- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Marci79 #47270 üzenetére
Fusion 360, ahogy felettem is írják, az az egy félő benne, hogy egyszercsak megszüntetik, ellehetetlenítik az ingyenes verziót, akkor az nagy szívás lenne, mert nem olcsó mulatság és akkor hiába tanultuk meg.
Utána próbálkoztam a Freecad-el, pont azért mert az megy offline és ingyenes, de sajnos nem váltotta ki a Fusion 360-at, szóval amíg van ingyenes Fusion, addig nem próbálkozok mással. -
poli27
Topikgazda
válasz
Marci79 #47199 üzenetére
Amíg van 6-8 kg filamented oké hogy jó az ár szerinted... nekem van itthon kb120kg...
30db ot szeretnék venni jó áron! 7500ft ért már van.. Pumpa nem kell van elektromos az jobb... Ezzel csak szívtam mire vákumoztam
Ezért kérdeztem hogy valaki tud e jó áron...
Ilyen zacsi már van itthon 30-40 db semmi bajuk...
-
fabula
őstag
válasz
Marci79 #46976 üzenetére
Nem szól bele, mert nem indukciós érzékelője van, hanem nyomásérzékeny, így mindig ahhoz laphoz állítja be automatikusan a Z eltolást, amilyet ráraksz.
Én pl. Juupine Alis lemezeket használok hozzá, a textured és a sima PEI lemezük is jobban bevált, mint a gyári Bambu. Vannak mintásak is, én azokból csak a "carbon" mintásat vettem meg, de sokan nyomtatnak a többivel is.
Gyárilag nem ajánlott az A1-et bedobozolni, mivel nem biztosított az elektronika hűtése és nem is nagyon lehet megoldani.
Ha komolyabb anyagokat akarsz nyomtatni, mint a PLA, PETG, TPU, akkor ott van a gyárilag zárt P1S, az ár/érték/minőség arányban jelenleg verhetetlen, szerintem.
Vagy vehetsz olcsóbban P1P-t és azt bedobozolhatod, mert abban meg van az elektronika hűtőventilátorának a helye és az alaplapi csatlakozója is (én is így tettem, kiválóan működik lassan másfél éve). Amikor én vettem, még nem volt P1S, a P1P is új volt, erre került rá a Vision ház és egy halk alaplapi hűtés. -
syler123
veterán
válasz
Marci79 #46051 üzenetére
Nekem Sovol Sv06 plus van, nincs vele semmi bajom, klipperesítettem, hogy okosabb legyen, de gyárilag sem volt rossz. A Sovol Pei lappal sosem volt tapadás-gondom, ha rendesen meg van tisztítva, akkor szépen tapadnak a tárgyak, persze néhány esetben kell brim, de ez minden nyomtatónál így van.
Ezt, hogy 4 nyomtatás után újra kell állítani a Z-t, ezt nehezen hiszem el, szerintem nem volt az egyszer sem rendesen beállítva.
-
RVR400
veterán
válasz
Marci79 #46051 üzenetére
A Hornet után én is 2 napig szívtam az X4 Pro-val, szóal ne add fel. A PEI lap teljesen más világ, mint ami a Hornetnél volt. Már mindent tettem rá, mire rájöttem, hogy egyszerűen lemosom langyos vízzel, aztán végigfújom féktisztítóval, és jöhet a menet. Gyakorlatilag hetek óta csak nyomtatok rá, és úgy tapad, mint a Hornet tárgyasztala még hajlakkal sem tudott.
A szintezés is megért egy misét, mert újabb FW-rel már más módon kellett csinálni, érdemes valami tutorial videót nézni YT-on, mivel a random auto szintezés itt sem működött, de videó alapján gyakorlatilag tökéletes lett.
Minőségbeli változást ne nagyon várj, esetleg ugyanolyan nyomtatási sebesség mellett, viszont ugyanazt a minőséget minimum fele, de inkább harmada idő alatt ki tudod hozni, mint a korábbi nyomtatódból.
Mondjuk én is végignéztem millió tesztet, de mivel nüansznyi különbségek voltak csak a Sovol SV07 és az X4 Pro között, így az alapján döntöttem, hogy a Hornettel tökéletesen meg voltam elégedve. Szóval nem hiszem, hogy ennyire rossz lenne a Sovol, csak máshogy kell kezelni, mint a faék egyszerűségű Biqu B1/Artillery Hornet nyomtatókat. Persze miután rájössz a dolgok nyitjára, akkor ugyanolyan egyszerűvé válik ez is.
Jah igen, a PLA-t én 210 fok alatt meg sem próbálnám, valószínűleg a Biqu nem fűtött pontosan, ha 195-tel tudtál normális nyomatot készíteni. Bár én csak faszínű PLA-t használtam eddig, az még 210-nél sem volt az igazi.
-
r4zer0919
tag
válasz
Marci79 #45919 üzenetére
Szerintem nem célszerű nagy tárgyat egyben kinyomtatni, több okból sem.
Mi van ha nyomtatási hiba lép fel mikor már elnyomott 80% tekercsnyi anyagot.
Vagy áramszünet történik, és addig tart, amíg a nyomtatott tárgy felválik a tárgyasztalról?
Addig tart a nyomtatás, hogy a működő nyomtatót magára kell hagyni egy lakásban, ez több okból sem okos ötlet, a többi lakó miatt sem.
Nagy tárgyak nyomtatásánál, én úgy gondolom a legjobb megoldás, a felszeletelés, és a nyomtatás utáni összeillesztés.
Ez azért is lehet egy jobb út, mivel ha dőlésben van a kinyomtatandó tárgynak az egyes részei, szeleteléssel, darabonként ezek a részek kedvező szögben, állásban nyomtathatóak. -
Joshi
titán
válasz
Marci79 #45844 üzenetére
Ilyen lassú nyomtatáshoz PLA-hoz nagyon magas a 215 C°, vedd vissza 205-re, de lehet hogy elég a 200 is. Nyomtass egy hőtornyot.
Illetve a 60 C°-os bed az ok, feltéve ha az üveg külső felülete is annyi. Lehet hogy azt is meg kell emelni +5 C°-al és jó lesz. A tárgyhűtés az első 2-3 rétegnél ne menjen, de utána már mehet 100%-on.
-
szazbolha
addikt
válasz
Marci79 #44572 üzenetére
Nekem nincs gondom a bérnyomtatással, az árával sem. Teljesen normális emberekkel találkoztam, csak türelmetlen lettem. A menetek nyomtatása nem olyan egyszerű mint hittem, most saját magam kínlódom ki. Hosszas iterációs munka.
Lehet 2 hónap múlva megunom, eladom. Vagy bérbeadom a kezdő szettem.
A cél kb. 20db adapter volt. Még finomítom. Sőt már betekerő szerszámot is nyomtatok hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged