- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
axlfsi #47782 üzenetére
Szívesen.
Alapvetően primitívekhez javasolt az openscad, és előny a programozói ismeret.
Egyébként szinte pont azt csináltam amit írtál.
Beolvastam az stl-t, majd ismét beolvastam, ám elforgattam 30 fokkal, és egy "negatív" négyzetet illesztettem a másodikra, amivel gyakorlatilag levágtam a csavaros részt. -
-
ptesza
senior tag
válasz
axlfsi #47782 üzenetére
Catiában dolgoztam de igazából mindegy. Lehetett volna Fusion is. Az alapot az adta, hogy csináltam egy 150mm átmérőjű kört és bele egy 1 cm-el kisebb átmérőt. Ezt a kettő kört húztam ki 20 mm-re. Ez egy darab vastagfalú cső lett. 30° draftot tettem rá kívül és belül. Ez adta az alapot
-
ptesza
senior tag
válasz
axlfsi #47778 üzenetére
Komplexebb mint elsőre gondoltam.
Itt le tudod tölteni a módosított változatot.
Remélem jól értettem mire gondolsz. Nem teljesen ugyanaz mert le kellett újra modellezni de a fő méretei megegyeznek. A letörések és lekerekítések kissé eltérhetnek.
Nem lesz szükséged külön jobbos és balos változatra, hanem elég lesz az első kinyomtatása után tükrözni az Y tengelyre a Bambu studióban.Itt van a 3mf fájl is.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
axlfsi #47521 üzenetére
Köszi a korrigálást, ott a pont
Ez igaz. Főleg 10*1kg-os (vagy jayoban 1.1kg) tételben lehet jó árakat kifogni. Viszont a sunlu mindig egy kicsit drágább volt az alsó kategóriához képest. Önmagukhoz képest, ingyenes szállítással viszont nem olyan rossz ár mindenféle meta színekből.
Az alis linkeknél nálam Romániába nem mindenhol ugyanúgy ingyenes a szállítás. Amiket pl silent linkel arra nálam mindig van szállítási költség. Viszont rákeresek alin német raktárra, free shipre és úgy már működik a kupon
-
poli27
Topikgazda
-
DonElvis
aktív tag
válasz
axlfsi #47148 üzenetére
Szia,
Nekem oldotta már meg dugulási problémámat, nem is egyszer. Persze előtte tűvel valamennyi szabad utat kell biztosítani a kijövő anyagnak, de működik. MegaX nyomtatómnál szedett már ki megégett PTFE cső maradványt, Cobra 2 Pro-nál pedig beragadt konduktív filamentet. Nem ismerem a hatásmechanizmusát mert nem én fejlesztettem ezt az anyagot de tény, hogy filament cserekor (úgy értem pl. fehéret cserélek pirosra vagy vissza) a régi filament maradványait 10-15 cm alatt kiszedi, ellenben ha csak a filametet cserélem olyankor 50 cm múlva is látom néha a régi színt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
axlfsi #46808 üzenetére
Bisphenol A | EFSA (europa.eu) jó eséllyel bpa mentes már minden foodcontact műanyag, nem hiányozna a gyártóknak a fájás az eu-tól sárgacsekk formájában.
-
Reggie0
félisten
válasz
axlfsi #46806 üzenetére
Ez csak a bevonatos alura vonatkozik, a kulacsnal is a kulseje lesz bevonatos, nem a belseje. Egy szivoszal nem hinnem, hogy bevonatos lenne.
Sokkal inkabb az alufoliatol kene felni, egyes alufolianak az egyik fele muanyaggal van bevonva az egyik fele, aztan ebbe csomagoljak az eteleket otthon.
Azt nem tudom, hogy a vekonyabbnak, vagy a vastagabbnal szokas, bar sztem az elobbi, hogy ne szakadjon olyan konnyen. -
ptesza
senior tag
válasz
axlfsi #46800 üzenetére
Az utóbbi 20 évben vízvezeték szerelésnél már nem kenderrel tömítenek, hanem a teflont használják. Ez közvetlenül érintkezik az ivóvízzel és hiába cseréled ki a lakásodban más tömítő anyagra, a gerinchálózat is ezzel van csinálva. Az sokkal nagyobb para szerintem mint az alumíniumból távozó anyagok de hát valamitől meg kell majd halnunk. Azt meg tudjuk, hogy a következmények 80%-át a tevékenységek 20%-a okozza.
-
Bambuszpro
tag
válasz
axlfsi #46777 üzenetére
Gondoltam, hogy megvan az oka miért fémből készülnek. De abból a logikából kiindulva hogy egy laptop táp is tudja ezt a teljesítményt mégis műanyag házban vannak felmerült a gondolat,hogy hátha. Pedig hő ott is keletkezik. Csak lehet el tud disszipálni mivel ritkán van egy szűk zárt térben.
Egy gyors kérdést megért de akkor nem erőltetem ezt a témát. Szinte borítékolható tűzveszély nem ér ennyit, inkább keresek valami alternatív megoldást.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
szabieable
aktív tag
válasz
axlfsi #46499 üzenetére
az, hogy mesht csinálsz vagy mesht töltesz be nem ugyanaz, ezt ugye klipperen belül definiálod a print_end, print_start macrokban, alapból nem tölti be újra a default mesht
plusz ha különböző anyagokkal nyomtatsz akkor teljesen más a thermal drifted és változik a meshed is -
azbest
félisten
válasz
axlfsi #46379 üzenetére
nem
butterfly billentyűzet, lepke. Thinkpad 701c laptopnak reprodukálta a házát az eredeti alapján és abba építette bele a gyári alkatrészeket, billentyűzetet. Ez eredetileg ilyen (1995). [link]
A modeleket a ingyen közzétette. [link]
Gyakorlati használatra csak asztalon, nem nagyon mozgatva jó, mert a nyomtatott műanyag nem elég merev ehhez, pedig még fém betéteket is tett a legkritikusabb helyekre és carbonos műanyagot használt. -
-
ptesza
senior tag
válasz
axlfsi #46312 üzenetére
Egy nagyobbacska model nyomtatásánál a saját káromon tanultam meg. Egy tálca szerű dolog volt aminél szintén volt egy jó nagy 45° letörés. Nyomtatás közben figyeltem meg, hogy szinte a levegőbe kell nyomtatnia és ezért egész hosszú szálak nem tudnak megtapadni. Könnyű felismerni mert elég szeletelés után ránézni, hogy be lehet-e így látni a rétegek közé. Látszik-e a citromsárga szin?
A 45° szögek 60° -ra lecserélése esetén sokat javult a helyzet . Még mindig látszik egy picit a citromsárga de ezzel már elboldogult a nyomtató.
Szerintem töltsed fel a makerworldre remixként. Hátha másnak is hasznos lesz.
Egy kérdés még pluszban. Fabula által javasolt szálirány javított a szilárdságon? Azaz használható lett? Nem kell félni, hogy letörik a kis pöcök?
-
ptesza
senior tag
válasz
axlfsi #46275 üzenetére
Kicsit remixeltem neked.
Leszedtem a 45° letöréseket és átalakítottam 60°-ra.
Kinyomtatni most nem volt időm. -
fabula
őstag
válasz
axlfsi #46241 üzenetére
Fektetve nyomtatva, hogy a rétegek hosszanti irányban legyenek. Nyilván kell alátámasztás is hozzá így nyomtatva.
Ahogy te nyomtattad, így a leggyengébb. mert a rétegtapadásra hárul az erő, az pedig nem annyira erős.
Ja és az sem mindegy, miből nyomtatod, mert a PLA rideg és könnyen törik. Én minimum ABS-ből nyomtatnám fektetve.
A link, amit feltettél, nem elérhető. -
-
Nunder
őstag
-
Joshi
titán
válasz
axlfsi #46166 üzenetére
Az a gond az ilyen katalogizáló alkalmazásokkal (excel is), hogy manuálisan kell mindent bevinni, ráadásul a fogyást is dokumentálni kell különben semmit nem ér. Én erre alkalmatlan vagyok, mert egyszerűen lusta vagyok ezzel foglalkozni. Ha nyomtatok egyszerűen csak megnézem milyen színű filamentjeim vannak és abból mennyi van. Én leszoktam az értelmetlen filament vásárlásokról, ami van abból nyomtatok. Max ha elfogy valamelyik anyagom, akkor rendelek belőle.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #46162 üzenetére
Akik megvették; Nektek működik még? (Android).
Valamiért el lett távolítva a Play-ből és a gyártó weboldalán sincs még frissítve egy esetleges újabb linkre (vagy csak az apk linkelve). -
mumtaz
senior tag
válasz
axlfsi #42218 üzenetére
Létezik ecsetes pillanatragasztó. Loctite is van ecsetes. A CEYS márkájú ecsetest viszont nem szabad megvenni, ha abba futnál bele, mert úgy akasszák fel a boltban, hogy ne lásd az alját. Jó nagynak tűnik, de alulról látszik, mekkora a valódi mennyiség, ami 5g és négyszeres áron adják.
Meg ugye ott van már jó ideje a sok mindenre megoldás szódabikarbóna+pillanatragasztó megoldás. Javítottam azzal már robogón múanyag idomot, eltört műanyagot (nyomtatottat is). Sőt Youtube-on Dr.VGA a grafikus kártyákat is javít azzal. Meg még egy csomó mindenre jó. -
Demo07
aktív tag
válasz
axlfsi #42206 üzenetére
Attól függ mire kell és mit kell kibírnia, ennek függvényében választok anyagot.
ASA/ABS és ABS+ akkor ha magasabb hőmérsékletet kell kibírnia és közvetve vagy közvetlenül ki van rakva a szabadba. Vagy ha valami nyomtató alkatrészt nyomtatok, vagy ha autóba kell valami.
PETG-ből meg kb mindent. PC-be nyomtattam viszonylag sok mindent, konzolokat vízhűtés különböző cuccaihoz, adaptereket GPU riserhez, légcsatornát.
OFF:
Az első próbálkozásom Devil ABS-el nekem volt siker, akkor burkolat nélkül nyomtattam és pár hét után megrepedt az anyag, pedig még össze sem volt rakva a Stealthburner, amúgy az "előlap" volt. De csak a piros tekercsem volt ilyen.Utána már csak szárítóból nyomtatok közvetlenül, illetve az a nyomtató akkor kartondobozzal be lett dobozolva, és utána már ami korábban repedt az is hibátlan már lassan 1 éve aktívan használva.
Ha burkolat nélkül nyomtatnél ABS-t akkor eSun ABS+ -t javasolnám, kevésbé wrappingol.
C-tech ASA nálam is bevált, több tekercs ment már el mindegyik hibátlan azóta is.
Devil ASA sem rossz, de ugyan úgy kell neki a zárt nyomtatótér mint az ABS esetén.
eSun, Sunlu, Devil PETG szintén beváltak pedig van ami PC-ben a VRM felett van és a felszálló meleg is simán 35+ °C ennek ellenére nincsen deformálódás, igaz minimál légáram van a környezetében.Gembird az nálam ilyen 50-50% 1 tekercs ABS úgy tört mint a ropi, pedig a vákumozása hibátlan volt. A másik tekercs pedig teljesen használható volt. A szar törős tekercsből egy használható print sem lett...
Az maradt a kalibrálós filamentemmáskülönben már kukában lenne.
Apropó tekercselési probléma... valaki írta, hogy a Devil azért rossz mert kb peremig van rajta az anyag.
Nem attól rossz mert fullra van tekerve, hanem az az alap hiba akinél ez fentáll, hogy hagyja szabadon futni a spulnit, és fellazul a menet és ezért lesz gubanc.
Megoldás, hogy a spulnitól közvetlenül menjen az anyag teflon csőbe, az elegendő ellenállás ahhoz, hogy ne lazuljon. -
-
azbest
félisten
válasz
axlfsi #42080 üzenetére
ha fizikailag megkopik a mintázat, akkor romolhat. Így készülnek egyébként a különböző zárjegyek hologramjai is. De a bakelit lemez nyomásra is hasonlít. Sőt a cd lemez még jobb példa. A hologram lényegében interferencia és van olyan fajtája, amikor ezt az interferencia mintát kimaratják egy anyagból és azt használva lehet sokszorosítani préseléssel / öntéssel.
Az ilyen holgram matricán van bevonat, ezért nem tudod lemásolni simán, de a bevonatot leoldva lehetséges. Ezen az asztalon nincs az interferncia mintázat bevonva átlátszó réteggel.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
axlfsi #41442 üzenetére
Szia!
Én gyakran magam által tervezett tárgyat nyomtatok, így a szerkesztőben meg tudom nézni.
A szeletelőben már csak azt szoktam, hogy a méret stimmeljen.
Illetve, ha letöltök valamit, akkor ott is azért odafigyelek a méretre.
Van, hogy a szeletelő hibát jelez a tárgyban és javítás után csökken a mérete.
Mást sosem használtam. Cura-ban sem, bár azt sokáig nem is használtam. -
JulianSinulf
őstag
válasz
axlfsi #40946 üzenetére
Szerintem nekünk ott jelenleg nincs kellő modul. Vagy nagyon bele kellene mászni, hogy használni tudjuk.
Én eddig csak a Design részt használtam.
Furatot készíteni vele nagyon egyszerű.
Tervezni sem bonyolult.
Jó, hogy lehet ugrálni az idővonalon és azt szépen leköveti.
Ha kicsit bonyolultabb a vázlatod, pl. van egy négyzet alap, abba kell pár négyzet alakú lyuk, meg néhány kör alakú is, akkor ezeket mind felviheted. Kihúzásnál meg csak az alapot húzod ki és ottmaradnak a lyukak.
Ez egy vázlatból készült, egy kihúzással.
FreeCad-ben egy ilyennél először megcsinálhattam volna az alapot kihúzással, majd egy újabb vázlattal kivághattam volna a nem kellő részeket. Szerintem ez egyszerűbb volt. De lehet, hogy csak a FreeCad-ben nem tudok olyan opcióról vagy nem annyira baráti, hogy én azt egy vázlattal megcsináljam.
Ha valami sablon kell, arra is vannak opciók. Pl. egy 10x10 lyukas rácsot sokkal egyszerűbb F360-ban megcsinálni, mint FreeCad-ben. Utóbbiban le kellett raknom 100 lyukat és mindegyiket pozícionálni kellett. A program egy maggal dolgozik, szóval időnként nem 0,01s volt a művelet végrehajtása, mint ahogy a program írta, hanem másodpercek. Néha azt hittem, hogy már nem is tér magához a program.
Más opciót én nem találtam rá, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is.
F360-ban viszont egyszerűen megtaláltam az opciót. Mondjuk 100 lyukat nem próbáltam, mert megcsináltam FreeCad-ben.F360-nál arra kell figyelni, hogy, ha egy munkában több modell is van, akkor a nem kellőket el kell rejteni exportálásnál, különben egyben exportálja. Bár, ha jól emlékszem, akkor a szeletelő darabokra tudja szedni őket, ha egyesével nyomtatná az ember vagy van olyan, amiből több kell, esetleg kevesebb. (FreeCad-ben ki kell választani az exportálandót.)
Ha aktív egy tárgy és újat készítesz, de nem akarod, hogy a kettő egy legyen, akkor szintén figyelni kell a beállításokra. Mondjuk ez már csak megszokás kérdése. Gyakran hagyom segédvonalon, mikor nem az kellene, máskor meg elfelejtem átállítani. Hiába, annyit még nem használtam, jó oktató videót nehéz találni magyar nyelven.
Egy sorozat első részével indultam, ha jól emlékszem, akkor villanykapcsolót készített az ember egy régi alapján. Az első rész nagyon jó volt, de a többi esetén inkább csak magának gyakorolt, mint nekünk magyarázott. Csak kamilláztam, úgy cikázott a kurzor.
Kiindulásnak jó volt az első rész. -
JulianSinulf
őstag
válasz
axlfsi #40940 üzenetére
[link] Innen le tudod szedni.
Regisztráció szükséges.
Egyes modulok tiltva vannak.
Maximum 10 szerkeszthető munkád lehet. Ha elérted, akkor valamit át kell állítani "csak-olvasható"-ra és akkor létrehozhatsz újat.
A nem használható modulok szürkével vannak jelezve:
Hogy ezen belül vannak e opciók, melyek nem használhatóak, nem tudom. -
JulianSinulf
őstag
válasz
axlfsi #40682 üzenetére
Az értékelés csak egy dolog. 11 értékelésnek a nagyja negatív, számomra sokat nem árul el. Az már többet, hogy az értékelésekben a kommunikációra panasz van, már többet. Van aki a filájukat sem szereti, de ez meg ugye attól is függ, hogy ki, hogy akarja használni.
Valami trustpilot szerű dologról mintha hallottam, illetve olvastam már, talán ez jelenik meg egyes oldalak szélén, de igazán nem ismerem. Az ilyenekre nem szoktam rákattintani. Ha 100+ értékelés 78%-a lenne negatív, na az már mondana valamit.
Az, viszont, hogy az eset letiltotta, sokkal többet elárul. Persze lehet egyszerűen, hogy csak elérte a jelentés a minimum szintet, ami nem tudom mennyi, szóval nem tudom, hány ember haragudhat ennyire rá.
Mivel rengeteg helyről lehet filát rendelni, így nem izgat a dolog, hogy a "tiltás" ellenére is meglátogassam az oldalt. Csak jeleztem, hogy nálam az eset bejelzett. -
-
fabula
őstag
válasz
axlfsi #40460 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, ezeket a hűtős meg melegvízzel óvatosan feszegetős dolgokat én is csak olvastam, de soha nem kellett alkalmaznom, mivel ragasztózva mindig simán lejött a PETG, miután kihűlt a bed.
Az mondjuk érdekes, hogy pont az a kis csík hozta le a bevonatot. Én is nyomtattam már a Bambu textured PEI lapra ragasztó nélkül PETG-t és valóban nehezebben jön le a tisztítócsík, ezért az első próbálkozás után a következőket már óvatosan a Bambu scraper-el szedtem fel, így eddig még nem volt vele gondom.
Azért nem örülök neki, hogy a PETG-t ennyire nem szereti a Bambu textured PEI.
Azon gondolkodtam ennek kapcsán, hogy PETG-hez milyen plate-t lenne érdemes venni, ami nem ennyire érzékeny. Gondolkodom a Bambu High Temperature Plate-en, annak is az Engineering oldalán, hátha az jobban bírja a PETG-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest