- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika75
tag
válasz
Emunem #48335 üzenetére
Ő még a legelsők között vette az X1C-t amikor megjelentek volt velük pár gond. Alapból majdnem mindegyik asztal görbe volt. Én is azért nem vettem akkor mert itt követtem nyomon a többiek kárán a Bambu evolúciót. Amikor már mindenki dícsérte és nem volt velük gond akkor vettem meg én is. Viszont a hülye fejemmel szentimentális okokból nem adtam el rögtön az MK3S+-t. Most tudtam eladni kb. fele annyiért mint amikor megvettem a Bambut.
Gondolom az akkori problémák miatt sem alakult ki nála a ragaszkodás. Meg azért akinek volt már Prusája az mindig nosztalgiával néz rá vissza és sokkal könnyebben vesz újra. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem #48327 üzenetére
Nekem a Bambu nem jött be. Sok volt vele a gondom. Még az első hónapot követően egy firmware frissítést követően nem működött és akkor nagyon megutáltam. Utána már minden kisebb problémát túlreagáltam. Volt idő, mikor ment gond nélkül, aztán megint jött valami a semmiből. Bekapcsoltam és nem akart nyomtatni. Most utoljára is ez volt. A support kedvesen és segítőkészen lekezelte, küldtött ingyen alkatrészt is, de ott állt a nyomtató több, mint egy hetet, mert nem működött. Nekem ez nem hiányzik.
Emellett valamiért elkezdett bizonyos helyeken szálazni. A korábban jól kinyomtatott tárgyat már nem tudta úgy kinyomtatni. Nekem meg baromira nem volt kedvem már ezzel foglalkozni. Pedig lehet, hogy csak egy szíjállítás kellett volna. A szálazásra viszont nem tudom mi. Az anyag száraz volt, hotendet is cseréltem.
Amúgy is már nézegettem a Prusa XL-t, bár baromi drága és több helyet is fog igényelni, de a Bambu utolsó nem működése eldöntötte, hogy váltás lesz.
A több színű nyomtatás tetszik, úgyhogy 5 fejjel rendeltem. Legalább a nyomtatási idő sem lesz horror és nem kell kacsa sem a nyomtató mögé.
Aztán, hogy milyen utat fogok vele bejárni, majd kiderül. Az biztos, hogy türelmesebben fogok hozzáállni, mint az X1C-hez. Elvileg a jövő héten meg kell jönnie.Korábban volt MK3S+ nyomtatóm. Azzal nem volt gondom. Bekapcsoltam és működött. Csak kicsit lassúnak találtam és nem tudta azt a méretet, ami nekem kellett volna. Ezért is lett váltás X1C-re. És az első hónapban meg is voltam vele elégedve.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem #48297 üzenetére
Az sajnálatos, ha kidobott pénznek tartod a hobbidra való költést. Eleve mi másra költse az ember a pluszt, ha nem a hobbijára, ami örömet szerez neki?
Én rengeteg pénzt öltem és ölök a hobbijaimba. Van sok és csak nagyon kevés, ami nem sok pénzt igényel. Egyikkel sem keresek pénzt. Bár egy 3D nyomtatós, lézer gravírozós vállalkozáson már gondolkodom egy ideje, de egyedül nem akarok belevágni. És még nem találtam meg a megfelelő személyt, akivel elindulhatnék. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem #48282 üzenetére
Sajnos? De miért?
Nem neked kell összevadásznod a nem nyomtatható részeket, hanem megkapod 12,69€-ért készletben.
Azt meg mindenki döntse el maga, hogy megér e neki 96€-t kinyomtatva, vagy inkább felhasznál kb. 1 tekercs anyagot és a hozzá szükséges időt, hogy spóroljon. Bár a Hydra sokkal jobb megoldás hosszú távon.Az egyértelműen szomorú, hogy egy az egyben lelopták a képeket a printables-ről. Meg gondolom a terveket is, ha nyomtatott verziót küldenek.
Hacsak nem a tervező üzletel vele.
Azért biztos, ami biztos felhívtam rá a figyelmét. -
bigrob
őstag
válasz
Emunem #48173 üzenetére
Műszerész vagyok és mellé egész jól bánok az IT dolgokkal is, járt a kezeim között több nyomtató is 2014-2019 között, most tervezek visszatérni és több órányi utánajárást követően én is a Bambu A1 Combo mellett fogok dönteni, nem akarok több órát upgradek nyomtatásával tölteni és többet szerelni mint amennyit használom.
Csak még dinnyézek, hogy honnan?3djake-n vásárolta már valaki? Olcsóbbra jön ki mintha kintről rendelném szállítással együtt.. Járhat itt is hozzá az ajándék ami most a bambu oldalán?
-
Joshi
titán
-
bigh
csendes tag
válasz
Emunem #48153 üzenetére
mármint tárgyasztallal? a gyári sátra ennek túl nagy (a neptun 4 plusz is belefér) de ez inkább csak zárt de nem hőszigetel jól. 24°C helyiségbe van és hiába tolom akár egy órával is előre a tárgyasztalt 90 °C -on akkor se lesz elég meleg.
A kitültés amúgy giroid. Most a felső rétegek más irányú kitöltésével kísérletezek. csak ez így drága móka -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #48032 üzenetére
Nem mindenki ért egyet velem, de én a jayo-t kifejezetten szeretem. Nem volt még vele rossz tapasztalatom. Inkább pla-t használtam eddig (kb minden 10-ik nyomtatásom petg és egyéb). Azt viszont több száz kg ot.
Kingroon-al is dolgoztam és van is itthon. Azt csak akkor ajánlom ha nincs más
Azt vettem amúgy észre, hogy inkább a bambu-sok panaszkodnak a jayo-ra és a sunlu-ra - de ez csak egy hipotézis. Kezeld fenntartással -
peugeotmate
őstag
válasz
Emunem #47937 üzenetére
Oksi, dokumentálom az extruder fogakat!
Hővezető pasztát van értelme házilag cserélni? Lehet egyáltalán? Bevallom, amióta a Bambu A1 Mini ára bezuhant 90k körnéykére, azóta minimális szívást szeretnék bevállalni az Enderen. Bár gondolom egy új extruder és esetleg a fűtéshez cuccok nem olyan drágák...vagy? -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47930 üzenetére
Jelentem mindenkinek akit érint (és külön elnézést kérek azoktól akiknek ez spam
), hogy a tegnapi népmozgalmi akciónk hatására a mo moderátorai felültek a harci lovaikra és mindenkinek visszaadták a pontjaikat is akiket érintett.
Továbbá volt egy szinte mindenki által tapasztalt nagyon durva letöltéscsökkenés a napokban:Ezért is volt értelme cigánykodni és picsogni. Az egyik moderátor mesélte, hogy belenyúltak komolyabban az algoritmusba. Mivel emiatt is sokan panaszkodtunk ezt is visszaállították a korábbi rendszerre.
Szóval ismét lehet gürizni az ingyen filamentekért és nyomtatókért. Jó feltöltést mindenkinek és köszi az aktív támogatást az itteni mo. on kollégáktól is
Mégegyszer elnézést a spamért. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47921 üzenetére
Az ismerőseim nem azért vannak érintve mert az ismerőseim hanem attól függetlenül.
Külön érdekesség, hogy olyan csúnyán belenyúltak a rendszerbe, hogy mindenkinek drasztikusan visszaesett a letöltés / a print profil feltöltési jutalmat leredukálták 10-ről 5-re, stb.
Úgy látszik elszámolhatták magukat. Olvastam az ottani fórumon, hogy sokan jelennek meg olyanok akik leklónozzák a feltöltéseidet és a profilodat. Sokat elárul a moderációról, hogy 3-4 hétig is kint voltak a klón profilok mire törölték őket.
Tudnék még mesélni. Azzal sincs feltétlenül probléma, hogy széttárják a kezüket és azt mondják, hogy nem számítottak ennyi ingyenélőrede azzal már nagyonis hogy nem tudják megkülönböztetni a csalókat a szabálysértőktől (ha beszélhetünk egyáltalán erről, mert ez sem világos).
Van még mit csiszolni az algoritmusonDe azért nem akarok sírni sem. Egy nyomtató és 20kg filament kijött 2 hónap alatt nekem a pontokból.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47919 üzenetére
Az érdekes viszont az, hogy mindent 4-5 ismerősöm aki érintve van az valahogy kikerült a letöltési és főoldalon való láthatási rotációból. Gyanítom, hogy erre van valami algoritmusuk ami besorol a látott képeknél. Nagyon durván visszaestek mindenkinél a letöltések. Úgy néz ki tisztogatás van. Csak jó lenne ha olyan aki nem csal ennek nem esne áldozatául. Én rááltam valami 2d-s képekre. Nem nagy mérnöki munka
viszont van olyan mint azé aki AI által generált 3D-s figurával versenyeket nyert korábban
Legalább valami visszajelzést adtak volna, hogy tudjuk mit hol javítsunk. -
Joshi
titán
válasz
Emunem #47655 üzenetére
Láttam egy olyan videót is, ahol ketten állnak rá ami 150kg volt. Minden attól függ, hogy milyen opciókkal nyomtatod ki. Ez egy MakerWorld-ös verzió.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47537 üzenetére
Neveztessük át a csoportot Anonim Nyomtatósok Klubjának.
"Sziasztok,
Levente vagyok. 2 hónapja filament tiszta. Tejszínhab zacskóval egy tortadíszítő cukrászdában sikerült lejönnöm a szerről. Azonban az este kijött egy új GerGo videó és nem tudtam ellenállni. Az asszony is elhagyott, mert mikor megkérdezte, hogy a Sovol vagy én, akkor kinyomtattam egy tpu műanyagbabát" -
Joshi
titán
-
azbest
félisten
válasz
Emunem #47411 üzenetére
Elvileg v2-es, ha van benne ventilátor, csak azt utálom, hogy a képeket lusták lecserélni, mert azon látszódna, hogy v2 vagy még első generációs..
Úgy tűnik, hogy semmi különbség nem látszik kívülről, a gyártó oldalán és bemutató videókban sem.
Egyik videó kommentjében írják, hogy a gyártó azt mondja, hogy a alul van, a fémlap alaptt és nem kifele fúj, hanem belül keringeti a levegőt. Másik videóban említenek halk zümmögést.
We ask the same question to Sunlu, they sent us some photo of where the fan is, it is underneath the metal plate at the bottom of the dryer, it can't be seen, just to keep the internal air circulate.
Szóval talán hatékonyabb kicsit a réginél. De ha a párát nem csak a réseken való kiszivárgás vagy külön szilika kínlódés vinné ki, hanem szándékosan is engedék ki valahol, az még jobb lenne. A v1-ben látszot a vízpára és cseppek [link] -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47414 üzenetére
Így elsőre belegondolva nekem az jut eszembe mint felvetés, hogy az aszaló és a filamentszárító talán abban térhet el funkcionalitás szempontjából, hogy a szárított gyümölcsöknek és zöldségeknek aránylabb sokkal nagyobb a víztartalma. Fogalmam sincs mennyi a legtöbb amit 1-2 kg nedves filament fel tud venni, de a tömegéhez képest valószínűleg elenyésző, míg az aszalásnál pont nem.
Van itt valakinek tudása arról, hogy a "száraz" szilikagél mennyi nedvességet képes elnyelni, mennyit bizonyos filamentek? -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem #47412 üzenetére
Én általában úgy vagyok az ilyen belülről jövő kérdésekkel, hogy megpróbálok utánaolvasni ha a szükség vagy projekt úgy hozza és rábízom magam a szakmai konszenzusra. Ergo én azt láttam, hogy a legtöbben szilikagél + szárító kombót használják. Se laborom, se szakmai tudásom, időm meg aztán végképp nincs arra, hogy ezen huzamosabb ideig rágódjak. Többnyire meg vagyok elégedve az eredményeimmel. E mellett még van 3-4 komolyabb hobbim és egy munkám ami állandó önfejlesztést igényel.
Ha az SH02 szárítóra célzol gyanítom az a válasz a kérdésedre, hogy teszel bele szilikagélt. Az amazonos leírásban 4 zacskó fér bele a leírtak szerint, jelentsen ez bármit is
Ki is hangsúlyoztam, hogy érdemes megvárni a teszteket.
Tehát a tömörebb válasz részemről a kérdésedre az, hogy nem tudom én csak megyek a csorda után
-
TomMusic
őstag
válasz
Emunem #47373 üzenetére
Akkor konkrétan ez jó vétel?
[SUNLU S2 geekbuying] -
KrAt
veterán
válasz
Emunem #47397 üzenetére
Azt gondoltam en is, de nem talaltam a lenyomaton hibat. Probaltam meghajlitani a lapot alatta, ott engedett egy picit, hallottam ahogy ott reccsen, talan ott kicsit koszosabb / zsirosabb volt, reg pucoltam mar el a lapot.
Az elore olvasottak alapjan feltem, hogy sikerul-e egyaltalan, de nagyon P&P lett. Orultem neki
-
Joshi
titán
válasz
Emunem #47375 üzenetére
Lehet hogy szálazott, már nem emlékszem. A képen látható Benchy a polcról lett levéve porosan. Linkelj egy kiváló nyomatot ami ilyen közelről sokkal jobb mint az enyém. Eddig még senki nem tette meg, mármint képet nem nagyon szeretnek linkelni. Most rajtad a sor.
Kíváncsi lennék egy tökéletes PETG Benchy-re.
-
TomMusic
őstag
válasz
Emunem #47340 üzenetére
Ja nem akartam a háborúba beleavatkozni
Csináltál kalibrációt?
Azt minden egyes nyomtatás előtt szoktam.
De egyébként másik filamentnél mint ha nem tapasztaltam volna ilyet, szóval lehet mégis csak filament függő lesz, esetleg a nedvesség tartalom.
Még nem nyomtattam vele olyan sokat hogy nagy mintájú összehasonlítási alapom legyen, de erre odafigyelek ezentúl. -
fabula
őstag
válasz
Emunem #47110 üzenetére
Nekem az Eryone Silk filamntekkel semmi gondom nem volt Bambu P1P-n texturált PEI lapra nyomtatva a Generic Silk profillal. Más nyomtatóra korábban nem nyomtattam ezt a filamentet.
Nem tudom, milyen nyomtatód és milyen lapod van az asztalon, ezért csak ennyit tudok segíteni.
Amúgy én minden héten többször is nyomtatok, bár nem minden nap, mint a nagyok, mert nekem ez "csak" hobbi.
Mondjuk most neked is koptattam a billentyűzetet ahelyett, hogy nyomtatnék.
-
kzkz
őstag
válasz
Emunem #46720 üzenetére
Gergoprintnek van egy promo videója a gyári megoldásról, és lesz egy részletes bemutató is.
A promo alapján ez jobb mint a gyári. A gyárin úgy látom nagyon nagy a rés az ajtók széle mellett.
Általában mást amúgy se nyomtatok, mint a meglévő nyomtatóimhoz upgrade-tValóban hagynak kibontakozni
-
Emunem
őstag
válasz
Emunem #46618 üzenetére
... saját tapasztalat: akinek szinte teljes felületű a tömítése, mint nekem, az tényleg ügyeljen arra, hogy egyenletesen húzza meg a csavarokat, ahogy a gyártó ajánlja (mint a gumicserénél a csavarok sorrendje), mert ha valahol túlságosan beszorul, becsípi és nem lesz tömített. Vagyis rengeteg kiegyenlítő ki-be csavarozással, és ha a gumi nem sérült meg, tömíteni lehet.
Amúgy másodlagos szerepe a két ék fixálása is, hogy ne tudjon könnyen egymáson elcsúszni. (elvileg nem tud, mert nem akkora a szög, de biztos ami biztos...)
Van egy lapos verziója is a nagynak, mert ha valakinek keményebb a gumi tömítése, ezzel mások tapasztalata szerint jobban működik.
-
haxiboy
veterán
-
poli27
Topikgazda
válasz
Emunem #46637 üzenetére
Felesleges összecsavarozni, egy kötegelő és sima liba
100g ASA az alany
Skimmer holder by Poli27 - MakerWorldMost megint szedhetem le a skimmert, mert a csavarok középen kettétörtek alul a 3 ból 2 nél.... mi a f@x...
-
szabieable
aktív tag
válasz
Emunem #46596 üzenetére
Persze, densityt, tensile strengthet meg a tobbi adatot meg talalja ki a felhasznalo maganak nem? Ez olyan mintha vennel egy kocsit es majd vasarlas utan megnezheted mi van a motorterben. Tudom, hogy sosem fogjak ezt szabalyozni de szamomra komolytalan az ilyen gyarto aki nem csinalt vagy nem meri megosztani az anyagarol az alapveto teszteket amiket elvileg meg kellene csinalniuk a gyartas soran hiszen ezzel tudjak validalni a gumibogyoszorp koncentratumot
-
konczolt
újonc
válasz
Emunem #46553 üzenetére
Szilikonos dolgokat itt is nézhetsz: 600x600 mm szilikon lap - * OLCSÓ szlilikon lapok raktárról ! * (szilikontermekek.hu)
Rozsdamentes csavarokat pedig a BAUHAUS-t javaslom, darabokat vehetsz kilós áron. Nem olcsó, de legalább nem kell 100 db-ot megvenni, ha csak 10 kell.
-
poli27
Topikgazda
-
szabieable
aktív tag
válasz
Emunem #46502 üzenetére
Az egy dolog hogy van CE meg 70 fokot fuj ki de milyen kornyezeti homersekletet visel el? Az aktiv heater beepites kb az utolso upgrade pont ha melegebb chambert szeretnel.
legresek lezarasa, szigeteles es utana jon az aktiv futes
csak a bedet hasznalva egy 300x300x350es trident dobozat en 58-60 fokra tudom felfuteni, bedfanokkal.
ezeket a heatereket nem kimondottan ilyen uzemi homerseklere tervezik, nem artana melle egy SSR es egy kulon chamber thermistor, hogy legyen ami vezerelni tudja. Az aktiv futes mindig rizikos tobb szempontbol is, leginkabb azert mert rengeteg gyarto hazudik a tesztekben es nem tudja a tenyleges hoallosagot az anyaguk -
poli27
Topikgazda
válasz
Emunem #45542 üzenetére
Fusion 360 CAD CAM programozás magyarul: első lépések (youtube.com)
Tessék a fusion 360 hoz jó tutorial videók magyarul -
Joshi
titán
válasz
Emunem #45251 üzenetére
Van itt külön Bambu topik is, habár általában ugyan azok aktívak ott is mint itt az általános 3D nyomtatós topikban.
Egyébként a P1P helyett inkább venném a P1S-t +100$ plusszért, mert az már eleve zárt így lehet vele nyomtatni ABS/ASA-t is. Az AMS-t nem muszáj megvenni, szerintem az egyelőre nélkülözhető tartozék, habár nagyon jó dolog.
-
fabula
őstag
válasz
Emunem #45235 üzenetére
Semmilyen nyomtató nem "generál" semmit, csak végrehajtja a g-code-ban lévő utasításokat. A g-code-ot meg a slicer (nem splicer) programok állítják elő az stl, obj, step vagy 3mf fájlokból, amelyek a nyomtatandó tárgy 3D-s adatait tartalmazzák.
De le is írtam neked, hogy a Bambu Lab nyomtatóihoz van a gyári ingyenes Bambu Studio (és nem Bambu, mert az csak a cég nevének első fele) slicer, azaz magyarul szeletelőnek nevezett program (sok ilyen program van, de Bambu Lab nyomtatókhoz egyenlőre ez a legjobb és folyamatosan fejlesztik, vagy ennek a leágazása, amit ebből fejlesztenek szintén ingyen, az Orca Slicer) és ebbe betöltve a 3D-s tárgy fájlját az ebben általad beállított paraméterekkel (anyagtípus, hőmérsékletek, visszahúzás, támaszték és még vagy 100 másik) részletesen beállíthatod, hogy a nyomtató mit csináljon, meg is nézheted, hogy fog majd nyomtatni rétegről rétegre (ezért szeletelő vagy angolul slicer a neve ezeknek a programoknak) és ha jónak találsz mindent, akkor Bambu Lab nyomtatóknál pl. akár wifin átküldöd nyomtatásra a felszeletelt tárgy g-code-ját, amit a nyomtató mechanikusan végrehajt.
Ha rossz paraméterekkel (akár csak egy hibás lényeges paraméterrel) szeleteled fel a tárgyat, akkor a nyomtató ezt is végrehajtja és a termék kuka lesz.
Szóval nem ártana előbb tanulnod és alaposan utána nézni minden alaptudásnak, rengeteg infó és youtube videó van fent a FFF/FDM 3D nyomtatás alapjairól, a tudnivalókról. A 3D nyomtatók nem lézernyomtatók, hogy beteszed a tonert, berakod a papírt (persze előbb telepíted a driverét) azután rányomsz a printre pl. a word-ben és már csak nyomtat is. Itt sokkal többet kell tudni a technológiáról, a tecnika működéséről és az felhasznált műanyagok tulajdonságairól (hiába csak PLA-t nyomtatsz, abból is van sokféle, pl. PLA, PLA+, PLA Matte, PLA Silk, Hyper PLA, stb. és ezek tulajdonságai gyártónként is eltérhetnek az eltérő adalékanyagok miatt, sőt még akár azons gyártónál és azonos típus esetében színenként is), ha sikeres nyomtatásokat szeretnél, legyen akármilyen modern (p. Bambu Lab
) nyomtatód. Jelenleg egyik 3D nyomtató sem használható a megfelelő háttértudás nélkül, arra meg ez a fórum nem alkalmas, hogy mindnent itt tanítsunk meg neked a nulláról (sajnos a kérdéseid alapján ez jött le) kiindulva.
Ha nem tanulod meg az alapokat, teljesen mindegy milyen nyomtatót veszel, sok sikertelen nyomatod lesz. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Emunem #45235 üzenetére
Ezeket nem a nyomtató generálja le, hanem ún. splicer programok a számítógépden. (Bambu és forkja az Orca, Ultimaker Cura, Prusa Slicer, Creality Print etc.)
Ahhoz hogy nyomtatni tudj egy modellt egy ilyen programba kell berakni, az meg egy .gcode kiterjesztésű file-t generál neked amit már tud kezelni a nyomtató is. Tehát nem direktbe rakod rá a modellt hanem előtte átalakítod olyan fájlra amit meg tud enni a nyomtató. A támaszték (support) is ilyen amit neked külön, a modellhez képest generál le a program ha szeretnéd.
Van egy érzésem hogy neked is inkább valami belépőbb modell lenne való, amivel tudsz szopni annyit hogy rendesen megtanuld az anyagokat kezelni, hőfokokat, kalibrációkat etc. Én most ezt az utat járom, nem mondom szoktam anyázni de szerintem a végén megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest