Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rakeem
aktív tag
persze persze...
avatott szem többet lát...
de így tényleg...
a képeken látszik hogy az egyiknek (hama) valóban a lábai összeköttetésben vannak egymással.
akkor a soligor az nyerőbb ezek szerint lényegesen.más a súly és a magasság annyira nem számottevő krit volt számomra.
mind2 tűrésen bellül volt még. -
Smogus
őstag
Az első linkelésed felejtős szerintem

Amit gondoltál magadnak az szerintem nem olyan rossz, én nagyon gömbfej párti vagyok, kikészít hogyha három bütyköt kell csavargatnom
Nekem Giotto's 1000-es gömbfejem van, 10 kg-t bíran, szerintem jó konstrukció [link]
cseretalpak is kaphatók hozzá, és azok is jók
De manfrotto is mehet nyugodtan -
Smogus
őstag
Azért ez már 4 kilós, nem 2,5-es, és elég jól felszerelt , kampó, szivacsos láb, hordtáska alapáron, vízmérték és iránytű stb.
Szóval jobb vétel mint a manfrotto
és 4 kilóba biztos belefér a felszerelés : 30D = 700g akku és kártya nélkül ezekkel szerintem egy kiló körüli, 70-200 f/4L IS USM = 705 g szóval ez már majdnem két kiló, sőt annyi biztos lessz, mert mondjuk markolat is szóval a 2 kilót biztos túl léped csak a géppel, és még ugye egy normális gömbfej ami megint egy kiló. Szóval a manfrotto biztos nem elégjavítsatok ki ha tévednék

-
ThufirHawat
senior tag
A Manfrottokhoz adnak egy műanyag bigyót (un. Low angle adapter), amit betehetsz a középoszlop helyére, és a rajta lévő apa csavarra rátekerheted a fejet. Csakhogy, mivel erre nem lehet plusz hernyócsavarral atombiztosra fixálni a fejet, az igen gyakran letekeredik. Ezért én azt csináltam, hogy simán levágtam a középoszlot kb. 3 cm hosszúra, ezen van fixáló hernyócsavar, atom stabil, király. Középoszlop SOSEM hiányzott, pedig (utazásoktól és vakus makróktól eltekintve) CSAK ÁLLVÁNYRÓL fotózok.
Még akkor is, ha Ken Rockwell szerint ez idejemúlt dolog.

Én állványom ilyen a csonkolás után:
[link] -
Dtomi
őstag
Összecsukva : 582 mm
Maximális magassága: 1589 mm
Maximális cső átmérő: 30 mm
Súlya: 3,1 kg29000 pénzbe kerül
-
Dtomi
őstag
Ez a súlykibírás relativ dolog. Természetesen nem azt jelenti, hogy ráteszed a 3 kilót és atomjaira bomlik, de pl egy ilyen fej valószínűleg tökéletesen kibír egy 400D+grip+70/200 kámbót. A lábak teherbírását nem értem mi szerint adják meg.Már sokxor írtam de és anno szegény megboldogult állványomon

1 órát ücsörögtem a délibe ez elmúlt 10 é legnagyobbb felsővezeték szakadásakor igaz csak 70kiló vagyok de az állványnak az égvilágon semmi baja se lett. Rátekertem egy pulcsit a fejre, hogy kényemes legyen és mindenki csak irigykedett
-
_seth_
veterán
Már meg tudom érteni, 500 méter sétálás után annyira fáj a lábam, hogy meg kell állnom... pihentetés után már jobb valamivel... bringázásnak számomra lőttek pedig sokszor úgy csináltam, hogy elmentem tekerni és vittem a digitgépet a hátamon de ennek vége

Állítólag ha pihentetem is és járkálok is rendbejön... majd kiderül
(igaz nekem nem súlytól függ, ha semmi sincs nálam akkor is ugyanaz a helyzet). -
_seth_
veterán
Albérletes időszakomban volt amikor a 85 literes hátizsák 17 kilót nyomott... néhány kiló nem adja fel... vagy mégis? Ma a kb 3 kilós hátizsák is húzta a vállam, na igen... 2004-2005-ben voltam albis azóta lehet elpuhultam
(jah és akkor már nem volt helyijárat amikor leszálltam a buszról, ez 3-3,5 kilométer gyaloglást jelentett este
nem volt fárasztó egy kicsit sem
)Egyébként igazad van, az 50 centire összecsukható állvány már nem a legjobb túrázni, hátizsákba nem fér bele normálisan bár a súlya nekem pl 1,5 kiló sincs és a kis táskája is kényelmesen vállra vehető de nem az igazi...
Nekem a fótóstáskában a kis hama mini tripod volt benne eddig de most, hogy linkeltek egészen kis állványokat elgondolkoztam egy ilyen kis állvány beszerzésén

Hmm: [link]

-
biggamer
veterán
Én mindenképpen egy olyan állványt vásárolnék, ami jó mindenre.
Csak 1x kell megvenni és nagyon sokáig szolgálja utána az embert.
Ha veszel egy egyszerűbb állványt és kinövöd, később nehéz lesz eladnod.Én is szeretnék majd egy normálisabb állványt venni, olyat ami megtartja a DSLR-emet, de lehet vele makrózni is, könnyű és ki is néz valahogy.
Ja, és legyen hozzá tatyó is.Én előre gondolkodom több évre és abban, hogy jól ki bírjam használni majd.
Csak egyszer kell megvenni, utána egy darabig le lesz róla a gond.
[link]
[L:http://img229.imageshack.us/img229/5047/tripodmacrozq0.jpg][link][/L
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen routert?
- Steam topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

cipekedés minimum 3 napnál kezdődik
főleg ha még hideg is lenne....