- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tomika75 #48336 üzenetére
És a legfőbb gond nem a görbe ágy volt. Ezzel nem is lett volna gond, mert egész addig nem foglalkoztam vele, míg a nyomtató működött rendesen és azt hozta létre, amit kellett.
A dologgal akkor kezdtem el foglalkozni, mikor egy firmware frissítésnek hála nem ment az ABL és nem is jött ki azonnal, hogy az az ágy bizony nagyon nem jó. A következő firmware-ig használhatatlan volt a gép.
Először mások tanácsára csodaszappannal mostam a lapot, meg talán még a ragasztót is megpróbáltam, de az nem biztos, régen volt. Szerintem a 3 csavarral is játszottam az ágy alján. Aztán megpróbáltam olyan tárgyakat nyomtatni vele, amiket korábban már kinyomtattam, de nem ment. Na ilyenkor azért el tud keseredni és borulni az ember agya. Mindent kipróbáltam, amit lehetett, amit itt is tanácsoltak. Ja és ugye nekem 1600€-ba került. Ezt sem szabad elfelejteni.
Aztán elkezdtem másfele nézelődni és kiderült, hogy görbe lehet az ágy és bizony nem csak az én gondom. Más is szív vele. A csereágyak sem jobbak. Sőt, van, aki rosszabbat kapott. Én sem azonnal cseréltettem. És nem is örültem neki, hogy nekem kell cserélni, volt is belőle bajom. Nem ezért vettem ilyen drága gépet. Maradhattam volna az FLSUN-nál is. Nemsokkal előtte próbáltam ki a V400-ast, de aztán visszaküldtem.
Persze, ha már ilyen minőségi gondról tud az ember, akkor elkezd figyelni a dolgokra.
Eleve az, hogy az ágy legszélén nem nézi a szintet. Ha oda nyomtatok, akkor az problémás lehet. Ez is történt, nagy volt a tárgy, éppen ráfért a lapra. Csakhogy ott a szélén összébbnyomódott, mert felfele hajlott. Hiába az ABL. Ezért lett még egy ágy cserélve. Annak a bal hátsó sarka kicsit lefele hajlott. Egyébként egész jó volt mindenhol.
Az első nagy gond elintézte a dolgokat. Persze bíztam benne, hogy jó lesz ez, működik, ezért is adtam el kb. fél évvel később az MK3S+-t. Mert gondoltam, hogy most már oké.
De aztán voltak más dolgok is, amik nem feltétlen voltak csak a gép hibái, de ilyenkor már mindegy volt. Már utáltam azon töprengeni, hogy akkor most megint mi az, ami elromlott. Én nem csináltam jól valamit? Megint a gép a rossz? Mi a franc baja van?
Az utolsó gond a hónapban volt, amire a support küldött egy új alkatrészt. Kicseréltem, működött, gyorsan eladtam.És így eladás előtt azt vettem észre, hogy nem azzal a sebességgel megy át a fájl a gépről a nyomtatóra, mint korábban. Mintha a szerverük lassulna. Korábban minden átment pikk-pakk.
Ja és akkor mostanában volt olyan, hogy a nyomtatás elején megállítottam a nyomtatást szoftverből. De nem állt meg.
Mikor elvitték, akkor is nyomtattam egy tesztdarabot, mert ezt kérte a vevő. Elindítottam egy kis 1 cm átmérőjű hengert, 1 cm magasan, félúton filament cserével. Ez igencsak kis fájl kellene, hogy legyen és nagyon gyorsan át kellene mennie. De nem így volt. Volt annyi időm, hogy ránézzek a nyomtatóra, eszembe jusson, hogy nem takarítottam le a lapot az utolsó nyomtatást követően, így amikor a géphez fordultam, az egérhez nyúltam, 75%-nál tartott a feltöltés, mikor a mégsem gombra nyomtam. És ennek ellenére elindította a nyomtatást. De volt annyi időm, hogy letakarítsam az ágyat.
A nyomtató ment és a tárgy is szép lett. Úgy, hogy elfelejtettem a tornyot kikapcsolni vagy legalább közelebb tenni a tárgyhoz, hogy ne utazzon a fej annyit. -
gaben22
senior tag
válasz
Tomika75 #48214 üzenetére
Gondolkodtam anno az X1C-n is, szóval vehettem volna egyből coreXY-t, de az itt biztosan mindenki által ismert pro/kontra érvek miatt személyes "preferencia" alapján Prusat választottam. Ezek szerint akkor náluk ez feature nem bug, hogy semmiből jönnek a cuccok. Jó lenne, ha lenne/lett volna valami roadmap vagy akármi. MK4S upgrade kitet már megrendeltem pár hete. Hát ez van, enclosure zavar, hogy azt kukázni kellene (meg akkor sok mást is). Lehet kihagyom ezt a upgrade-et, nem tolom annyira, hogy ne legyen jó a bed slinger nekem. Nyilván ha előre tudom, akkor csak simán megvártam volna ezt.
-
fabula
őstag
válasz
Tomika75 #44950 üzenetére
A BS-ben és az Orca-ban is be lehet állítani, hogy egy a többszínű nyomtatás mellé mellé rakott bármilyen más nyomtanivalóba (funkcionáli vagy szórnivaló) tisztítson a tisztítótorony helyett és akkor az szép színréteges lesz a színváltásokkal szinkronban.
Csak arra kell figyelni, hogy magasabb legyen, mint az eredeti színes nyomtatás. Ez a tárgyba tisztítás, ez is egy opció, ha kell valami, ami ennek megfelel. -
mumtaz
senior tag
válasz
Tomika75 #44899 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy haladnak a csőd felé. Inkább azt, hogy némileg a háttérbe szorultak. Legalábbis, ha visszanézzük csak ezt a topicot, korábban sokkal többet volt említve a Prusa. Ugye az általános, hogy egy adott márkát vagy azért emlegetnek, mert annyira sz@r, vagy azért, mert annyira jó, vagy azért, mert sok embernek van vele tapasztalata. Prusa most pihen. Inkább ülnek a babérjaikon és néha kijön valami upgrade, vagy update. Nem azt mondom, hogy tönkre fognak menni. De, ha most az utóbbi hónapokban az ajánlásokat nézzük, akkor kevesebb pénzért SV06, vagy Bambu A1 (kivéve a mostani fejleményeket), több pénzért meg P1P, vagy P1S. De a Prusa mostanában nem igazán kerül elő.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz
Tomika75 #43348 üzenetére
Van tapasztalatom a 3D Power PLA-val, de egyre rosszabb.
Maga az anyag nem rossz, de a tekercselése pocsék: középen a filament jobban kinyúlik, mint maga a spool. Így nem tudom betenni az AMS-be, előtte el kell használnom belőle 100-150g-t.A december közepi rendelésemnél még kellemetlenebb meglepetés ért: "újítottak" a spool design-on (itt már elhasználtam vagy 200g-ot.):
Így már tuti nem tudom betenni az AMS-be, és mivel a perem 202mm-es, igazából a karton tekercsekhez használt adapter sem megoldás.
Marad az áttekercselő kinyomtatása, ami még eltart egy ideig.
Szóval, ha szereted a kihívásokat, vedd bátran; ha nincs annyi kidobható időd, egyelőre kerüld el.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tomika75 #44185 üzenetére
Igen. Az UV+hotol gyakorlatilag elporlik az anyag, pedig meg csak nem is mechanikai elem. Igaz itt az UV telen 6, nyaron 15. Most a legutobb probalt anyagok nem birtak tovabb fel evnel.
Amugy becsapos, mert ha nem nyulsz hozza nem esik szet, csak amikor csinalni szeretnel vele valamit. Nekunk is altalaban a szervizben esik darabokra szereles kozben, nem a terepen, ahol max a szel miatt eri erohatas. -
fabula
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz
Tomika75 #44103 üzenetére
Nem csak a veszelyes hulladekkal csinaljak ezt. Pl. antikvariumban bevett szokas az ajandekkonyvek osztogatasa, hiaba nem kered.
Igy legalabb nem kell a kukaert fizetniuk. De cegeknel is egyre gyakoribb, hogy a papirapritobol szarmazo hulladekot hasznaljak terkitoltonek a csomagban. A vicces az, amikor ezt egyszeru csak hossziranyu apritoval is megjatsszak es ossze tudod ragasztgatni a doksikat.
-
laskr99
addikt
válasz
Tomika75 #43961 üzenetére
2 év alatt nálam:
Mikor összeraktam kapott rendes zsírzást.
Néha ha eszembe jutott átkentem EP2 zsírral a rudat, majd a felesleget letöröltem, nem oszt, nem szoroz, a csapágytörlő letörli,kint tartja, így kb 1-2x ha kapott.2 év után most,hogy szétszedtem az y-t kapott újrazsírzást mindegyik csapágy, de amúgy alapból tökéletesek voltak.
Szóval szerintem nem szükséges. Rohadni nem fog. Most a lineáris sínre átállást gyakorlom
-
laskr99
addikt
válasz
Tomika75 #43401 üzenetére
Alapból minden jóval fizettem 300-at szóval
3 lap stb.
De igazából az open source és a támogatottság miatt, lehet érdemes lenne klipper+lineáris rudakra cserélni.Lapjuk nem ér szerintem 120k-t kijelzővel. Akkor már pi2w klipper lineáris railek és kb megáll 30k-ból az egész móka. Esetleg lehetne 10mm a 2 szélső rúd.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Tomika75 #43399 üzenetére
Ha nem megfelelő a méret akkor tényleg nem opció az A1, viszont amit most a Pursán ki tudsz nyomtatni anyagot, azt a A1-en is. Max bedobod egy szekrénybe és akkor pl ABS-t is tudsz nyomtatni vele.Amúgy az A1 direkt drive-os. Az A1-et a hang miatt mondtam. Az összes bambu rohadt hangos. De tényleg... Nálam a garázsban van így nem hallom de egy házban vele biztos hallanám mindenhol és tuti nem indítanék el vele éjszakába nyúló nyomtatást.
Ámen!
-
2thletme2day
őstag
válasz
Tomika75 #43392 üzenetére
Nem tudom mennyire számít a méret de ha kisebb is megfelel akkor nézz rá azt A1 minire. Halk is és van hozzá AMS lite. Talán még a nyomtatási minősége is jobb mint a többi bambunak mert hotendben lévő nyomás alapján is szabályozza a flow-t. Lényegében egy Prusa mini csak ez jobb és olcsóbb. 500 euró környéki áron vesztegetik ams lite-al.
Szerk..
Nekem volt Prusa MK3S+ és Bambulab P1P egyszerre. Jóval halkabb volt a Prusa viszont a bambu kb dupla sebességgel hozta ugyanazt vagy jobb nyomtatási minőséget. A prusát a bambu megérkezése után nem használtam és eladtam. Minden nyomtatást inkább a bambun indítottam el még akkoris ha várni kellett míg befejezi az előzőt.
-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tomika75 #40369 üzenetére
Igen, ez engem is zavar. Már egy ideje kint a nyomtató, sokan meg is kapták és egy csomó minden nincs.
A 20 perces benchy is kamunak tűnik. Persze, ott a videó, de, ha nem tudom reprodukálni, akkor értelme nincs. És mivel ezt a reklámot tolják nagyon, így számít. Ráadásul draft-ban nyomtatták, míg a másiknál nem tüntették fel. Egyértelmű marketing fogás, amivel hülyére veszik az embert. Ezt nem szeretem.
Az egyik videó szerint (ha jól értettem) érintősnek tűnik a kijelző.
A Link-en és Connect-en is kell még mit dolgozni.
Ezt még nem szabadott volna piacra dobniuk.Én egyelőre nagyon nem vagyok Bambu párti. A mostani tapasztalatokkal nem vettem volna meg. Persze van akinek tökéletesen megy, de soknak meg nem. És nekem úgy tűnik, hogy könnyebb belenyúlni a rosszba, mint prusa esetén. Poli27-nek sem volt fenékig tefjel a P1P. Küzdött az ággyal, mert neki sem egyenes és tapadási gondjai voltak. Aluszalaggal oldotta meg. Ilyen árkategóriánál ez gáz. Spray nélkül nem is nyomtat. Emellett, ha jól emlékszem gondjai voltak az extruderrel is, többször is szétszedte a fejet.
Az MK4 vásárlás gombján nagyon viszketett az ujjam, de megálltam. Megvárom, hogy mi sül ki belőle. Hiába tetszik már most a videók alapján is, ezért jelenleg nem érdemes lecserélni az MK3S+-t. Az kb. olyan, mint az S22 Ultrát S23 Ultrára cserélni. Kicsit jobb, de nem annyival, amennyit pénzben bukik az ember a váltáson. -
-
daninet
veterán
válasz
Tomika75 #40111 üzenetére
Csak nagyon higroszkópos anyagokat (pl nylon) kell közvetlen szárítóból nyomtatni. A legtöbb generic PLA/PETG elvan ha szárazon elteszed zacsiba és akkor veszed csak ki mikor használod. Ha jól van tárolva szárítgatni se kell nagyon. Nekem szárítóm sincs, ha nagyon kell ráteszem a rollnit a bed-re és rárakok egy cipősdobozt
eddig 2x kellett és tökéletesen működött -
daninet
veterán
válasz
Tomika75 #40097 üzenetére
Igen, sütőben pirítják a szilika gélt hogy kiszáradjon. De arra vigyázz, ha telítődik elkezdheti visszarakni a szárazabb levegőbe a párát. Szerintem így otthoni felhasználásra nem praktikus. Egyszerűbb zárható zacsiban tartani a filamentet és kiszárítani néha dehydrálóban
-
válasz
Tomika75 #40053 üzenetére
Azért egy nagyobb bútort is max fél nap összerakni, egy Prusát legalább 6-8 óra ha már van benne rutinod, ha nincs akkor még több. Egyébként pl az IKEA nem véletlenül adja lapra szerelve a bútorokat olyat is, ami egyébként simán eladható lenne összerakva is, pont hogy egy komplett összeszerelő üzemet váltanak ki azzal hogy a vásárlók otthon rakják össze. Csak a bútor esetén meg sem tudod venni összerakva, pedig akkor drágább lenne és az eladók is drágábbsn adnák.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tomika75 #40053 üzenetére
Vevői oldalról közelítem meg.
Mit tegyek? Vegyek egy vadi újat 900-ért vagy vegyek egy használtat 700-ért?
Esetleg vegyek egy újat, amit össze kell raknom, 720-ért?
Na, te melyiket választanád?
Én biztos, hogy mérlegelném, hogy inkább veszek egyet 900-ért. De van, akinek a +200 is sok és inkább másra költeni. Ebből kijön 6 tekercs anyag is akár.
Szóval igen, összeszerelt árat kell nézni, de mivel kapható kitben, ezért azt is bele kell számítani.
És mivel kit MK4-et nem akarok venni, így egyértelmű, hogy az összeszerelt árhoz fogok viszonyítani.
Ha az MK3 esetleges (kb. 5-600) eladási árát nézném, plusz a teljes fejlesztési árat MK4-re és ezt hasonlítanám össze a kit MK4-el, akkor még spórolhatok is. De nem ezt nézem, mert nem akarok kitet venni. -
axlfsi
veterán
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tomika75 #40042 üzenetére
Ha 600-ért eladom az MK3S+-t és veszek egy MK4-et a fejlesztés helyett, akkor 40€-t nyertem, nem többet. 1200 az MK4. 640 a fejlesztés MK4-re.
Az MK4 nagyon tetszik. Majdnem meg is vettem. Ma már 5-6 hét volt a szállítása.
De aztán a nap folyamán lenyugodtam és rájöttem, hogy nem kell.
Eleve az volt tervben, hogy, ha beválik a Bambu, akkor eladom a prusa-t. Most ezzel az MK4-gyel rendesen bekavartak, mert igencsak nagy veszteséggel tudom majd eladni, ha oda jutok.
Az eladásával a Bambu is bekavart, mert nem tudtam vele már nyomtatni. Szóval lehet, hogy dobozból kiveszem és megy, csak kérdés, hogy meddig. (Azt nem tudom, hogy ilyen van e mostanában prusa-nál. És nem is én vagyok ezzel az egyedüli.)
Ma kicsit lenyugodtam, megjött az ágy, beszereltem és most működik. A részleteket majd leírom a másik témában. -
válasz
Tomika75 #40020 üzenetére
Igazad van abban a részében, hogy valaki tuti ott optimalizált napokig és elvert rá egy csomó időt és filamentet, viszont abban biztos vagyok hogy ugyan ezekkel a beállításokkal ha otthon bekapcsolod és kinyomtatod, ugyan ezt vagy nagyon hasonló eredményt fogsz kapni. Pont ezért szeretik sokan a Prusát, ott vannak a gyári konfigok, amiket ők már halálra teszteltek. Neked csak szeletelned kell és indítani. Ettől függetlenül ugyan úgy megvan a lehetőséged, hogy a saját igényeidre állítsd be a dolgokat.
A Bambu elhiszem hogy jó, dícsérik is rendesen. Lehet vettem volna egyet, ha nem jön az MK4, de számítottam rá hogy érkezni fog, ezért inkább azt vettem.
A Sovol sem rossz, van egy itthon, de azért a felhasználói felület, az alkatrészek minősége és az összeszerelés minősége nem a legjobb. Nyilván ezért is tud olcsó lenni. Komolyabb feladatokat nem bízom rá, inkább csak magamnak nyomtatgatok vele. Bérnyomtatásra nem használom.
Nekem beváltak a Prusák, mindegyik egy igásló. Több ezer órat nyomtattam már velük nagyon alacsony hibaszázalékkal.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Tomika75 #39783 üzenetére
Master3D – Prémium filamentek itt a webáruháza, rendeld meg itt, oda fogja adni ph áron szerintem
-
axlfsi
veterán
válasz
Tomika75 #39763 üzenetére
... gondolom kifogyott Ő is a "nőnapi akciós, féláras" készletéből, aztán már bolond lesz pénzt bukni, hogy a régi áron adja, miközben drágábban veszi. Nem tudom. Csak tipp...
De miért nem rendeltél Te is az eryone oldaláról? Németből küldik, előbb itt vol, mint a nyomtatóm... 9-n rendeltem, ma 14-n hozta az MPL
-
-
-
-
Imy
veterán
-
-
Tomika75
tag
válasz
Tomika75 #39272 üzenetére
12%-nál megállt a szárítás nem ment lejjebb ott ugrált 12-13 között. Most elkezdtem nyomtatni vele és látom nagyon sokat számít a szárítás.
Betettem egy másik tekercset szárítani ott viszont nem ment feljebb a páratartalom sőt lejjebb ment 11%-ra. Eltelt kb.fél óra. Nem kellene már feljebb mennie? Nem hinném, hogy ez a tekercs olyan száraz lenne, bár pár nappal ezelőtt sütőben szárítottam 4 órán keresztül. Mégis jól zárna az Ikea zacskó? -
-
válasz
Tomika75 #39066 üzenetére
. Amatőr fejjel úgy gondoltam, hogy első menetben kinyomtatnám a támasztékokat (konkrét dínós feladatnál a pocak és a toka alatt), utána extrudertakarítás és az így elkészített felületre nyomtatódna rá maga a jószág. Ez a mutatvány komplett modellt igényel a támasztékra.
Azt én is néztem, hogy a PVA tekercs ára többszöröse a PETG vagy PLA-énak(
), szóval jól megdobná a ktgeket. Saját anyaggal viszont nem kell farigcsálni a végén
?
Míg a postán rostokol a nyomtató, megpróbálok előre barátkozni az ideamakerrel/esetleg Cura-val
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- Google Pixel topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest