- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
papaya
senior tag
Van egy Manfrotto Befree live tripodom, és kellene valami amivel vertikálisan is tudnék képet csinálni. Gondolkodtam egy gömbfejen, de esélyes lenne egy L-Plate is. Ez utóbbi vajon kompatibis lehet egy Manfrotto 501pl-lel? Azaz rálehet csavarozni vajon a gyorscseretalpat egy L-plate vertikális oldalára?
-
papaya
senior tag
Köszi mindenkinek.
Igen, a slider eléggé gázos kérdés, nekem is egy 80-as sliderem van viszont ez viszonylag könnyű (1,5 kg.)
A mostani Velbon tripodomnak, 1/4-es a csatlakozási pontja ,így nem tudtam stabilan rátekerni a sínt, azaz ráment, de szétcsesztem vele a foglalatot :/ (Hál ég, van rajta 3/8 csat. is mellette). Ezért is kellene vmi stabilabb állvány.
Viszont most a cégnek akinek egy image filmet csinálok, a forgatási napján nagyon elegem lett abból, hogy nem tudtam gyorsan, egyszerűen beállítani, és stabillá tenni a tripodot. Igaz, eléggé futkosósra sikerült a nap, mert 5 különböző helyszínen voltunk bent, kint, közben napsütésben, esőben. Na emiatt is keresek egy viszonylag könnyen felállítható verziót.Most a Manfrottonak van egy új verziójú állványa 2,5 kg önsúly mellett 9kg teherbírást ígér, és ennek külföldi oldalakon dicsérik a stabilitását:
A fejnél is gondban vagyok, mert eddig a monopodomon az 501-es fej volt, de annyira nem jött be.
Gondolom sehol sem lehet ezeket kipróbálni ?
-
papaya
senior tag
Tanácsot kérnék. Többnyire DSLR videókat készítek.
Leszeretném cserélni a tripodomat (Velbon dv-6000) egy Manfrotto-ra. Lényeges, hogy elbírjon egy slidert,+ a vázat bármilyen objektívvel, másik lényeges, hogy gyorsan tudjak vele mozogni.
Sajnos a manf. monopoddal vhogy nem barátkoztam meg, mivel fókuszálni, témát követni egyszerre stabilan nem bírtam vele, és a szoftver sem tudott már sokat segíteni. Viszont a márka minősége, nagyon tetszik, ezért választanék házon belül.Egyelőre velük szemezek:
Manfrotto 055XPROB
Manfrotto 190XPRO4 állványVan esetleg valami ajánlás, tapasztalat a részetekről? Esetleg, arról, hogy melyik fejet ajánljátok hozzá (videóra)?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest