Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika75
tag
Igaz nem nyomtatás,de mégis kicsit az.
Letöltöm a timelapse videót a nyomtatóról,de nem tudom megnyitni a média lejátszóval. Mi lehet a baj? Sérült lenne vagy a win 11 nem tudja kezelni az Avi fájlt? -
Tomika75
tag
válasz
Emunem #48335 üzenetére
Ő még a legelsők között vette az X1C-t amikor megjelentek volt velük pár gond. Alapból majdnem mindegyik asztal görbe volt. Én is azért nem vettem akkor mert itt követtem nyomon a többiek kárán a Bambu evolúciót. Amikor már mindenki dícsérte és nem volt velük gond akkor vettem meg én is. Viszont a hülye fejemmel szentimentális okokból nem adtam el rögtön az MK3S+-t. Most tudtam eladni kb. fele annyiért mint amikor megvettem a Bambut.
Gondolom az akkori problémák miatt sem alakult ki nála a ragaszkodás. Meg azért akinek volt már Prusája az mindig nosztalgiával néz rá vissza és sokkal könnyebben vesz újra. -
Tomika75
tag
válasz
mumtaz #48315 üzenetére
Én a feleségem ender 3 s1 plusának a 30x30-as ágyát konkrétan leszedtem és nekiálltam kézzel feszegetve kiegyenlíteni mert simán volt benne 1-1,5 mm különbség. Eltartott egy darabig de most kb. 0,2-0,3 lehet amit elméletileg kompenzál előtte tele volt lila értékekkel, most minden zöldben van.
-
Tomika75
tag
válasz
poli27 #48277 üzenetére
Full bambu koppintás.
peugeotmate: Köszi a segítséget! A Bambu Stúdióban nincs benne úgyhogy most tölthetem le az Orca-t.
-
Tomika75
tag
válasz
peugeotmate #48241 üzenetére
Köszi ezt észre sem vettem!
Akinek van orcaslicer-e az meg tudná nézni van-e benne Creality Ender 3 S1 Plus? Már csak kíváncsiságból.
Ez a Creality Print egy nagyon gyenge fos másolat csak nem tudom minek a másolata a Bambu stúdióé vagy a Prusasliceré? Mindegyikre hasonlít csak éppen szerintem leginkább a rossz dolgokat vették át. Bonyolult, lassú és tele van buggal. -
Tomika75
tag
válasz
laskr99 #48217 üzenetére
Sajnos nagyon leküldték az MK3S+ árát,ill. a piac csúnyán beárazta. Nekem is csak nagy nehezen sikerült eladnom, bár úgy voltam vele 120-nál olcsóbban nem adom inkább megtartom. Vicces, hogy amikor a feleségem nyerte az ender 2 s1 plus-t és feltettem a prusát eladni a lányom kitalálta neki jól jönne és gyorsan nyomtatni kezdett vele. Tökéletesen működött is,de aztán szerencsére több jelentkező is volt így ment a háztól. Kicsit fájt a szívem miatta, de ez van. Most itt az ender a bambu mellett és nem fogjuk eladni pedig az asszaony felajánlotta, hogy adjuk el. De ki venné meg és egyáltalán mennyiért? Úgy vagyok vele nincs értelme eladni. Megmarad a nagy dolgok nyomtatására.
Apropó, használja valaki a Creality Printet? Az Ender s1 plus profilja nincs benne szinte semmiben sem így küzdök vele egy kicsit.
-
Tomika75
tag
válasz
gaben22 #48212 üzenetére
Nyugodj meg, nem csak az enclosure lesz kuka hanem sok minden más is! Bár ennél azért barátibb a dolog mint az MK3S+ ---- MK4-nél volt ahol 250 euro volt a frissítő készlet és az új nyomtató közti különbség. Most pedig aki megvette esetleg nem is olyan régen a frissítő készletet az milyen ideges lehet! Ez azért eléggé idegesítő Prusáéknál, hogy csak úgy minden előjel nélkül piacra dobnak valamit.
De legalább próbálkoznak valamivel. A minőséget és megbízhatóságot tekintve nincsenek kétségeim ahány Prusám volt mindegyikkel meg voltam elégedve. Szép meg jó ez a visszafele kompatibilitás de megvan az a hátránya is, hogy az adott dimenzóban mozognak csak. Miért nem lehetett nagyobb nyomtatóteret csinálni? Csak azért, hogy fel lehessen használni a régebbi Plate-eket és a fűtőágyat?Ha igen akkor legalább fel vitte volna a magasságot 30 centire. Megcsinálták ezt a nyomtatót ami semmivel nem tud többet mint a Bambu, kisebb a nyomtatótér, nem olcsóbb, akkor végül is minek?
Félre értés ne essék, tisztelem szeretem a Prusát, nagyon szimpatikus az egész hozzáállásuk a dolgokhoz és kellenek is, hogy ne legyen olyan egyoldalú a piac,de azért jó lenne ha nem mindig csak a konkurencia után kullognának. -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #47905 üzenetére
Ha úgy nézem akkor nem,de a feleségem nyereménye nem az enyém és jó kérdés mennyiért lehetne eladni? Viszont megérkezett hozzá a K1 max texturált lap a Fysetc-től mivel csak a Crealitynél találtam hozzá való plate-et 14 ezerért inkább megvettem 4600-ért a K1 max-ét. Kicsit mókolni kell vele mert az ütköző csavarok helye máshol van de lehet hagyom a francba mert kb. 7 millimétert van előrébb a lap ami a nyomtatási méretet nem befolyásolja. Az asztalt kiegyengettem, papírlappal belőttem jól. Kicsit még mindig furcsa, hogy ott az automata szintezés ami századra megmondja az egyenetleségeket és el is menti és mégis papírlappal kell belőni a szintet. Állítgatni is tudom az egyenetlenségeket de nem tudom miért? Erről sehol nincs egy videó sem, mert ez a legújebb firmware-el jött be az értékek pontos kijelzésével együtt.Van még 1-2 dolog amivel nem találkoztam a régebbi videókban. Aztán ott van, hogy támogatja a 160mm/s-os nyomtatást de a Creality Print alapból 50-el akarja nyomtattatni, jelenleg 100-ra állítottam és úgy nyomtat, majd kipróbálom a 160-at is. Ez a Creality Print is egy lebutított Bambu koppintás kicsit megbonyolítva. Viszont összevetettem a Prusa Slicerrel ( a Bambunál nincsen a listában ez a modell) és nagyjából 20-25%-al rövidebb időket hoz nyomtatási időnek. De amúgy teljesen szépen és jól nyomtat.
-
Tomika75
tag
Üdv!
Még mindig küzdök az asszony gépével. Sehol nem találok egy értelmes használati utasítást. A jó az egészben, hogy ami videók fent vannak azok 1 évesek és nem túl részletesek. Közben volt pár frissítés és van pár olyan opció ami új és nem tudom hogyan használható? -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #47891 üzenetére
Kint voltak 3D expón, nyertek is náluk tombolán tanfolyamot.
Engem inkább a tervezés érdekelne. Az expón beszéltem Kollár Józseffel a CAMXpresstől de azt mondta nincs nagyon igény a Fusion 360 CAD tanfolyamokra. Ő szívesen tartana,de kellene egy megfelelő létszám mivel 150 ezer forint egy képzés és ha többen vannak több felé oszlik a költség. -
Tomika75
tag
válasz
ptesza #47836 üzenetére
Lehet, bár nem igen fog 60 foknál feljebb menni mivel csak PLA lesz vele nyomtatva.
Keresgéltem hozzá másik lapot,de nekem úgy tűnik ez egy ilyen mostohagyerek mert nem nagyon találok hozzá illetve úgy nézem a K1 Max-al megegyező a mérete. Az jó lehet hozzá vagy van valami különbség a méreten kívül?
Viszont ami érdekes, hogy lehet hozzé lézer modult is venni ami gondolkodóba ejtett csak nem tudom megéri-e? -
Tomika75
tag
válasz
Silent77 #47829 üzenetére
Köszöni szépen!
A hibás first layer oka: görbe az asztal. Mondjuk nem értem miért is van akkor az auto bed leveling? Szétszedtem, egyengettem rajta de még nem az igazi. Holnap újra szétszedem és hajlítgatom még egy kicsit. Mondjuk nem vagyok biztos a CR Touch helyes működésében. Második alkalommal amikor nagyjából jó lett a first layer azt papírlappal kézzel állítottam be. Mindegy, majd holnap buherálom kicsit.
-
Tomika75
tag
válasz
Reggie0 #47825 üzenetére
Nincs hozzá leírás, nem kell összeszerelni mert összeszerelve kaptuk, de az összeszerelés lenne a legkisebb gond. Be kellene kalibrálnom, problémás a first layer.
poli27: Ajándék lónak ne nézd a fogát.Feleségem nagyon örült neki még soha nem nyert semmi ilyen értékű dolgot.
-
Tomika75
tag
Üdv!
Tegnap a feleségem a 3D Expo-n megnyerte a fődíjat (Ender 3 S1 Plus) úgyhogy most meg kellene tanulnom nyomtatót szerelni. Bambu és Prusa tulajként ugye evidens volt, hogy fogtam és csak nyomtattam. Van itt olyan akinek ilyen nyomtatója van?Esetleg tudna segíteni a beállításokban, tapasztalatokban? Milyen Slicerrel használjam? Bambu Studióban nincs, Prusaslicerben találtam támogatást. Az jó lesz vagy nézzek mást? -
Tomika75
tag
ABS nyomtatáshoz milyen supportot érdemes használni? HIPS, PVA?
Ti mit szoktatok? -
Tomika75
tag
A 3DPower filament most milyen? Még mindig szar vele nyomtatni?
-
Tomika75
tag
Tudtommal PS-ben be lehet állítani a törlést másik tárgyba is ha annál nem fontos a színváltás. így ha van valami funkcionális vagy fogyóeszköz vagy kutyát dobálni való akkor azt be kell állítani és oda töröl. Az MMU3 kevesebb filamentet használ fel színváltásnál mint a Bambu.
-
Tomika75
tag
-
Tomika75
tag
Ha lesz esetleg valamikor végre filament készlet a Bambunál akkor rendelek tőlük valamit. Mivel nem valószínű, hogy kihasználom a 8 tekercses kedvezményt a hónapban ha esetleg kellene valakinek a PLA basic,PLA matte,PETG basic,ABS kombóból valami kedvezményesen akkor tudok neki is rendelni. Elsősorban Tatabánya és környékén tudnám átadni.
Közben nézelődtem Prusáéknál is és nem tudom náluk mekkora akció volt mostanában,de igen szegényes nekik is a kínálatuk most... -
Tomika75
tag
Esetleg valaki próbálta már a Filanora PLA BIO Flexet? Azt írják flexibilis. De az a kérdés mennyire???
-
Tomika75
tag
válasz
fabula #44176 üzenetére
Hát nem tudom ennek az UV álló-nem UV álló dolognak mennyire van értelme?
Vannak itt olyanok akik PLA-t vagy PETG-t esetleg ABS-t nyomtattak kültérre és 1-2 év alatt tönkrement/ kiszívta a nap?
Egyik ismerősöm 6 éve nyomtatott névtáblát a kapujára PLA-ból és napi 15 órából kb. 10-et süti nap. Hát köszöni jól van és kutya baja. Nekem vezetőszál tartó van PLA-ból a kerítésnél 2 éve és annak sincs semmi baja. -
Tomika75
tag
A veszélyes hulladék kezeléssel kapcsolatban: itt nálunk az egyik mosószer és más otthoni vegyianyag gyártónál a minta anyagok és selejtek mentek a veszélyes anyagba. Ez marha sokba került, úgyhogy megoldották: ami selejt de még használhatónak tűnik( mosogatégép tabletta, illatosító, sok más egyéb...) de kereskedelmi forgalomba nem hozható abból szépen csomagokat csinálnak és eljótékonykodják, oda adják ajándékba esetleg a rászorulóknak.
Veszélyes hulladék elszállítás megoldva és még örülnek is az emberek és azt mondják milyen jó fej ez a cég. -
Tomika75
tag
Jónak tűnik a cucc, lehet előbb-utóbb be kellene ruházni egyre?
[link] -
Tomika75
tag
Karban kellene tartanom a Prusát mielőtt eladom. Mit gondoltok a rudakat lefújjam száraz PTFE-vel?
-
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #43864 üzenetére
Oké, meggyőztél, rendeltem egy packot ha másra nem supportnak jó lesz vagy kutyát dobálni.
ADAM1337 marketplacen árul most valaki K1 speedyt ha esetleg nem akarsz jövő évig várni... -
Tomika75
tag
Ez a Creality PLA jó a Bambu sebességéhez is? Ahogy nézem 40-80mm/s a nyomtatási tartomány.
Igen tudom, hogy ki lehet nyomtatni gond nélkül ha leveszem a sebességet,de nem azért veszem a Bambut, hogy ugyan olyan gyorsasággal nyomtassak mint egy sima nyomtatóval.
gyemipapa köszönjük a linket, ennyiért nagyon olcsó ez a filament! Magyarországon nem nagyon fogsz találni olcsóbbat néha külföldről lehet kifogni nagy akciókat de inkább az 5000 Ft/kg-tól a jellemző.
A legelső kérdésedre pedig a hozzászólásokból következtetve: itt senki nem tud olyan átalakítóról amire neked lenne szükséged úgyhogy azt saccolom 99%, hogy nem létezik. -
Tomika75
tag
válasz
Csupati #43753 üzenetére
Ne az Emagon akarj nyomtatót venni!
Első körben mindig a gyártótól kell megpróbálni. Ez nem olyan mint az autóalkatrész vagy a szerszámgép, hogy a gyártónál mindig drágább és valamelyik kereskedő enged egy kicsit a haszonkulcsából. A nyomtatók nagy része mindig a gyártónál a legolcsóbb, mivel ők online forgalmaznak. A garancia érvényesítése is macerásabb a kereskedőnél, a nyomtató gyártóknak nincsenek hivatalos szervizeik ők is ugyan úgy visszaküldik a gyárba mint te tennéd vagy veled küldetik vissza. Amúgy a linkemben 247 dollár ami olcsóbb mint egy FDM nyomtató. A 0,05 réteg is tud látszani a kérdés az neked mennyire zavaró ill. mennyire számít az utómunka mértéke?
De mint mondtam, ha keresel a környékeden egy fdm nyomtatós és egy gyantás nyomtatós embert és kinyomtattatsz vele egy tárgyat akkor meglátod neked melyik lenne jó?
Lassanként úgyis magukhoz térnek a gyantás mágusok, azok hamar megmondják neked a tutit! -
Tomika75
tag
válasz
Csupati #43747 üzenetére
Ezekre mindegyik jó, kivéve talán az erősséget (tudtommal a gyantás nem olyan starpabíró).
Viszont az FDM nyomatokon látszanak a rétegek és jóval több utómunkát igényel.
Nem tudom hova valósi vagy,de lehet innen kellene keresned valakit aki kinyomtatna neked egy adott tárgyat fdm-el és gyantával aztán el tudnád dönteni a kérdést hamar mielőtt beleugrasz egy felesleges vásárlásba. -
Tomika75
tag
válasz
Csupati #43745 üzenetére
Megnézted a nyomtatási térfogatot?
Szerintem azzal nem fogsz tudni mindent kinyomtani amire szükséged lenne.
[link] ennek azért nagyobb a nyomtatási felülete bár én nem értek a gyantás nyomtatókhoz (sem). Meg nem ártana kimatekozni melyikkel ( gyanta vs. filament) jössz ki olcsóbban. Az biztos, hogy a gyantás sokkal részletgazdagabb csak kérdés ki tudsz-e mindent nyomtani ( méret) vele amire szükséged lesz. Gondolom majd Scallion kiokosít tudtommal ő sokat gyantázik ( de van itt még más szakértő is). Én csak lelkes amatőrként belekibickedem. -
Tomika75
tag
válasz
laskr99 #43397 üzenetére
200-ért rakd fel most és talán megveszi valaki karácsonyra, ha nem akkor egy darabig még árulni fogod és ha eladtad 200 ezerért akkor 140 ezret buksz rajta ami szerintem egy kicsit fájdalmas. Egy Bambut 200 euróval olcsóbban simán eladsz míg a Prusán jó esetben "csak" 350 eurót buksz. Ami konkrétan egy A1 mini ára ( Józsiék is elfelejthetik az ő Mini-jük eladásait innentől kezdve)
-
Tomika75
tag
válasz
2thletme2day #43395 üzenetére
Köszi,de nem kell A1, volt Mini-m is és azért váltottam az MK3S+-ra mert kellett a nagyobb nyomtató tér és direct drive.
Arról nem is beszélve, hogy fontos a "mindent is tudjak nyomtani" tudat. Nem szeretnék azzal szembesülni egyszer, hogy valamilyen anyagból azért nem tudok nyomtatni mert azt a nyomtató nem tudja már.
Én mindennel így vagyok, ha megtehetem akkor mindenből a leguniverzálisabbat ( mindent tudót) veszem. Nem szeretem azt amikor rájövök, ha régebben kicsivel többet költöttem volna el akkor most erre is-arra is tudnám még használni érzést.
Pontosan ezért vacilálok a váltásnál ( ha rászánom magam és Józsiék tovább húzzák a 3.5 eladását) az X1 és a P1S között. Annyira még nem temetkeztem bele a témába és nem tudom a pontos különbségeket, hogy ér-e annyival többet az X1? -
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #43393 üzenetére
Azt tudom, hogy az MMU2-vel voltak bajok bőven és ezért csinálták meg az MMU3-at,de nem nagyon hallani róla sok mindent és YT-on sincs sok minden róla.
#43394Joshi azt tudom, hogy a Bambu több anyagot pocsékol mint a Prusa, viszont lehet különböző anyagokat is nyomtatni vele egyszerre amire a Prusa nem képes.
Annyira azért nem néztem utána,de mivel a Bambu rengeteg mindent a Prusától vett át, gondolom ott is működik a tárgyba öblítés amivel szépen lehet spórolni. -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #43367 üzenetére
Hát most egy kicsit elbizonytalanítottatok!
Mennyire hangos az a hangos?
Mivel éppen azt terveztem, hogy eladom a Prusát és veszek helyette egy Bambut.
A váltás oka a gyorsaság és a több színű nyomtatás lehetősége. Tudom, hogy kijött Jozeféknél az MMU3 de egyenlőre nem sok véleményt hallottam róla ( tényleg ha valakinek itt van akkor megoszthatná mennyire jó/rossz?).
Meg a váltás másik oka, hogy nagyon kiakadtam Jozefékre az MK4 bevezetése és arra való frissítése miatt. Gusztustalanul sokat kérnek a frissítésért ami egyáltalán nem éri meg mivel 250 euróval többért már veszel egy új MK4-et, ennek köszönhetően alig eladhatóvá tették az MK3S+-okat vagy akkorát bukik rajta az embert, hogy vért fog hányni. Azért eddig a Prusákra az volt jellemző, hogy szépen tartották az árukat és minimális buktával tovább lehetett adni őket.
Gondolkodtam a 3.5-re frissítésen a gyorsabb nyomtatás, a szebb kijelző ( ami talán előbb-utőbb érintős lesz ha sikerül végre azzal is foglalkozniuk), a Prusa connect támogatás, pendrive használat miatt de természetesen azt nem lehet kapni pedig nekem az tökéletesen megfelelne mert a nyomtatási minőséggel eddig sem volt gondom.
Sajnos túl sokat ültek a babérokon ahogy azt már egyszer leírtam és ennek most nem csak ők, hanem mi is megisszuak a levét.
Ui.: Akinek van-volt Prusája és Bambuja is annak is kiváncsi lennék a véleményére az esetleges különbségek miatt. -
Tomika75
tag
Van most valahol orbitális akció filamentre?
3D power filával van valakinek tapasztalata? -
Tomika75
tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy nyomtattam sütőhöz fogantyú alkatrészt megrendelésre. Gondoltam ASA jó hozzá de kiderült, hogy nem. Nem olvad el,de részben meglágyul a rögzítő csavarnál és elkezd lötyögni. Ötletek,hogy esetleg miből nyomtassam? -
Tomika75
tag
Üdv!
Kint van a hivatalos 2.6.0-s verzió és nem is szóltok????
[link] -
Tomika75
tag
Üdv!
Eryone rendelésekkel mik a tapasztalatok? Sokáig tart mire ideér és az ér ide amit megrendeltem?
Van valami plusz költség azon kívül amit nekik fizetek?
Mennyire jók a filamentjeik?
Kb. 20 tekercset vennék és szinte mindegyik típusból lenne benne ezért érdekelne ha valamelyik problémás akkor kuka. TPU-t nyomtatott már valaki tőlük?
Hogyan érdemes fizetni? PayPal-al vagy kártyával? -
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #40338 üzenetére
Na ebből a videóból is kiderül, hogy mekkorát kamuztak Prusáék mikor azt mondták ugyan akkor elkezdték fejleszteni az MK4-et mikor az XL-t. Az XL-re megvan a firmware az MK4-é még a kanyarban sincsen. Ezt az MK4-et gyorsan összedobták, hogy legyen valami új is tőlük 5 év seggvakarás után.Aztán most küzdenek azon, hogyan oldják meg a szoftveres dolgokat ha már elkérnek egy valag pénzt egy olyan frissítésért ami érdemben nem hoz akkora eredményt, hogy az megérje. Persze ígéret az van, szóval nagyon kíváncsi vagyok ugyan mikor lesz belőle valami? Arról nem is beszélve, ha annyira rákészültek volna a piacra dobásra akkor nem csak júniustól lenne elérhető a frissítőkészlet. Egyre inkább hajlok a Bambu felé. Még szerencse, hogy nincs rá pénzem így van időm kivárni mi történik az MK4 ügyben?
-
Tomika75
tag
válasz
daninet #40100 üzenetére
Nem tudom mikor telítődik, mert nem átlátszó a zacskó amiben van.
Én a filamenteket Ikeás zacskóban tárolom kisebb szilikagéles zacskókkal. Ezek a nagyobb csomagok egyenlőre csak úgy vannak,de arra gondoltam az Ikea dobozban is tárolhatnék pár tekercset és oda beférnének ezek a nagy zacsik.
Van szárítóm is amiben kiszárítom a filamentet mielőtt nyomtatnék vele csak még azt nem oldottam meg, hogy rögtön a szárítóból nyomtassak. A nyomtatószekrényemet egyenlőre nincsen kedvem kifúrkálni és átalakítgatni mivel nem tudom meddig marad ez a Prusa? Lehet Bambu vagy MK4 lesz belőle akkor pedig vagy az AMS vagy az MMU3 miatt úgyis át kell majd alakítani.
JulianSinulf: 10 %-nál én sem tudtam lejjebb vinni szárítóval sem. Sőt volt olyan petg-m ami az istennek nem ment lejjebb 19%-nál. A házban amúgy 42-50 % közötti a páratartalom. -
Tomika75
tag
Kaptam pár zacskó 10 dkg-s szilikagélt ( a becsomagolt gépekhez teszik párátlanítónak)
Azt olvasom rajta, hogy a dehidratálását 16 órán keresztül 245 fahrenheit fokon kell csinálni. Na ez 118 celsiust jelent. Lehetséges , hogy ilyen sokáig ilyen magas hőfokon kell? -
Tomika75
tag
Help!
Frssítettem a Prusaslicert és telepítette a Pronterface-t ez mi és mire való?
Nem vagyok egy nagy telepítő varázsló eddig mindent megcsinált magától,de most több mindent kellene/lehet kijelölni és nem mindenről tudom mi micsoda?
Esetleg valaki tudna segíteni vagy egy elérhetőséget adni a változásokból mit érdemes feltenni vagy sem?
Nem találom a teszt objektumnál külön az MK3S+-t csak MMu2S-el akkor ezt kell kijelölnöm vagy ha nincs MMU2S-em akkor ne is jelöljem ki? -
Tomika75
tag
Érdeklődnék, hogy aki vett többszínű filamentet ( nem rainbow-t) az már nyomtatott vele? Ha igen milyen lett az eredmény, esetleg egy képet kérhetnék?
-
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #40054 üzenetére
Én mindenképpen a kitet választanám első sorban az ár miatt másod sorban mivel már szereltem össze egy MK3S-t tudom, hogy nem akkora ördöngösség összerakni és én élveztem is. Értem, hogy készen akarsz venni mert nincs kedved összereléssel bíbelődni.
#40055MrAlex: tiszteletben tartom a véleményeteket, de ebben az árazás kérdésben nem fogunk egyet érteni. Úgy látszik a bútoros hasonlatom nem sikerült jól de szilárd meggyőződésem, hogy a két nyomtató ( kit/ összeszerelt) árkülönbségét egy használt nyomtatónál senki sem fogja megfizetni legalábbis én biztos nem tenném.
#40056Reggie0: az a 4 euro szállítási árkülönbség szerintem elhanyagolható. -
Tomika75
tag
válasz
MrAlex #40051 üzenetére
A különbség köztünk, hogy én vevői oldalról közelítem meg ti pedig eladóiról. Persze, hogy szeretné az ember minél drágábban eladni a nyomtatóját, de most őszintén ha választanotok kell két összeszerelt nyomtató között akkor a drágábbikat választjátok mert azt anno összeszerelve vették?
Amúgy pedig ha szétszereled ahogy vetted akkor kapásból kevesebbet adnak érte ha nem is tudják kipróbálni.
#40052JulianSinulf: ez így egy hülyeség, hogy mindig az összeszerelt árat kell nézni mert összerakva adod el! Akkor ennyi erővel ha eladsz egy bármilyen bútort amit lapra szerelve vettél kifizetteted az óradíjat is amit az összeszereléssel töltöttél?
A garancia pedig az, hogy vétel előtt kipróbálja az ember és így a vevő és eladói oldal is megnyugodhat, hogy működik nem pedig, hogy a gyárban egyszer jól összerakták. Az egy dolog, nem garantálja semmi, hogy nem szedted már szét többször is. ( Nem mondom, hogy ezt tetted, de bárki bármit feltételezhet)
De amúgy lelketek rajta, ha ezek alapján árazzátok be a nyomtatót ám legyen! Majd a piac eldönti neki mit ér meg? -
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #40044 üzenetére
Ez így rossz megközelítés,mert te az összeszerelt változat árát veszed alapul amit csak azok fizetnek ki akik így veszik a gépet. Ha valaki használtan veszi akkor a kit ára szolgáltatja az alapot az senkit sem érdekel, hogy te a drágábbik megoldást választottad anno. Jelenleg jól megszívattak minket az árcsökkentéses bulijukkal és sikerült 50-70 ezerrel lejjebb vinniük a nyomtatóink értékét egy tollvonással.
Más:
Amúgy ha valakit érdekel itt van Jo blogja az MK4-ről [link] kicsit részletesebben mint a YT videó van benne pár érdekesség ami kimaradt a videóból vagy éppen csak érintőre vették. Érdekesség a GYIK-ben az érintőképernyőre vonatkozó kérdésre a válasz. Nagy valószínűséggel lesz még fejlesztve az MK4.Vitaindító felvetése: [link] . Itt is a hozzászólók között van egy aki szerintem eléggé rátapintott a lényegre.
-
Tomika75
tag
válasz
MrAlex #40026 üzenetére
Pont ez az, hogy ugyan azokkal a beállításokkal nem tudom kinyomtatni amit esetleg szeretnék mint amikor egy tárgyra teljesen optimalizálva van a gcode. Lásd: béka, Buddy, bárány. De mindegy is, ami még idegesítő érdekes módon most már hirtelen van wifi is meg 32 bites alaplap( ugye azt mondogatták teljesen felesleges a 8 bites helyett más, mert teljesen jó az ahogy van), színes kijelző, stb.... eddig minden jó volt úgy ahogy volt így is tökéletesen működött, vitték mint a cukrot mert nem igazán volt versenytárs. Ücsörögtek hátra dőlve mint a jóllakott óvodás, nyomták a YT Live-ot, meg a PrusaSlicert hangolgatták. Ha esetleg rákapcsoltak a munkában akkor is csak az XL-re koncentráltak, hogy végre valahára felmutassanak valami újat. Amúgy nem akarom elhinni, hogy csak azért most érkeznek meg az első XL-ek mert chip hiány van.
Az pedig, hogy az MK4-et már akkor elkezdték fejleszteni mikor az XL-t egy faszság.
Ha már akkor tervben volt a 32 bites alaplap miért nem lehetett hamarabb behozni frissítésnek? Már a Mini megjelenésekor meg kellett volna csinálni ezt a frissítést a nagy testvérre! Mi értelme most ennek a 3 fajta upgrade-nek? Régen 1-1,5 évente volt egy ahol részben átépítetted a nyomtatót és jobb lett. Erre most itt az arcunkba rögtön három!
Hirtelen rádöbbentek, hogy nagyon megfogyatkozott a megrendelés, vagy elkezdett feltelni a raktár az eladatlan MK3S+-al ( aki ilyen árban akart nyomtatót venni inkább Bambu-t vett)és gyorsan le kellett tenni valamit az asztalra. Gyorsan összeaplikálták az XL-ből a cuccokat és itt egy öszvér vegyétek!
Ha komolyan foglalkoztak volna már korábban ezekkel a dolgokkal akkor most nem három fajta frissítőkészlet lenne egyszerre az arcunkba tolva. Ők sem gondolhatják komolyan, hogy valaki megveszi a legdrágább készletet mikor 250 euro különbségért ott az új MK4?
#40027JulianSinulf : Az upgrade kitet csak akkor éri meg megvenni, ha nem tudod eladni az MK3S+-t ha 600-ért eladod akkor nyertél 350 eurót. Sajna most ezzel a húzással nagyon lenyomták az árakat, viszont a farmosok meg dörzsölgetik a kezüket milyen olcsón tudnak majd hozzájutni. Szépen gyűlnek az MK3S+-ok a Marketplace-en 250 K-ért ami talán lehet még lejjebb fog menni ha nem viszik el.Ha megnézitek most bármelyik MK3S+-t 1-3 nap alatt meg lehet venni már nem kell heteket várni rá. Ebből is gondolom, nagyon-nagyon visszaestek az eladásaik.
-
Tomika75
tag
válasz
MrAlex #39999 üzenetére
Valahogy nekem ez a Benchy nyomtatás olyannak tűnik mint a Porsche-Tesla versengés. A Porsche megcsinálta ugye a Taycant ami megverte a Teslát a Nürburgringen erre a Tesla gyorsan összerakott egy full-full Model 3-at, hogy visszavegye a körrekordot.
Jók ezek az agyon optimalizált Benchy nyomtatások ugyan úgy mint amik általában az előre beállított mintatárgyak is. Aztán letöltesz valamit vagy tervezel és nem érted a tiéd miért nem néz ki úgy? A válasz egyszerű: valaki napokon keresztül optimalizálta a modellt ki tudja mennyi filament ment kárba mire meglett a tökéletes beállítás? Mint amikor a boltban nézed a tévét és miután megvetted nem érted otthon miért nem olyan szép a kép? Mert van egy külön bolti funkció amivel minden fullra van állítva,de ha te otthon így állítod be a tévéd akkor 1 éven belül tönkremegy mert túl van minden terhelve.
Azért haragszom Józsiékra, mert amíg meg nem jelent a Bambu addig csak ültek a babérokon és az XL-re koncentráltak az MK3S+ meg jó volt ahogy volt, aztán mikor megjelent a " Prusakiller Bambu " és a Sovol is előállt a maga nyomtatójával hirtelen gyorsan összedobták ezt a frissítést ami valljuk be igen drága! Én nagy valószínűséggel nem fogom megvenni, hanem inkább egy új MK4-et veszek vagy Bambu-t. Nem tudom ki fogja ennyiért ezt az upgrade-t megvenni? Aztán mit csinálsz egy 3/4 nyomtatónyi maradék alkatrésszel? Nem egészen értem az új fúvókákat. Most akkor egy teljesen más fúvóka lesz a régiek meg mehetnek a lecsóba? Még jó, hogy 14K-ért vettem NozzleX-et!
Mindegy, egyenlőre kivárom az első véleményeket aztán meglátjuk! -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #39788 üzenetére
Itt írtam rá és válaszra sem méltatott. Az a baj, hogy így már nem akkora bestbuy ezen az áron venni. PLA-val nem nagyon foglalkozom inkább csak a több színűek érdekelnek, a PETG pedig nem annyira megérős ennyiért. Esetleg az ASA amiből csak két szín van, vagy a TPU ami meg kifogyott...
-
Tomika75
tag
Hát az eryone filament vásárlásom egy időre megoldódott! Felvettem a kapcsolatot poli27 által linkelt eladóval [link] , sikerült is megkapnom a telefonszámot de nem veszi fel többszöri hívásra sem, ráírtam de válaszra sem méltat és időközben megváltoztatta a hirdetést valamint határozottan megemelte az árakat. Úgyhogy innen nem valószínű, hogy rendelni fogok bármit is.
-
Tomika75
tag
válasz
Lookup #39731 üzenetére
A gyártók leírása alapján ( legalábbis amiket én láttam eddig) 10 méterenként változik a szín a tekercsen, nem pedig a nyomtatási hosszon.
t72killer: nem kamu csak nem 1cm3-es dolgokat nyomtatnak rainbow-al. Nem igazán van értelme a méterenkénti színváltásnak. Képzeld csak el hogyan nézne ki poli27 manója méternkénti színváltással? Mint egy elcseszett zebra.
De ha te miniatűröket akarsz rainbowban akkor egyszerűbb menet közben filamentet cserélgetni. A színátmenet ott is megvan és te választod ki a színsorrendet. -
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #39475 üzenetére
A Sovolra gondoltam kezdő nyomtatónak nem a Bambura. Persze az is lehet kezdő, ha valakinek van rá annyi keret, bár jelenleg ez olyan mint anno az MK3S+-t javasolni a kezdőknek. Persze, hogy szépen meg jól nyomtat és megbízható-nincs vele szopás,de kezdésnek kicsit erős én úgy gondolom. Ha nem lenne most ez a Sovol akkor természetesen egy Mini-t javasolnék ugye
,de jelenleg jobb vétel az SV06S még ha egyenlőre nem is lehet kapni. Nekem szerencsém volt mert akkor jött ki a Mini+ és sikerült kimaradnom az Ender 3 szopórollerről ( bár mások szerint jól jön az, hogy megismerjük a nyomtatók működését én nem bánom, hogy kimaradt és a nyomtatás nyugodtabb-szórakoztatóbb részével töltöttem az időmet).
Más: Egyre jobban tetszenek ezek az Eryone filamentek! Leginkább a több színűek, rainbow-k, silk-ek és természetesen a TPU! Valamit ki kell okoskodnunk!
-
Tomika75
tag
válasz
Silent77 #39470 üzenetére
Majd kapható lesz! Ha nem kerget a tatár akkor érdemes kivárni!
A saját példámon okulva mikor eldöntetett, hogy veszek egy Prusa Mini+-t és a pénz is összejött rá, nem győztem kivárni a 12 hetet mire megjött volna a kit ezért inkább drágábban megvettem összeszerelve.
#39471fabulaSilent77#39470 és köszöntsétek a "Bambu Fan-ok" táborában az új tagot: fabulát!Annyit halkan megjegyeznék, hogy azért az kétszer annyiba kerül bár könnyebben eladható, ha mégsem jönne be neki a dolog, de mégis csak egy kezdő nyomtatóról beszélünk. ( Mivel azt írta ugyan abban a cipőben jár mint poli27.)
Akkor mégsem ugyan abban a cipőben jársz! Add el a CR10S-t és vegyél egy X1C-t vagy ha tuningolgatni szeretsz mint fabula, akkor egy P1P-t. Neki alapból nem lett volna jó az X1C, mivel azon nem sokat lehet mókolni. -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #39449 üzenetére
Szerintem egy kicsit már túl gondolod.
Az Ender 5 nem kezdő nyomtató. Mivel azt már többször is kifejtetted, egyenlőre csak ismerkednél a 3D nyomtatással és azt sem tudod érdekel-e egyáltalán? A párod X1C-t szeretne AMS-el ( foglald imába a nevét " áldott jó asszony",nem sok embernek járulnak hozzá ilyen költséges hobbyhoz). A Bambu nem hinném, hogy mostanában fog megszűnni mivel erősen a Prusa babérjaira tör és valljuk be többet is tud az MK3S+-nál.Mondom ezt Prusa tulajként ( volt Mini+ és MK3S+ is ).Én ha most kezdeném a 3D nyomtatást és úgy állnék anyagilag akkor a Bambut venném a Prusa helyett. Az igaz, hogy Józsiék supportját nem lehet kenterbe verni, de még akkor is. A sok színű nyomtatásnál mindig lesz hulladék,de szerintem ez is túl van hypeolva. Mégis mi számít soknak? A 0,4 mm átmérőjű filament 5-7 cm hosszan? Buksz 2 cm filamentet? Ennél többet fogsz amikor cserélgeted a tekercseket arról nem is beszélve, hogy nem kötelező a több színű nyomtatás csak egy opció! Magamból kiindulva, mikor befejeztem a nyomtatást akkor kiszedem a filamentet és megy vissza a zacskóba és ha újra nyomtatok akkor ismét újra levágok 1-2 cm-t a befűzésnél. Az is kuka,de mivel leginkább PETG-t használok nem túl jó kint hagyni a nyomtatón mint a tapasztalat mutatja ezért mindig visszacsomagolom.
De ha sokallod az árát, miért nem veszel egy Sovol SV06 Plus-t? Ha nézed Igor-t akkor tudod azt ajánlja kezdő nyomtatónak. Olcsó és jó is. Ha pedig tovább akarsz majd menni akkor veszel egy komolyabbat mondjuk Bambut, Prusát, Stratasyst....stb.
Lehetőség szerint olyat vegyél ami könnyen eladható, ha mégsem tetszene a dolog. Ender 5-öt nem fognak kezdő nyomtatónak venni az emberek, ahhoz drága. De te tudod... -
Tomika75
tag
válasz
t72killer #39351 üzenetére
De lehet, viszont nem fogok ezért fúvókát cserélgetni pláne, hogy itthon van még a fel sem szerelt Nozzle "X" 0,4-es méretben. Talán valamikor kipróbálom a 0,6-ot de nem mostanában.
#39352Mr.Csizmás az Eibos:X Easdry 18K [link]
#39354Imy oké köszi! Próbálkozom tovább hátha rátalálok a megfelelő beállításokra és anyagra. -
Tomika75
tag
Neked mi a tapasztalatod a Sunlu TPU-val?
Én most nyomtattam két hőtornyot
A zöld Sunlu, a fehér Spectrum. Ahogy megfigyeltem az alacsonyabb hőmérsékletet szeretik.
Mindkettő 95A keménységű ezért annyira nem túl puhák. Azon gondolkodtam lehet ki kellene próbálnom a Ninjatek-et, ott láttam jóval puhábbakat is. Valahogy fogásra nem olyan gumi szerűek és úgy veszem észre nyomtatáskor jobban megkeményedik a filament mint nyers formában.Esetleg próbálta valaki az Azure TPU-t? -
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #39278 üzenetére
Itt valami képnek kellene lennie?
-
Tomika75
tag
válasz
Tomika75 #39272 üzenetére
12%-nál megállt a szárítás nem ment lejjebb ott ugrált 12-13 között. Most elkezdtem nyomtatni vele és látom nagyon sokat számít a szárítás.
Betettem egy másik tekercset szárítani ott viszont nem ment feljebb a páratartalom sőt lejjebb ment 11%-ra. Eltelt kb.fél óra. Nem kellene már feljebb mennie? Nem hinném, hogy ez a tekercs olyan száraz lenne, bár pár nappal ezelőtt sütőben szárítottam 4 órán keresztül. Mégis jól zárna az Ikea zacskó? -
Tomika75
tag
Meddig érdemes szárítani a filamentet?
Megérkezett az Easy dry x és próbaképpen nekiálltam egy PETG tekercsnek. 41%-ról indultunk, 2 óra múlva 19%-nál járok. Meddig tudom levinni ésszerű határokon belül?
Lehet az Ikeás zacsi nem zár olyan jól vagy így megszívta magát amíg nyomtattam vele?
Én amint befejeztem a nyomtatást, szedem ki a filamentet és megy vissza a zacskóba. Eddig nem nagyon volt problémám a buborékosodással és a szálazás is általában minimális volt. Viszont a frissen bontott Spectrum TPU igen csak pattogott és a rétegek közti tapadás sem világbajnok. -
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #39106 üzenetére
Van értelme ennyire túl komplikálni?
Miért nem veszel egy gumi járólapot?
Én ilyet tettem a nyomtató alá és elvan nyugiban. [link] -
Tomika75
tag
válasz
t72killer #39046 üzenetére
Ha nem két fejes a nyomtatód akkor semmilyet. Több fejes nyomtatónál lenne értelme a PVA támaszanyagnak,de az ára miatt olcsóbb a saját anyagból megcsinálni a támasztékokat. Miért is kellene támasztékra rajz?
A szeletelőben állítod be a támasztékokat, vagy automatára kapcsolod és majd a szeletelő megcsinálja. -
Tomika75
tag
válasz
t72killer #38978 üzenetére
Szerintem mielőtt nagy bevásárlásba kezdenél ezekből a "fluoreszkáló" filamentekből érdemes lenne kipróbálni mit tudnak. Én is vettem anno kéket DD-ből és nem mondanám, hogy világbajnok lenne. Fluoreszkál az igaz,de amit a képeken látni azt nem hozza max. 1000 wattos izzóval megvilágítva és utána tökéletes sötétségben esetleg és azt is rövid ideig. Gondoltam szólok mielőtt több kilót veszel feleslegesen és ne járj úgy mint én akár az átlátszó vagy színes transapernt PETG-vel is ahol nagyon jól néz ki tekercsen aztán nyomtatásnál már közel sem szép pláne ilyennél érdemes megfelelő kitöltést alkalmazni. Én is jelenleg küzdök az üveg szerű nyomtatással,de már nagyon unom és lehet hagyom a fenébe.
-
Tomika75
tag
Esetleg valaki használt már Devil Design ASA-t? Jól jönne egy nyomtatási beállítás mivel csak egy apróságot kellene nyomtatnom.
-
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #38697 üzenetére
A pakkoknak nem de az tény, hogy pár szép színen kívül nem mondanám fergetegesnek a színválasztékot. Valahogy úgy veszem észre a szakácsuk néha parádézik néha meg mintha ízlésficama lenne. Az tuti, hogy színekben a Devil Design, Spectrum , Esun viszi a prímet. Én csak azért javasoltam neki a Prusamentet mert ha először próbálkozik PETG nyomtatással, azzal nem nagyon lesznek problémái.
-
Tomika75
tag
Imádom, hogy most bontottam ki a filamentet és hallom ahogy pattog a nyomtatásnál.
-
Tomika75
tag
Üdv! Spectrum S-Flex 90A filamenttel van valakinek tapasztalata? MK3S-hez kellene beállítás. A PrusaSlicerben esetleg van valami használható lenne?
-
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #38461 üzenetére
De jó lenne, ha másik anyagtípusból is csinálnának ilyen pakkot!
Esetleg az egyénileg összeválogatott is nagy sikereket érne el és erősen fellendítené a forgalmukat.
Közben azon gondolkodtam lehet be kellene fejeznem a PLA nyomtatást és ráállni csak a PETG-re. Többször is belefutottam olyanba, hogy amit rendeltek nyomtatást színben csak PLA-ban volt,de az funkció szerint nem lett volna jó. Az pedig igen költséges lenne ha mindegyik színből tartanék ezt is azt is! Így is van itthon több mint 30 tekercs majdnem az összes anyagfajtából,de természetesen különböző színből csak talán 12-14 db.
Eddig a Devil Design-t részesítettem előnyben a gyönyörű színei miatt, viszont úgy megugrott az ára, hogy elgondolkodtam a Prusamenthez való visszatéréshez pláne ezekkel a pakkokkal jóval előnyösebb az áruk. Csak hát azok a fránya színek!! Nagy a dilemma. -
Tomika75
tag
válasz
fabula #38457 üzenetére
Igazad van, merjünk nagyok lenni!
Nálam annyi a különbség, hogy 3 évvel ezelőtt kinéztem magamnak a Volvo V60 Plug in Hybridet 3,5 millióért de nem volt rá pénzem csak csorgott utána a nyálam. Most 6,5 milláért adják és csorog utána a nyálam...Más: úgy döntöttem veszek egy filament szárítót. Nem küzdök a saját gyártással idő és kedv hiány miatt meg hát nem is igazán jönnék ki olcsóbban ha gyümölcsaszalóból alakítanám át.Sajna mivel a házban olyan 65% körüli a páratartalom állandóan, szükségem van rá. Most kísérletezgetek az átlátszó filament nyomtatásával és nagyon látszik a különbség. Konkrétan fél óra nyomtatás után az átlátszóból átmegy tejszerűbe úgy hogy a sütőből vettem ki a filamentet. Az Eibos Easy Dry mellett döntöttem pár videó és az előnyös ár miatt. Aztán vártam a forint erősödése miatt, hogy olcsóbban vegyem meg. Szerintetek most, hogy megint leminősítettek minket ne nagyon halogassam tovább és mielőtt megint a béka segge alatt leszünk rendeljem gyorsan meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest