- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Hát, hogy mono- vagy tripod kényelmesebb természetfotóhoz, az ízlés dolga (a természetfotó amúgy is sok mindet jelenthet); ellenben ha fej nélküli monopodot veszel, és nem a direkt monopodhoz való csuklót veszed hozzá, hanem rendes gömbfejet, akkor az rá fog menni a tripodra is. A csavarmenet ugyanaz; szabványos
-
j.bravo
addikt
Arra gondol talán hogy az általa is linkelt, szétszedett fej csak kívülről néz ki úgy, mint az eredeti, a megvalósítás eltér (ld. például hogy a Giottos-nál a gömb és a belőle kiálló csonk egyetlen darab alumíniumból van kiesztergálva, a mutatott Benro példánynál pedig több darabból kimunkálva és utólag összerakva.)
Mindazonáltal szerintem újfent eljutottunk oda, hogy nem lehet egyszerűen egy-egy gyártó teljes termékpalettáját überkirálynak, egy másikét pedig gagyinak besorolni; hanem külön-külön az egyes modelleket kell értékelni illetve a konkurens termékekkel összevetni; minden gyártónak lehet jól sikerült modellje, és gyengén sikerült modellje is.
-
j.bravo
addikt
A Tripontot felhívtad már? Ők a Manfrotto hazai importőre, hátha tudnak segíteni. A lent említett Slik importőre pedig az Optiform, az is megér egy telefont.
Ha esetleg nem a legsegítőkészebb illetve ügyfélcentrikusabb ember veszi fel, akkor se hagyd magad eltántorítani(a tapasztalatok vegyesek, mindkét említettel kapcsolatban).
-
j.bravo
addikt
Szerencsés alkat vagy, ha ilyen stabil, biztos a kezed. A legtöbb embernek 300-on az 1/250, 1/200se jön össze mindig. Van egy olyan ökölszabály, hogy a gyutáv reciproka körül tudja kitartani az átlagember - ettől persze elléggé eltérnek az egyes emberek; de olyan nagyon, mint te, elég ritkán.
-
j.bravo
addikt
Teljesen kihúzva a közepén megkocogtatva persze rezeg pár mm-t, de nyekleni nem nyeklik. A 676-os Mfr-nál masszívabb benyomást kelt. (Ja és a 679-es Mfr. is berezeg erre a kocogtatásra, igaz, nem 2-3, hanem csak 1-1-5mm-t)
Ma (illetve, tegnap, azaz szombaton) elég sokat használtam, a képeket még nem volt erőm letölteni és konvertálgatni (800MHz-es p3 laptop nem szereti a raw-t), de használatban okénak tűnt.
A Bigma alá azért lehet hogy kevés lenne(én csak egy 55-200-at meg egy vakut pakoltam rá, d50-nel).
-
j.bravo
addikt
Találtam még ''gagyibbat'', meg is vettem
Ezt: Velbon RUP-40 [link]
Tényleg teleszkópos seprűnyél fíling( (c) csiga997 )
Ezek voltak még a versenyzők:
Manfrotto 679B [link]
Manfrotto 676B [link]
Velbon RUP-4 [link]
Majdnem a M. 679B-t vettem ''egyszer élünk'' alapon, merthogy mégiscsak Manfr, de nagy volt és a többihez képest nehéz, és fura volt hogy (ha nem volt megszorítva a bilincs) a csődarabok elég nagy szögben elforogtak egymásban. (A többi típus nem kör keresztmetszetű csóból van, ezért azoknál nem.)
A 676B-nél pedig a kis Velbon valahogy sokkal masszívabbnak tűnt... aztán mivel a legnagyobb se sokkal drágább, úgy gondoltam, ha az olcsó nem válik be, és áron alul kell továbbadnom ill. a komolyabbat vennem helyette, még akkor se bukok nagyot rajta - és így legalább az esélyét meghagytam annak hogy hátha jó ez is. Meglátjuk. -
j.bravo
addikt
Kedves Fórumtársak,
véleményetek szerint a monopodoknál ugyanolyan jelentős különbség lehet stabilitásban (már ha ennek a szónak itt van értelme) az egyes (különböző minőségi szinteken produkáló) gyártók termékei között, mint a tripodoknál, vagy kevésbé számít...?
Kerítenem kéne egyet szombatra (táncversenyt kéne fotózni), és tanácstalan vagyok... nyilván nem szeretnék annyit költeni rá mint egy tripodra.
Ha a tripodról átszerelem a gömbfejet, az mennyire használható a monopodon? Vélhetőleg OK lesz, vagy mindenképpen keríteni kell egy monopod-csuklót?
Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest