- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Nunder #47771 üzenetére
Nem ezt írtam (vagy nem így értettem). Alulra telibe, és a szélére is.
Egyébként kicsit lehet kísérletezni kell a support density-vel is majd, ha nem sikerül.
Reggie0:
Na igen, így is lehet tenni egy próbát, de ekkora sík felület párhuzamosan (és közvetlen az építőlapon) szerintem már problémás és a fent leírt hibák (+elefántláb) elő fognak jönni.
Legtöbbször én is párhuzamosan az építőlappal nyomtatok a deformáció miatt, minimális (3-5 mm) support magassággal, de még ilyenkor is előfordul beszívódás.azbest:
Ha teszel bele sok lyukat az szokott segíteni, de a legtöbbször ez nem opció. -
azbest
félisten
válasz
Nunder #47770 üzenetére
ha a pattintott kő minta nem szándékos, hanem csak a gyenge minőségű kép miatt lett, akkor érdemes lehet első körben vektorgrafikus vonalakká alakítani a rajzot. Azt utána már darabosodás nélkül lehet nagyítani és abból (akár pixelesre visszaalakítva) generálni a modelt a nyomtatáshoz.
Vagy ha tényleg az eredeti-t szeretnétek visszaadni, akkro nem egy többször átkonvertált netes képet használni, hanem abból is jobb minőségűt vagy az eredetiről készített modelt.
Plimpton 322 "322 is partly broken, approximately 13 cm wide, 9 cm tall, and 2 cm thick."
"The world's first trigonometric table, courtesy of the Rare Book and Manuscript Library, Columbia University." [video] replika
3d scannelt modelt hirtelen nem találtam róla. -
icemad
nagyúr
válasz
Nunder #47771 üzenetére
Én még nagyon kezdő vagyok 3d nyomtatásban, szóval lehet, hogy totál baromságot mondok... Azt nem lehetne, hogy a modelt harmadolod? Egyszerre csak az egyharmadát nyomtatnád ki, így látnád, hogy mennyire vetemedik, hajlik, stb. Időben és anyagmennyiségben spórolnál egy kicsit, de tesztnek elég volna. Utána lehetne agyalni, hogy hogy illeszted össze a darabokat.
-
Reggie0
félisten
válasz
Nunder #47762 üzenetére
En siman raraknam a talcara mindenfele dones nelkul.
#47765azbest: "Nem tudom a többiek tényleg sla-ra gondolnak -e, amikor a lézeres rajzolós megoldást írják."
Igazabol az SLA az lehet ledes es lezeres, vagy barmilyen fenyforrassal uzemelo. Sokszor tevesen azonositjak az SLA-t a lezeressel, mert eloszor lezerrel valositottak meg, de az nem feltetele. -
azbest
félisten
válasz
Nunder #47758 üzenetére
Azt nem tudom hány nyomást bír ki egy műanyag lemez. Ha nagyobb széria, akkor lehet többet kell belőle használni és gyakran cserélni.
De a műanyag példány lehetne csak köztes állapot, azzal csinálni fém nyomó öntvényhez sablont. Van olyan folyadék, ami kifejezetten öntéshez való és viaszhoz hasonló anyag lesz belőle a nyomtatáskor.Ha apró részletek vannak, akkor valóban a folyadékos (resin) lehet jobb.
Nem tudom a többiek tényleg sla-ra gondolnak -e, amikor a lézeres rajzolós megoldást írják. Szerintem a lcd megoldást használó is elég nagy felbontású lehet. A lényeg, hogy resin.Mekkora az a tábla? Miért és hogyan készült képből? 3d scanneltek valamit és világos-sötét rajz adja a mélységet? Ha ezek ilyen limiméteres vágások, akkor nem olyan részletes az.Ha valami kis felbontású netes gif vagy jpeg képből generálták az sem hiszem, hogy túl részletes. Lehet ezért "darabos".
-
ffodi
veterán
válasz
Nunder #47762 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Szerintem -főleg ha nagy a felület- nehéz lesz kinyomtatni deformálódás nélkül. A finom struktúra miatt érdemes a támasztékokat a darab hátuljára tenni, ahogy te is csináltad. Ha a képen látható módon megdöntöd, 99%, hogy deformálódni fog, ha síkba rakod, akkor pedig légbuborék/beszívódás lehet a felületen (amiből aztán lyuk lesz) és/vagy durván oda fog tapadni. Ettől függetlenül, a sokak által képviselt gyakorlattal szembe menve (csináltam már sokszor, és működött
), csak kissé dönteném meg, egy oldalról (hosszabbik él) <45° (érzésre 20-25°, vagy kevesebb), és az éleire (oldalról) tennék végig support-ot, hogy nehezebben tudjon eldeformálódni.
-
ffodi
veterán
válasz
Nunder #47594 üzenetére
A gyári szintezés majdnem tökéletes volt, egyszer szinteztem elasztikus anyag miatt (mezei anyaggal a körülbelüli szintezés is jó!), azóta sem kellett. A kamera valakinek számíthat valóban, bár sötétben nem ér semmit. A slicerek integrálhatósága alatt nem tudom mit értesz, de van gyári Uniformation slicer, ami egy Prusa slicer fork, a Chitubox-ba pedig tökéletesen integrálódik.
Az, hogy kevesebb paraméter állítható az szerintem inkább hátrány, mint előny. Sok anyaghoz van gyári profil a Chitubox-hoz, így ez is tekinthető plug and play-nek az esetek 95%-ában. Én pl. Resione anyagokat használok, azokhoz a gyári profil 1:1-ben működött eddig mindig (exposure calib. se kellett még soha). A gyártó (Uniformation) által forgalmazott gyanták is tippre Resione anyagok átcímkézve.
A Uniformation support-tal nekem is jó tapasztalataim vannak. Egy napon belül szoktak válaszolni a legtöbb esetben.
-
Reggie0
félisten
válasz
Nunder #47589 üzenetére
Szerintem 8K felbontas 10"-on boven eleg, felette mar nem lesz semmi kulonbseg a nyomatban.
Saturn 4 nyomtatoknak meg nem olvastam utana, de a saturn 3 rosszabb lett, mint a saturn 2, mert a pixelek kozotti tavolsag nagyobb volt, ami miatt furan nyomtat es vegeredmenyben fuggoleges csikozodast okozott.
-
ffodi
veterán
válasz
Nunder #47591 üzenetére
Van, annak idején combo-ban vettem.
A sebesség egy dolog szerintem. Ami nekem a GKTWO mellett szólt, az egyértelműen a sok ötletes megoldás és a fűtött VAT. Utóbbi "must have", mert az ilyen gépeket illik száműzni a garázsba, vagy máshova, ami nem a lakótér része, és ott nem mindig van ideális környezeti hőmérséklet (és jobb alulról fűteni a gyantát, mint a nyomtatótér levegőjét melegíteni, nyilván a kettő együtt lenne a legjobb). Sok engineering gyanta pedig kifejezetten ajánlja, hogy 30-35 °C körüli gyantahőmérséklettel nyomtass.
Mit értesz kezdőbarát funkciók alatt?
-
smithsys
aktív tag
válasz
Nunder #45469 üzenetére
Erre teljesen jó a PETG.
Nálam egy házszám tábla 4 éve teljesít szolgálatot PETG-ből, minimálisan megfakult már, de semmi más baja nincs.
A melegen hajlítás is rendben lesz.
A helyedben ( ha már úgyis Te tervezted ), annyit tennék, hogy a hajlítási vonalra extrudálnék egy V nutot. Így biztosan ott fog hajlani, illetve egyszerűbb lesz megtörni az anyagot. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Nunder #38292 üzenetére
Nem kerülte el a figyelmed.
20-án biztos, hogy nem volt még.
Gondolkodtam is, hogy lehet várni kellene, míg egyszerre meg tudom rendelni mind a kettőt, de aztán úgy voltam vele, hogy ki tudja mikor jön és, hogy mennyi van az alap színű csomagból, így megrendeltem. És most a színeset is. -
Wasquez
senior tag
válasz
Nunder #37150 üzenetére
A fekete kerekek kellenek még, vagy már kuka?
Ha nem kell, akkor a legjobb, ha elvágod őket, mert a csapágynak csak a belső részét tudod erőltetni. Az meg nem igazán jó megoldás a csapágy szempontjából.
A visszanyomásnál arra figyelj, hogy a csapágy közepét ne nyomd, csak a szélső gyűrűt.Ha kell a fekete, akkor meg ne satuban, csináld, hanem keress valamit, amiben van egy akkora furat, amire rá tudod tenni úgy a kereket, hogy a műanyag ráfeküdjön kőrbe, a csapágyat meg bele tudd nyomni a furatba.
-
Nunder
őstag
válasz
Nunder #37163 üzenetére
Egyik módszer sem vált be. Azoknak írom akik még nem láttak ilyet: a görgőkben két csapágy van egy alátéttel elválasztva. A külső gyűrűnek pedig belül van egy perem, ami miatt ki se lehetett volna ütni.
Így maradt a hőlégfúvó, és pici melegítéssel szépen kipottyant mind a kettő. Utána már csak helyre kellett nyomni a két csapágyat. Kentem rajtuk egy kicsit utólag hátha a melegítés miatt romlott S kenés, így tökéletesen sérülés mentesen sikerült cserélni mindet.
-
daninet
veterán
válasz
Nunder #37150 üzenetére
Kell egy satu hozzá. Kinyitod a satut annyira hogy ki tudjon alul esni a csapágy de a fekete rész felfeküdjön. Kell egy csavarhuzó és a csapágy fém részét el kezded a csavarhúzóval meg kapapáccsal lefele kiütni. A műanyagra ne üss rá. Innentől lefelé ki fog esni a csapágy. Visszarakni szintén satuval tudod legkönnyebben
-
azbest
félisten
válasz
Nunder #35664 üzenetére
Elvileg a hasznos méret, ami a firmware-ben be van álltva, az 220x220 és a magasságlimit gépfüggően 250 - 270 körül. De az asztal a legtöbb típusnál mintha pontosan ugyanaz az alkatrész lenne. A már nem fűtött részt le szokták hagyni a széléről, azért kisebb, mint a fizikai méret.
-
Reggie0
félisten
válasz
Nunder #35458 üzenetére
Eloszor is szeretnem megkoszonni, hogy tiszta a kormod
Az a resz az egy oszlopba rendezett seam miatt van, azaz ott kezdi es fejezi be a reteget, igy ott gyulik az ebbol fakado hiba, de ez valoban nagyobb, mint amekkoranak lennie kene.
Lehet, hogy a retract kisebb mint kene, vagy nem megy 100%-on a venti.
Esetleg megprobalhatod a Z-hop-ot bekapcsolni es akkor latod, hogy mennyire szivarog az anyag amig retractol, ha sok jon ki, akkor meg tul nagy a kialakult nyomas a fejben, lehet, hogy linear advance vagy coasting bekapcsolasa szukseges.Szerintem probalj ki egy benchy-t nyomtatni, mert osszesegeben azert szep ami kijon belole, de ez a kocka annyira sok hibat nem tud elohozni. Lehet mas hibat is fog produkalni az, ami nincs rendben nalad, ugy pontosabb otleteket is tudunk adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Apple MacBook
- The First Berserker: Khazan
- Akvarisztika
- Android szakmai topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest