-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kavalkád
senior tag
-
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #51020 üzenetére
Minden kalibrációt csinaltass meg vele, aztán felejtsd el őket jó sokáig. Néha, nagyon ritkán adok nekik egy automata szintezést, de mást nem. A többit akkor érdemes csak újra, ha elmozdítod, vagy fizikailag csinálsz vele valamit. Ha nem nyúlsz hozzá, akkor csak a szintezés ajánlott, mondjuk havi egyszer. Azt is csak biztos ami biztos alapon
-
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #51018 üzenetére
Ők biztosan nem küldenek ilyan alkatrészt. Azt hittem az Anycubic-tól vetted es nekik írtál. Ha küldenek is, csak közvetítve. Egyébként eleinte.nem.vilt ilyen halk, de a Firmware-ek megoldották. A Max ettől is halkabban, ráadásul készenlétiben nem tudom, hogy be van e kapcsolva vagy nincs, annyira néma. Akárcsak az ACE-ek.
-
-
-
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #50982 üzenetére
Semmi ilyen problémám nincs, mindent gyári beállítással használok. Nem szoktam kalibrálni soha, nincs rá szükség, sőt! Eleinte megcsináltam új filamentnél, csináltam flow-ra, sebességre. Ha a kapott eredmények alapján állítottam be a nyomtatót, mindig sokkal szarabb lett az eredmény, mint amilyennek lennie kellett volna. Ezért már nem kalibrálok semmire, egyszerűen beteszem az új filamentet, aztán nyomtatok. Ha valami nem stimmel, azt látom, és az alapján korrigálok egy kicsit, de erre szinte soha nincs szükség. Átvert a a flow kalibrálás, igy manuálisan beállítok egy jól működő értéket (tól ig határon belül) és jó. Átvert a sebesség teszt, (bizony, jóval nagyobb is kihozható belőle, mint amit az eredmény mutatott), így azt sem veszem figyelembe. Kobra-kon van aktív Flow kalibrálás, de még sosem kapcsoltam be egyiken sem. Egyébként az élek, sarkok hibátlanok, de sosem kalibráltam PA-t se.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
rsanya87 #50947 üzenetére
Nagyjából a filamentszivárgást visszaszorították, de nem teljesen. Ma is látni a fb csoportokban 1-2 naponta, hogy valakinél előjön. Kár érte, mert ha ez a hiba nincs a kezdetektől fogva akkor a bambu nagyon komoly kihívót kap. Persze ez nem mindenkinél jön elő mára, de akiknél előjön azt ez nem vigasztalja.
A kotyogás, a szíjszakadások és a z tengely problémák az olcsóbb alkatrészeknek a nyűgje szerintem. Mindegyik orvosolható.
Nyomtatási minőségben a K3 megközelíti az A1-et, de tartósságban vallásosnak kell lenni, hogy azt gondolja valaki, hogy pl egy lineáris rúd legalább annyira tartós tud lenni mint egy lineáris sín, stb. Ha logikusan belegondolsz belátható, hogy az hogy valami féláron kínálnak annak ára van. Ettől függetlenül az A1-nek is vannak hibái. -
doc
nagyúr
válasz
rsanya87 #50947 üzenetére
"mindkettőnk külön fiókjához a saját bankkártya volt csatolva, ha az asszony számláján nem volt pénz levonni az előfizetéseit, akkor az enyémet terhelte meg" - na latod, hat CSALADI, tudja ez hogy ami a tied, az az asszonye
Nekem van MacBook, azzal szenzacios, pl. telefonon copy, a gepen paste, vagy a telefonon megnyitott weboldalt egy kattintassal a gepen nyitom meg, ha telefonon hivnak, felveszem a gepen, a telefonnan keszitett fotot gepen ket kattintassal barhova berakom, stb. En imadom
Es hogy ON is legyen kicsit: Bambunal siman van hogy telefonon bongeszgetve talalok egy tok jo modellt MakerWorldon, par "kattintas" es mar indul is a nyomtaton, akkor is ha en kozben szaz kilometerekre vagyok, mire hazaerek elkeszul
-
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #50942 üzenetére
Akkor Kobra 3-at vegyél. A V2 parasztvakitás, semmi extra nincs venne. A nozzle már most is hibátlan, mindkettőt 10+ hónapja használom. Az ökoszisztéma (ha már ilyen szavakkal dobálózunk) itt is hibátlan, bárhonnan bármit nyomtathatsz. De ez is csak egy fícsőr, mert valójában úgyis otthon, a nyomtató mellől nyomtasz szinte mindig. Ne higyj azoknak, akik csak szidják, mert nem Bambu, de sosem hasznaltak még ilyet. Nekem most jön a harmadik, igaz az egy Kobra 3 Max. Ennyire jó és megbízható, legalább is nekem/nálam.
-
doc
nagyúr
válasz
rsanya87 #50942 üzenetére
"semmi hu de extra nincs benne az android után számomra" - gondolom akkor nincs semmilyen mas Apple eszkozod, ugye?
Baromi kenyelmes a Bambu okoszisztemaja, barmikor barhonnan barmit kinyomtatsz. Nekem megvan az A1 Mini par honapja, nagyon szeretem, bar teny hogy a 18x18x18 centi azert tud kicsi lenni
Szoval ha eselyes hogy nagyobb kell, akkor inkabb az A1 szerintem.
Eddig csak a hotenddel/nozzle-lal volt problema (clogging, meg a hotend elgorbult, ott nem tudom mi lehetett a hatterben, valoszinuleg nem jol raktam vissza egy tisztogatas utan es laza maradt), de az nem nagy cucc, konnyen javithato/cserelheto. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
rsanya87 #50939 üzenetére
Ezt te kell eldöntsd, hogy milyen szempontokat tartasz fontosnak. A Kobra 3 lényegében egy A1 klón - viszonylag olcsóbb alkatrészekből összerakva. Ettől függetlenül megfelelően működik. A bambu anyaghasználata masszívabb, az ökoszisztémája amit a nyomtatóval kínálnak a szakmai konzenzus szerint jobb. Az A1 és a mini már több ideje van a piacon. Aki mindkettőt próbálta, hajlamosabb a bambut ajánlani kezdőknek. Én is ezek közé tartozok.
Arra figyelj hogy ha a Kobra mellett döntesz akkor várd meg a Kobra 3 V2-t, ami tartalmazza pár bosszantó hardveres hiba/hiányosság javítását:
- jobb szintezés
- pár mm-el megnövelt nyomtatási térfogat
- jobb nozzle tömítés
- beépített kamera, etc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged