Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Személyesen nem volt alkalmam találkozni vele. Helyi boltban katalógust minden mennyiségben mutogattak, de csak rendelésre... egy db-ot se tartanának, mint minta az üzletben.
A helyi fotósklubb egyik oszlopos tagjával beszélgettem az állványokról, és mondottam neki, hogy itt a neten sokan dícsérik a Vanguard állvá... na eddig jutottam, mikor rávágta: azszar. (megrögzött manfis, és találkozott a termékekkel személyesen).
Egyre inkább kíváncsi vagyok rá.Ami nem tetszik, hogy a gugliba beírva lehívom a képeket, és mindegyiken a katalógusfotó van. Igazi reklám az lenne, ha valaki egy komolyabb DSLR-t rátenne. "Nézd, itt rátettek egy D800-at, a 400-as 2,8-as telével... ez már igen."
Komolyabb márkáknál a katalógusba pöttömnyi kis fejek milliós gépeket tartanak. Valami ilyesmit várnék.
Szóval én még várok a véleménnyel, hogy egyrészt találkozzak személyesen is egy példánnyal, másrészt meg legyenek leülepedett vélemények a tartósságról.
Úgy kinézetre normál használatú kis és közepes tele max. mehet rá. De ez tényleg csak szemre.
-
gab.m
senior tag
Na közben jobban utánanéztem a dolgoknak, kezd megvilágosodni nekem ez az állvány téma.
Szóval a Vanguard Tracker sorozat nehezebb és ezáltal valamennyire stabilabb állvány, megfordítható középoszloppal. Viszont nem "dönthető" oldalra a középoszlopa (ami szerintem hasznosabb, mint a fordítás) és sima talpa van, külön kéne hozzá igény szerint venni tüskés lábat.
Az Alta Pro ezzel szemben könnyebb (és tán valamivel kevésbé stabil) de dönthető, forgatható a középoszlopa, jár hozzá táska, és ügyesen bele vannak már rakva a tüske lábak is. Azt hiszem ez lesz nekem a befutó: [link]
Mindezt egy Manfrotto csak legalább 25k-val drágábban tudná, ha jól számolom, az meg a másfélszerese. A kérdés már csak az, hogy most döntsek és vegyem meg, vagy halasszam a 15%os kedvezmény lejártáig, és vegyem meg majd egy tizessel drágábban. -
kiskornel
addikt
"bár visszaolvasva nem kiskornel panaszkodott rá?" - végül is mindent meg lehet vele csinálni, csak az extra dolgokhoz kell összeszokni vele. Mint pl. középoszolop elfektetése + földközeli fotózás (sok-sok anyázással). De senki ne gondolja, hogy nem minőségi a cucc! Sőt, ha pro-nak akarsz látszani, ez az állvány sokkal inkább annak néz ki.
MO ára most is 50k körül van, és a kiegészítők még egy 20k-t felemészthetnek. Van, aki nem használ se állványtáskát, se rövdi középoszlopot, se szöges lábvéget... úgy csak az alpamodell elég.
Még mindig azon vagyok fennakadva, hogy Necro 39-ből megúszta... Az piszkosul jó ár érte. Biztos nem használt?
-
szeva000
addikt
én ezt a giottos gömbfejet használom....D90+markolat+sigma 70-200 és sigma 50-500....Ezzel a fejjel garantáltan szaladgálhatsz az állvánnyal,nem fog lebukni,még csak megmozdulni se....
Állványom szintén giottos MT9361...de nem nagyon kaphatóak itthon. -
Vanguard, Manfrotto, Benro, Giottos szerintem ezekben érdemes gondolkodni, tetszőleges sorrendben.
A lényeg, hogy mindig túl kell tervezni a fejet... 7-8kg teherbírástól felfelé kezd el meglehetősen jó lenni.
Azt döntsd el, hogy videófejeset akarsz, vagy csak sima gömbfejet.
Itthon akarod venni, vagy kintről megrendeled?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest