, priorizálás némileg elfedi ezt! Nem szeretem túlzottan a DD-WRT firmware-t, így nem is követem a változásait...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest