- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
válasz
icemad #47598 üzenetére
Én az első verziót szoktam alkalmazni. (Sztem ésszerűbb) De mindenki másképp csinálja.
Nyilván ami nagyon higroszkópos anyag, azt jobb előtte / utána is akar szárítani. De lehet jobb megoldás külön, max 2 db-t egy dobozba / vákumzacsiba rakni, mert ha kellene 1 valamelyikből, akkor feleslegesen terheled a doboz levegőjét nedvességgel minden egyes nyitáskor.
-
fabula
őstag
válasz
icemad #44545 üzenetére
Nem értem igazán a kérdést. Az AMS lite-hez semmilyen, mert hogy tennéd be bármilyen filamentszárítóba? Amúgy meg én pl. Sunlu S2-őt használok, előre szárítok nyomtatás előtt. PLA-hoz, ABS-hez ritkán kell szárító, PETG-hez célszerű előre megszárítani a filamentet és utána az AMS Lite-ből nyomtatni, ha meg nem nyomtatsz, el kell tenni minden filamentet vákumos zacskóba szikagéllel együtt.
Ha meg mást akarsz nyomtatni, pl. ABS felett, akkor már nem A1 kell, hanem valamilyen zárt házas nyomtató, pl. a Bambu Lab P1S + AMS kombó. Jelenleg ez a legjobb tudásban és ár/érték arányban a zárt Core XY nyomtatók között.
Igazából csak a Nylon olyan, amelyet szárítóból célszerű nyomtatni, ha csak nem "szaunában" hasznmálod a nyomtatót. Én az ilyen anyagokat, meg a csiszoló anyagokat amúgy sem AMS-ből nyomtatom.
-
fabula
őstag
válasz
icemad #44473 üzenetére
OK, így már értem
. Igaz, jó lehet az asztali, fali rögzítés, ha valaki folyamatosan az S2-ből nyomtat, de arra igazán csak a Nylonnál lehet szükség, olyat meg nem nyomtattam eddig. Én csak szárításra használom, főleg PETG-hez, ami utána megy be a Bambu AMS-be és onnan nyomtatok, ezért nekem ez a rögzítés dolog nem volt evidens
.
-
fabula
őstag
válasz
icemad #44461 üzenetére
Mi az, ami okvetlenül "kell" hozzá? Nem igazán tudom mit akarsz rajta rögzíteni és hová, a filament kivezetéshez meg van hozzá pár darab rövid tefloncső darab, tehát ha megveszed, működik önmagában is.
Az más kérdés, hogy lehet hozzá nyomtatni mindenféle dolgot, aminek a nagy része szerintem értelmetlen vagy még a ventilátor nélküli korábbi típushoz készült, más része meg opcionális, ha valaki pl. a falra vagy a nyomtató oldalára szeretné rögzíteni. Ilyeneket nyilván nem adnak vele, de ezek már mind egyedi felhasználáshoz igazodó kiegészítések.
Na meg persze lehet rá tenni hosszabb teflon csövet is, akinek az kell. -
KisBundi
őstag
válasz
icemad #44461 üzenetére
Beruháztam én is egy Bambu A1-re és eladom a régit. A szálvisszahúzás közben a bowdenes megoldás miatt olyan mértékben lazított a tekercsen, hogy folyamatosan elakadt utána a filament és rángatta mindig az egész tekercset. Remélem a direct drive kisebb rectractja miatt talán nem fogja annyira rángatni, de ha igen, akkor láttam itt a fórumon S2-höz falra szerelhető tartót is. Érdemes lehet hozzá majd kinyomtatni. Teflon csövem van bőven.
-
-
Demo07
aktív tag
válasz
icemad #43909 üzenetére
PTFE teflon cső kell neked, vegyél pár métert, nem egy horror, amúgy is kellett volna eddig is.
Az érzékelőd előtt-után legyen legalább 5-5cm cső, hogy ne törjön az anyag.
Másik, hogy simán a szárítóból mehet a teflon cső a filament sensorba, igazából eddig is az lett volna a szerencsés.
3. dolog amiért kell a teflon cső, mert ha nincs akkor a nyomtató fej mozgásakor simán ránt annyit a spool-on, hogy ott pár menet fellazuljon és akkor tud akadát csinálni..
A szárítóba nyugodtan nyomd le annyira csövet hogy ott is legalább 3-5cm legyen, és ne törjön az anyag.4/2mm cső kell neked, persze lehet venni 4/2.5 -öst is de semennyit nem változtat a súrlódáson véleményem szerint. Gondolom nem 200/300 mm/s3-al nyomtatsz vagy fölötte, hogy a súrlódás számottevő lenne.
OFF: Több éve nyomtatok a szárítóból közvetlenül relatíve hosszú teflon csővel. A szárítótól a fejig legalább 1.5M cső van nekem, soha semmi gond és súrlódást nem tapasztaltam, pedig én nyomtatok 200/300 mm/s sebességgel ténylegesen, 4/2mm csővet használa!
-
fabula
őstag
válasz
icemad #43913 üzenetére
Inkáb 4x2,5 mm-est vegyél erre a célra, mert ez csak vezeti a filamentet és minél szűkebb a cső (általában 4x2 mm-es szokott lenni, ennél csak a Capricorn csövek szűkebbek, ezek a bowdwnws extruderekhez jók), annál több lesz a súrlódás és nehezebb lesz húzni a szálat az extrudernek
Szerintem.
-
ffodi
veterán
válasz
icemad #43911 üzenetére
Azt cseréld ki egy hosszúra, ami legalább 0,5-1 m (helytől függően). A lényeg, hogy a nyomtatófej (és/vagy filementszenzor) és a szárító közötti szakaszon az vezesse meg az anyagot és legyen elég helye mozogni, ha a fej mozog. Valamint, szerintem úgy érdemes betenni a rollnit, hogy a filament alulról jöjjön, ne fentről.
-
fabula
őstag
válasz
icemad #42870 üzenetére
+1 Sunlu S2, jelenleg innen vásárolva appból 18.500.- Ft [link] .
Egyébként 70 C az az 50, ez a gyári adat.
Szerintem ennyiéert egész jó, valamint nagyobb orsók is belemennek barkácsolás nélkül 210*85 mm-ig. Ez a legtöbb 1 kg-os orsónak bőven elég.
De mindenki azt vesz, amit akar és szeretne és van rá kerete. -
dugesz77
őstag
válasz
icemad #42870 üzenetére
A kicsi Easdry-hoz lehet nyomtatni bővítő részt, amit én még nyomtattam hozzá az a csapágyas spulni tartó azon érezhetően simábban, könnyebben húzódik a filament.
-
dugesz77
őstag
válasz
icemad #42870 üzenetére
Ott a CYCLOPES . Az a tesztgyőztes az mindent is tud. Most huszadikán jelenik meg a Polyphemus , az még komolyabbnak tűnik.
-
dugesz77
őstag
válasz
icemad #42863 üzenetére
EIBOS Easdry is jó ha elég az egy kamrás. (teszt ). Egy eBox Lite-al tudtam összehasonlítani (azt használom ez mellett). Szerintem az eibos-nak nagyob a teljesítménye míg az eboxot kicsit könnyebb használni plusz van benne időzítő már ha valakinek ez fontos.
-
poli27
Topikgazda
válasz
icemad #42861 üzenetére
Filament szárító Sunlu S2 - Variometrum webáruház
Pl ez tökéletes minden anyaghoz... -
Reggie0
félisten
válasz
icemad #42314 üzenetére
PETG moven megteszi. De az, hogy max 60 fokot tudsz beallitani a mosogepen nem jelenti azt, hogy 60 fok a legnagyobb ami elofordul. Altalaban ezek ketpont szabalyozassal futenek, azaz felfutesnel boven fole megy, 70 fokig is, aztan visszahul ala, kozel 50-re es megint elkezd futeni. Ezert vannak olyan gepek ahol kulon program a stabil 60 vagy 70 fokos futes.
-
dugesz77
őstag
válasz
icemad #42314 üzenetére
TPU esetleg? 80 fokig hőálló, sav + olajálló. Vagy PETG. Sima görgők tervezéséhez szerintem elég a webalapú thinkercad.
-
azbest
félisten
-
JulianSinulf
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
icemad #41971 üzenetére
Igor csinált régebben egy jó videót többféle módszert is bemutat.
-
peugeotmate
őstag
válasz
icemad #41971 üzenetére
Többször jól jött már nekem is: spool wiki
-
haxiboy
veterán
válasz
icemad #41955 üzenetére
A számításokat (G-Code feldolgozás) a stepperek mozgatásához nem egy gyenge hardvernek kell megcsinálnia. Jó példa erre, nem is kell gyorsan nyomtatni, csak G-Code Arcs nélküli firmware-vel görbe felületet nyomtatni nagy részletességgel. Gyorsabban fogy el a pufferből a parancsok listája, mint amilyen sebességgel fel tudná a nyomtató ezt tölteni -> meg-megáll a nyomtatás, ezt még tetézi az SD kártyák lassú sebessége. Ha bekapcsolod az áramszünet utáni nyomtatás folytatását még könnyebb reprodukálni a problémát.
Szóval magasabb step-rate, nagyobb precizitás, gyorsabb nyomtatás, nagyobb szabadság, macrok, jól működő input shaping stb. stb.
Nem beszélve arról hogy nem kell új firmware-t compileolni és flashelni minden adandó alkalommal amikor módosítasz valamit.Ender 3 V2 Neo
Marlin: ~1 órás benchy
Klipper: 25 perces benchy, és még szebb is -
Reggie0
félisten
-
Joshi
titán
-
bb.bocs
őstag
válasz
icemad #41584 üzenetére
névegykártya is kevés volt
0.4es fej van benne .azóta is szopok.. tisztitottam kaptont, játszom a hömérséklettel.. úgylátszik nem nekem való ez
a másikkal is csak szoptam.. itt csak 1 dolgot kellene tudnom a szintzezést, úgylástszik valami mégsem jó
pedig nyomtatnék én.. de 2 napom lassan ezzel megy el.. first layer szép legyen, most meg hogy tapadjon
semmi
pedig nem olcsó gép,de valamit nem csinálhatok jól... nem tudom mit .(
-
bb.bocs
őstag
válasz
icemad #41580 üzenetére
ender 3 ról váltotttam. meguntam hogy mindig kell vlmit basztatni. nah itt csak a szintezés van
az is 5 év nálam
valószínű ez volt a gond
köszi
amúgy fűthető, kapton van rajta,most akarítottam le,de a szintezés volt a gond. nem hittem hogy ennyire fent kell lennie... nvjegykártya amit használtam nem elég vastag a szintezéshez
-
bb.bocs
őstag
válasz
icemad #41576 üzenetére
köszi ,meglesem. próbálkoztam több hömérséklettel is, mindig az eleje fos, az első pár réteg leginkább. Curában nincs benne a nyomtató, nem tudtam behúzni, és lementett fájt sem találtam hozzá
illetve még usbre kötésre sem jöttem rá
elég új nekem ez a gép. 80mm/seccel nyomtat, de próbáltam nyomtatás közben visszavenni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
icemad #41543 üzenetére
Vase 770 by xSteve | p*nás váza
nekem kék-zöld silk volt abból, ez nagyon látványos: Modern spiral planter by SchulteGeileTechnik | Download free STL model | Printables.com
-
válasz
icemad #39410 üzenetére
Aki Sovolban gondolkodik annak infó, hogy a support lassú és csak úgy nem igazán küldenek cserealkatrészt. Elég körülményesek, tehát ha valami elromlik rajta érdemes otthon kicserélni vagy megjavítani vagy elvinni egy hazai szakemberhez.
Nyilván érdemes megpróbálni a supportot, de nekem hiába tört meg a termisztor kábel, ami egyébként össze van forrasztva az asztallal, nem ajánlottak fel sem új kábelt, sem új asztalt. Úgyhogy kicseréltem magamnak pár ezer forintból.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
icemad #39404 üzenetére
Szia!
Ennyiért talán egy resin-est lehetne venni. De az meg macerás, veszélyes. Oda kell figyelni a környezetre, meg az egészségére. Maszk, kesztyű és szemüveg ajánlott.
FDM-ben nem fogtok normálisat találni, csak ráköltőset.
Én egy 100€-os visszaküldött Anycubic MegaZero 2-vel kezdtem. Kis tárgyakból nyomtattam párat, aztán a nagy tárgyakkal már gond volt.
Szóval kezdésnek ilyesmi jöhet szóba ennyiért, de, hogy ki tudja e nyomtatni vele a fejlesztéseket, az már más kérdés. Emellett ebben az árban sok nyomtató igencsak hangos. Mellette lenni nem jó dolog, de otthagyni sem.
Az Ender 3-hoz találni sok fejlesztést és népszerűbb is, mint a MegaZero.
Ebben az árban ezzel lehet próbálkozni.Most itt páran vettek Kobra-t kezdésnek. Esetleg azt érdemes megnézni.
Gyakorlásnál kérdés, hogy mit akar gyakorolni? Mechatronikernek készül esetleg?
Én azt vallom, hogy bekapcsolom és működik. Gyakorolni meg a 3D tervezést kell és a szeletelést a nyomtatáshoz. De van, aki nagyon élvezi az alaplap cserét, az eldugult fej tisztítását, átalakítását. Extra motorok és autoszintezés beépítését. Klipper-re váltást, amihez egy Pi is kell. Akkor már ismerkedhet a Pi környezettel is, meg a Klipper-rel is.
És akkor nem árt pénzelni sem. Egy-két dolog lehet annyiban, mint a nyomtató. -
Lookup
tag
válasz
icemad #39404 üzenetére
Szia!
Én még gyűjtenék egy kicsit és a Sovol SV06-ot ajánlanám, haver minap húzta be 97 ezer forintért a gyártó webshopjából. Ez egy teljesen korrekt gép, a budget kategória jelenlegi királya sokak szerint. A kinematikája elavult (ágyrángatós), de ezen kívül szinte minden korszerű és elvárt fejlesztés megtalálható rajta. Ennek köszönhetően szinte a dobozból kivéve működik és lehet vele szépeket nyomtatni, lesz sikerélmény bőven, ami egy 14 éves gyereknek azért fontos.
Majdnem minden ami a 100-200 eurós kategóriában található az manapság már kerülendő, ugyanis egy kis extra spórolással olyan gépet lehet venni ami ár-érték arányban verhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged